sziasztok. rxs 7 es fékváltókarom van, a kék logós. nyáron tökéletesen teszi a dolgát, de tegnap éjjel muszáj voltam használni (egyébként ilyen idõben nem szoktam). azt tapasztaltam váltáskor mind a két karnál, hogy tolom befelé a fékkart, és és nem történik semmi, teljesen be lehet tolni9, nem vált "nem akad meg és rakja fel. ez csaK nagyobb fogaskerékre váltásnál volt. ilyet csinált egyszer áprilisban, nem tudtam mire vélni, de aztán elmúlt. most hogy megiont hideg van elõjött. tapasztalt már valaki ilyet, akinek anno volt ilyenje? a hideg összébbhúzta a szerkezetet és így már nem olyan pontos?
ez a tünet shimano betegség,de semmi gáz,könnyen orvosolható. tapasztalat. a mûhelybe soxor hoznak régebbi váltókarokat hasonló betegséggel. leginkább mtb cuccokra jellemzõ,de országuti fékváltókaroknál is elõfordul. a megoldás: wd40 bejuttatása a váltómechanikába. lehet,hogy sok kell hozzá. lehet úgy is,hogy zsírtalanító spray,és utána olaj,v láncspray. 1ébként sztem csak a shimano zsírja a ludas. 1 idõ után megöregszik,és felkeményedik. ez megakadályozza,hogy a váltó tegye a dolgát.