Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34361 replies to this topic

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Létezik olyan egy kínai gyártónál, de elég az alu is, legalább nem ezeréves módon hajlik az íve.
Hány láncszem kell egy 50/34 és 12/25-ös, rövidkanalas váltós rendszerhez?
Lemérni nem tudom, mert a nagy része hiányzik.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Szürke színû, alapméretes országúti kormánycsövet gyárt valamelyik cég?

Titán kéne, mi? :D

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Szürke színû, alapméretes országúti kormánycsövet gyárt valamelyik cég?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Szvsz 100e korul talalni hasznalhatokat hasznaltan, 150e-ert pedig mar igen komolyakat is.
De acelvazon Sora/Tiagra szintu cuccokat ritkan fogsz talalni.
Ezek inkabb aluvazakon fordul elo.

Az, hogy mennyivel lehet gyorsabban menni orszagutival a montihoz kepest, majd probald ki, kivancsi vagyok! :) Egy par km-s szakaszon merd meg az idot mindkettovel.

Lemérem. :)

A sebesség mindent megold.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

vagy nincs beállítva jól.. néhány mm hátrébb a stopli.. már nem úgy nyomod vádliból.. máshol a nyereg.. már nem az a csúcs pont a combodon... túl rövid hosszú a hajtókar.. ha tényleg be kell állítani egy bringát... rendesen.. ahhoz egy szélcsatorna meg kb 2 hét kell :D mert szerintem a birngások 99% nak (köztük nekem is) lehetne jobb hatásfokú beállításokat eszközölni a bringáján .. (maradék 1% meg szerencse :D)

(futócipõ analógia...)

persze, de van itt bárki nyereg & kormány: mínusz 15 cm beállítással? pedig azzal biztos lehet haladni. meg a 130as , mínusz 7 fokos stucnival :-))

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts

Van itt egy koma kecskeméten, 185 centi körül (légellenállás miatt írom) montiján van könyöklõ (de ilyen 3x8as montit képzelj el, alivio cuccokkal...), meg nem is teljesen slick a gumija, és 10km-en 37es átlagot azért tol vele...országútival kisebb átlagot megy, 35-36 körülit..érdekes, Õ sem tudja hogy mitõl van, szerintem nem pont a mérete az outi.

vagy nincs beállítva jól.. néhány mm hátrébb a stopli.. már nem úgy nyomod vádliból.. máshol a nyereg.. már nem az a csúcs pont a combodon... túl rövid hosszú a hajtókar.. ha tényleg be kell állítani egy bringát... rendesen.. ahhoz egy szélcsatorna meg kb 2 hét kell :D mert szerintem a birngások 99% nak (köztük nekem is) lehetne jobb hatásfokú beállításokat eszközölni a bringáján .. (maradék 1% meg szerencse :D)

(futócipõ analógia...)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Szvsz 100e korul talalni hasznalhatokat hasznaltan, 150e-ert pedig mar igen komolyakat is.

Az, hogy mennyivel lehet gyorsabban menni orszagutival a montihoz kepest, majd probald ki, kivancsi vagyok! :) Egy par km-s szakaszon merd meg az idot mindkettovel.

Van itt egy koma kecskeméten, 185 centi körül (légellenállás miatt írom) montiján van könyöklõ (de ilyen 3x8as montit képzelj el, alivio cuccokkal...), meg nem is teljesen slick a gumija, és 10km-en 37es átlagot azért tol vele...országútival kisebb átlagot megy, 35-36 körülit..érdekes, Õ sem tudja hogy mitõl van, szerintem nem pont a mérete az outi.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Van a falu mellett egy régi orosz laktanya ott árulnak. Van egy fajta hangulata a helynek amúgy, ha valaki ilyesmire vágyik érdemes ellátogatni. Még rendõrségi Skodát (Octavia) is árultak!! Na meg van olyan árus aki x5ös BMW motorháztetõjérõl árult..

A város vezetésének elege volt, hogy a lomisok nemritkán havi többszázezer forint totál adómentes "jövedelmet" produkáltak, ráadásul tönkretették a városképet is. Ezért tették ki õket a város szélére és bérleti díjat fizetnek a garázsokért. Még az RTL Klub is foglalkozott a témával.

De elképesztõ dolgok vannak ott felhalmozva nemcsak kerékpárok, régiségek bútorok könyvek..

A történetet ismerem, de nem vagyok benne biztos, hogy mindenkit sikerült beszorítaniuk a piac keretei közé. Még megkérdezem a helyieket is, hogy õk mit tudnak errõl.
Azért szívesebben vennék bringát olyan embertõl aki nem kereskedõ vagy lomis, hanem tényleg használta a bringát.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Van a falu mellett egy régi orosz laktanya ott árulnak. Van egy fajta hangulata a helynek amúgy, ha valaki ilyesmire vágyik érdemes ellátogatni. Még rendõrségi Skodát (Octavia) is árultak!! Na meg van olyan árus aki x5ös BMW motorháztetõjérõl árult..

A város vezetésének elege volt, hogy a lomisok nemritkán havi többszázezer forint totál adómentes "jövedelmet" produkáltak, ráadásul tönkretették a városképet is. Ezért tették ki õket a város szélére és bérleti díjat fizetnek a garázsokért. Még az RTL Klub is foglalkozott a témával.

De elképesztõ dolgok vannak ott felhalmozva nemcsak kerékpárok, régiségek bútorok könyvek..

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
úgy tudom nem, hanem kitelepítették piacnak a falu mellett egy placcra.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Mjani: Devecserben már nem akkora a biznisz mint pár éve. A cigók egy részének megvannak a kereskedõi akiknek eladják a jobb cuccokat, (amik aztán néha itt az apróban is felbukkannak gondolom) a "nép" a maradékból mazsolázgat. Mondjuk volt Colnago ultegrával meg egy merida 105össel legutóbb, de elég drágán, bolti ár 70%án kb. Ráadásul belépõjegyet kell fizetni. Jó nem egy nagy összeg 400forint, de ha semmit nem találsz.. sajnos kiokosodtak hogy nagyjából mi mennyit is ér meg mi az a Dura Ace meg az Ultegra. Meg a Campagnolo. :)

Köszi az információt. Akkor a házaknál már nem is árulnak?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Mjani: Devecserben már nem akkora a biznisz mint pár éve. A cigók egy részének megvannak a kereskedõi akiknek eladják a jobb cuccokat, (amik aztán néha itt az apróban is felbukkannak gondolom) a "nép" a maradékból mazsolázgat. Mondjuk volt Colnago ultegrával meg egy merida 105össel legutóbb, de elég drágán, bolti ár 70%án kb. Ráadásul belépõjegyet kell fizetni. Jó nem egy nagy összeg 400forint, de ha semmit nem találsz.. sajnos kiokosodtak hogy nagyjából mi mennyit is ér meg mi az a Dura Ace meg az Ultegra. Meg a Campagnolo. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

na mesélj.....

Nagyon néha el szoktam menni a szingósokkal (van köztük senior 1-2-3 magyar bajnokok is) edzeni. Aztán mentünk a Tési emelkedõn felfelé (mindig verseny van), az elsõ meredekebb részen leszakadt a boly fele rólunk (persze hogy nekem kell montival elõl menni), utána a laposabb részen a maradék pihent a szélárnyékomban, aztán elmentek (én ott nem tudtam nagyobb tempót menni), de jött a 10%, elõször beállt a távolság köztünk aztán egyre jobban elkezdett fogyni és végül az egyiküket utolértem (karbon váz full duraace) és megelõztem, a maradék kettõhöz sem kellett sok (ha kétszer ilyen hosszú a hegy akkor megvannak :) ). De ugyanez volt erõs pofa/oldal szélben, csak ott én mentem el és csak egy ember ért utol.
Ha nagy az ellenállás mindenkinek (hegy, szél) akkor annyira nem jön ki az országúti kisebb gördülési ellenállásának elõnye, mint pl síkon vagy lejtõn. Meg persze nem vagyok annyira gyenge, montiban elég jó eredményeim vannak.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

Remélem, hogy ez lesz. :)

Idén már megtapasztaltam, hogy terep gumival és montival is le lehet nyomni hegyre fel egy karbon vázas fullos országútival rendelkezõ bringást. :)

na mesélj.....

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Majd meg fogsz lepõdni, hogy lehet Dura Ace-el szarabbul menni, mint Sora-val. :)

Remélem, hogy ez lesz. :)

Idén már megtapasztaltam, hogy terep gumival és montival is le lehet nyomni hegyre fel egy karbon vázas fullos országútival rendelkezõ bringást. :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Majd meg fogsz lepõdni, hogy lehet Dura Ace-el szarabbul menni, mint Sora-val. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Azon gondolkozom, hogy jövõre el kéne indulnom néhány fõleg hegyesebb országúti versenyen. Ehhez szükségem lenne egy országúti bringára. Nagyjából összeállt a fejemben egy kép, hogy milyen bringa kellene, de kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre is. Elõször is nem szánok rá túl sok pénzt, mindenképpen valami használtban gondolkozom. Nincsenek nagy igényeim váltás terén, az egyik montimon is csak egy sora hátsóváltó van és nincs vele gondom pedig sárban is versenyeztem már vele, szerintem egy tiagra vagy sora szintû váltás is megfelelne. A vázból nem feltétlenül kell alu, lehetne acél is (kényelmesebb és szebb is), nem feltétlenül kell brutál merev hátsó rész, inkább pörgetni szoktam. A fékváltókar gondolom elengedhetetlen versenyeken, sokkal jobb, biztonságosabb és gyorsabb a kormányról váltani (de ha nem így van nyugodtan szóljatok!).
Vélemények?
Egy ilyen bringa kb mennyibe kerülhet? Figyelem az aprót, de ott inkább kereskedõk hirdetnek tömegesen használt bringákat (gondolom szép haszonnal).
Mondjuk lehet el kéne mennem Devecserre vagy a veszprémi piacra és körülnézni.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Nekem se tetszik tulzottan igy foton, de ettol meg piszok jo bico lehet. Konnyunek is mondjak.
Erdekesseg, hogy a fotozasra lathatoan nem hozzaertok keszitettek fel a gepet.

Elso valto tul magasan van, lanc tul hosszu, valoszinuleg nem vettek ki egy szemet sem.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
a felsõ csõ törése elég furi..
ha Di2 vel szerelnék, a stucniban elférne az akksi..
színesben is kapni majd?
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr