Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

vdani666

vdani666

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Hello. Van egy régi bringám, Weinmann fékekkel, és alu szingós kerekekkel, de a fékfelületen kis bevágások vannak félcentinként. Na erre milyen fékbetétet ajánlotok? Természetesen a legolcsóbban a legjobbat :P, most gyári weinmann van benne, minimum 15 éves... És hát a fékhatás elég vacak, legalább elöl le szeretném cserélni, mert így nem igazán bízok benne :P. Meg lehet vele állni, de lejtõn egyáltalán nem merem megereszteni. Választ elõre is köszi :)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,387 posts
találtam néhány bringabeállítós videót: ez az 1xübb.
ez 1 kicsit komolyabb,és ami nekünk fontos lehet: ez 1 kalkulátor bemutató vidije. tessék:
itt pedig a kalkulátor honlapja: http://www.competitivecyclist.com/

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Ilyet latott valaki Keo-hoz?
Feltöltött kép

Vegulis csinalni is tudok, de az ido penz.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Sikerult beszereznem a Zold Pont uj boltjaban. Tok jo hely!

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Kiderul, mert pont utba esik hazafele. Koszi!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Mar csak talalnom kell, hol arulnak ilyet. (Cateye BS3 es BS5)
Feltöltött kép

Én úgy emlékszem, hogy a Zöld Pontot ajánlgatta valaki ezügyben.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
nem csak szopacs, még randa is!
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Hat ez az uj forum igazan szopacs. Egy felhasznalo regi hozzaszolasai kozott kinszenvedes keresgelni.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Mar csak talalnom kell, hol arulnak ilyet. (Cateye BS3 es BS5)
Feltöltött kép

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts

jaja, most reszeltem le a villáról a biztonsági bigyót, hogy ne kelljen szenvedni a gyorszárral
rakom össze

Uraim!
Errõl súlyosan lebeszélnék mindenkit!!!
Egy haverom városi bringájából égy padkára felugratás (nem állat módjára, csak finoman) közben kiesett az elsõ kerék múlt héten. Lefejelte a betont rendesen! Ájulás, vérzés, mentõ, korház, törött sisak...soroljam?
A kerekéhez 3-4 hete nem nyúlt, és nem ma kezdet e bicózást, városban évek óta csak ezzel nyomja. A mai napig nem érti a dolgot, a bringái általában rendben vannak, a gyorszár szerinte meg volt húzva rendesen de megtörtént. Ha a villáján lett volna ilyen akkor ilyen nem történhet meg.

Amúgy miért reszelitek le?

Azt megértem, hogy versenykeróról leveszik mert ott az az 1-2 plusz másodperc is számíthat leszakadva kerékcserekor amit az anya 2-3 fordulatos tekerése okoz de ha nem versenyzel akkor ez miért jó????

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,387 posts

Klipszes pedálhoz szeretnék valahonnét pántot szerezni... Sajnos azonban nem igazán van ötletem hol álljak neki, teszkóban, obiban, ilyen helyeken nem igazán jártam szerencsével. Használt bringaboltban láttam ugyan kora õskori bõr pántokat fémcsattal, de azok úgy néztek ki hogy nem szívesen raknám rá a bicajra, se esztétikai, se megbízhatósági szempontból.

Van valakinek tippje hogy hol találok alkalmas pántot? Röltexen gondolkodtam még de azt már 15 éve nem láttam.

bõrdíszmûvesnél lehet,hogy találsz. nekem most szakadt el a napokban,és én oda mentem volna anyagért. meg tudtam csinálni,úgyhogy nem mentem.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Klipszes pedálhoz szeretnék valahonnét pántot szerezni... Sajnos azonban nem igazán van ötletem hol álljak neki, teszkóban, obiban, ilyen helyeken nem igazán jártam szerencsével. Használt bringaboltban láttam ugyan kora õskori bõr pántokat fémcsattal, de azok úgy néztek ki hogy nem szívesen raknám rá a bicajra, se esztétikai, se megbízhatósági szempontból.

Van valakinek tippje hogy hol találok alkalmas pántot? Röltexen gondolkodtam még de azt már 15 éve nem láttam.

Amennyiben pesti vagy, a Bajnok üzletet tudnám ajánlani a Bajnok utcában (Podmaniczky-rõl nyílik, és a bal oldalon az elsõ háztömbben egy pincehelységet keress, az ajtaja fölött egy fél bringa lóg ki a falból). Nekik biztos van több színben is.

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts

Jaja latom azokat. Mindegy, azert el a kerdes, remel(t)em, hogy van egyszeru, kesz megoldas.

Ave a legegyszerûbb és esztétikusabb megoldás az általam linkelt bilincs téma. 400forint a bilincs szóval nem egy nagy összeg és tart is rendesen. Kerékpárboltba kell érdeklõdni van-e nekik kimaradt Cateye lámpa kis bilincsük. (villogóikhoz kétfajta bilincset mellékelt a Cateye régen nemtudom most hogy van, a nagyobbat tette fel szinte mindenki a nyeregcsõre a kicsit sokan otthagyták a boltban) ha van még lehet ingyen is odaadják, egy db mindkét villaszárra és kész is.

Vidinger

Vidinger

vendég

• fórumtag
  • 40 posts
Köszönöm az infókat! :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Jaja latom azokat. Mindegy, azert el a kerdes, remel(t)em, hogy van egyszeru, kesz megoldas.

Én kábelkötegelõvel megoldottam, azóta is úgy van, tökéletes. A lényeg, hogy a váz és a pálca közt legyen egy darab gumi.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Pár hónappal ezelõtt, több oldalon volt kitárgyalva, hogy ki-ki hogyan oldotta meg, keress vissza.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Pár hónappal ezelõtt, több oldalon volt kitárgyalva, hogy ki-ki hogyan oldotta meg, keress vissza.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Szereztem egy Spyral sarvedot, de tartoszem hijjan nem tudom feltenni, merthogy nem kis meglepetesemre nincs a csomagban megoldas erre.

Valaki mas jart mar igy?

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
két 10es lánc között nem lehet ekkora különbség szerintem. pláne h a sram sh kompatibilis. am én is kmc patentszemet használok. decathlon sajátmárkás termékként árulta (kék termék), full jó kmc 2db 900ft körül volt, pár láncot kiszolgáltak, és még mindíg meg van mindkettõ, egyik tartalékban mindíg nálam van

Sor+lánc lerendelve.Pénteken érkezik,ha minden igaz.Lenne még egy kérdésem. Milyen patentszemet tudok alkalmazni a 10 sebességes Shimano láncnál? Az egy dolog hogy kapok vele a csomagolásban egy rögzítõ csapot, de utána ha szét szeretném szedni akkor gondban leszek.Jobban mondva nem a szétszedéssel lesz gondom hanem az összeillesztéssel. :) Néztem a Sram Powerlock-ot csak hogy a Sram láncok 5,9 mm szélesek, a Shimano pedig 5,5 mm és gondolom hogy azért 0,5 mm elég nagy eltérés.Vagy mégsem annyira? Sram-on kívül valami más ötlet?