Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Huu, ez nagyon durvanak tunik.
Egyreszt nem is tudtam osszeszerelni szerintem, masreszt kizart, hogy a szingo elfer azon a szuk helyen gyurodes nelkul.

Ha minden heten kell defektet szerelni, akkor lehet ilyen "marhasagokat" kitalalni.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Ok, köszi. Akkor még fent hagyom a télre.

Ha biztosra akarsz menni, akkor belsõ helyett szingót használj. Úgyértem az elrongyolódott külsõgumiba belsõgumi helyett nemes egyszerûséggel egy szingót raksz bele. Lesz egy plusz futófelület, meg hogyha nagyondúrván szétszakadt 30km-re otthontól, haza tudsz gurulni a szingón óvatosan. Versenyzõéktõl hallottam, idén télen úgynézki én is alkalmazni fogom. Igen, a szingó drága. Használj Tufo löttyöt bele. úgy már jó eséllyel elkerülöd a defekteket is.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
újabb vázméret okosság

Tiemeyer Cycles, Inc. :: Custom Bicycle Frame Builder

annyiban más mint az eddigiek hogy megadja a track, triatlon, cross adatokat is

nekem nem lett meglepetés: 57-es felsõcsövet javasolt a nem túl hosszú lábaim de a hosszabb felsõtest miatt

viszont ha pályán nyomnám akkor 59-es top tube pályavázam lenne az üldözõversenyben (király!)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
>Az országúti kormányok esését és elõrenyúlását csõközéptõl csõközépig kell mérni?
En arra jutottam, hogy nem tudom hova tenni ezeket a szamokat.
Minden kormanyt, de foleg az olasz klasszikus formajuakat sokan forgatjak elore, ez ugye mind az elorenyulast mind az ejtest befolyasolja.

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts
tudtommal ott nincs gond..
én most épp azokat nézzem mert télre be kéne szerezni valamit...
"A fájdalom csak ideiglenes. Eltarthat egy percig, egy óráig, egy napig vagy egy évig, de végül elmúlik, és valami más lép a helyébe. De ha az ember feladja, akkor örökké fog tartani. "

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts
A szabadgörgõvel mi a helyzet? Az is megterheli a vázat, vagy azon nyugodtan tolhatja az ember a "jó" géppel?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts

ha alu bringát teszel rá, akkor készülj fel rá, hogy olyan módon igénybe veheti a vázat a görgõzés, hogy elfárad."

Az alu vázakra jellemzõ (elvileg), hogy hajlamosak a fáradásos repedésre, az évek elõrehaladtával. Nekem két aluvázas bringám volt az egyik ráadásul mtb volt ütöttem vágtam a Bakonyban mégsem tudtam elrepeszteni, pedig most már 12éves a váz. (azóta egyik haverom használja) Az egészból azt akartam kihozni, hogy szerintem idén nyugodtan használhatod görgõben az alu vázad, jövõ téli szezonra meg építhetsz egy jó téli/görgõzõs országútit. Szerintem hagyományos használatban is éri elég nagy terhelés a vázakat fõleg a középcsapágy környékén, ezt a pár hónapot ki fogja bírni. Csak ezért ne köss kompromisszumot hogy olcsó görgõt veszel és hozzá túrsz egy vacak acélvázas bringát.

Apropó a görgõ vs karbonvázról mit gondoltok? Nekem sincs téli bringám, egyenlõre a rendes országúti karbongépemmel szoktam görgõzni (persze belerakok egy vacak kereket azom van)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts

Red elso valtot elobb vagy utobb lecsereli Force elso valtora, mert a RED nudli elol!

Ezt cáfolnom kell. Az elsõ Red vásárlók között voltam itthon, ennek már több mint 2éve, azóta is megelégedéssel használom a váltót, egyszer kellett rajta állítani ennyi idõ alatt. A full titán láncterelõ ketrec miatt még mindig úgy néz ki mintha vadonatúj lenne. Semmi kopás nincs a belsõ részén sem. Ami miatt kialakulhatott ez a pletyka az talán az lehet hogy a kalitka egyik részén nagyon vékony az anyag és az a rész az elsõ néhány szériában elrepedt. Azóta már áttervezték azt a részt.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Ettol sokkal de sokkal rosszabb gumival lattam embereket hosszut menni defekt nelkul.
Az biztos, hogy nem sok jo tulajdonsaga mar nem lehet, de defekt csak az allapota miatt szerintem nem lesz.

Ok, köszi. Akkor még fent hagyom a télre.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Ettol sokkal de sokkal rosszabb gumival lattam embereket hosszut menni defekt nelkul.
Az biztos, hogy nem sok jo tulajdonsaga mar nem lehet, de defekt csak az allapota miatt szerintem nem lesz.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

>Szerintetek mennyire necces ez a gumi?
A felni a necces. :)

Jó, "kicsit" koszos. :) Az esõ után nem lett lemosva.

A guminál arra gondolok, hogy a futófelület széle ki van repedve.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
>Szerintetek mennyire necces ez a gumi?
A felni a necces. :)

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 posts
Köszönöm szépen a hozzászólásokat:)
Apróval kapcsolatban az a gondom/bajom,hogy nagyon a méretemben nincs,és jobban preferálnám az újat,ahhoz legalább nem nyúlnék.Mellesleg,hogy ha lenne a méretemben akkor vagy túl drága,vagy pedig a felszereltségét nem érzem megfelelõnek.
Üdv,Péter

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 posts
Funki!

Elmeletileg, ( es eddig akiket en kerdeztem felhasznalokat, akik probaltak, vagy van nekik mindegyik az alapjan gyakorlatban is ) a Campa SR, Record, meg Chorus mukodesbeli kulonbseget nem hordoznak, tomegben a jelenlegi modelleknel van jelentosebb kulonbseg ( Chorus 2100g, Record 2000g, SR 1885 a Titanium verzio ), keramia csapagyak ide oda, sot a SRAM Red-Force temarol is ezt hallottam, sot a legtobb ember full Red grouppoban a Red elso valtot elobb vagy utobb lecsereli Force elso valtora, mert a RED nudli elol! Shimanonal mar nem teljesen ez a helyzet! Az elmult 1 evben, ahogy figyelemmel kovettem az orszaguti bringakrol szolo bejegyzeseket kulfoldi forumokon azert a DI2-t nagyobb becsben tartjak a sima Dura-Ace-nel, es ahogy figyeltem, nagy valoszinuseg szerint a tobbi gyarto top grouppojainal is magasabb szintet kepvisel!

Aztan lehet, hogy nincs igazam :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Az országúti kormányok esését és elõrenyúlását csõközéptõl csõközépig kell mérni?

pár napja volt szó a görgõzésrõl és kérdeztem hogy az én bringámhoz milyen görgõ illik?(a váz miatt)..

"Ha nem szabad görgõt használsz (azaz a hátsó kerék a hátsó tengelynél rögzített), akkor szerezz be hozzá egy olyan bicajt, aminek erõs acél váza van, vagy ha alu bringát teszel rá, akkor készülj fel rá, hogy olyan módon igénybe veheti a vázat a görgõzés, hogy elfárad."

ezt egy másik fórumon találtam van valami alapja vagy hülyeség?

Van alapja.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

pár napja volt szó a görgõzésrõl és kérdeztem hogy az én bringámhoz milyen görgõ illik?(a váz miatt)..

"Ha nem szabad görgõt használsz (azaz a hátsó kerék a hátsó tengelynél rögzített), akkor szerezz be hozzá egy olyan bicajt, aminek erõs acél váza van, vagy ha alu bringát teszel rá, akkor készülj fel rá, hogy olyan módon igénybe veheti a vázat a görgõzés, hogy elfárad."

lehet alapja
én magamnak fix görgõre nem tennék olyan vázat amit sajnálnék hogy esetleg hamarost elreped. érdemes valami régi vas hulladékot szerezni, akár ss megoldásban. vagy valami csótány téli bringát. ha m,eg csak görgõ akkor fék se kell rá
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts

"A fájdalom csak ideiglenes. Eltarthat egy percig, egy óráig, egy napig vagy egy évig, de végül elmúlik, és valami más lép a helyébe. De ha az ember feladja, akkor örökké fog tartani. "

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Szerintetek mennyire necces ez a gumi? Használhatom még? Ha montin lenne még simán használnám, de abban nem is 8bar van.
Feltöltött kép
http://kephost.hu/sh...6_4CCE9613.html

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Õõõõ háááttt viszonyítás kérdése. kb 140-170ezerért vesztegetik az alap Meridákat Sorával szerelve, ahhoz képest jobb ez a Wilier, de pl ehhez képest rosszabb:

Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Corratec Da Corsa - Shimano Ultegra - a Maxi-Bike-tól ! rögtön egy 10es Ultegra a szett ami azért magasabb kategória 180ért és még alkudni is tudsz belõle szerintem. Vagy mondjuk legyen 200és lecseréli a hajtókart egy Ultegrára, vagy jobb nyerget kiegészítõket vagy akár kereket kérsz bele (ilyeneket simán lehet bizniszelni)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Átfedések vannak a szettek között, pl az Apex kimagaslik a mezõny végén a Sora és a Xenon közül, vagyis inkább úgy írom, hogy a Sora gyengébb mint a Xenon és az Apex, az egész olcsó bringákat is általában Sora mix-szel szerelik.