Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34361 hozzászólás a témában

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

A kormányszélesség téma engem is érdekelne.

Leszek én a tolmács.
McGywer azt mondja, hogy ha elmegy egy 3-4órás túrára és defektet kap mondjuk egy óra után, akkor kicserélné a belsõt és folytatná a bringázást ahelyett hogy haza szenvedne 3báron. Szóval ezért kell neki olyan pumpa amivel fel tudja fújni értelmes nyomásra. Nem írt semmilyen belsõrõl ami leengedne 3-4 óra után.

Na, majdnem jó. :D

Lehet, hogy félreérthetõ voltam, de a 3-4órán csak a távolodást értettem. 1-2órát is szar félig lapos gumival menni, többet meg... (és igen, egyre többször fordul elõ, hogy "ultrát" tekerek, ha csak a másfél héttel ezelõtti mátra-köröm nézem, a kékesig 7óra volt az út, csak ezt még a kockára vert kerekû aszfaltmontimmal nyomtam, amibe elég a 3-4bar is, ha esetleg ledefektelnék).

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
kézipumpával fel lehet tolni kb 5 bar-ra erolkodés nélkül. azzal meg lehet továbbmenni, nem vesz le akkorát az élménybõl, mondjuk egy 8barhoz képest

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A kormányszélesség téma engem is érdekelne.

McGywer: összekevertem a bringáid, két oldallal ezelõtt írtál a Miclen Latexrõl, hogy 29es kerékbe használsz 26ost :x de milyen belsõt használsz hogy 3-4óra alatt leenged? Inkább belsõt kéne cserélned mert ez nem normális.

Leszek én a tolmács.
McGywer azt mondja, hogy ha elmegy egy 3-4órás túrára és defektet kap mondjuk egy óra után, akkor kicserélné a belsõt és folytatná a bringázást ahelyett hogy haza szenvedne 3báron. Szóval ezért kell neki olyan pumpa amivel fel tudja fújni értelmes nyomásra. Nem írt semmilyen belsõrõl ami leengedne 3-4 óra után.

A sebesség mindent megold.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
McGywer: összekevertem a bringáid, két oldallal ezelõtt írtál a Miclen Latexrõl, hogy 29es kerékbe használsz 26ost :x de milyen belsõt használsz hogy 3-4óra alatt leenged? Inkább belsõt kéne cserélned mert ez nem normális.

Enté látom épülget a bicaj lassacskán.. :)

Fúú a fékteszt.. 12 méteren áll meg a KCNC az elég gyenge

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Milyen íratlan szabály alapján kell meghatározni egy országúti és egy ciklokrossz kormány szélességét? A montin 560-as van, az országútira 44-es néztem ki.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Orszaguti fekek teszten.
Tavalyi, de nekem uj volt:
http://www.eecyclewo...e BrakeTest.pdf (Velonews)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Telopumpa...

Pár ezer fújással fel tudja fújni vele 9 bárra. :)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Országúti gépnél mi a helyes lánchossz meghatározás menete, felhomályosítana vki ?

én csak a shi rendszerét ismerem. õk azt mondják hogy nagytányér-kónuszon legyen egymás alatt a két görgõ. én nem hiszek nekik, jobban bejön ha ennél hosszabbra hagyom, pl azért ha véletlenül 53/25-ös abszolút keresztbeváltást intézek ne szakadjon szét minden

persze a túl hosszú lánc se jó mert 39/15-ben belelóg a váltó terelõje a láncba

Alexander the Great

Alexander the Great

vendég

• fórumtag
  • 152 hozzászólás
Országúti gépnél mi a helyes lánchossz meghatározás menete, felhomályosítana vki ?
Alex

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Telopumpa... Tenyleg, iphone-ra lehet van mar biciklipumpa alkalmazas. ;)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Milyen kézi pumpát ajánlanátok, ha cél a 7-8bar elérése? A montimhoz használt pumpával képtelenség ekkora nyomást elérni.

Telópumpa? :D

Ezt a szelepre szoritast szerintem nem kell tulmisztifikalni. Rateszed a pumpat, egyik kezzel tartod, masikkal fujatod. Konkretan szoritani nem kell, nem szokik ki a levego anelkul se. Aki nagyon ugyetlen, az esetleg eltorheti a szelepet, ha rangatja rajta a pumpat, de ahhoz tenyleg benazni kell - nekem egyszer sikerult. Ha emiatt aggodsz, akkkor egy par forintos flexibilis csotoldattal ez is kikuszobolheto.
Kezipumpan olyan rapattintos megoldast meg nem lattam, ami a muhelypumpakon szokott lenni.

Szinte az összes kézipumpámon van ilyen rápattintós megoldás.

federka

federka

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás

Nem írtam sehol, hogy latexet használok országúton... Másrészt nem felnire szorítást írtam, hanem szelepre.

Ezt a szelepre szoritast szerintem nem kell tulmisztifikalni. Rateszed a pumpat, egyik kezzel tartod, masikkal fujatod. Konkretan szoritani nem kell, nem szokik ki a levego anelkul se. Aki nagyon ugyetlen, az esetleg eltorheti a szelepet, ha rangatja rajta a pumpat, de ahhoz tenyleg benazni kell - nekem egyszer sikerult. Ha emiatt aggodsz, akkkor egy par forintos flexibilis csotoldattal ez is kikuszobolheto.
Kezipumpan olyan rapattintos megoldast meg nem lattam, ami a muhelypumpakon szokott lenni.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Ja tényleg elfelejtettem hogy latexszel nyomulsz. De az ilyen hamar leereszt 4bart? Akkor elvész a bringázás élményének egy része ha folyton a guminyomás miatt kell izgulni. :)

Én még olyan pumpáról nem is hallottam, amit rá lehet szorítani a felnire, igaz nem vagyok a téma szakértõje, csak amikor az enyémet vettem akkor néztem körbe a piaci kínálatot.

Nem írtam sehol, hogy latexet használok országúton... Másrészt nem felnire szorítást írtam, hanem szelepre.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Ja tényleg elfelejtettem hogy latexszel nyomulsz. De az ilyen hamar leereszt 4bart? Akkor elvész a bringázás élményének egy része ha folyton a guminyomás miatt kell izgulni. :)

Én még olyan pumpáról nem is hallottam, amit rá lehet szorítani a felnire, igaz nem vagyok a téma szakértõje, csak amikor az enyémet vettem akkor néztem körbe a piaci kínálatot.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Miért kell kézi pumpa a 7-8bar eléréshez? Otthon úgysem kézipumpával fujkálod a gépet, a kispumpára meg általában út mellett van szükség javításkor, ott meg úgysem a 7-8bar a cél hanem a biztonságos hazajutás. Egy kis kézipumpával mire 7barig felnyomod a gumit, lehet hogy kiszakad a szelep, mert nem lehet olyan jól összemarkolni (nem jutott jobb szó az eszembe) a felnivel a szelepet rajta a pumpával.

Én az SKS-t ajánlom nekem ennek a modellnek az elõdje van

Pumpen - WESE - SKS Germany

De szerintem cseréld le az otthoni mûhelypumpád egy univerzálisra. Csak egyszer kell megvenni és az pumpa marad 20évig :)

Pl. azért akarok kézipumpával 7-8bart fújni, mert elõfordul hogy 3-4órányi tekerésre elkolbászolok otthonról, azért nincs kedvem 25ös gumival 3baron hazakopogni...

Csak olyan pumpa jöhet szóba, amit nem kell folyamatosan a szelepre szorítani, hanem valami karral rászorítható.

federka

federka

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás

Milyen kézi pumpát ajánlanátok, ha cél a 7-8bar elérése? A montimhoz használt pumpával képtelenség ekkora nyomást elérni.

SKS Wese XL
Pumpen - WESE XL - SKS Germany
Nekem bejott. Itthon is kaphato sok helyen.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Miért kell kézi pumpa a 7-8bar eléréshez? Otthon úgysem kézipumpával fujkálod a gépet, a kispumpára meg általában út mellett van szükség javításkor, ott meg úgysem a 7-8bar a cél hanem a biztonságos hazajutás. Egy kis kézipumpával mire 7barig felnyomod a gumit, lehet hogy kiszakad a szelep, mert nem lehet olyan jól összemarkolni (nem jutott jobb szó az eszembe) a felnivel a szelepet rajta a pumpával.

Én az SKS-t ajánlom nekem ennek a modellnek az elõdje van

Pumpen - WESE - SKS Germany

De szerintem cseréld le az otthoni mûhelypumpád egy univerzálisra. Csak egyszer kell megvenni és az pumpa marad 20évig :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Nos, a stucni szemre jónak tûnik, és ez van hozzá eredetileg is. Ha rátehénkedtem (kiálltam) a kormányra, akkor lefelé engedett picit, a stucni forgó részénél. Valamint amikor kiállok, és egyik majd másik oldalra nehezedek (pl.: emelkedõ) akkor néha nyekken egyet középen. Egyébként 62kg vagyok, ez tényleg nem sok.

én 90 kg felett vagyok és nem volt ilyen gondom a hagyományos stucnikkal. kormánycsapágy rendben van?

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

A Holnapot ismerem, de minimum mondast nem latok sehol. A TOur magazin tesztje, ja bocs.

SIZES & COLORS :
700X20C (20-622) / 127 TPI / 185g / 87-116 PSI / dark grey+black
700X23C (23-622) / 127 TPI / 200g / 87-116 PSI / digital blue+black

Ha olvastad a tesztet akkor láthattad ,hogy azért ott nem neki álltak véleményeket írogatni róluk...
a Pro2t 3 évig használtam így .. a GP-t 2ig.. és nem volt rá panasz.. (általában 1BARal haladtam meg a maxot...)