Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
A CANYON oldalán a bringákhoz van egy Perfect Positioning System. Amivel ki tudod választani a bringák méreteit...
Egyen ketten próbáljtok már ki hogy szerintetek helyes-e?
182/85/65/75/60 és XS-t ajánl .. (persze TT-re min 1 számmal kisebb kell mint Utcára... de akkor is L helyett XS... Scott szerint is legalább M kell)
Leginkább a Canyon Speedmax al 9.0 érdekel..

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Hat sok siker ugyan nem jutott, de vegulis legalabb a tavalyi idomet tudtam hozni forman kivul is. (Kékesen felfele jobbára 80 ford/perc korul)

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
Így igaz.. az eleje :D de rájuk nem is igaz az .. hogy van nálluk erõsebb :D ott azért nem nagyon kell félni hogy valaki elugrik ;)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,459 posts

Monfjuk továbbra se technika szóval OFF:
MJani01 - a nagy pedálfordulatszám nem a pulzusodtól függ... hanem hogy jó a véred oxigén szállítása... (VO2max) .. ha tudsz 100 körülit tartani sokáig .. az olyan 55-65 ml/min/kg ami úgy egész jó... a nagy pedálfordulathoz a combizmot kell etetni.. ahhoz meg oxigén kell .. SOK.....sajnos a legnagyobb tömegû izom.. és a legtöbbet fogyaszt is...
kb 3 éve írtam pont én hogy én is 100-120as fordulattal megyek Dobogókõre felfele... és tök jól haladok.....
eltelt a 3 év.. és 53-as tányérral megyek felfele 60-80as pedálfordulattal kiállva... majdnem 1,5x akkora sebességgel....
Montin lehet jó a pörgetés... outin nem... ez nem adottság kérdése... egyszerûen hátrányban vagy a többiekhez képest ha pörgetsz..
ON

FSA ... valaki rájött már minek az a fékkar oda? mit csinálsz vele egy idõfutamon?

szerk: áh rájöttem Közép és Hosszútávon be tudod akasztani vele a depoban a bringád...

én nem mondanám,hogy nem fizetõdik ki o.útin a pörgetés(100 körüli pedálfordulat). armstrong erre a legjobb pl. nem mondanám,hogy a kedvenc versenyzõm volt,de a technikáját,és az eredményeit el kell ismerni. megy a vuelta. majd nézzétek meg,hogy az eleje a mezõnynek milyen pedálfordulatot produkál a hegyeken. min 90. a döglött sorban lehet,hogy kevesebb,de ott már mind1 is. kemény áttétellel ált. csak kevésbé savasodó(lásd ulrich) versenyzõk képesek haladni. én személy szerint késõbb fingok ki ha pörgetek. már rengeteget lassúltam,de még így is 90 körüli a lábforgásom emelkedõn. régen inkább 100 körüli volt. síkon meg 110 körüli. igaz pályán is verenyeztem,oda meg kell a magas pedálfordulat.
más: bejöttek nem rég a boltba vásárolni energia zselét. mennek a mátrakörre versenyezni. sok sikert kívánok minden indulónak. '99 végén már nem kaptam szerzõdést a fraditól,ú.h. azóta csak 1 versenyen indultam,és az éppen a mátrakör volt 2003-ban. szép emlék volt az is,de már nem hiányzik a versenyzés. technikai,és edzéssel kapcsolatos tanácsot azért még tudok adni,ha megkérdeznek.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts

Sac az a kis kar nem fékkar hanem az a váltókar amivel felfelé tudsz váltani, a kis gomb nyomkodásával meg lefelé rakod a láncot:

itt egy videó a mûködésérõl:

YouTube - fsa bar end shifter 2010.avi

LoL és tényleg :D mifene.. nekem ez nagyon nem tetszik...

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Sac az a kis kar nem fékkar hanem az a váltókar amivel felfelé tudsz váltani, a kis gomb nyomkodásával meg lefelé rakod a láncot:

itt egy videó a mûködésérõl:

YouTube - fsa bar end shifter 2010.avi

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Outin egyszerû a képlet... biztos hogy nem te vagy a legerõssebb :D ha az erõs elstartol... és te pörgetsz... nem fox tudni sebességet növelni...
és egy jó szélfogó miatt bizony tekerni kell .. mert az mindig kifizetõdik...

Igazad lehet. :) Ez a szívás ebben a sportban, túl nagy a légellenállás. :)

A sebesség mindent megold.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
Outin egyszerû a képlet... biztos hogy nem te vagy a legerõssebb :D ha az erõs elstartol... és te pörgetsz... nem fox tudni sebességet növelni...
és egy jó szélfogó miatt bizony tekerni kell .. mert az mindig kifizetõdik...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

MJani01 - a nagy pedálfordulatszám nem a pulzusodtól függ... hanem hogy jó a véred oxigén szállítása... (VO2max) .. ha tudsz 100 körülit tartani sokáig .. az olyan 55-65 ml/min/kg ami úgy egész jó... a nagy pedálfordulathoz a combizmot kell etetni.. ahhoz meg oxigén kell .. SOK.....sajnos a legnagyobb tömegû izom.. és a legtöbbet fogyaszt is...

Én is ezt mondtam.

kb 3 éve írtam pont én hogy én is 100-120as fordulattal megyek Dobogókõre felfele... és tök jól haladok.....
eltelt a 3 év.. és 53-as tányérral megyek felfele 60-80as pedálfordulattal kiállva... majdnem 1,5x akkora sebességgel....
Montin lehet jó a pörgetés... outin nem... ez nem adottság kérdése... egyszerûen hátrányban vagy a többiekhez képest ha pörgetsz..
ON

Majd jövõre kiderül... vannak a nemzetközi mezõnyben néhányan akik 90-100 körül is elég jól haladnak.
Montin kifejezetten hátrány a pörgetés, mert a talaj kizökkent, ezért 60-80-nal kell haladni, de aszfaltra érve fordulat megemel ellenfelek leszakadnak.

Ebbe a topicba bármit lehet írni, ami országútival kapcsolatos (lehetne akár a szabadonfutóban is). :)

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
ON

FSA ... valaki rájött már minek az a fékkar oda? mit csinálsz vele egy idõfutamon?

szerk: áh rájöttem Közép és Hosszútávon be tudod akasztani vele a depoban a bringád...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

attól hogy több izom van rajtad egy dekával nem lesz magasabb a vita maximád

Akkor miért magasabb? Több erõ, jobb állóképesség, rosszabb izomregeneráció.
Beszélgettem errõl edzõkkel, csak az új izomban történt tavalyhoz képest változás, másra nem tudták fogni.

Akkor bajban lehetsz, mert a biciklis ruhákat mind lecsérélheted nagyobbra, hogy beleférj:)))

Szerencsére csak a combom és a karom vastagabb, így beleférek minden ruhámba. :) Mondjuk így szezon végére a sok fehérje ellenére is rendesen levékonyodtak a szezon elejéhez képest.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
Azt jól számoltam a tegnapi link alapján, hogy 30 körül síkon kb 180-185 W teljesítményt produkálunk?

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts

A max pluzus kiszámításhoz még annyit, hogy nekem tavalyhoz képest nõtt, pedig 1évvel öregebb lettem, az a magyarázata hogy több izom került rám idén.

Akkor bajban lehetsz, mert a biciklis ruhákat mind lecsérélheted nagyobbra, hogy beleférj:)))

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
attól hogy több izom van rajtad egy dekával nem lesz magasabb a vita maximád

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Ez a pulzus azért becsapós... ami le van írva sok okos könyvben nem biztos, hogy (RÁD) igaz is..
Triatlonoztam már pár évet.. pontosan ugyan annyi a max pulzusom futáson mint bringán... 214 (és nem 6 éves vagyok)
Edzõtársammal mértük együtt egy idõben (kézzel és stopperrel is) és nekem mindig 20al magasabb volt... pedig pontosan ugyan olyan magasak vagyunk ugyan olyan súlyúak .. ugyan annyi idõssek.. kb ugyan annyi ideje sportolunk.. és ugyan azt az idõt tudjuk produkálni is versenyen... (annó még kb ugyan azt is ettük) (Polar - Timex - Cateye)

A pulzus egyéni adottság, pl úgy mint a lábméret. Kb ugyanannyira igazak ezek a formulák, mint az hogy minden felnõtt férfi lába 44es. De azon is kiakadok amikor valakinek 50es vagy 38as a lába.
Te kivételes vagy ha ugyanannyi a max pulzusod bringán és futva is.
A max pluzus kiszámításhoz még annyit, hogy nekem tavalyhoz képest nõtt, pedig 1évvel öregebb lettem, az a magyarázata hogy több izom került rám idén.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
etye-petye-lefetye

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
A teringettét!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Volt már.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
FSA idõfutam váltókar. Felváltani a fékkarszerû bigyóval kell, leváltani egy gombbal, ami a távolabbi oldalon látható.

Feltöltött kép

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
Ez a pulzus azért becsapós... ami le van írva sok okos könyvben nem biztos, hogy (RÁD) igaz is..
Triatlonoztam már pár évet.. pontosan ugyan annyi a max pulzusom futáson mint bringán... 214 (és nem 6 éves vagyok)
Edzõtársammal mértük együtt egy idõben (kézzel és stopperrel is) és nekem mindig 20al magasabb volt... pedig pontosan ugyan olyan magasak vagyunk ugyan olyan súlyúak .. ugyan annyi idõssek.. kb ugyan annyi ideje sportolunk.. és ugyan azt az idõt tudjuk produkálni is versenyen... (annó még kb ugyan azt is ettük) (Polar - Timex - Cateye)