Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Posted 2010. September 02. - 16:30
Egy jobb minõségû országúti biciklivel 30 km/ h órás tempónál 90 körüli pedálfordulattal teljsen síkon, teljesen szélcsendben nagyjából hány watt teljesítmény produkálunk?
Posted 2010. September 02. - 14:24
A korábban idézett hírdetés ettõl eltekintve sem megbízható, pl. chorust állít, ám pl. mindkét fékváltókar Veloce. Ami persze nem rossz (sõt), de a chorus két szinttel jobb.
Én a múltkor hittem azt egy Rotwild-ról, hogy hamis. Elküldtem a gyártónak a hirdetés linkjét és megírták, hogy eredeti, 99-bõl. A Ridley-nek is nyugodtan lehet írni, mielõtt ítélkeztek.
Posted 2010. September 02. - 14:22
Posted 2010. September 02. - 14:22
mert ez egy Ridley akar lenni, ami viszont elég kurrens
A korábban idézett hírdetés ettõl eltekintve sem megbízható, pl. chorust állít, ám pl. mindkét fékváltókar Veloce. Ami persze nem rossz (sõt), de a chorus két szinttel jobb.
Posted 2010. September 02. - 14:15
Vagy az lenne a mondas, mindegy milyen allapotban vagy, a max power az mindig ugyanaz? Treshold power mindig ugyanaz?
Posted 2010. September 02. - 13:43
Posted 2010. September 02. - 13:01
Azért ha valaki megdobna egy wattmérõvel lehet (biztos) én is átállnék a watt alapúra:)
Detto...
Nem utolsó sorban .. még réges régen valaki itt írta is... a Pulzusod nagyon sok mindentõl függ... az hogy a lábad hány Wattot tol bele a pedálba.. az jóval kevesebbtõl (már csak vagy 500 dolog jöhet szóba
Posted 2010. September 02. - 12:18
Latod, a baratod peldaja is mutatja, mennyire felesleges a wattedzes. :DD Jettison 0 percet kap orszaguton pulzus alapon.
Viccet felreteve, a power/edzo elott hogy ment neki?
De gondolom a fol lenyeg az, hogy a pulzus viszonylag lassan reagal a terhelesre, a teljesitmenymerok pedig egybol a valos terhelest mutatjak.
Posted 2010. September 02. - 12:17
Posted 2010. September 02. - 12:02
Posted 2010. September 02. - 11:47
Viccet felreteve, a power/edzo elott hogy ment neki?
De gondolom a fol lenyeg az, hogy a pulzus viszonylag lassan reagal a terhelesre, a teljesitmenymerok pedig egybol a valos terhelest mutatjak.
Posted 2010. September 02. - 11:41
A homlokcsovon foleg nem latok semmit, esetleg az, hogy masik villa van benne, mint "eredetileg"? Vagy mi?
Posted 2010. September 02. - 11:28
Egyébként mire jó ez a wattmérés? Biztosan érdekes, de ennyi pénzért már kifejelsztem a belsõ watt érzékelésem.
Hasonló mint a pulzusmérés, csak itt nem a pulzus alapján vannak beosztva az intenzitászónák. Az elején kell csinálni egy "harakiri" sprintszerûséget, amibõl meghatározod a max teljesítményed (a leadott max wattot) és az alapján lehet zónákra osztva edzeni. Adott távokon sokkal hatékonyabban kevesebb edzésmunkával lehet fejlõdni, mert az edzések zöme célirányos. Egyik ismerõsöm tavalyelõtt kezdte a wattalapú edzéseket komolyan edzõ mellett és mára a top20 körül van a montismezõnyben, országúton meg (triatlonon az Orfûmanon) 3-4 percet kapott az elejétõl bringán.
Posted 2010. September 02. - 11:07
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: RIDLEY Boreas alu-karbon bringa 56-os
asszem veszek én is egy matrica print+cut gépet
homlokcsõ nagyon kemény :-)
Posted 2010. September 02. - 10:45
Egyébként mire jó ez a wattmérés? Biztosan érdekes, de ennyi pénzért már kifejelsztem a belsõ watt érzékelésem.
Arra jó, hogy pl én tudom tartani a pulzusomat 4-5 órán keresztül is a megadott zónában, de a teljesítményem ilyenkor már esik. Biztosabb visszajelzést ad.
A sebesség mindent megold.
Posted 2010. September 02. - 10:41
És ilyen középrészt lehet még kapni valahol?
Nekem is ilyen kéne az asszony régi puch-jába, de nem találok sehol.
Vagy csak szimplán béna vagyok?
Elvileg Shimanoból minden van.
Négyszög: Shimano BB-UN54 (Hajtás | Középcsapágy | Monoblokk Négyszögteng.) | Kerékpár Webshop
Okta: Shimano BB-ES25 (Hajtás | Középcsapágy | Monoblokk Octalink) | Kerékpár Webshop
Integrált: Shimano 105 '07 (SM-FC5600) (Hajtás | Középcsapágy | Integrált csapágy) | Kerékpár Webshop
Posted 2010. September 02. - 10:06
Posted 2010. September 02. - 01:10
Tudtok ajánlani valami oldalt ahol a wattmérésben elmélyülhetnék és pár homályos részt eloszlathatnék magamban? Lassan eljutok arra a szintre, hogy elõrébb kell lépnem és vagy pulzus vagy watt alapján kellene edzenem a jövõben. A középcsapágyba integrált rendszer nekem is szimpatikusabb, de ez a pedál technika sem rossz, azt csodálom hamár a Lookkal kooperált a Polar, hogy nem készítettek egy olyan vázat aminek a láncvillájába lenne integrálva a szenzor..
Úgy rémlik, Pepe elég sokmindent összeszedett a wattmérésrõl. Keresgélj, hátha
Adam "Pepe" Werderits
Edit: annyira nem sok, de van egy angol nyelvû anyag...
Posted 2010. September 02. - 01:06
Posted 2010. September 02. - 00:52
És ilyen középrészt lehet még kapni valahol?
Nekem is ilyen kéne az asszony régi puch-jába, de nem találok sehol. [...]
Lehet, hasonlót (négyszögest, de francia rendszerût) vettem nemrég, újonnan. A Specialités T.A. AXIX terméke ez, sokféle tengelyhosszal, angol, olasz vagy francia menettel, cserélhetõ csapágyakkal, elég drágán (69 eu.).
XXcycle - Boitier de pédalier Specialités TA - AXIX LIGHT BSC
Ennél olcsóbb lehet pl. egy Campagnolo centaur (mirage? xenon?) négyszögtengelyes középrész, ha a tengelyhossz megfelel (ott ui. ált. csak kétféle van, mondjuk 111 és 113 vagy 115 mm, míg az Axixnál 3 mm-enként 103-tól 131 mm-ig). A centauré 55 euró, a többi olcsóbb (20-30 eu. körül), de nincs elõttem Campagnolo katalógus.
Létezhet jóval olcsóbb is. Gyakori megoldásom egy helyi bicikliklub, ahol a szétszedett biciklik egyes részeit újrahasznosítjuk, de ezzel az Eldorádóval nem akarom nagyon hergelni a nagyközönséget (ilyet amúgy Berlinben is ismerek). Középrészt illetve részeket, csészét, tengelyt találtam már jópárszor. Ha francia kéne, feltételesen a nyakamba venném a gondját, mármint hogy hátha akad a klubban, de az olasz erre jóval ritkább.

Sign In
Create Account

Back to top