Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

Mi a gond a jelenlegi kerekeddel? Annyira nem tûnik rossznak, pl a felnik elég könnyûek.

Mivel nem profi szinten bringázok, nekem az is számít, hogy hogy néz ki, nekem mennyire tetszik. Ebbe nem illik bele. :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Egy kis kikapcsolodas, ha valakit erdekel a legszebb bringas film, amit eddig lattam. (15 perc)
The 1910 Challenge on Vimeo

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

[...]Azért kérdeztem, mert láttam egy ilyen felnivel (+campa agy) épített kereket az apróban aztán nem tudtam hova tenni. De végiggondolva nem éri meg az árát.[...]

Amikor egy MA2 abroncsot cseréltem, ugyanolyat már nem kaptam, a manapság kapható Open Sport, Open Pro, Cxp stb Mavic abroncsok meg az MA-kétól eltérõ küllõméretet igényelnek (használt MA kereket amúgy ki lehet fogni), így ahhoz a városi biciklihez Open Sport-ot vettem és a küllõket is cseréltem. Ugyanez ismétlõdött országúti keréken Open Pro abronccsal. Azaz (bár nem láttam a hírdetést) valószínûleg igazad van.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Igen.
A Mavic Open Pro és Open Sport elõdje. MA 40 hasonló, csak keményített felülettel.
Évek óta nyúzok két biciklin is ilyeneket, egy óriási esést (30 körüli tempóval egy nagy lyuk Ábrahámhegyen, ismerõs?) is ki tudtam annyire egyengetni helyben (küllõkulccsal a fékek közt), hogy hazagurultam. Sheldon Brown szerint az abroncsot ki lehet egyengetni, illetve azzal kell kezdeni. Megtettem, újrafûztem, sikerült, nincs ütése, kissé (3 mm) tojás.
Az elsõ ilyen neve MA volt, és van hasonló OEM is. Családunkban a régebbi kerekek ált. ilyennel, az újabbak Open Pro ill. Open Sport kerekekkel vannak, mind jó.
Korábban megírtam a Mavic technikai oldalának címét, visszakereshetõ, ott megtalálható az archív anyagoknál a teljes specifikáció.

belépõ szint,de nagyon jó. edzõkerékhez ideális. nem a legkönnyebb,de ez is kellõen erõs. nagyon szeretem a mavic felniket. én open pro-t használok. kicsit drága,de már rég behozta az árát.

Köszönöm.
Azért kérdeztem, mert láttam egy ilyen felnivel (+campa agy) épített kereket az apróban aztán nem tudtam hova tenni. De végiggondolva nem éri meg az árát.

Am nekem már megvan, hogy mit veszek meg, az eladó is megvan (nem hirdeti, az Én hirdetésemre jelentkezett anno, csak akkor aztán nem tudtam mégsem megvenni). Szóval Én is majd el akarom sózni a sajátom. Baromi jól bírja a 'terepet' ezért kicsit sajnálom, csak az Én bringámba meg az nem illik. :D

Mi a gond a jelenlegi kerekeddel? Annyira nem tûnik rossznak, pl a felnik elég könnyûek.

A sebesség mindent megold.

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
A haveromnak SL-1 ese van, szereti, azt mondja, hogy az tényleg egy rakéta

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Fuji carbon vázakról vélemény? azonkívül hogy qrvajól néz ki a trek-re hajazó fék fölötti rámvilla-rész :D

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

A mavic ma2 felnikrõl mit érdemes tudni? Jó félék?

Igen.
A Mavic Open Pro és Open Sport elõdje. MA 40 hasonló, csak keményített felülettel.
Évek óta nyúzok két biciklin is ilyeneket, egy óriási esést (30 körüli tempóval egy nagy lyuk Ábrahámhegyen, ismerõs?) is ki tudtam annyire egyengetni helyben (küllõkulccsal a fékek közt), hogy hazagurultam. Sheldon Brown szerint az abroncsot ki lehet egyengetni, illetve azzal kell kezdeni. Megtettem, újrafûztem, sikerült, nincs ütése, kissé (3 mm) tojás.
Az elsõ ilyen neve MA volt, és van hasonló OEM is. Családunkban a régebbi kerekek ált. ilyennel, az újabbak Open Pro ill. Open Sport kerekekkel vannak, mind jó.
Korábban megírtam a Mavic technikai oldalának címét, visszakereshetõ, ott megtalálható az archív anyagoknál a teljes specifikáció.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,390 posts

belépõ szint,de nagyon jó. edzõkerékhez ideális. nem a legkönnyebb,de ez is kellõen erõs. nagyon szeretem a mavic felniket. én open pro-t használok. kicsit drága,de már rég behozta az árát.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

@dormi: osszekevertel valakivel, szerintem. :)

Uh, tényleg, ja.. :D Nem te.. >.<

Én leszek az szerintem, nem ave :) Már kész van a bringa, csak még nem készült róla normális kép. Egyébként kifejezetten szar vétel volt ennyiért az a kerék, üt is, nyolcas is van benne, de eléggé passzol a színösszeállításba, így NEKI megérte. Azt a kereket, amit lecserélt rá, megtalálod a bikemag apróban az én nickemmel hirdetve. És abból az árból engedek. :)

Ahham. Tényleg te voltál.. :D

Am nekem már megvan, hogy mit veszek meg, az eladó is megvan (nem hirdeti, az Én hirdetésemre jelentkezett anno, csak akkor aztán nem tudtam mégsem megvenni). Szóval Én is majd el akarom sózni a sajátom. Baromi jól bírja a 'terepet' ezért kicsit sajnálom, csak az Én bringámba meg az nem illik. :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

A sebesség mindent megold.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

A nagy könyv szerint a CX vázak rövidebbek és magasabbak az ideális országúti váznál. Papíron...

Igen,vásárlásnál mondták is,hogy nem lesz ugyanaz a méret

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

A Kona cyclocrossom 56-os,az biztos :)

A nagy könyv szerint a CX vázak rövidebbek és magasabbak az ideális országúti váznál. Papíron...

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

az a competitivecyclist.com pontosan kell méretet venni, érdemes segítséget kérni vkitõl. 3 féle méretezést ad meg, tehát a te magasságodhoz az 56 és a 60 közé fog szórni

Köszönöm,ez jó lesz

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Ez stimm,csak egyszer láttam egy olyasmi táblázatot,hogy a jóembernek le volt mérve a kezelábafeje stb és a táblázatban benne volt a különözõ méretekkel megáldott emberfiának való vázméret.Gondoltam,hátha valakinek kint van az asztalán :)

az a competitivecyclist.com pontosan kell méretet venni, érdemes segítséget kérni vkitõl. 3 féle méretezést ad meg, tehát a te magasságodhoz az 56 és a 60 közé fog szórni

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Arpi07: ha bringát akarsz venni kérdezd meg az adott céget, hogy a te méretedhez mit ajánlanak, egyszerûbb mint itt a fórumon tudakozódni, mert tényleg kis túlzással ahány márka annyi vázméretezés. Ha meg használtan veszed menj el és személyesen nézd meg, próbáld ki ha van rá lehetõség.

Ez stimm,csak egyszer láttam egy olyasmi táblázatot,hogy a jóembernek le volt mérve a kezelábafeje stb és a táblázatban benne volt a különözõ méretekkel megáldott emberfiának való vázméret.Gondoltam,hátha valakinek kint van az asztalán :)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Arpi07: ha bringát akarsz venni kérdezd meg az adott céget, hogy a te méretedhez mit ajánlanak, egyszerûbb mint itt a fórumon tudakozódni, mert tényleg kis túlzással ahány márka annyi vázméretezés. Ha meg használtan veszed menj el és személyesen nézd meg, próbáld ki ha van rá lehetõség.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Ha meg csak a magassagon mulna a vazmeret..

Köszi,de evvel nem vagyok kisegítve

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 posts
Ha meg csak a magassagon mulna a vazmeret..

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Köszi.Ez a 184 centimhez 59-es vázat ír...nem nagy az?

Plusz pl. a Canyon 54-es mérete az a Cube-nál 56

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Köszi.Ez a 184 centimhez 59-es vázat ír...nem nagy az?