Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 posts

De most ez csak egyszeri alkalomra kell? Mert ha igen, megpróbálhatod azt, amit én sikeresen alkalmaztam egy elnyalódott menetû hajtókarnál. Egy megfelelõ méretû vassal szép türelmesen körbe lehet feszegetni és le fog jönni.

Szeretnem meg sokaig hasznalni a hajtomuvet, szoval nem csak egyszeri alkalomra kene. Fixiben van, es ez nem szokott jot tenni a kozepcsapagyaknak, idonkent cserelni kell oket. A menete egyebkent teljesen ep.

Ugye jól értjük egymást, hogy a (megfelelõ méretû) csapágylehúzó sérülés nelkül leszedi, nincs szó levágásról. Hasonló, mint amit bloke javasol.

Rosszul fogalmaztam. Levagni semmikeppen nem akarom, az ki van zarva, mindenkeppen roncsolasmentesen akarom leszedni, ezert a csapagylehuzo a vegso megoldasok egyike, ha nem talalok hajtokarlehuzot.

nálunk van ilyen szerszám. vácon vagyok mühelyben. privibe elmondom hol.

Koszonom, ird meg hol talallak. A telen valamikor beugranek, sajnos nem tudom mikor. Elotte mindenkeppen szolok.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
igen... az valamelyik SKS-el asszem 3x is fel lehet...
a sima INFLATOR asszem 16g -os... csak 1x egy 23-asat tud valami 120psi környékére... de lehet többre... már rég nem használtam...

Egyébként a montisok nem használnak ilyet?.... akkor biztos van valmi 28-asra is...

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts
Kicsit offtopic, de egy CO2-es patron elegendõ egy 23-as gumit menetkészre felfújni? (És mi a helyzet egy 28-assal?)

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts

elég harsh ride ez a 11 bar :-)) asszem megállok vhol 9,5 környékén

Az biztos.. 10 bar felett ha nem haladsz... a lelkedet kirázza :D

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,459 posts

Remelem elfer itt a kerdesem, leven regi francia orszagutirol van szo.

Van egy 1976-os Gitane Tour de France bringam, Stronglight 93 hajtomuvel. Le szeretnem venni a hajtomuvet, viszont 1982-ig a Stronglight hajtomuvekben a lehuzashoz hasznalt menet atmeroje eleg vicces meret volt: 23.35 mm. Tudtok valahol ilyen leszedorol kishazankban? Ebay-en nezegettem, most eppen van font vagy harom, de ha lehet, akkor szeretnem orszagon belul megoldani, akar a kolcsonvetelt, akar a vasarlast. Emlekeim szerint Pajti banak van egy, de ot nem szivesen zaklatnam ilyenekkel.

Esetleg tudtok olyan bicajboltot Pest kornyeken, ahol fellelheto ilyen lehuzo?

nálunk van ilyen szerszám. vácon vagyok mühelyben. privibe elmondom hol.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

Ezt ajanlotta mar mas is. Ez a megoldas lenne a vegso, ha nem sikerul lehuzot talalni. Levagni nem szeretnem, ha nem muszaj.

Ugye jól értjük egymást, hogy a (megfelelõ méretû) csapágylehúzó sérülés nelkül leszedi, nincs szó levágásról. Hasonló, mint amit bloke javasol.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

elég hars ride ez a 11 bar :-)) asszem megállok vhol 9,5 környékén

harsh, ha már mindenképp angolul kell írni.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
elég hars ride ez a 11 bar :-)) asszem megállok vhol 9,5 környékén

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Ezt ajanlotta mar mas is. Ez a megoldas lenne a vegso, ha nem sikerul lehuzot talalni. Levagni nem szeretnem, ha nem muszaj.

De most ez csak egyszeri alkalomra kell? Mert ha igen, megpróbálhatod azt, amit én sikeresen alkalmaztam egy elnyalódott menetû hajtókarnál. Egy megfelelõ méretû vassal szép türelmesen körbe lehet feszegetni és le fog jönni.

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 posts

Ha nem találsz, mi lenne, ha egyszerûen egy csapágylehúzóval kisérelnéd meg (pl. Csapágylehúzó AB-2), nekem sikerült egy roncsolt menetû kart így leszednem (nem is volt nehéz).
(A bicikliklubomban van ilyen Stronglight 93 lehúzó is, de az messze van Magyarországtól.)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
beállítottam 2119-re, oszt jónapotkívánok..:)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts

2117mm. 0.18% elteres nem hiszem, hogy gondot okoz. :)

Velence10-en """mértük""" le ;) én a papíros méretet pötyögtem be, a srác lemérte (Sigma vs Cateye) és 200km-nél mutatott 1,5km különbséget :D
de most ebbõl találd ki hogy õ írt sokat, én keveset vagy mi.... az órában, az órajel generátorában is lehetnek olyan hibák amik ezt csinálják..

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

Van egy 1976-os Gitane Tour de France bringam, Stronglight 93 hajtomuvel. Le szeretnem venni a hajtomuvet, viszont 1982-ig a Stronglight hajtomuvekben a lehuzashoz hasznalt menet atmeroje eleg vicces meret volt: 23.35 mm. Tudtok valahol ilyen leszedorol kishazankban? Ebay-en nezegettem, most eppen van font vagy harom, de ha lehet, akkor szeretnem orszagon belul megoldani, akar a kolcsonvetelt, akar a vasarlast. Emlekeim szerint Pajti banak van egy, de ot nem szivesen zaklatnam ilyenekkel.

Ha nem találsz, mi lenne, ha egyszerûen egy csapágylehúzóval kisérelnéd meg (pl. Csapágylehúzó AB-2), nekem sikerült egy roncsolt menetû kart így leszednem (nem is volt nehéz).
(A bicikliklubomban van ilyen Stronglight 93 lehúzó is, de az messze van Magyarországtól.)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
vittore30: Miert a Campa allithato?
Egy modern kormannyal vizszintes a Shimano is.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
2117mm. 0.18% elteres nem hiszem, hogy gondot okoz. :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Ave Te a Pro3 Race kerületétt hány mm-re írtad be az órádba?
én 2121mm-re...az reális nem?

Nem jobb ha leméred magadnak?

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
Ave Te a Pro3 Race kerületétt hány mm-re írtad be az órádba?
én 2121mm-re...az reális nem?
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 posts

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
tripla hajtómûvel meg lehet oldani a trimmelést azaz hogy mind2 lánckeréken 2-2 állás legyen?

másik dolog, most nincs kedvem leszerelni bandázst és fvkart: shimano fvkar esetében a kormányra rögzítõ bilincs szöge fix? 97% hogy az, de igazán megalkothatták volna a japók hogy állítható legyen legalább 3 állásban. így pl fel lehetne szerelni úgy is mint a campákat hogy a felsõ fvkarfogás is vízszintes legyen

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
igen