Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
pár napja volt szó a görgõzésrõl és kérdeztem hogy az én bringámhoz milyen görgõ illik?(a váz miatt)..

"Ha nem szabad görgõt használsz (azaz a hátsó kerék a hátsó tengelynél rögzített), akkor szerezz be hozzá egy olyan bicajt, aminek erõs acél váza van, vagy ha alu bringát teszel rá, akkor készülj fel rá, hogy olyan módon igénybe veheti a vázat a görgõzés, hogy elfárad."

ezt egy másik fórumon találtam van valami alapja vagy hülyeség?
"A fájdalom csak ideiglenes. Eltarthat egy percig, egy óráig, egy napig vagy egy évig, de végül elmúlik, és valami más lép a helyébe. De ha az ember feladja, akkor örökké fog tartani. "

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Szerintetek mennyire necces ez a gumi? Használhatom még? Ha montin lenne még simán használnám, de abban nem is 8bar van.
Feltöltött kép
http://kephost.hu/sh...6_4CCE9613.html

A sebesség mindent megold.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Õõõõ háááttt viszonyítás kérdése. kb 140-170ezerért vesztegetik az alap Meridákat Sorával szerelve, ahhoz képest jobb ez a Wilier, de pl ehhez képest rosszabb:

Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Corratec Da Corsa - Shimano Ultegra - a Maxi-Bike-tól ! rögtön egy 10es Ultegra a szett ami azért magasabb kategória 180ért és még alkudni is tudsz belõle szerintem. Vagy mondjuk legyen 200és lecseréli a hajtókart egy Ultegrára, vagy jobb nyerget kiegészítõket vagy akár kereket kérsz bele (ilyeneket simán lehet bizniszelni)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Átfedések vannak a szettek között, pl az Apex kimagaslik a mezõny végén a Sora és a Xenon közül, vagyis inkább úgy írom, hogy a Sora gyengébb mint a Xenon és az Apex, az egész olcsó bringákat is általában Sora mix-szel szerelik.

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Köszönöm kipage

Még annyit akarok kérdezni,hogy akkor kb ár/értékben ez a kerékpár jó vételnek minõsülne?

mégegyszer köszönöm
üdv,Péter

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Úgy vannak a szettek kb:

Campagolo Sram Shimano
Super Record Titanium Dura Ace Di2
Super Record Red Dura Ace
Record Red Dura Ace
Chorus Force
Athena Force Ultegra
Centaur Rival Ultegra
Veloce Rival-Apex 105
Mirage Apex Tiagra
Xenon Apex Sora

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
van az apróban egy bringa, kb másfél éve naponta meghirdeti a tulaj. alattam is ugyanez a márka teljesít (biondo), kezd érdekelni hogy mi lehet a gond a márkával. bár az apróban lévõ cucc hegesztései rondák és a színválasztást is át lehetett volna gondolni, egyébként nem lenne rossz vétel, hacsak nem kamu a váz :-)

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Helló.
Valaki eltudná mondani fejlettségi szintben a campa váltásokat,kb úgy mint ahogy shimanónál is van?
Mert addig világos,hogy super record meg record de a többi ami lejjebb van a sorban nem tudom,hiába tudom,hogy van athena,mirage,veloce,de nem sokat mond az nekem.Biondóéknál néztem neten,és úgy vettem észre,hogy a mirage az az alsó szinten van,a mirage kb shimanóék sorájához vagy tiagra szettjéhez hasonlítható inkább?

Köszönöm,üdv Péter

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.459 hozzászólás
szép ez a bringa,de mégsem tetszik. ezt a bandázsolást meg már túlzásnak tartom. 1 versenybíró kapásból kiszedné,ha nincs ledugózva a kormány vége.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
....elég baleset veszélyes is sztem... (nincs ledugózva a kormányvég se)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

nemnagyon fogjuk a kormányt ott lent, a legvégén.

Na es, ha nem fogja. Attol meg be lehetne tekerni.
Mondjuk rendes versenybiciklin (ertsd amivel versenyeznek is) nem is latni ilyen megoldast, csak az ilyen "projecteken".

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Hát akkor le kell csapni ;) ... ha már úgyse fogod ott 8) az is gramm

Like! :D

De am tényleg, akkor az minek. Egy kicsit otthagyni, hogy ne csússzon le a kezed, a többi mehet fûrész alá. :D

Easton Cycling Carbon Road Bars

Nekem ilyen formájú a kormányom mint ez, ha akarnám se tudnám megfogni a végét, olyan rövid, de cserébe az elõtte levõ hajlított egyenes rész pont egyenes kormányfogást ad, ha nagyritkán lenyúlok hegyrõl le. Nagyon kézreáll. A felsõ részen is van egy hasonló hajlítás ott meg kifelé fordítva a kezem tudom kényelmesen megfogni. (általában úgy szoktam menni, nem is felsõ fékváltókar fogásban)

Nekem is hasonló stílusú az ITM kormányom, de mondjuk nekem a kezem is kicsi, szóval Én tudom fogni rendesen az alját is és am sokszor baromi kényelmes.

Bár kompaktra fáj a fogam, ez is benne van a 4 éves tervben. :D

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

Az hogy -tisztelet a kivételnek- nemnagyon fogjuk a kormányt ott lent, a legvégén.

Hát akkor le kell csapni ;) ... ha már úgyse fogod ott 8) az is gramm

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Easton Cycling Carbon Road Bars

Nekem ilyen formájú a kormányom mint ez, ha akarnám se tudnám megfogni a végét, olyan rövid, de cserébe az elõtte levõ hajlított egyenes rész pont egyenes kormányfogást ad, ha nagyritkán lenyúlok hegyrõl le. Nagyon kézreáll. A felsõ részen is van egy hasonló hajlítás ott meg kifelé fordítva a kezem tudom kényelmesen megfogni. (általában úgy szoktam menni, nem is felsõ fékváltókar fogásban)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Megis mi az otlet emogott az idetlen nem bandazsolom vegig a kormanyt dolog mogott?
Az extrem gramm fighter bicokon megertem, de ez nem az.

Az hogy -tisztelet a kivételnek- nemnagyon fogjuk a kormányt ott lent, a legvégén.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Megis mi az otlet emogott az idetlen nem bandazsolom vegig a kormanyt dolog mogott?
Az extrem gramm fighter bicokon megertem, de ez nem az.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Na igen így kellene valahogy kinéznie egy tuning gépnek (azért egy stucni-nyeregcsõcserét még eszközölnék :) )

Nem kell annyira túlrugózni ezt a vázméret dolgot. Kb 2-3 havonta elõjön a probléma, aztán megy a szakértés, mindenki mond mindent, de szerintem elég kb-ra belõni a helyes vázméretet, nyugodtan lehet internetrõl is vásárolni, én a bolti "szakértõkben" nem bízok, mert érdekük, hogy eladják a készletüket (konkrétan fiatal srácként rámsóztak egyszer egy 56os merida vázat az egyik boltban, nagy is volt el kellett adnom de 2-3évig erõlködtem vele, kormánycsere stucnicsere nyeregvariálás de sehogy sem lett jó)

Jelen esetben a 176cm hez jó egy akármelyik gyártó (nem sloopingos) 520mm-545mm hosszú nyeregcsövû váza (center-top) ezt aztán be lehet lõni stucnival nyeregtoligálással kormányelõrenyúlással a megfelelõ pozícióba.

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás
@kipage

Talan ez a verzio, mar szivet melengetobb

Feltöltött kép

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás

Helló.
2010-es merida road race sorozatra azt találtam bikefun oldalán,hogy az én kicsi 176 cntis magasságomhoz az M-es váz ideálisabb lenne,viszont amiket kinéztem azokból már csak L-es nagyságúak vannak vagy S-esek.Ismerõsöm szerint,meg ahogy én számolgattam 52-54-es méretû bringa lehetne jó nekem.Bikefunon az M-es mérete 52,5 az L-esnek 55.
Az L-es vázat is gond nélkül tudnám használni egy rövidebb stucni használatával,vagy akár még "gyárilag" is jó lenne?

Ez így, a neten keresztüli tanácsadás olyan mint a távgyógyítás....
Szerintem ülj rá a boltban és nézd meg, nézzenek meg az eladók (ha értene hozzá), mert így látatlanban elég rizikós.
Ha abban a boltban nincs méret, akkor járj utána hol lehet hasonló geometriát kipróbálni, mert különben befürdesz és kidobott pénz lesz az egész és nem fogod élvezni a tekerést

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.459 hozzászólás

Helló.
köszönöm a válaszokat.
Akkor még egy olyan kérdésem lenne,hogy az s-es méret jó lenne vagy csakis az m-es ami szóbajöhet? az s-es ahogy én gondolom kicsi lenne már.

üdv,Péter

felejtsd el a meridát. keress vlmi más márkát. lehetõség szerint olyat keress aminek a vízszintesen mérhetõ felsõ csöve 540-545mm körüli legyen. ez kb az 53-54es méret.