Valahol olvastam fit-rol egy kicsit nemreg, es a KOPS kifejezes nem esett le, hat rakerestem.
Ez a "terd a pedal tengely felett", es lam Sheldonnal olvasni lehet errol is, hogy igazabol ez is csak egy okolszabaly, es igenis el lehet terni errol.
Keith Bontrager on The Myth of K.O.P.S.
Kerdes, van itt valaki, aki eltert ettol, es ha igen mit tapasztalt?
nekem a térdem elõrébb van mint a pedáltengely.
én a montin szoktam rá (a mászás miatt) és az outin is így állítottam be. ráadásul xterra-n is bevált a bringa --> futás váltásnál. könnyebben átáll a láb ha nem magad elött hanem magad alatt tekersz.
alapvetõen a testem arányaihoz képest a combom viszonylag rövid. emiatt alapból 0 hátranyúlású nyeregcsövet használok,de a nyerget is elõre tolva szeretem.
összehasonlítva (néha azért ültem más bringákon is) az ilyen testhelyzetnél a pedál húzása és tolása közti differencia minimálisra csökken. egyenletesebb a körmozgás...
tapasztalatom szerint a hátrébb ülõ testhelyzetben a combfeszítõ többet dolgozik a hajlítóhoz képest.
úgy gondolom, hogy bizonyos határon belül jobban eloszlik a lábizmok terhelése ebben a (elõrébb hozott) testhelyzetben.
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"