Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34367 hozzászólás a témában

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
petter78,
En mondjuk Keos vagyok, de ez szerintem lenyegtelen ebben a kerdesben.
Ha bele tudsz erni, szerintem nagyon ferden van a stopli a cipon. Mivel 5mm-t is engednek a vajatok a stoplin oldaliranyban is, nem nehez jelentos szogben forditani a cipokon.
De biztos nem lennel egyeduli, aki alatetet a tesz pedal es a hajtokar koze, Armstrongnak is van, talan tavaly lattam egy bringajat bemutato videon.
De altalaban a forditott iranyra valo torekves a dominansabb, vagyis, hogy minel kisebb terpeszben kelljen hajtani. (minel kisebb Q faktor)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Triatlongépek és aeropozíciók:

Rennrad-News.de | Forum - Einzelnen Beitrag anzeigen - Eure Hobbyfotografie..... remélem látjátok, nem kell hozzá regisztrálni.

A képen Faris Al-Sultan az új Storck Aero2-vel. Integrált fékek, SRM Xentis mi kell még.. ami viszont érdekes, hogy leszedték a vázról az integrált kormányt és egy széria Xentis könyöklõvel ment.

Bild: 2-2u2wm.jpg - abload.de

Az aeropozíció mindenkinek "jár" de jobban tenné a versenyzõ ha 10kg-ot ledobna felülrõl :)

http://www.abload.de...img=1-781e4.jpg

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Itt meg a Hawaii Ironman top bringásai

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Milyen pedálod van?

Ha úgy általában itt nektek nem ér bele akkor még futok egy kört és megnézem, hogy mit tehetek még. De szerintem ezt nem nagyon lehet elcseszni, mármint nincs jobbos-balos stopli, a furatok is adottak, stb.

Fura, hogy beleer, ahhoz szerintem nagyon befele kell allni a sarkaknak. En ha fullra befele feszitem a labfejem, mar a rugo ellen, akkor se erek hozza a lancvillahoz.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Fura, hogy beleer, ahhoz szerintem nagyon befele kell allni a sarkaknak. En ha fullra befele feszitem a labfejem, mar a rugo ellen, akkor se erek hozza a lancvillahoz.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.461 hozzászólás
tud vlki,vlmi videót a stopli beállításra? nekem sem jön össze mindig. most azzal tuningoltam a stoplit(régi look delta),hogy kétoldalú ragasztó segítségével csiszoló papírt raktam a cipõ felöli oldalára. így könnyebb beállítani 1 puhább talpú cipõnél is,mert esnek bele a régi benyomódásokba a stopli bütykei.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.461 hozzászólás

Mi baj lenne mar a Biondoval. Ha valaki fizet egy munkaert, akkor azt vilagos, hogy a leheto legjobban fogjak megcsinalni, kulonben csunya visszhangja lenne. Ha nalluk vetted, ha nem, ha elvallaljak a munkat, tuti jol meg is csinaljak.

sztem sincs semmi gond velük. jól ismerem a mártit. régen még a fradiban 1üt tekertünk. néha még az edzésükre is elmegyek,persze jól megbírnak fingatni. ekkor rám szokott szólni a márti,hogy ne hülyéskedjek már. "a fradiban tekertél,nem lehet,hogy néhány amatõr lenyomjon." sajnos lenyomnak,mint a bélyeget. ez van. én sem leszek már fiatalabb,meg erõsebb. :) ja még vlmi. a 2 fékem a márti bringájáról vándorolt át az emyémre,némi baksis ellenében. még a fékpofák eredetiek,pedig nem mai darabok.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
nálam is ez a helyzet. look pedállal is ez volt. a régi vázaimmal is ez volt.

Kipróbáltam, ha nagyon akarom, tudom. De korántsem természetes pozícióban. Ha normálisan forgatom a lábamat, jó 2-3 cm van a láncvilla és a sarkam között

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Mi baj lenne mar a Biondoval. Ha valaki fizet egy munkaert, akkor azt vilagos, hogy a leheto legjobban fogjak megcsinalni, kulonben csunya visszhangja lenne. Ha nalluk vetted, ha nem, ha elvallaljak a munkat, tuti jol meg is csinaljak.

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Én look pedált használok, ott a különbözõ színû stoplik különbözõ mértékû holtjátékot engednek meg, A Shimanonál is két féle stopli van. http://cycle.shimano...69830651704.pdf

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Ilyen bajom nincs, valóban stabil, de én ezzel beleérek a vázba. Nem mondom, hogy ez a rendszer rossz, csak keresem a megoldást.

Neked beleér?
Tudod úgy forgatni a lábfeljedet a pedálban, hogy a tekerés leghátsó pozíciójában a sarkad belsõ oldalával belesúrolj a láncvillába?

Kipróbáltam, ha nagyon akarom, tudom. De korántsem természetes pozícióban. Ha normálisan forgatom a lábamat, jó 2-3 cm van a láncvilla és a sarkam között

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Ilyen bajom nincs, valóban stabil, de én ezzel beleérek a vázba. Nem mondom, hogy ez a rendszer rossz, csak keresem a megoldást.

Neked beleér?
Tudod úgy forgatni a lábfeljedet a pedálban, hogy a tekerés leghátsó pozíciójában a sarkad belsõ oldalával belesúrolj a láncvillába?

Szerintem meg pont hogy sokkal biztosabban tartja a lábat az SPD-SL mint az SPD, és nincs az az idegesítõ holtjátéka. sárga stopli nálam is.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Nincs...sõt, én az ajánlottnál hátrébb teszem a stoplit, most szinte a lehetõ leghátsó pozícióban van, vagyis a cipõ a lehetõ legelöl.
Igen, tudom, hogy a mozgásnak ez a lényege, de ez - a monti rendszerhez képest - kicsit soknak tûnik.

Szerintem meg pont hogy sokkal biztosabban tartja a lábat az SPD-SL mint az SPD, és nincs az az idegesítõ holtjátéka. sárga stopli nálam is.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Nincs...sõt, én az ajánlottnál hátrébb teszem a stoplit, most szinte a lehetõ leghátsó pozícióban van, vagyis a cipõ a lehetõ legelöl.
Igen, tudom, hogy a mozgásnak ez a lényege, de ez - a monti rendszerhez képest - kicsit soknak tûnik.

nincs nagyon elõre állítva a stopli a cipõn? Egyébként a játéknak pont az a lényege, hogy engedje a lábad beállni egy természetes(ebb) pozicíóba, ne küzdj ellene.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
nincs nagyon elõre állítva a stopli a cipõn? Egyébként a játéknak pont az a lényege, hogy engedje a lábad beállni egy természetes(ebb) pozicíóba, ne küzdj ellene.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Lenne egy kérdésem a szakértõ urakhoz.
Most váltottam pedált és Shimano SPD-SL-t raktam fel egy monti rendszerû pedál helyett, a cipõt is váltottam. Azt vettem észre az elsõ tesztkörön, hogy a mozgó (sárga) shimano stoplival a sarkam simán bele tud érni a láncvillába. Otthon elnézegetve a két pedált kiderült, hogy a monti pedál dokkolója minimum 6-7mm-el kijebb van, vagyis a láb is kijebb kerül. Továbbá a monti stopli nem enged annyi holtjátékot oldalra mint ez a stopli, vagyis a sarok sem tud annyira befelé mozdulni.
Elkezdtem játszani a stopli helyzetével , koppra kitettem a szélére meg szögben is elforgattam de még nem találtam meg a nirvánát.
Azt semmi esetre nem akarom, hogy beleérjek a láncvillába.
Okozott ez már másnak is gondot?
Mi a tuti? Alátétek?
Kösz, KP

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás
5000ert dobnak ossze a bringat, mar kertem kvotat! Ez nekem is beugrott, hogy mi van ha nem olyan az odaadas, de azert talan nem lehet ilyenrol beszelni megse a valosagban! Koszonom a tippet, irok is privatot!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Oda nembiztos hogy bevinném. Drágák és lehet hogy nem is olyan "odaadással" szerelnék a gépet, mert nem náluk vetted az alkatrészt. Szerintem írj Donciccio-nak egy privátot, hogy melyik boltban szerel és vidd oda hozzá, õ nagy Campa szakértõ.

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás
Kozvelemenykutatas..
heten, legkesobb hetfon megjon a grouppom, es utana megyek epittetni a bringam..Biondo-t neztem ki, latvan, hogy ok foleg Campaval foglalkoznak, lehet, hogy a gondolatmenetem tul van reagalva, es vegulis barki jo lenne, de mit szoltok a valasztashoz?

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Jó döntéshez idõ kell. Most úgyis jön az uborkaszezon, szerintem márciusig nyugodtan várhatsz a vásárlással addig még hizlalni is tudod a ráfordítható pénzkereted.

Rosszhoz meg még több... :D:D:D

Am én is mire megvettem a mostani kis szépségem, vagy 2-3-4 hónapig kerestem, kutattam, nézelõdtem és lényegében a számomra legjobbat megtaláltam. :)