Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
a googleba a megfelelõ kulcsszó megadása mellett jelen esetben altrix rs105
az elsõ helyen nálam ez található:
hasonlítsd össze a komponenseket a kérdésben lévõvel, és láss csodát
link:
apr

Ez ügyben nem irok többet, mert ugy látom ez már csak a kötekedésrõl szól.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
ja és egy vázat nem szerelhettek csak egyféle szettel mi?...
egyébként a régi bikemagon volt is róla teszt (az új 105össel), mostmár sajna nincs fent, de ha az elõbb általad említett google-t használod, tárolt változatban még megtalálod róla a szöveget...
hopika, ezen mintha pont egy tízes figyelne: http://neuzer.webaru...105-pro-09.html
és altrix néven is volt 10-esbe, tudom mert még mindíg azokat a fékváltókarokat nyúzom ami az én altrixomhoz volt

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás

ebbõl számomra nem igazán derül ki, hogy 9es

Mivel pár kommentel feljebb említettem, hogy ilyen bringám volt tudom, hogy 9es.
Ha ennyire érdekel a téma akkor ott a google azt keress rá...

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

itteni userek közül kinek van nagyon sok km-t gurult alumínium vagy karbonváza? azt próbálnám megtippelni, hogy mennyi km után kezd sanszossá válni anyagfáradásos repedés/törés. ha acélváz (nem a mostanában feltûnõ 1200-1500 grammos – acél mûfajban mindenképp – ultralight) esetén az átlagos 1800-2200 grammos felépítés akár 100e km-re is elég (huh ez szép karrier évi 5000km-el, szinte családtag lesz, tovább él bármelyik kutyánál), akkor az alumínium és karbonoknál ennek 1/3-1/2-e? van itt vki akinek pl 40ezer km-t gurult aluváza van?

nekem egy 1999-s scott 909afd-m van. nem tudom mennyi km lehet benne.ha ráülök nem tudok 90-100km -nél kevesebbet menni vele. :) tavaly nyáron vettem használtan és a festékhibákon kívül (még) nem tapasztaltam semmi különöset.igaz, hogy tervezek másik vázat,de az inkább az új "varázsa" miatt...
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás
Vázadattal nem szolgálhatok (illetve egyelõre 6000 km), van egy Spinergy RevX hátsókerék, ebben 30 000 van és nincs különbség az új állapotához képest. A lapküllõk kb 1mm*40mm keresztmetszetûek, de ezek gyakorlatilag tényleg csak olyan terhelést kapnak, amilyet elképzeltek a tervezõasztalon, a vázanyagok viszont nem biztos.

MagicOZ

MagicOZ

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Azt kifelejtettem, hogy nem kis darab, 195centi magas és 90-95kg. És küldi neki ahogy "kell" vasúti átkelõ meg semmi nem számít:D

MagicOZ

MagicOZ

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Haverom alu Müsingje olyan 30ezer km-nél megadta magát egy kátyúnál, a jobb oldali láncvilla-középcsapágy ház tört el, szerencsére nem lett belõle esés. Valami szakival meghegesztette, átlapoltatta. Most durván 45ezer körül jár és teljesen jó.
Nem vagyok biztos benne, hogy anyagfáradás, szerintem simán a kátyú volt a hibás.
Egy jó alu váz szerintem 50ezret, de még többet is elmegy.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A karbon nem farad.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
itteni userek közül kinek van nagyon sok km-t gurult alumínium vagy karbonváza? azt próbálnám megtippelni, hogy mennyi km után kezd sanszossá válni anyagfáradásos repedés/törés. ha acélváz (nem a mostanában feltûnõ 1200-1500 grammos – acél mûfajban mindenképp – ultralight) esetén az átlagos 1800-2200 grammos felépítés akár 100e km-re is elég (huh ez szép karrier évi 5000km-el, szinte családtag lesz, tovább él bármelyik kutyánál), akkor az alumínium és karbonoknál ennek 1/3-1/2-e? van itt vki akinek pl 40ezer km-t gurult aluváza van?

Alexander the Great

Alexander the Great

vendég

• fórumtag
  • 152 hozzászólás

Az egyik egy Neuzer Altrix Whirlwind RS 105 (ez az olcsóbb, Shimano 105ös váltóval, Tektro fékekkel és Suntour Superbe hajtómûvel ), a másik egy 2010 TREK 1.2 bringa (Shimano Sora váltóval és fékkel, Bontrager komponensekkel).

Nomeg ha újban gondolkodsz, elnézve a listaárakat, nem egy kategóriában játszanak, a Neuzer 322, a Trek meg 196.

De ez az aprós Author a4400-as igen kellemes sztem
Alex

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
Az egyik egy Neuzer Altrix Whirlwind RS 105 (ez az olcsóbb, Shimano 105ös váltóval, Tektro fékekkel és Suntour Superbe hajtómûvel ), a másik egy 2010 TREK 1.2 bringa (Shimano Sora váltóval és fékkel, Bontrager komponensekkel).

ebbõl számomra nem igazán derül ki, hogy 9es

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Szerintem olni nem kell erte, szerintem siman megveheted.

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás

jó kérdés!! a régebbiek elvileg igen, az újak nem biztos, úgy tudod megállapítani, hogy ha a szabadonfutó bordái nem végig "kis kiemelkedésûek" hanem a belseje fele van egy ugrás, akkor az tízes. a szabvány sh 8as sor nem megy rá. ha végig olyan kb 1mm magas a borda akkor ok. de vannak itt aksiumosok õk megmondják a tutit

Mondjuk úgy, hogy biztos igen a régiekre, biztos nem az újakra. Viszont 5p alatt le lehet esztergálni a vállat és már rá is megy.

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás

szerintem újonnan már rég nem a 9es 105tel szerelik
altrix ---> 9es 105

Term ha újat veszel az már 10es, de a kérdésben szereplõ altrix az 9es ....

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

A RadioShack belgiumi központjában halmokban állnak a Discovery festésû Trek vázak

Feltöltött kép

Ölni tudnék egyért, olyan 52-es körüli méretben. S-es és M-es is jó.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
jó kérdés!! a régebbiek elvileg igen, az újak nem biztos, úgy tudod megállapítani, hogy ha a szabadonfutó bordái nem végig "kis kiemelkedésûek" hanem a belseje fele van egy ugrás, akkor az tízes. a szabvány sh 8as sor nem megy rá. ha végig olyan kb 1mm magas a borda akkor ok. de vannak itt aksiumosok õk megmondják a tutit

vendég_konadew88_*

vendég_konadew88_*
  • vendég
Mavic Aksium szettes kerekek szerelhetõk 8as kazettás shimanoval is? mert csak késõbb lépném meg a 10es kazettával rendelkezõ shimano szettet....

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
szerintem újonnan már rég nem a 9es 105tel szerelik
altrix ---> 9es 105

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
mint az ááááálat. 37es?? az mibe fér be? még a 28as is nagyon necces egy modern vázba. 23-asnál nagyobbat biztos hogy csak télre, hóba használnék aszfalton (nem paris-roubaix), 23asnál kisebbet meg csak idõfutamra tüköraszfaltra => nekem a 23as jött be, van kapcsolat az úttal, lehet vele döntögetni, gyors, de azért nem ráz szét teljesen

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
A RadioShack belgiumi központjában halmokban állnak a Discovery festésû Trek vázak

Feltöltött kép