Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts

@kipage: A nyerged extrem elol van, legalabbis a wiw-es kepen. (Egyenes nyeregcso es full eloretolt nyereg)

Azért van annyira elöl, hogy minél triatlonosabb legyen az érzés. Próbáltam rendesen felszerelni, de úgy könyöklés közben nem volt túl hatékony a pedálozás, ezért próbáltam minél közelebb kerülni a hajtókar vonalához. Országúti versenyeken nem szoktam indulni, 100% triatlon (na jó még duatlon is) ott meg az idõ zömében könyöklök.

De az elv nekem mûködik. Legalábbis barátnõm biciklijén most végezzük a hasonló kényelmi beállításokat és neki a karja jó 5ujjnyira van a kormánytól, nagyon meg is kell nyújtóznia, felsõ fékváltókar fogásban.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,385 posts

Elég sz*r a hasonlat. Úgy értettem hogy õk is azt használnak, és náluk _bevált_. Spec szingóragasztót nem fogok venni, csak azért mert más a tubusa.

Raktam már fel szingót, de valami részeges papinak, nem volt fontos hogy mm-re pontosan álljon és 70el tartson a kanyarban, elsõ alkalom volt és jól sikerült. A parktool-os leírás pedig nagyon jó és részletes, nem hiszem hogy gondot fog okozni, 3 éves bringaszerelõi múlttal ;) (Írja is, hogy azonnal kezdjük el igazgatni, mert ha nem, csúnya világ lesz, a leeresztés segíthet, de utána vissza kell pumpálni az ellenõrzés miatt.) 1 napot ír arra, hogy a felnin felpumpálva hagyjam :)
Nem volt még ragasztva, tehát felviszek elõtte 2-3 réteg ragasztót a felnire :)

régebben öregítették a szingókat. nem tudom mostanában is szokták e még? csak mezei kíváncsiságból. a több idõt erre is írtam. még armstrongnak is külön volt 1 fickó,aki a pincéjében érlelte a cuccost.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Tökéletesen jó lesz.

A fékváltókart azért cseréld ki, ha az 9-es ;) :D
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Vidinger

Vidinger

vendég

• fórumtag
  • 40 posts
Hali! Egy infóra lenne szükségem.Shimano Tiagra FC-4500 hajtómûvem van de szeretnék hátra 10 sebességes sort tenni de attól félek hogy a hajtómûre rászorul a 10 sebességes lánc.Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

Szoval abbol nem jo kiindulni, hogy mas mit hasznal. Biztos vagyok benne, hogy csak az ara miatt hasznalnak palmatexet, es nem azert, mert jobb a cementnel.

Egyebkent szinte biztos, hogy nem fogod tudni jol feltenni, gyakorlat kell hozza. Szoval szerintem gyakorolj ragaszto nelkul sokat ragasztas elott. Mozgatni cementtel ragasztaskor is csak nagy rovid ideig lehet. (Nem tapasztalat, csak olvastam)

Elég sz*r a hasonlat. Úgy értettem hogy õk is azt használnak, és náluk _bevált_. Spec szingóragasztót nem fogok venni, csak azért mert más a tubusa.

Raktam már fel szingót, de valami részeges papinak, nem volt fontos hogy mm-re pontosan álljon és 70el tartson a kanyarban, elsõ alkalom volt és jól sikerült. A parktool-os leírás pedig nagyon jó és részletes, nem hiszem hogy gondot fog okozni, 3 éves bringaszerelõi múlttal ;) (Írja is, hogy azonnal kezdjük el igazgatni, mert ha nem, csúnya világ lesz, a leeresztés segíthet, de utána vissza kell pumpálni az ellenõrzés miatt.) 1 napot ír arra, hogy a felnin felpumpálva hagyjam :)
Nem volt még ragasztva, tehát felviszek elõtte 2-3 réteg ragasztót a felnire :)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,385 posts

Piros RITCHEY

Más: Megjött végre a várva-várt szingóm. Tufo S33 Pro. PalmaTex-szel szeretném felragasztani a felnire. Kérdés: hogyan lehet igényesen megcsinálni, úgy, hogy még véletlenül se üssön?
Ahogy én gondoltam: Bekenni felnit, gumit, félrerakni félórára, rárakni a felnire, felfújni puhábbra, megigazítani, majd ha már jónak látszik, felfújni keményre "mintazállat", és hagyni 1 napig száradni, felesleges ragasztót eltávolítani.

Jó lesz így vagy valamit rosszul képzeltem el?

jó az elképzelés. még annyi,hogy ha már volt ragasztva a felni,akkor a régi ragacsot próbáld meg eltávolítani. attól is üthet. sok sikert hozzá. nem lesz 2 perces mutatvány. sõt,ha jót akarsz,akkor az új szingót nem árt ragasztó nélkül felrakni 1 felnire,és feldudálni. ettõl kimegy belõle a hajtogatás eredménye,meg felveszi a formáját. nem tudom mennyire sürgõs neked a dolog,de így lehet hagyni néhány hétre. csak jobb lesz tõle.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,385 posts

Itt van útmutató:
http://www.parktool....owto.asp?id=101
És miért nem veszel rendes szingóragasztót hozzá?

sajna nem tudok angolul,de a képek alapján elég jó lehet a leírás.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,385 posts

Gáz a 19mm széles gumi? Mennyivel kényelmesebb a 23mmes? Felfújva betonkemény mindkettõ, szóval rezgéscsillapítóként nem gondolnám,hogy nagy a különbség, inkább felütéses defekt vagy kanyartartás ilyesmire lennék kíváncsi.

kanyarokban vigyázz vele. könnyebben kicsúszhat alólad a bringa,mint a vastagabb gumival.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
@kipage: Azert a te bringad nem biztos, hogy jo minta ezzel a nyeregorr-alkar-kormany szaballyal.
A nyerged extrem elol van, legalabbis a wiw-es kepen. (Egyenes nyeregcso es full eloretolt nyereg)
Persze lehetne, hogy csak a hajtokarhoz kepest mozdultal elorebb (nyereg es kormany egyutt), de a stucni meretebol nem ez latszik.

Igazsag szerint en is ezeket a szabalyokat ismerem, persze, majd 20 eve tanitottak. (Agy kitakaras, alkarhossz...)
Kiindulasnak mindenkepp jo is, de en mindenki azt javaslom probaljon ki tobb beallitast. AHEAD-del egy stucnicsere szerencsere joval egyszerubb, mint regen.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Mert ha a pályaversenyzõknek jó a palmatex, akkor nekem is ;)

Leírást köszi :)

Errol eszembe jut egy jo regi Pedal magazinban olvasott tortenet. Palyaversenyzok valami kulfoldi fontos verseny elott okosban a szallasukon bekentek a labukat valami franko szerrel. Edzo, orvos persze nem tudott semmirol. Masnap olyan szarul mentek, hogy az szegyen volt, nemhogy csucsforma.
Szoval abbol nem jo kiindulni, hogy mas mit hasznal. Biztos vagyok benne, hogy csak az ara miatt hasznalnak palmatexet, es nem azert, mert jobb a cementnel.

Egyebkent szinte biztos, hogy nem fogod tudni jol feltenni, gyakorlat kell hozza. Szoval szerintem gyakorolj ragaszto nelkul sokat ragasztas elott. Mozgatni cementtel ragasztaskor is csak nagy rovid ideig lehet. (Nem tapasztalat, csak olvastam)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Mert ha a pályaversenyzõknek jó a palmatex, akkor nekem is ;)

Leírást köszi :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Nem, én olyan helyrõl rendeltem, hogy occó volt, de tudtam, hogy csak a 2 gumit kapom. Van amúgy 1 literes defektgátló tejem, majd löttyintek bele :)

Itt van útmutató:
http://www.parktool....owto.asp?id=101
És miért nem veszel rendes szingóragasztót hozzá?

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

Kb. ennyi

Egyébként te kaptál hozzá defektgátló lötyit? úgy tudom az ingyen jár hozzá (én is kaptam ingyen), bár hallottam olyat, hogy aki itthon behozza, az olyan jó magyarosan 1500-at kér érte.

Nem, én olyan helyrõl rendeltem, hogy occó volt, de tudtam, hogy csak a 2 gumit kapom. Van amúgy 1 literes defektgátló tejem, majd löttyintek bele :)

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
az. el lehet járni vele, de nem az igazi, mezõnyversenyre pl alkalmatlan. idõfutamra ajánlott esetleg, jó útra. amúgy 23ashoz képest sokkal kényelmetlenebb

Gáz a 19mm széles gumi? Mennyivel kényelmesebb a 23mmes? Felfújva betonkemény mindkettõ, szóval rezgéscsillapítóként nem gondolnám,hogy nagy a különbség, inkább felütéses defekt vagy kanyartartás ilyesmire lennék kíváncsi.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Piros RITCHEY

Más: Megjött végre a várva-várt szingóm. Tufo S33 Pro. PalmaTex-szel szeretném felragasztani a felnire. Kérdés: hogyan lehet igényesen megcsinálni, úgy, hogy még véletlenül se üssön?
Ahogy én gondoltam: Bekenni felnit, gumit, félrerakni félórára, rárakni a felnire, felfújni puhábbra, megigazítani, majd ha már jónak látszik, felfújni keményre "mintazállat", és hagyni 1 napig száradni, felesleges ragasztót eltávolítani.

Kb. ennyi

Egyébként te kaptál hozzá defektgátló lötyit? úgy tudom az ingyen jár hozzá (én is kaptam ingyen), bár hallottam olyat, hogy aki itthon behozza, az olyan jó magyarosan 1500-at kér érte.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts

AdLac

AdLac

törzsvendég

• fórumtag
  • 724 posts

Piros RITCHEY

Nincs tufom, de palma-t használunk asztalosiparban.Bekenés mindkét fél oké, megvárni míg ha hozzáérsz nem tapad, azután összerakás, de aztán már nem lehet mozgatni, igazítani.Felesleg nitrohígítoval jól eltávolítható.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

A mostani fékpofáim meg szinte bakelitkeménységûek, és én inkább a minél puhább, radírszerû gumit szeretem, mert gyorsan fogy de nagyobb biztonságérzetet ad... Sajnos outi fékpofából nem nagyon láttam kínálatot, inkább a V-fékekre van sok. Tudnátok valami jó idõjárásálló, puha betétet ajánlani?

Piros RITCHEY

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Az, de nem autós, hanem egy szimpla kültéri lábtörlõ. Nagyon jól mûködik. De a polifoamot egy szezon alatt megette a görgõ. Belesüppedt. Nálam ez a te módszered nem mûködik, 47m2en élünk ketten, itt nem tudok ennyi mindent felhalmozni, ráadásul erõsen helyszûkében is vagyunk, gyakran kell elpakolni kipakolni az egész hóbelebancot. Jövõre azt hiszem beruházok egy valódi görgõs szõnyegre.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
kipage, látom neked is autós gumiszõnyeg a görgõ alátét. Én már négy rétegüre fejlesztettem. Vettem a sparban olcsóért 2db 180×50-es polifoamot, ezeket egymásmellé tettem, szigszalaggal összeragasztottam, erre tettem egy 200×100-as pvc padlószönyeg darabot, erre egy rossz pokróc, legfelül, csak a Tacx lábai alá pedig a gumiszõnyeg. Eddig még nem jött panasz.