azt, hogy gáz, azt úgy kell érteni, hogy nem komfortos hosszú távon (, vagy nem elég aero!!!
ezt az outi pedálnak álcázott SPD pedált láttam én is, csak attól félek, hogy nem fér oda a kerettõl a cipõ talpa.
A kormányvégváltót úgy tudom fõleg a ciklokrosszban használják még elég sokat, illetve ugyanaz a váltószerkezet megy az idõfutamkormány aero szarvába is, elölre.
Az alsócsöves váltóhoz képest maga az ergonómia csúcsa.
Amúgy amit mondasz, hogy montisan feltenni a kormány tetejére, létezõ megoldás, bár csak kisüzemi barkács jelleggel. Pl. a Paul Components is gyárt a thumbie adapterbõl outi kormányra valót, amivel a fékkar mellé lehet építeni a váltókart. Nekem viszont nem tûnik túl hatékonynak. Ha lent fogod a kormányt, kényelmesebb elérni a kormány végét mint a tetejét.
Szerintetek egy montis cipõ talpának a "bütykei" közé bemegy ez a keret? én is már régóta szemezgetek egy ilyennel,de két dolog miatt még nem léptem.
1: a cipõ talp-kompatibilitás(bár mondjuk ha direkt spd-re van csinálva akkor gondolom ez nem lehet probléma...vagy mégis?) egy sidi action srs-m van télre megy egy nw celsius.
2: a bicóm full campa... ez meg S :S
A sebesség mindent megold.
Én sejtem, hogy miként lett ilyen ez a Canyon. A tulaj úgy döntött, hogy elmegy egy nagyobb, több napos útra, de nem szeretett volna kedvenc gépétõl megválni. Igazi országútistaként a hátizsák szigorúan kizárt, ezért a sok váztáska, ide-oda aggatott csomag. Mivel valószínû sokat kell gyalogolni, úgy döntött, hogy lecseréli a drága, feltehetõleg karbon Time/Look pedált egy egyszerûbbre, de akkor már még jobb, ha az egész hajtómûvet lecseréli, mert van egy régebbi, most feltehetõleg téli edzésre használt gépe, amin ott van az egész egyben. A kormányt is arról tehette át, (a korai 90-es éveket idézõ bandázs elég árulkodó) talán ezzel próbálva csökkenteni az esetleges hiba lehetõségeket. Még rákerült egy párnázottabb túra nyereg, a súly most már úgysem számít. A Lightweight kereket nem tudom hová tenni, szerintem az indulás napján ezek is kikerültek, bár lehet, hogy így akarta kompenzálni a kialakult aerodinamikai és súly hátrányt.
szerk:
Én a papucsot fordítva tettem volna fel.
Hol használnak ilyet? O.o
Még sehol nem láttam. Ez miért jó? Nem tûnik kézreállónak.. Ennyi erõvel a vázon is lehetne.
Urak!
mennyire gáz megoldás országútira MTB pedált szerelni?
több oka is van annak, hogy ez eszembe jutott:
1. nem kell vennem még egy cipõt, ergo kevesebb pénzbõl megoldom ezt a kérdést
2. ahol lakom, jelenleg alkalmatlan arra, hogy országúti cipõben közlekedjek - az aszfaltozott csík kb. 5-10 perc gyaloglásra van a házunktól, addig viszont apró kõvel felszórt saras utakon kell átvágnom, aminek az egyik vége még meredek is (10-15% között van valahol)