Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34361 replies to this topic

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Ez a régi-új Lightweight kerék. Az idei Eurobike-on fog debütálni, állítólag merevebb lett mint a 12küllõs mert megvastagították a ameghagyott 8küllõt. 2005ben (azt hiszem) fejlesztették ezt a kereket, de akkor nem került piacra csak tesztdarabok voltak (gondolom gyenge lehetett) azóta az Obermayer már 3 generációt élt meg, lehet ez lesz a 4.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Az egesz Milram ilyennel ment, de azok minimum 12, de inkabb 16 kullosek voltak.
A UCI minimum az 12 kullo, kivetelek persze a Hed H3, Mavic IO meg hasonloak. (3-5 "kullo")

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

ulrich ment ilyen márkájú kerékkel.

Alpe d'Huez hegyi idõfutam? végülis arra jó. végig ül, nem áll ki a nyeregbõl, súly a hátsó keréken

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
puha homokban anorexiás versenyzõknek jó lehet :-)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,378 posts
ulrich ment ilyen márkájú kerékkel.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Na ezzel ki merne versenyen indulni? :) Nem kitort kullok, ez tenyleg 8 kullos.
Feltöltött kép

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
NOS = New Old Stock (keszleten megmaradt regi aru)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
gondolom ez valami vicc akar lenni

nos= new old school

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,378 posts

tiz. ezer. dollar.

emberunk egy hangyafsznyit el van szallva. szep meg retro meg NOS, ertem en, de hasznalati erteke az ugye zero. falidisznek meg icipicit draga. ennyibol veszek 5 komplett retro Eddy Mercx-et recorddal szerelve.

tudja vlki,hogy mit jelent ez a NOS szócska. 1ébként meg a c record delta fékjeit sem szokták ennyire túlárazni. azok ált drágábbak szoktak lenni.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
tiz. ezer. dollar.

emberunk egy hangyafsznyit el van szallva. szep meg retro meg NOS, ertem en, de hasznalati erteke az ugye zero. falidisznek meg icipicit draga. ennyibol veszek 5 komplett retro Eddy Mercx-et recorddal szerelve.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Campagnolo Record brakes unstamped 1st generation NIB!! - eBay (item 360286942332 end time Sep-02-10 01:28:08 PDT)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Másik: ha erre az agyra felmegy a menetes lánckerék, akkor a fixis agyakra is lehet szabadonfutót tenni?

szerk. bocs, ezt már a single speedbe akartam írni

Nem próbáltam még, de nem látom semmi akadályát.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
OK, akkor mindenképpen kell egy másik hátsókerék, ha átfûzetni nem akarok peremes felnire. (biztos találok komplett kereket)

Szóval meg kell néznem elöl a láncvonalat, ahhoz hézagolni a hátsóagyat, majd középre centríroztatni. Ja itt a kérdés, hogy a küllõk fogják-e majd bírni, ill. van-e bennük annyi ami kiadja.

Másik: ha erre az agyra felmegy a menetes lánckerék, akkor a fixis agyakra is lehet szabadonfutót tenni?

szerk. bocs, ezt már a single speedbe akartam írni

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
Csak egy ötlet!
Gondolkoztatok már azon, hogy össze kellene hozni egy közös fórumos tekerést?
És ott könnyebben lehetne tapasztalatokat cserélni

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Sziasztok

Tervezek venni egy vékonykerekû gépet, és szingógumi van rajta, ráadásul a hátsó az alapból kukás.
Az a kérdésem, ez mennyire elavult dolog? Úgy olvastam, csak igen vékony külsõ megy rá, meg a szerelése körülményes. Ez nekem ciki, mert városban használnám, és 100kg vagyok, szal nagyon fel kéne pumpálnom.

Szóval beviszem a kereket a bringaboltba és mondom, hogy tegyenek rá új szingót, akkor fognak rám hülyén nézni, vagy ez egy mindennapos dolog?

innentõl single speedes a dolog de hátha tudtok segíteni (montiban ismerem a témát, de országútim még sosem volt)

Amúgy is kellene új hátsókerék nemcsak azért, hogy peremes legyen, hanem, hogy egysebességes. Namost itt az a kérdésem, hogy a sima menetes racsni helyére felmegy az egysebességes racsni, vagy másféle a rögzítése? Vagy felmegy, de mivel kesekenyebb, ezért el lesz cseszve a láncvonal? Tehát alapból egysebességes használatra szánt agyat kell keressek?

kösz szépen

Szingó gumit felejtsd el városi használathoz, defekt esetén (általában) kukázhatod, és gondolom nem szeretnél kiadni 4000ft-ot (ennyi egy szingó gumi) defektenként.
Hátsóagy téma: Felmegy az egysebességes racsni, de át kell hozzá házagolni az agyat hogy jó legyen a láncvonal, és utána középrefûzni a kereket. Nálam így teszi a dolgát egy régi DuraAce agy, különbség hogy nem racsnit, hanem csak simán egy lánckereket tekertem rá, és fixként üzemel (igen, rajtamarad.):
Feltöltött kép

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Sziasztok

Tervezek venni egy vékonykerekû gépet, és szingógumi van rajta, ráadásul a hátsó az alapból kukás.
Az a kérdésem, ez mennyire elavult dolog? Úgy olvastam, csak igen vékony külsõ megy rá, meg a szerelése körülményes. Ez nekem ciki, mert városban használnám, és 100kg vagyok, szal nagyon fel kéne pumpálnom.

Szóval beviszem a kereket a bringaboltba és mondom, hogy tegyenek rá új szingót, akkor fognak rám hülyén nézni, vagy ez egy mindennapos dolog?

innentõl single speedes a dolog de hátha tudtok segíteni (montiban ismerem a témát, de országútim még sosem volt)

Amúgy is kellene új hátsókerék nemcsak azért, hogy peremes legyen, hanem, hogy egysebességes. Namost itt az a kérdésem, hogy a sima menetes racsni helyére felmegy az egysebességes racsni, vagy másféle a rögzítése? Vagy felmegy, de mivel kesekenyebb, ezért el lesz cseszve a láncvonal? Tehát alapból egysebességes használatra szánt agyat kell keressek?

kösz szépen

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Az alábbi helyeken találtam hasznos infót:
Century Cycles: TechTalk: What Size Handlebar Do I Need?
Determining Handlebar Width? [Archive] - Ridemonkey.com
Choosing handlebar width?
Ideal handlebar width - Tokyo Cycling Club BBS
Handlebar width [Archive] - Bike Forums

Köszi.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
@kipage: Szerintem ne tegyel semmit szingoba. Minek, ha van ilyen is? Vittoria Pit Stop Bike Tire Sealant - BicycleEverything.com

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

A kormányszélesség téma engem is érdekelne.

Az alábbi helyeken találtam hasznos infót:
Century Cycles: TechTalk: What Size Handlebar Do I Need?
Determining Handlebar Width? [Archive] - Ridemonkey.com
Choosing handlebar width?
Ideal handlebar width - Tokyo Cycling Club BBS
Handlebar width [Archive] - Bike Forums

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
"Tikk" leesett a tantusz. :) pont a napokban gondolkodtam hogy kipróbálom a Joe's presta szelephez való tejét a szingómba. Azt mondták a srácok hasonlóan mûködik mint a montis csak apróbbak benne a szemcsék. Egy szingót tutifix hogy nem kezdek el barmolni a verseny alatt az út mentén. Ezt a Joe's országúti tejet próbálta már valaki?