Üdv!
Egy véleményt szeretnék kikérni.
A kérdésem a következõ:
Szeretnék nemsokára egy országúti bicót, a kiszemeltek a viszonylag könnyen elérhetõ nagyjából belépõ szintû fékváltósok (
Gepida810 , Gepida 930,
Merida 880-16; stb. stb. e kategórián belül).
A problémám csak az, hogy nem vagyok túl könnyû (~ 115 kg) és fõleg a vázakról (nem kifejezetten ezekrõl, kicsit drágábbakról) úgy hallottam ridegségük miatt amúgy is elég hajllamosak repedni nálam sokkalta könnyebb emberek alatt is. Felhasználási célterület hobbi teljesítménytúrázós tekergetés lenne és nem gyötörném halálra, csak azt szeretném megtudni érdemes -e ilyenekben gondolkodnom, vagy Véleményetek szerint több lenne vele a kiadás és csalódás, mint az élvezet?
A miheztartás végett eddig egy Magellán Crater Alivio-val toltam, nem elsõsorban terepen (slick gumival), a korlátait a súlyom függvényében tiszteletben tartottam, 6 év és kb. 15-16e km alatt egy láncnyúlás és racsnikopás okán kellett beruháznom javításokba minden más pöccre megy. Lényegében tehát arra lennék kíváncsi, hogy a fent említett jószágoktól is elvárhatok -e hasonlókat, hasonló hozzáállás mellett vagy csak egy pénztemetõ lenne a dologból? (nemcsak vázra gondolok feltétlen, akármi alkatrészre)
Bármi véleményért elõre is Köszönöm!