Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34361 hozzászólás a témában

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás

ez a 2 bringa inkább gyûjtõknek való. nem biztos,hogy nagy különbséget fogsz érezni a montid,és ezek közt,u.is nagyon elmaradott a technikájuk. mondjuk nekem mind a 2 tetszik. talán a puch 1 kicsit jobban.

Hááát, azért ez elég furcsa kijelentés. :) Mondjuk ha a súlyt nézzük akkor igazad van, sõt még akár a monti is kikerülhet gyõztesen, ha elég felsõkategóriás, de az outi váz egészen más geometriájú, más az áttét, máshogy állítja az ember be a nyerget...
Szerintem outi használatra simán alkalmasabb lehet egy régi outi mint egy friss mtb. Ha meg az a cél, hogy az outi "furcsaságait" megszokja az ember, arra ezek az acélvázas dögök teljesen jók.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Kínok kínja azért más tészta volt :D
nekem van 1500FTos kamáslim.. lefújva impregnálóval.. egy ideig megoldás...
de amikor a kereked által szétcsapott tócsából a pedálon keresztül a stopli résein csurog be a talpadba a víz....

Nekem neoprén kamáslim van és az a legnagyobb zuhéban is bírja, fentrõl sem folyik bele semmi, mert elég magasan és szorosan rögzül.

Alulról a problémát én úgy kezeltem, hogy télen a talpbetét alá alufóliát tettem és így mûködött a dolog (de lehet még a gyári fólia is tette a dolgát).

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

Vizallo kamasli ugyan van, de ettol a cipo meg vizes lesz, ha rendesen vizes az ut.
Gondolom a labszaron csorog be a viz. (Nekem legalabbis vizes lett a Kinok Kinjan.)

Kínok kínja azért más tészta volt :D
nekem van 1500FTos kamáslim.. lefújva impregnálóval.. egy ideig megoldás...
de amikor a kereked által szétcsapott tócsából a pedálon keresztül a stopli résein csurog be a talpadba a víz....

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.378 hozzászólás

azt hiszem el járt az idõ a bringám felett. 8,8kg,acélváz,full 10es record. könnyû,kézzel fûzött kerekek. hiába,már nem versenyképes. ha jól láttam 4,3kg a komplett bringa. múltkor mentem fel 1 másik sráccal a kedvenc hegyemre(Naszály)-neki kb 7-7,5kg-os carbon pianarelloja volt,és nem hinném,hogy annyival rosszabb formába lettem volna mint õ. nekem nem esett jól a felfele. nem csak a súly,hanem már a mervségben sem veszi fel a versenyt az újakkal a bicóm.

ezt nemrég írtam. ez is segíthet a döntésben.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.378 hozzászólás

Outikhoz nem értek, a lényeg, hogy montinál gyorsabb legyen aszfalton:). Szerintem sem ér annyit az a plusz tízes, puchban tetszik a villa, meg az összhatás... Passzolnak rá a mai gumik? Pl.: conti sportcontact, a másik kérdésem, akciósan ki lehet fogni 50-60e környékén alu decathlon/neuzer gépeket, az hogy melyik milyen tartós azt nem tudom, csak abból indulok ki, h azok 11-12kg nyomnak, ebbõl kiindulva nem lehetnek gyorsabbak, mint ezek az acél bringák...

ez a 2 bringa inkább gyûjtõknek való. nem biztos,hogy nagy különbséget fogsz érezni a montid,és ezek közt,u.is nagyon elmaradott a technikájuk. mondjuk nekem mind a 2 tetszik. talán a puch 1 kicsit jobban.

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
A campa szett is adja a puchban. :) Montinál biztos gyorsabb leszel, de attól még kell hozzá láb is ami hajtja. :P

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Outikhoz nem értek, a lényeg, hogy montinál gyorsabb legyen aszfalton:). Szerintem sem ér annyit az a plusz tízes, puchban tetszik a villa, meg az összhatás... Passzolnak rá a mai gumik? Pl.: conti sportcontact, a másik kérdésem, akciósan ki lehet fogni 50-60e környékén alu decathlon/neuzer gépeket, az hogy melyik milyen tartós azt nem tudom, csak abból indulok ki, h azok 11-12kg nyomnak, ebbõl kiindulva nem lehetnek gyorsabbak, mint ezek az acél bringák...

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Amennyit én tudok, a Puchot választanám mert csak. Raleighben mondjuk van egy hátsó 105ös váltó. Igazán óriási nagy különbség szerintem nem lehet a kettõ között, kb 9-10 kiló lehet mindkét bringa. Válaszd azt ami váz méretre jobban passzol hozzád. :)

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Sziasztok!

Megéri a 10e difi az alábbi bringáknál? Raleigh vs. Puch, látszólag mindkettõ tip-top, raleighre csak egy új nyereg kéne, puchra meg új gumi, ezek nem nagy befektetések, igazából az outizás megízleléséhez illetve edzésre nézelõdöm... Súlyban mekkora lehet a különbség az említett bringák között, egyáltalán milyen súlyban vannak az ilyen retro outik?

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

köszi az újságpapíros tippet! mivel egy 10ezer forintos merida cipõrõl van szó, ezért a 8ezres szárító helyett inkább vennék mégegyet... :D
egy sima szélálló kamásli volt rajtam, mert mikor elindultam, csak szemerkélt, annyit bõven elbír, de késõbb rendesen csicsogósra áztam.

Mégegyszer köszi az újságpapírt!

Én két 80mm-es, PC-bõl kiesett ventillátorral szárítom. Egy éjszaka alatt megszárad.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
köszi az újságpapíros tippet! mivel egy 10ezer forintos merida cipõrõl van szó, ezért a 8ezres szárító helyett inkább vennék mégegyet... :D
egy sima szélálló kamásli volt rajtam, mert mikor elindultam, csak szemerkélt, annyit bõven elbír, de késõbb rendesen csicsogósra áztam.

Mégegyszer köszi az újságpapírt!

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Egy "szakmai" kérdés mindenkihez: elázott cipõt hogy szárítjátok? Édesanyám szerint értelemszerûen szeptemberben nincs fûtésszezon, 17 fok van idebent, és nagyon nem akar száradni...Az meg nem tetszik hogy minden nap pedált cseréljek hogy felváltva használjak SPD és SPD-SL rendszert :) -naponta.

Újságpapírral kitömni éjjelre. Persze nem színes-fényessel, hanem a ropogós, száraz, napilapokhoz használttal.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Vizallo kamasli ugyan van, de ettol a cipo meg vizes lesz, ha rendesen vizes az ut.
Gondolom a labszaron csorog be a viz. (Nekem legalabbis vizes lett a Kinok Kinjan.)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Ventilátorral, olyan mintha a szél fújná, de nem forró, mint a hajszárító.
Reggelre kis fokozatos is csont száraz lesz.
Ja és halk, 20-30W-ot fogyaszt, nem 1500-at.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Bike-components-en 10euróval olcsóbb

Egy "szakmai" kérdés mindenkihez: elázott cipõt hogy szárítjátok? Édesanyám szerint értelemszerûen szeptemberben nincs fûtésszezon, 17 fok van idebent, és nagyon nem akar száradni...Az meg nem tetszik hogy minden nap pedált cseréljek hogy felváltva használjak SPD és SPD-SL rendszert :) -naponta.

Nekem síelés miatt ilyen van (az elsõ a lapon). Sportoutlet.HU :: Therm-ic cipõszárító

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
ezért van 3 cipõm :D ... ha egyik elázik .. akkor majd megszárad... addig használom a másikat

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
kiskubai, jól bevált módszer az újságpapír. A betétet vedd ki, tömd ki újságpapírral, ha nagyon vizes a cipõ, akkor cseréld. Ne hajszárítózd a cipõt, nem tesz jót neki.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

mondjuk vedd figyelembe, hogy naponta cipõt szárítani vele nem túl költséghatékony. :D

nem úgy, mint egy vízálló kamásli.........;)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
mondjuk vedd figyelembe, hogy naponta cipõt szárítani vele nem túl költséghatékony. :D

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

A TV teteje, a hûtõ és a számítógép hátulja általában elég meleg. ;)

Ezért sajnálom hogy már nem PC-m van, hideg van a szobámban :D TV mögé berakom, hátha

szerk.: jéghideg a TV hátulja, pedig állítólag a plazma fût...ja igen, be van kapcsolva, öcsém másfél órája filmez, csak be kellett volna már melegednie...

marad a hajszárító.