Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Szerintem olni nem kell erte, szerintem siman megveheted.

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts

jó kérdés!! a régebbiek elvileg igen, az újak nem biztos, úgy tudod megállapítani, hogy ha a szabadonfutó bordái nem végig "kis kiemelkedésûek" hanem a belseje fele van egy ugrás, akkor az tízes. a szabvány sh 8as sor nem megy rá. ha végig olyan kb 1mm magas a borda akkor ok. de vannak itt aksiumosok õk megmondják a tutit

Mondjuk úgy, hogy biztos igen a régiekre, biztos nem az újakra. Viszont 5p alatt le lehet esztergálni a vállat és már rá is megy.

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts

szerintem újonnan már rég nem a 9es 105tel szerelik
altrix ---> 9es 105

Term ha újat veszel az már 10es, de a kérdésben szereplõ altrix az 9es ....

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

A RadioShack belgiumi központjában halmokban állnak a Discovery festésû Trek vázak

Feltöltött kép

Ölni tudnék egyért, olyan 52-es körüli méretben. S-es és M-es is jó.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
jó kérdés!! a régebbiek elvileg igen, az újak nem biztos, úgy tudod megállapítani, hogy ha a szabadonfutó bordái nem végig "kis kiemelkedésûek" hanem a belseje fele van egy ugrás, akkor az tízes. a szabvány sh 8as sor nem megy rá. ha végig olyan kb 1mm magas a borda akkor ok. de vannak itt aksiumosok õk megmondják a tutit

vendég_konadew88_*

vendég_konadew88_*
  • vendég
Mavic Aksium szettes kerekek szerelhetõk 8as kazettás shimanoval is? mert csak késõbb lépném meg a 10es kazettával rendelkezõ shimano szettet....

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
szerintem újonnan már rég nem a 9es 105tel szerelik
altrix ---> 9es 105

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
mint az ááááálat. 37es?? az mibe fér be? még a 28as is nagyon necces egy modern vázba. 23-asnál nagyobbat biztos hogy csak télre, hóba használnék aszfalton (nem paris-roubaix), 23asnál kisebbet meg csak idõfutamra tüköraszfaltra => nekem a 23as jött be, van kapcsolat az úttal, lehet vele döntögetni, gyors, de azért nem ráz szét teljesen

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
A RadioShack belgiumi központjában halmokban állnak a Discovery festésû Trek vázak

Feltöltött kép

vendég_konadew88_*

vendég_konadew88_*
  • vendég
Gondolom szerettek megfejteni dolgokat, további kérdésekkel bombázok... :)

Érezni jelentõs sebességbeli különbséget egy 37-es 28-as és egy 23-as gumi között? Az elsõt méretet csak 5 bar-ra ajánlott fújni...

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
antrios!!

A helyedben ezt a bicajt választanám, és erre költeni sem kéne, ez tiagrával van szerelve ami megfelel a 9es 105 nek.
Szerintem az ára is elfogadható 160e huf.
link:Apr

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
igen a sun felnikkel én is szívtam sokat. kalap sz.r. jó azért 1évig szinte gond nélkül elment. de utána volt küllõtörés bõven.... idõvel érdemes átfûzetni dt-re, esetleg egy normális felnire

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts

sziasztok,

Az egyik egy Neuzer Altrix Whirlwind RS 105 (ez az olcsóbb, Shimano 105ös váltóval, Tektro fékekkel és Suntour Superbe hajtómûvel ), a másik egy 2010 TREK 1.2 bringa (Shimano Sora váltóval és fékkel, Bontrager komponensekkel).

Mivel még kell ezazamaz kiegészítõ, azok tovább dobják az árat, tehát minden érv és tanács számít, ami a drága bringa mellett/ellene szól.

Minden választ köszönök!

Nekem pont ilyen altrix rs 105 ös bringám volt.
Pár évig használtam, végülis meg voltam vele elégedve, pár dolgot leszámítva.
A váz,a kiegészítõk szerintem megfelelõek voltak.
A Suntour Superbe hajtómû egy szép darab, de egy kalap kaki, sajnos nagyon kolbászol oldalirányban, ezt lecseréltem egy integrált 105 ösre ami tökéletes volt.
A másik probléma a kerekekkel volt.
A sun assault felnirõl a gumikat /alapba Michelin / alig tudtam leszedni annyira feszült./ez defektnél elég gáz.
A gumikat kicseréltem maxxisra azok is feszültek sajna.
Ha ezt a bringát választod, és le akarod cserélni a gumikat, szerintem vidd magaddal az elsõkereket és próbáld rá az uj gumit talán találsz olyat ami nem feszül annyira.
A novatec hátsóagy racsnimechanikája egy idõ után elkezdett recsegni, szétszedtem bezsíroztam de nagy erõkifejtésnél sajna folyton ezt csinálta.
Ez lehet hogy csak egyedi probléma volt.
Nagyjából ennyi.
Összességében ha a hajtómûvet kicseréled akkor egy jó bringát kapsz a pénzedért.
A másik bringát nemismerem, ugyhogy errõl nem nyilatkoznék.
Illetve egy saját vélemény: mindenképp 105 mint a sora. /igaz ez még a "régi" 9es rendszerû, de az is tökéletesen mûködik/
Az apronet.hu -n épp van egy 150ért 56 os vázzal.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

sziasztok,

szakértõk segítségét kérném, hosszútávfutás után most kezdek triatlonozni (cél: közép/hosszútáv, de nem versenyezni).
Biciklit vennék, anyagi lehetõségeimhez képest jelenleg két jelölt van, olvasgattam utánuk, meghallgattam hozzáértõket, de nem igazán tudom, melyikkel induljak el.

Az egyik egy Neuzer Altrix Whirlwind RS 105 (ez az olcsóbb, Shimano 105ös váltóval, Tektro fékekkel és Suntour Superbe hajtómûvel ), a másik egy 2010 TREK 1.2 bringa (Shimano Sora váltóval és fékkel, Bontrager komponensekkel).

Mivel még kell ezazamaz kiegészítõ, azok tovább dobják az árat, tehát minden érv és tanács számít, ami a drága bringa mellett/ellene szól.

Minden választ köszönök!

A kettõ közül én is az Altrixot választanám, de még jobban jársz, ha körülnézel az itteni apróhirdetõben.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
nekem volt altrix vázam, ugyanez csak karbon villával, árához képest nagyon jó súlyban van. a merevség nem a legjobb, de tûrhetõ. én sokáig ilyennel versenyeztem, és ezzel is voltak eredmények. csak ajánlani tudom. sokan lenézik a neve miatt, de sokkal jobb bármelyik nagy név alsó kat. vázánál. a 105ös szett is az altrix mellett szól. számomra egyértelmû. mondjuk az is igaz, hogy sorával nem vennék bringát. bár ha nem versenyzel vele a sora is jó, de egy 105-ös teljesen más, sokkal kifinomultabb.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Lehet hogy nem olyan egyszerû a kérdés mint ahogy gondolom, de melyik mellett tennétek le a voksotokat, milyen egyéb megoldásotok lenne?
Adott két kerékszett, amik közül választani kéne:
Mavic Aksium kerékszett aggyal, vagy Mavic CXP33 (32küllõs) Shimano 105-ös szettel?
A gumi mindkét esetben Continental Ultra Race lenne 622-23-as méretben...

Ötleteket, válaszokat elõre is várom! :)

Ismerek olyat, aki soksoksok (20k+) km-t belerakott az aksiumba városban, futárkodással, és semmi baja.
http://images.iwiw.n...44411334045_box
Mint azt a mellékelt ábra mutatja, nem bánik vele kesztyûs kézzel :D De megelégedéssel használja.
Én a mavic-ot választanám.
szerk: versenyzett is vele.

antrios

antrios

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
sziasztok,

szakértõk segítségét kérném, hosszútávfutás után most kezdek triatlonozni (cél: közép/hosszútáv, de nem versenyezni).
Biciklit vennék, anyagi lehetõségeimhez képest jelenleg két jelölt van, olvasgattam utánuk, meghallgattam hozzáértõket, de nem igazán tudom, melyikkel induljak el.

Minden választ köszönök!

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Ugyes marketing gepezet volt az, ami beadta a koztudatba, hogy az ipari csapagy jobb, mint a hagyomanyos konuszos.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
szerintem a B változat. DT evo küllõkkel..:)

mVik, szerintem is cserélj golyókat,nagy valószínûséggel az lesz a megoldás, de szerintem azok már rég óta nem gömb formájúak..:)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

sasi123

sasi123

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,969 posts
Szia,
Én most váltottam az általad vázolt B változatról az A változatodra.
B-vel is megvoltam elégedve, de sokkal jobban gurulnak a Mavic kerekek, szettben. 90 kg környékén terhelem és jó pár km megtétele után se jelentkezik semmi probléma.
Talán a Mavic Aksium kicsit több odafigyelést igényel. Lényeges különbség a kevesebb küllõ, és ha jól tudom a 105-s agyak nem ipari csapágyasak még. Nekem legalább is nem azok vannak.