Érezni jelentõs sebességbeli különbséget egy 37-es 28-as és egy 23-as gumi között? Az elsõt méretet csak 5 bar-ra ajánlott fújni...
Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
vendég_konadew88_*
Posted 2010. April 22. - 22:16
vendég_konadew88_*
Érezni jelentõs sebességbeli különbséget egy 37-es 28-as és egy 23-as gumi között? Az elsõt méretet csak 5 bar-ra ajánlott fújni...
Posted 2010. April 22. - 19:28
Posted 2010. April 22. - 19:04
sziasztok,
Az egyik egy Neuzer Altrix Whirlwind RS 105 (ez az olcsóbb, Shimano 105ös váltóval, Tektro fékekkel és Suntour Superbe hajtómûvel ), a másik egy 2010 TREK 1.2 bringa (Shimano Sora váltóval és fékkel, Bontrager komponensekkel).
Mivel még kell ezazamaz kiegészítõ, azok tovább dobják az árat, tehát minden érv és tanács számít, ami a drága bringa mellett/ellene szól.
Minden választ köszönök!
Nekem pont ilyen altrix rs 105 ös bringám volt.
Pár évig használtam, végülis meg voltam vele elégedve, pár dolgot leszámítva.
A váz,a kiegészítõk szerintem megfelelõek voltak.
A Suntour Superbe hajtómû egy szép darab, de egy kalap kaki, sajnos nagyon kolbászol oldalirányban, ezt lecseréltem egy integrált 105 ösre ami tökéletes volt.
A másik probléma a kerekekkel volt.
A sun assault felnirõl a gumikat /alapba Michelin / alig tudtam leszedni annyira feszült./ez defektnél elég gáz.
A gumikat kicseréltem maxxisra azok is feszültek sajna.
Ha ezt a bringát választod, és le akarod cserélni a gumikat, szerintem vidd magaddal az elsõkereket és próbáld rá az uj gumit talán találsz olyat ami nem feszül annyira.
A novatec hátsóagy racsnimechanikája egy idõ után elkezdett recsegni, szétszedtem bezsíroztam de nagy erõkifejtésnél sajna folyton ezt csinálta.
Ez lehet hogy csak egyedi probléma volt.
Nagyjából ennyi.
Összességében ha a hajtómûvet kicseréled akkor egy jó bringát kapsz a pénzedért.
A másik bringát nemismerem, ugyhogy errõl nem nyilatkoznék.
Illetve egy saját vélemény: mindenképp 105 mint a sora. /igaz ez még a "régi" 9es rendszerû, de az is tökéletesen mûködik/
Az apronet.hu -n épp van egy 150ért 56 os vázzal.
Posted 2010. April 22. - 13:57
sziasztok,
szakértõk segítségét kérném, hosszútávfutás után most kezdek triatlonozni (cél: közép/hosszútáv, de nem versenyezni).
Biciklit vennék, anyagi lehetõségeimhez képest jelenleg két jelölt van, olvasgattam utánuk, meghallgattam hozzáértõket, de nem igazán tudom, melyikkel induljak el.
Az egyik egy Neuzer Altrix Whirlwind RS 105 (ez az olcsóbb, Shimano 105ös váltóval, Tektro fékekkel és Suntour Superbe hajtómûvel ), a másik egy 2010 TREK 1.2 bringa (Shimano Sora váltóval és fékkel, Bontrager komponensekkel).
Mivel még kell ezazamaz kiegészítõ, azok tovább dobják az árat, tehát minden érv és tanács számít, ami a drága bringa mellett/ellene szól.
Minden választ köszönök!
A kettõ közül én is az Altrixot választanám, de még jobban jársz, ha körülnézel az itteni apróhirdetõben.
Posted 2010. April 22. - 13:38
Posted 2010. April 22. - 13:31
Ismerek olyat, aki soksoksok (20k+) km-t belerakott az aksiumba városban, futárkodással, és semmi baja.Lehet hogy nem olyan egyszerû a kérdés mint ahogy gondolom, de melyik mellett tennétek le a voksotokat, milyen egyéb megoldásotok lenne?
Adott két kerékszett, amik közül választani kéne:
Mavic Aksium kerékszett aggyal, vagy Mavic CXP33 (32küllõs) Shimano 105-ös szettel?
A gumi mindkét esetben Continental Ultra Race lenne 622-23-as méretben...
Ötleteket, válaszokat elõre is várom!
http://images.iwiw.n...44411334045_box
Mint azt a mellékelt ábra mutatja, nem bánik vele kesztyûs kézzel
Én a mavic-ot választanám.
szerk: versenyzett is vele.
Posted 2010. April 22. - 12:51
szakértõk segítségét kérném, hosszútávfutás után most kezdek triatlonozni (cél: közép/hosszútáv, de nem versenyezni).
Biciklit vennék, anyagi lehetõségeimhez képest jelenleg két jelölt van, olvasgattam utánuk, meghallgattam hozzáértõket, de nem igazán tudom, melyikkel induljak el.
Minden választ köszönök!
Posted 2010. April 22. - 11:04
Posted 2010. April 21. - 22:37
Én most váltottam az általad vázolt B változatról az A változatodra.
B-vel is megvoltam elégedve, de sokkal jobban gurulnak a Mavic kerekek, szettben. 90 kg környékén terhelem és jó pár km megtétele után se jelentkezik semmi probléma.
Talán a Mavic Aksium kicsit több odafigyelést igényel. Lényeges különbség a kevesebb küllõ, és ha jól tudom a 105-s agyak nem ipari csapágyasak még. Nekem legalább is nem azok vannak.
Posted 2010. April 21. - 12:36
Sziasztok!
Régi japán SR országúti pedálom van, és egy ideje nagyobb terhelésnél, recseg-ropog, szinte pattognak a csapágygolyók. Ez az állapot nagyjából állandósult mindkét pedálban. Újrazsíroztam rendesen, de rövid idõ elteltével visszatér mindig a recsegés. Van ötlete valakinek, hogy mit rontok el?
A golyók cserélhetõek? Ha igen, akkor azt még megérné kipróbálni, nem egy nagy beruházás.
Posted 2010. April 21. - 12:33
Régi japán SR országúti pedálom van, és egy ideje nagyobb terhelésnél, recseg-ropog, szinte pattognak a csapágygolyók. Ez az állapot nagyjából állandósult mindkét pedálban. Újrazsíroztam rendesen, de rövid idõ elteltével visszatér mindig a recsegés. Van ötlete valakinek, hogy mit rontok el?
Posted 2010. April 20. - 23:53
vendég_konadew88_*
Posted 2010. April 20. - 23:36
vendég_konadew88_*
Adott két kerékszett, amik közül választani kéne:
Mavic Aksium kerékszett aggyal, vagy Mavic CXP33 (32küllõs) Shimano 105-ös szettel?
A gumi mindkét esetben Continental Ultra Race lenne 622-23-as méretben...
Ötleteket, válaszokat elõre is várom!
Posted 2010. April 18. - 10:53
Az én ötletem, hogy egy 1989-ben készült váznál elõfordulhat, hogy nem tökéletes a csapágyház kidolgozottsága, mivel akkor még nem külsõ csapágyhoz tervezték a vázakat. El kell vinni egy olyan mûhelybe, ahol meg tudják csinálni a csapágyház párhuzamosra munkálását. Nem tudom mi a magyar szakkifejezés, angolul bottom bracket facing-nek hívják és ezzel a szerszámmal csinálják
asszem homlokmaró a neve. nem csak ezzel kellene dolgozni. sztem a cs.ház menetét is át kéne vágni.
Posted 2010. April 17. - 21:20
Posted 2010. April 17. - 20:17
Posted 2010. April 17. - 20:05

Sign In
Create Account

Back to top