Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 posts

jó guminak nincs feltétlenül nagyobb gördülési ellenállása, göröngyösebb úton (mondjuk egy átlagos magyar út) még jobb is a ballonosabb, gördülés szempontjából is. 20as gumi max tüköraszfalton lehet jobb ebben.

Akkor lehet h. jobban betapadt, v. ennyit különbözött a két gumi anyaga, v. simán pszichológia :D
- egy bolygó, két kerék -

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Leblanc: Sloping vaz nem leven nem is nagyon tudott volna ennel kisebb vazzal menni.

Edwig Van Hooydonck 89-ben mar direkt kisebb vazzal nyert Flandriai Kort, mint ami a sajat merete volt.
De teny, hogy elotte ez egyaltalan nem volt jellemzo.
De Big Mig is kisebb vazzal ment, mint ami a kommersz merete lett volna. (kormany also fogasa nagyjabol a felsocso magasagban.)
http://upload.wikime...el_Indurain.jpg

(Persze mindegyik csak renezesre volt kisebb, mint az o meretuk, hisz ha nem lett volna jo, nem nyernek vele)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
nálam 12 cm a nyeregpálca - vázfelsõcsõ (teteje) táv

a belinkelt képeken (oké tudom ez slooping váz) kb 30cm

a 90-es években még nem mentek direkt kisebb vázzal:

http://blogs.20minut...de/leblanc3.jpg

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Super Mario-é se semmi.

Feltöltött kép

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Ezt az angol Eurosporton gyakran szokták tárgyalni, hogy mennyire átalakult a bringások pozíciója az évek alatt. A fékkarfogás most kb. olyan magasan van, mint régen az alsó fogás.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ez durva. ugy nez ki mintha valami 650C-s junior bringan ulne :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

waze ez komoly lehet alsó-kormányfogásban

Magas, 189cm, hosszu a keze. (Ballan is)
Mindig vazmerethez kepest kell ezt nezni.

De teny, nem turista beallitas... (also fogasos jo kepet nem talaltam)
Feltöltött kép
http://www.cervelo.c...ist_Carbon2.jpg

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
waze ez komoly lehet alsó-kormányfogásban

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

valóban. voltak kis különbségek. a kisebb vázon 1 cm lejjebb volt a nyereg. (ha beállítottam volna magamnak, akkor már túl mélyre kerül a kormány, persze nem oylan durván mint Ballané)
2.5mm rövidebb hajtókar. a szögeket nem tudom. a saját váz 56,5 cm ezen nagyjából klappol a térdvonal (ami saját tapasztalat szerint nem csak a térd megóvása miatt fontos, hanem ha ez stimmel, akkor nincs hátfájás nálam)

Vagy Jens-é :)

Feltöltött kép

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
valóban. voltak kis különbségek. a kisebb vázon 1 cm lejjebb volt a nyereg. (ha beállítottam volna magamnak, akkor már túl mélyre kerül a kormány, persze nem oylan durván mint Ballané)
2.5mm rövidebb hajtókar. a szögeket nem tudom. a saját váz 56,5 cm ezen nagyjából klappol a térdvonal (ami saját tapasztalat szerint nem csak a térd megóvása miatt fontos, hanem ha ez stimmel, akkor nincs hátfájás nálam)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Ulescso szog is valtozik azert eleg rendesen, nem csak kimondott TT vazak eseten meredek. Csak egy pelda: Canyon Ultimate CF SLX 54-es pl. 74.5 fok, Cervelo R3 meg 73. De ebbol is csak ~2 centi kulonbseg jon ki a nyeregnel nezve, ha ugyanannyira van kihuzva.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Nyeregcsõ, nyereg, nyeregmagasság, hajtókarhosz ugyanolyan volt, mint a sajátodon? Csak mert a vázon kívûl ezek is befolyásolják a pozíciót, tehát elég sok változó van. Ezek közül valaminek nagyon másnak kellett lennie, hacsak nem egy TT váz volt.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
mentem ma egy kisebb kört egy a sajátomnál nem sokkal kisebb vázú bringával. 178 cm vagyok, ez a váz 54-es volt 55 cm felsõcsõvel. érdekes hogy a teljesen hátratolt nyereg esetén is 5-6 cm-el elõrébb volt a térdem az optimálisnál (pedálközép függõleges vonala 3 óránál)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
na most már kíváncsi vagyok, milyen a 20-as..:)
amennyiért vettem, annyit megért..
ha nem tetszik, majd lesz más...
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

jó guminak nincs feltétlenül nagyobb gördülési ellenállása, göröngyösebb úton (mondjuk egy átlagos magyar út) még jobb is a ballonosabb, gördülés szempontjából is. 20as gumi max tüköraszfalton lehet jobb ebben.

Ezt én is így gondolom. 19-21-23 közül nekem a 23-as gurult a legjobban.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts

Én imádtam a 20-ast. Évekig csak olyanom volt (meg 19-es). Igaz, hogy lejtõzni és kanyarodni viszont nem tanultam meg tisztességesen :( Amikor az elsõ 23-ast fölraktam, kb. olyan gördülésiellenállás-különbséget éreztem, mint az országúti-trekking váltáskor.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Én imádtam a 20-ast. Évekig csak olyanom volt (meg 19-es). Igaz, hogy lejtõzni és kanyarodni viszont nem tanultam meg tisztességesen :( Amikor az elsõ 23-ast fölraktam, kb. olyan gördülésiellenállás-különbséget éreztem, mint az országúti-trekking váltáskor.

Nekem 19-es Vittoriam volt a regi Malin, most 23-as (Pro3Race), de ez utobbi hatarozottan jobban gurul.

Amcsiban volt ember, aki tokolt is azzal, hogy merje is, mennyi az annyi.

Mivel a 19-es a terheles alatt relative jobban deformalodik (a meretehez kepest) es ez tobb energiat emeszt fel.

A footprint is kozel azonos.

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 posts

döntött gyors kanyarokban sokkal instabilabb egy 20as gumi mint egy 23as. két azonos tudású lejtõzõ közül, biztos, hogy a 23assal menõ fog elõbb leérni, ha ugyanannyit kockáztatnak.

- egy bolygó, két kerék -

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
döntött gyors kanyarokban sokkal instabilabb egy 20as gumi mint egy 23as. két azonos tudású lejtõzõ közül, biztos, hogy a 23assal menõ fog elõbb leérni, ha ugyanannyit kockáztatnak.

Ekkora különbség van egy 19 és egy 20 vagy 23mm széles gumi között?! Nehezen hihetõ, ballonosságban biztos nincs akkora. Vagy jobban ráz?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Ekkora. Ráadásul a keskenyebb gumit keményebbre kell fújni. Nekem egyszer volt fenn, (ajándékba kapatam kerékvásárláshoz), de többet nem kérek belõle.