Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Bloke: Perfekt, nemgányolós, DIY munka. Gratulálok :)

Köszi! Ami azt illeti, hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem ezért raktam fel a képet, de én is marhára meg vagyok elégedve az eredménnyel.:icon_cool

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Ha megnézed az alibaba.com oldalt, akkor ott megtalálod a gyártót. És még ezt a vázat is mondjuk 400USD-ért, valamint a nyergeket is. Szó nincs lopásról, valóban ennyiért adják, mert egy rakás mûanyag, amit ma már fillérekért gyártanak. ...

alibabaval csak okosan!
ha onnan venni akarsz valamit, akár az én számlámra is küldheted a pénzt...
olvass kinti fórumokat, mielõtt pénzt küldenél nekik ;)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Csak attol, hogy karbonbol van, meg nem egy jo vaz.

De szinte mm-re és szögre pontosan megegyezik a geo-ja a merida vázammal (Ami tökéletes nekem), viszon 1100g-al könnyebb. És a meridából városi bicót szeretnék.
Jettison pedig meggyõzött. Innentõl csak pénzkérdés...

Bloke: Perfekt, nemgányolós, DIY munka. Gratulálok :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Tökéletesítettem a sárvédõmet. Volt itthon egy régi Skoda/Dacia/Trabant/Polski(?)-ról való leffentyû, pont elég volt két kerékre, bár gondolom lehetne még hosszabb. És akkor mostantól egy reklámból vett mottóval élve: There is no off-season!

Feltöltött kép

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Csak attol, hogy karbonbol van, meg nem egy jo vaz.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
ezek a vázak tök ugyanolyan tech.val készülnek mint a drágábbak, csak nincs rajtuk márkajelzés meg a "gyártók" profitja. a matának is van olyan váza aminek 2/3..1/2 részért megkapod tök ugyanazt a gepida karbon vázat csak más matricával. szal sztem nem lehet baj a megbízhatósággal. meg karbon elvileg nem igen fárad. vagy töröd vagy nem

50-70 ezer forintos fullkarbon vázról van szó. Fogalmam sincs, hogy mire számítsak egy ilyen vázzal kapcsolatban, azért kérdezem.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

az azt jelenti hogy dúrván 40ezer km.

szerk: Nyilván ha vennék egy ilyen vázat, akkor nem ezzel mennék alleycat-ezni, hanem a meridára építenék egy singlespeed bringát :)

vitrinbringaként kibír egy egész életet is :P :D

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
persze ez annak a függvénye, hogy ne sérüljön a váz, ne csapd oda semminek.

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

ez alattad minimum 5 év...

az azt jelenti hogy dúrván 40ezer km.

szerk: Nyilván ha vennék egy ilyen vázat, akkor nem ezzel mennék alleycat-ezni, hanem a meridára építenék egy singlespeed bringát :)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
ez alattad minimum 5 év...

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

10-15???? egy év, egy karbon váz? úgy azért kicsit drága mulatság

50-70 ezer forintos fullkarbon vázról van szó. Fogalmam sincs, hogy mire számítsak egy ilyen vázzal kapcsolatban, azért kérdezem.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
10-15???? egy év, egy karbon váz? úgy azért kicsit drága mulatság

Konkrétan erre a 400 dolláros karbonvázra gondoltam. Kb mennyit bír egy ilyen? 10-15ezer km?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Nézd, egy biztos, nem sok karbonváz rohangál az utcákon amelyeket nem kínaiak vagy a környékbeliek csinálnak. Gyártót meg olyat kell keresni amelyik nem az elsõ vázát/villáját ... stb. készíti.
Hogy valami konkrét is legyen, a gyártók közhírré teszik hogy milyen tanúsítványoknak felel meg az adott cucc. Ez valami támpontot ad.

Konkrétan erre a 400 dolláros karbonvázra gondoltam. Kb mennyit bír egy ilyen? 10-15ezer km?

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás
Nézd, egy biztos, nem sok karbonváz rohangál az utcákon amelyeket nem kínaiak vagy a környékbeliek csinálnak. Gyártót meg olyat kell keresni amelyik nem az elsõ vázát/villáját ... stb. készíti.
Hogy valami konkrét is legyen, a gyártók közhírré teszik hogy milyen tanúsítványoknak felel meg az adott cucc. Ez valami támpontot ad.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Nagyon elgondolkodtató, lehet hogy bevállalok majd egy váz-villa kombót...ennyiért igazán megéri...390g-os fullcarbon villák 9ezerért? fullcarbon kormány 8ezerért (mondjuk nehezebb 30g-al a WCS-mnél...)? A nyeregcsõ speciel elég nehéz...
De elég dúrva árak vannak....

Szerk.: mennyire lehetnek ezek megbízhatók? Mármint a váz minõségét illetõen...

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás

Ez kínai gyárból kilopott karbonváz lehet. Valami dolgozóval kiloptak egy kamionnyit úgy látszik. Bár 10-20 váz egy olyan cégnél akik 20-30 vagy mégtöbb márka rendeléseit csinálják nem tétel.

Kering a német ebayon egy kópia Storck Rebel Carbon, a tulaja lehet, hogy épp erre a 270dolláros montivázra építette ha jól látom.

Ha megnézed az alibaba.com oldalt, akkor ott megtalálod a gyártót. És még ezt a vázat is mondjuk 400USD-ért, valamint a nyergeket is. Szó nincs lopásról, valóban ennyiért adják, mert egy rakás mûanyag, amit ma már fillérekért gyártanak. Ha matricát is raknak rá a gyárban, akkor rögtön felmegy az ára 1000USD körülire. Ha szétnézel fórumokon, akkor láthatod, hogy 400 USD egyáltalán nem különleges vétel ezért. Sõt, bikemag apróban is láttam már gyanús elemeket...

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Ez kínai gyárból kilopott karbonváz lehet. Valami dolgozóval kiloptak egy kamionnyit úgy látszik. Bár 10-20 váz egy olyan cégnél akik 20-30 vagy mégtöbb márka rendeléseit csinálják nem tétel.

Kering a német ebayon egy kópia Storck Rebel Carbon, a tulaja lehet, hogy épp erre a 270dolláros montivázra építette ha jól látom.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Matricát? Minek? Hogy nehezebb legyen?:D
Egyébként tényleg nagyon jó vétel. Ebay-en van sok ilyen homemade(?) carbon cucc nagyon jó áron. Pl. nyereg van 100 grammos 8000,-Ft-ért szállítással... fullkarbon, csak ugye gondolom csúszik, mint az állat, így meggondoltam magam.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Feltöltött kép

Ki milyen matricát rakna rá? :)
600 dollár.
Meg van 1100g-os carbon outi váz 440 dollárért (villával). Igazából annyiért akkor is megéri, ha 2 évente eltörsz egyet...

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

Elõbb megpróbálnám a guglit, annyira azért nem titkolják létezésüket, hogy ne találj rájuk.

jah, közben megtaláltam..
tudom, google a barátom..:)

Nem teljesen idevágó téma, de azért van benne egy kis országút is. Egy kis érdekesség: két "Ford" kerékpár, az egyik az USA-ból, a másik Magyarországról. Mondjuk nem teljesen korrekt az összahasonlítás, mert az amerikai példánál partner a Serotta, de attól még nem kéne, hogy a magyar egy ilyen rakás szarhoz adja a nevét.

Feltöltött kép
Feltöltött kép

Én eddig csak ilyen matricát láttam bringán, egyik haveromén:
Feltöltött kép
egyébként Mo-n ez a jellemzõ, az olcsó sz@r semmibõl valamit (lehetõleg drágát) kihozni..
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr