Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Posted 2009. November 19. - 20:07
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. November 19. - 17:00
Posted 2009. November 19. - 16:20
A házi készítésû szarpofozó a legritkább esetben olyan szép félköríves, mint a sárvédõ, ezért ha túl keskeny, vagy bénán van feltéve, akkor simán kifröccsenhet a víz róla oldalra. Pont a lábadra.
Kb. olyan mint amikor a csap alá teszel egy poharat a szájával vagy a talpával.
Na, így már értelek.
Posted 2009. November 19. - 16:04
Ezt nem igazán értem, hogy lehet rosszabb, mint a semmi.
A házi készítésû szarpofozó a legritkább esetben olyan szép félköríves, mint a sárvédõ, ezért ha túl keskeny, vagy bénán van feltéve, akkor simán kifröccsenhet a víz róla oldalra. Pont a lábadra.
Kb. olyan mint amikor a csap alá teszel egy poharat a szájával vagy a talpával.
Posted 2009. November 19. - 15:20
Igen kell, de mi tart vissza?
Esõben ha nem akarsz szmötyis lenni, akkor nem mész gyorsan, és persze jó öreg kamásli sokféle bajtól megoldhat.
Természetesen semmi nem tart vissza, csak vártam az ötleteket/megerõsítést/cáfolatot.
Leffentyût is csak ügyesen, mert adott esetben azt a vizet is kifröcsköli oldalra (ezzel együtt a lábadra) ami amúgy nem is zavart volna.
Nekem le is kellett szuperálnom róla (bár gyárilag is van egy picike rajta), és amennyire lehetett hátra/lefelé toltam az egész cuccot.
Ez most így bevált, de kamásli is elkél nagy retekben.
Ezt nem igazán értem, hogy lehet rosszabb, mint a semmi.
vagy el kell fogadni hogy ha szakado esoben biciklizel akkor nem csontszarazon fogsz megerkezni
Az esõvel nincs is gond, csak azzal, ami alulról jön.
Posted 2009. November 19. - 15:18
használt rsx szettes bringa acélvázzal ki is jön ennyiért. kevesebb a junior méretû váz, de ki lehet fogni
Posted 2009. November 19. - 14:44
Van egy ismerõsöm akinek a 10 éves fiú gyereke duatlonozik és szeretne venni neki egy biciklit. Szerintem semmi extrát nem akar venni neki, csak annyira jót, hogy a gyerek heti 2szer 3-szor tudjon sportolni vele.
Milyen kerékpárt javasoltok és hol lehetne hozzájutni? Árban max 60-70e körül szóval egy leértékelt darab lehet befutó... tudom sokatoknak a hátsó váltója kerül ennyibe, de neki ennyi pénze van erre.
Köszönöm a segítséged!
Posted 2009. November 19. - 14:12
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. November 19. - 13:38
Posted 2009. November 19. - 12:01
Hát, hogy olyan leffentyû kéne rá, ami egészen a földig lelóg.
Leffentyût is csak ügyesen, mert adott esetben azt a vizet is kifröcsköli oldalra (ezzel együtt a lábadra) ami amúgy nem is zavart volna.
Nekem le is kellett szuperálnom róla (bár gyárilag is van egy picike rajta), és amennyire lehetett hátra/lefelé toltam az egész cuccot.
Ez most így bevált, de kamásli is elkél nagy retekben.
Posted 2009. November 19. - 11:10
Igen kell, de mi tart vissza?
Esõben ha nem akarsz szmötyis lenni, akkor nem mész gyorsan, és persze jó öreg kamásli sokféle bajtól megoldhat.
Posted 2009. November 18. - 22:43
Hogy érted, hogy földig ér a vége?
Ha elõre kidobja, és a menetszél visszaküldi, hát... ez már csak ilyen móka
Posted 2009. November 18. - 22:29
Megint visszatérnék a sárvédõ témára. Nekem nagyon úgy tûnik, hogy csak akkor lesz tökéletes, ha egészen a földig ér a vége. Viszont ami még problémát jelent, az az elsõ sárvédõ eleje, ami elvileg elõre kidobja a szmötyit, viszont a menetszél visszanyomja.
Hogy érted, hogy földig ér a vége?
Ha elõre kidobja, és a menetszél visszaküldi, hát... ez már csak ilyen móka
Posted 2009. November 18. - 20:10
Posted 2009. November 17. - 20:30
olyat is hallottam hogy nem túl halk a váltás az elektromossal, így le tudják reagálni a váltásodat az elõtted haladók, ami mondjuk egy sprintbefutónál elég gáz..
_________
törhetetlen dolgok, rossz technikák....errõl Rasmussen jut eszembe:
Hát nem tudom te mennyire szoktad figyelni, illetve hallani 60-nál a boly eleje felé a közönség ordítása közepette, hogy mögötted valahol valaki valamelyik irányba váltott egyet. Az indexes váltóknak is van hangja, régen ettõl is paráztak a profik a 80-as évek elején, hogy hallani a váltást, aztán mindenki átszokott mégis.
Posted 2009. November 16. - 21:45
Miért, nem aluból vannak a csavarok? Mert ha abból akkor soha nem fogod kitépni a menetet.Mellesleg nem látom egyenlõre a rendszer elõnyét azon kívül, hogy esztétikus - bár errõl megoszlanak a vélemények.
Már azt is értem, hogy miért kellett üregesre csinálni a nagytányért: mert ide van becsavarva az 5 lánckerék rögzítõcsavar, vagyis a rögzítésnél van "húsa" rendesen hogy tartson is a menet, ha csak simán elvékonyították volna a fogazat felé akkor 53-as méretben lett volna vagy 400g csak a nagytányér.
Viszont így meg a karok lettek irreálisan vastagon (a régebbiekhez képest) hogy ne legyen egy lépcsõ a kar és a lánckerék találkozásánál.
Ja és ha véletlenül túlhúzod az egyik lánckerék rögzítõcsavart ami aluba könnyen megeshet, akkor a nagytányér mehet a kukába.
Nem mondom, hogy nem jó a cucc, de egyenlõre nem látom az elõnyeit a hagyományos megoldáshoz képest.
Üdv,
Petter
A sebesség mindent megold.
Posted 2009. November 16. - 21:41
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. November 16. - 21:36
Posted 2009. November 16. - 14:53
Amúgy ilyen kategóriás cuccnál ha túlhúzod, akkor csak a te hibád...nyomatékkulcs, és a meghatározott érték. Tuti nem fogod túlhúzni
Posted 2009. November 16. - 11:59
http://techdocs.shim...69830676114.pdf
ebbõl minden világos.
Mellesleg nem látom egyenlõre a rendszer elõnyét azon kívül, hogy esztétikus - bár errõl megoszlanak a vélemények.
Már azt is értem, hogy miért kellett üregesre csinálni a nagytányért: mert ide van becsavarva az 5 lánckerék rögzítõcsavar, vagyis a rögzítésnél van "húsa" rendesen hogy tartson is a menet, ha csak simán elvékonyították volna a fogazat felé akkor 53-as méretben lett volna vagy 400g csak a nagytányér.
Viszont így meg a karok lettek irreálisan vastagon (a régebbiekhez képest) hogy ne legyen egy lépcsõ a kar és a lánckerék találkozásánál.
Ja és ha véletlenül túlhúzod az egyik lánckerék rögzítõcsavart ami aluba könnyen megeshet, akkor a nagytányér mehet a kukába.
Nem mondom, hogy nem jó a cucc, de egyenlõre nem látom az elõnyeit a hagyományos megoldáshoz képest.
Üdv,
Petter
Sziasztok!
Tudja valaki közületek, hogy a Shimano új hajtómû kialakítása a rejtett lánckerék rögzítõ csavarokkal hogy mûködik? (2009-es Dura és 2010-es Ultegra)
Egy Ultegrás bringán töröm a fejem de a hajtómû az ami nem szimpi akkor, ha csak a saját tányérjaival kompatibilis.
A nagytányér helyére gondolom nem lehet csak gyárit feltenni, a kistányér még kérdéses, oda talán felmegy egy "sima" furatos. (50/34 kombinációból szeretnék 50/36-ot)
Ha használ valaki közületek ilyet akkor kiváncsi lennék részletekre.
Gondolom a furatkör átmérõk szabványosak (kompakt 110mm, sima 130mm)
Üdv,
Petter

Sign In
Create Account

Back to top