Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Írta 2010. október 28. - 23:49
Írta 2010. október 28. - 23:31
Írta 2010. október 28. - 23:21
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. október 28. - 23:12
sárvédõnek egyértelmûen pálcás. nem reklám miatt, hanem mert nehéz jó sárvédõt normális áron beszerezni. hercehurca, spyral. 3000ft volt két éve. most asszem 3500. van hozzá pótalkatrész is stb... nekem mocskosmód bevált. elsõ felszereléshez azért türelem kell
Írta 2010. október 28. - 23:05
Mas kerdes, hogy csak vizes, nem trutyis, szoval nagyon hasznos. Es 10-20 percig tenyleg szaraznak is ereztem.
Hideget meg nem ereztem benne, de ez lesz az elso tele.
Írta 2010. október 28. - 19:43
Szél és esõ álló kamáslit hol tudnék szerezni relatíve jó áron? Nektek milyen van, bevált? (Kezd hideg lenni és a Shimano cipõmbe befúj a hideg.
)
Sárhányó ügyben mit tanácsolnátok a téli edzõ bringára? Könnyen felcsatolható, esetleg pálcás? Tapasztalatok? Honnan lenne érdemes beszerezni?
Nekem BBB winterflex (vagy valami hasonló) van, idén már lehet máshogy hívják, de elég erõsen fel van gumizva az oldala, az orra, és az egész eleje. Én még nem tudtam olyan zuhéban, latyakban menni, hogy bezázzon. Igaz a talp elülsõ részén lévõ gumiréteg egy tél után cipészért kiáltott, de ügyesen megoldotta egy másik réteg gumival.
És ami még nagyon fontos, az a jó vastag gumi talpbetét. A láb általában alulról hül ki, és nem felülrõl, a vékony talp (fõleg spd cipõ esetén) nagyon hamar jéghideggé változik és ezen a kamásli nem segít.
Írta 2010. október 28. - 19:28
Szóval kicsit fos a megerõsítése a láb elején, de azt varrónõvel megoldatom, am asszem vmi 5680 körül volt.
Írta 2010. október 28. - 19:23
Kamaslit meg szerintem barmelyik rendesebb bringaboltban kapsz jofajtat.
De esoben viz ellen a legtutibb vizelleni kamasli sem ved, engem legalabbis nem.
Írta 2010. október 28. - 19:10
Szél és esõ álló kamáslit hol tudnék szerezni relatíve jó áron? Nektek milyen van, bevált? (Kezd hideg lenni és a Shimano cipõmbe befúj a hideg.
)
Sárhányó ügyben mit tanácsolnátok a téli edzõ bringára? Könnyen felcsatolható, esetleg pálcás? Tapasztalatok? Honnan lenne érdemes beszerezni?
kamásli:Decathlon - lábbeli kiegészítők kamásli cipővédő B'TWIN - Neoprén kamásli 7 B'TWIN - a láb melegen tartásához hideg időben.
nekem ilyen van,és nagyon bevált. ez is át tud ázni,de nem fázik benne a lábam még vizesen sem.
sárvédõ: mindenképpen pálcást ajánlanék. amit én használok az 38mm széles. ennél keskenyebb nincsen,de ez lenne az ideális. 45-50mm körüli a következõ szélesség,de ennél már a fékkel gondok lehetnek. ha nincs a vázon sárvédõszem,akkor régi cateye bilincsekbõl lehet hozzá barkácsolni. sárvédõtoldat nagyon ajánlott elõre,és hátulra is. elõre magad miatt. sok vizet ver fel az elsõ kerék,ami miatt a lábfejed,és a lábszárad baromira el tud ázni. hátulra meg a többi spori miatt kell.
Írta 2010. október 28. - 18:08
Írta 2010. október 28. - 12:51
@ave
Igen valoszinuleg a kistanyeron a 11-12 nem lesz hasznalatbanJogos amit mondasz, belattam azota en is
Nekem is Campa 11 sp rendszerem van.
Nekem már a felszerelésnél mondták, hogy kistányér esetén az utolsó 2 kis fogaskereket ne használjam hátul és ha elöl nagytányéron megyek, akkor pedig a felsõ 2 legnagyobb fogaskereket ne használjam.
Írta 2010. október 28. - 10:03
Viszont ha már itt tartunk a villáknál, a kormánycsapágyam állandóan fellazul. Nem nagyon, én észre sem veszem, de ahova szoktam hordani szereltetni, ott mondták a srácok, hogy ennyire nem szabadna lelazulni ilyen rövid idõ alatt. Ennek mi lehet az oka?
hasonló problémával küzdöttem...
szerencsére sikerült megoldani.
nekem egy félintegrált kormánycsapágyam -wcs- van. arra lettem figyelmes, hogy mikor elkezdem szorítani a csapágyat akkor tök patentul összehúzódik és egyáltalán nem lötyög(ezt elsõ fék behúzásával és egy kevés elõre-hátra mozgatással szoktam lecsekkolni).viszont mikor elkezdem meghúzni a stucni csavarokat akkor kezdõdik a gond... megfigyeltem, hogy mikor a kcs.-hoz közelebbi csavart kezdem meghúzni elõbb akkor ez a lötyögés kissebb. ráadásul minél késõbb kezdem húzni a távolabbik(felsõ) csavart annál késõbb kezdõdik lötyögés.
az jutott az eszembe, hogy egy karbon nyaknak lehet némi torzulása ahogy a stucni csavarjaival összehúzom és ha a felsõ csavart húzom elõbb akkor a villanyak talán egy picit " kúposodhat" és a stucni saját magát húzza feljebb a nyakon.
és itt jött a megvilágosodás.
most azt csináltam, hogy beállítottam a feszességet.elkezdtem meghúzni az alsó csavart. aztán mikor elértem egy kellõ feszességet akkor a "rózsának" a csavarját annyira meghúztam, hogy a felsõ csavar lehúzó erejének "ellen tudjon tartani". mikor ez megvolt akkor már csak a stucni csavarjaival játszottam,hogy a megfelelõ legyen a meghúzás eloszlatása.
miután megcsinálatam mentem vele egy 5-6 órát és még mindig ugyanolyan jó...
Írta 2010. október 28. - 00:05
Igen valoszinuleg a kistanyeron a 11-12 nem lesz hasznalatban
Írta 2010. október 27. - 23:42
A rovid kanalas valto max. kapacitasa tudtommal 27 fog, marpedig ez a kombo 30-at ad. Tehat a teljes kazettat nem kell tudnia hang nelkul vinni.
En ugy oldottam meg, hogy inkabb hosszabb a lanc, mert az 50x23-nak (neha 27-nek) van ertelme, de a 34x11-12-nek nem sok. ( Schleck esete ota foleg!
Egyebkent azon tul, hogy 34x12-nel mar teljesen kifekszik a hatsovaltom, elol picit beleer a nagytanyerba is a lanc, szoval nem nagy veszteseg, hogy ezt kerulnom kell.
Írta 2010. október 27. - 22:30
Nha ez nem mondott semmit.
Írta 2010. október 27. - 21:49
akkor az több mint valószínû h a keresztbeváltás miatt van. bár az érdekes h azt mondod h elõször az öt alsó fog zörgött
Hat igen...kivancsi leszek holnap...koszonom a segitseget mindenkinek
Írta 2010. október 27. - 21:44
Írta 2010. október 27. - 21:40
Igen igen, termeszetesen a legnagyobb fokozat alatt a 11es es 12es fogakat ertem! Holnap meg meglatjuk mi lesz, de tobb mint valoszinu, hogy ez keresztbevaltas mar ott, csak gondoltam kiprobalom
![]()
50/34 elol 11-25 hatul amugy a konfig!
Írta 2010. október 27. - 21:38
legnagyobb fokozatot írt nem? nem legnagyobb hátsó lánckereket.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére