Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Kiegyeznék Én azzal is ha maradni a 9, mint eddig is volt (enyémen), de valami ilyen, hogy: 11-12-13-15-17-19-21-25-27
Tényleg Campaba össze lehet hozni valami ehhez hasonlót? Elsõ hajtómût is le akarom majd egyszer a jövõben, cserélni 2 tányéros verzióra, mert a kicsit nem is használom kb.. De az is 52/36 körül lenne jó.

Errõl jut eszembe 3-as fv kart át lehet alakítani kettessé?

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás

Nekem egy ilyen sor kéne: 11-12-13-14-15-16-17-18-19-20-22-24-26-28.
Van még hova fejleszteni. :)

Shimanonak lesz 14-es grouppoja :) Mar csak ki kell varni ;)

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Campagnolo record carbon 8 fékváltókar KARCMENTES!!

Asszem valaki keresett 8-as rendszerhez fv-kart, valaki árul egyet, csak, hogy ne Sora legyen. Am egy boltban megnéztem 'élõben' is, hogy hogy van azon megoldva. Tényleg elég hülye helyre rakták.

Másik kérdés, hogy ezeken az outis kétforgáspontú fékeken, hogy lehet állítani? a kerék rendben van a helyén, nincs egyik oldalon jobban mint a másikon, de a fékpofáknál egyik oldalt több hely van, mint másikon.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Nekem elõl a Mirage hajtómû 52/44/30, hátul meg 13/14/15/16/17/18/21/23/26 Miche sor van jelenleg.

Ebbõl lesz majd campa 9-es sor, az új keréken, ha egyszer sikerül helyrejönni anyagilag.

Mondjuk nem tudom milyen áttéttel legyen a sor, ami még a pénztárcámnak is kedvez. 30-nál többet nem akarok költeni rá, használt khamsin sor nélkül 25, még 5 max 6ezerbõl kellene hozzá valami használt Campa sor.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Tényleg, mindig érdekelt, hogy a profik is használnak-e 27-est, 28-ast hátul, vagy az csak a kezdõknek meg az öregecskedõknek van? :) Én mostanság azon mérem a fejlõdésemet, hogy mit tudok megmászni anélkül, hogy 23 fölé váltanék.

Talán az egyik sram reklámban volt, hogy valaki 32est használt monti váltóval az egyik meredek hegyen.

A sebesség mindent megold.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
A hobbikerekeseknek simán elég az 50/34. Ahhoz is lehet párosítani megfelelõ 10es sort. 53/11et egy hobbykerékpáros nem fogja kiforgatni síkon, hegyrõl lefelé ugyan ki lehet gurulni, forgatni, de ott meg már az átlag hobbykerékpárosnak tele a gatyája. (legalábbis én már 65felett izgulok :) )

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

azért van némi haszna. 1 hobbi bringásnak jól jöhet,hogy mindenhez van áttétele. 12-13-14-15-16-17-19-21-23-25-27es sorral lehet bõven hegyet mászni. 53/39el használva még lefele is lehet haladni. síkon meg jól jöhet az egyesével változó fogaskerekek. szóval ez így nekünk simán jó.

Nekem az álom bringámon pont ilyen sor van elképzelve. Viszont, mivel gyenge vagyok, mint a harmat, 52-36-os kompakt hajtómû lenne hozzá.

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás
Tényleg, mindig érdekelt, hogy a profik is használnak-e 27-est, 28-ast hátul, vagy az csak a kezdõknek meg az öregecskedõknek van? :) Én mostanság azon mérem a fejlõdésemet, hogy mit tudok megmászni anélkül, hogy 23 fölé váltanék.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nekem egy ilyen sor kéne: 11-12-13-14-15-16-17-18-19-20-22-24-26-28.
Van még hova fejleszteni. :)

A sebesség mindent megold.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás

Egyébként minek húzzák ilyen sok lánctányérosra a hátsó váltást? 11? Minek? Profi szinten ilyen sok fokozatot ki is használnak? Vagy ennyit számít? Nem csak + súly?

azért van némi haszna. 1 hobbi bringásnak jól jöhet,hogy mindenhez van áttétele. 12-13-14-15-16-17-19-21-23-25-27es sorral lehet bõven hegyet mászni. 53/39el használva még lefele is lehet haladni. síkon meg jól jöhet az egyesével változó fogaskerekek. szóval ez így nekünk simán jó.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Minél több a fokozat, annál kisebb az ugrás az egyes fokozatok között.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Dormi: tök felesleges, sõt még a 10es rendszer is sok. Amikor a 3heteseken is minden szakaszon más sort más tányért tesznek fel sok jelentõsége nincs, max a fejlesztési spirál egyik újabb állomása. Mert fejleszteni azt kell, meg valamivel rá kell bírni a tehetõs vásárlókat, hogy költsék a pénzüket, pörögjön a gazdaság stbstb.. a 11es rendszer pont ilyen "marketingmarhaság", lásd csak saját szerszámmal szerelhetõ, (ami persze szintén Campa és szintén elég drága) csak 11es lánccal megy a 11es sor és még 11es ruházatot is tudsz venni akár a barátnõdnek is az õ 11es rendszerû bringájához passzoló színben is. :)

Megjegyzem az irigység beszél belõlem ha megtehetném én is építenék egy 11es Recordos gépet. :)

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Egyébként minek húzzák ilyen sok lánctányérosra a hátsó váltást? 11? Minek? Profi szinten ilyen sok fokozatot ki is használnak? Vagy ennyit számít? Nem csak + súly?

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás
athena 2011:

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás
campagnolo 2011: érdekes,mert lesz a super recordhoz "s" változat. titán cuccokkal tuningolják. a szett 1885 gramm lesz így. nagyon tetszik az athena a szettek közül. azzal építenék vlmi szép kis binyiglit. teljesen natúr,v polírozott felülete van. a hajtómû meg nagyon hasonlít a nagy kedvencemre a c recordhoz.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

szerintem a Maxxis-ok jók

Most hogy mondod, volt Maxxis gumim és nem nagyon szerettem, de az összes gumim közül tényleg az volt a legjobb tapadású.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
szerintem a Maxxis-ok jók
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Jelenleg melyik az a külsõ, ami árban is jó, meg lehetõ legjobban tapad esõben? Természetesen olyan nincs, de akkor is az érdekelne, ami azért viszonylag stabilabban tart, mint a mostanim. Nagy ívbe kanyarodtam ma a bringámmal, nem is gyorsan de kicsúszott a vizes aszfalton...

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
az általam próbált legjobb betét a Dura Ace. Mondjuk én SH fékekkel használom, de valósznûleg mással is jó

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

az a 310pénzes?

nem, az 54 forintos Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: 54-es Wilier