Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Írta 2010. november 10. - 17:20
pl. a kenyelem miatt. Ami tobbet szamit egy GT-n, mint az a 0.1 W, amit sporolni tudnak..
Ha egyaltalan tudnak, mert olvastam en mar olyat, hogy konkretan a szelesbb guminak kisebb a gordulesi ellenallasa.
Az aszfalthoz tapado felulet nagysaga nem vezetheto le egyenesen a gumikopeny legnagyobb szelessegbol.
>kanyarokban is sokkal késõbb tudtam vagy mertem fékezni
Ez csak teged dicser igazabol. Ha kepes vagy annyira a hataron fekezni, hogy mas fekekkel elestel/kicsusztal volna, akkor nagyon tudsz hataron menni es mersz is. Ez jo.
Írta 2010. november 10. - 16:58
Troy: milyen a "nagy" bringád, ha 220at gondoltál a télire? Kiváncsi leszek a képekre.
Jo azota merlegeltem es max 150 lenne a limit, es arra se kell kulon penzt kiadnom, ezert a nagyvonalusag..
Hat igyekszem majd digi geppel kepet csinalni, bar meg egy ket dolog hianyzik a bringarol amit szeretnek ra
Írta 2010. november 10. - 16:34
Ja kozben en is merlegeltem, es max 150 lenne realis inkabb...szivesen epitenek egy acel bringat ilyen felhasznalasra
XC bringam arabol lenne fedezve, szoval nem kerulne plusz penzbe! Koszi az alternativakat donciccio, vhol probalok loni egy vazat
neuzer sirocco. ez olcsó,és télire megteszi. 49-tõl 63-ig vannak a méretei 2 cm-ként. elfogadható geometriája van. nekem ilyen van,51-es. krómozott elsõvillát adnak hozzá. kicsinek látszik a hely a keréknél,de hõlégfúvóval besimitottam az elsõ sárvédõt. hátul nincs ilyen gond.
Írta 2010. november 10. - 16:29
Nekem is 19es szingó van a versenykerekemen, maga az álom. Esõs pályán mentem vele a triatlon vb-n semmi gond nem volt. A kanyarokba is teljes gázzal romboltam be, nem óvatoskodtam és a gumik tökéletesen tartottak a víz és az olajfoltok ellenére. Ugyan szélesebb szingót még nem próbáltam, de nekem a 19es szingó stabilabban futott mint a 23as tömlõs rendszer. Sõt a lassíthatósága is nagyon jó az említett modellnek, kanyarokban is sokkal késõbb tudtam vagy mertem fékezni, mint a versenytársak. Bár ez már inkább a Red fékeit dícséri.
Írta 2010. november 10. - 16:08
Valóban sokféle méretet látni (egyébként a legtöbb amit én láttam, az 27 volt Paris-Roubaix-n), de 22-esnél keskenyebbett még idõfutam bringán sem nagyon láttam.
A macskakõ az más téma... de asszem talán Grabsch bringáján láttam igen karcsú gumit... nem tudom hanyas volt .. de hogy nem 23 az biztos
Írta 2010. november 10. - 15:47
Egy sima országúti aluvázba beleférhet egy 32es (cx ) külsõ? Túrtam én is egy téli edzõbringát magamnak de gumicserét kell rajta eszközölnöm és minél ballonosabbat szeretnék rá aztán csapatni egyet a töltésen Algyõ felé.
Írta 2010. november 10. - 15:26
inkább 100-140,ha építeni akar. kell néhány új dolog is. gumi,felni,lánc,sor,stb.
Ja kozben en is merlegeltem, es max 150 lenne realis inkabb...szivesen epitenek egy acel bringat ilyen felhasznalasra
Írta 2010. november 10. - 15:24
Mennek azok mindennel... 25-19ig....
Valóban sokféle méretet látni (egyébként a legtöbb amit én láttam, az 27 volt Paris-Roubaix-n), de 22-esnél keskenyebbett még idõfutam bringán sem nagyon láttam.
Írta 2010. november 10. - 15:02
200k elég durva lenne téli bringára. szerintem 50-ig célszerû, de eltérõ igények vannak
inkább 100-140,ha építeni akar. kell néhány új dolog is. gumi,felni,lánc,sor,stb.
Írta 2010. november 10. - 14:59
Én ebbõl azt szûrtem le hogy Troy 200-220 ezret költene a téli bringára. Ennyibõl használtan aluváz-carbonvilla-ultegra szett simán kijöhet...
közben én is rájöttem,h a télire költene ennyit. inkább mégis acélvázat ajánlanám,mert könnyebb a sárvédõt felszerelni rá. próbáltam karbon villára sárvédõt tenni,de nem fért el a féknél. fõleg egyenes villánál van ez. használt aluvázra meg nem igazán ülnék rá. ki tudja hogyan használták,mennyire fáradt már ki. amibe meg több az anyag,az simán van olyan tömegü,mint 1 acélváz,és akkor még ott van a sárvédõ felaplikálás. meg kirázza még a fogtömést is.
Írta 2010. november 10. - 14:55
Írta 2010. november 10. - 13:50
Írta 2010. november 10. - 13:30
Sehogy. 22-es szingóval mennek.
Mennek azok mindennel... 25-19ig....
Írta 2010. november 10. - 12:30
Rajottem/eldontottem, hogy az ujonnan epult orszagutim ( amirol majd rakok fel kepet ha lesz ra lehetosegem ) nem fogom hasznalni dzsuvas idoben, es eldontottem, hogy lesz egy nyuznivalo szar ido/teli bringam...milyen alternativakkal erdemes szamolni mondjuk ugy 200.000-220.000 magyar dollarig? Erdemes hasznalt cuccokbol osszedobni, mert erre gondoltam?
a jobbik bringára szánsz ennyi dodót? téli bringa tipp: neuzer sirocco váz(elég nagy a méretválaszték,és baromi olcsó. max 15 papír.) használt 8as,alsócsõre szerelhetõ váltóval. itt mind1,hogy shimano,v campa. mind2 sokat bír ezek közül. olcsó hozzá a lánc,mert ez az 1ik legjobban kopó alkatrész. ha olyan az idõ akkor akár 500km alatt is rommá kophat. a másik a fékpofa. mind használt cucc lenne a javaslatom. az 1szerüség,és az atombiztos müködés legyen a mérvadó a téli bringánál. ne -10 fokban keljen az út mellett szervizelni bármit is.
a másikra is használtat javasolnék,mert ennyibõl új max belépõ szintre elég. új alkatrészeknek csak a láncot,sort,bovdeneket ajánlanám. a használt bringához,vázhoz sok türelem kell,mert sokáig tarthat a felkutatása.
Írta 2010. november 10. - 11:54
Írta 2010. november 10. - 11:47
Annyira csak nem lehet rossz:))
[quote name='Andris_savaria']nem érted:
nem mindegy hogy forog a kereked, és haladsz az aszfalton, vagy forog a kereked, és nem haladsz az aszfalton..
a meredekebb helyeken olyan érzés volt, mintha "nyúlna alattam az út"...
ráadásul lefelé a kanyarokban túl könnyen billen....soha többet 20-as külsõt![/QUOTE]
Sehogy. 22-es szingóval mennek.
Írta 2010. november 10. - 11:46
Annyira csak nem lehet rossz:))
[quote name='Andris_savaria']nem érted:
nem mindegy hogy forog a kereked, és haladsz az aszfalton, vagy forog a kereked, és nem haladsz az aszfalton..
ráadásul lefelé a kanyarokban túl könnyen billen....soha többet 20-as külsõt!
Írta 2010. november 10. - 11:37
felfele pont nem érdekel a tapadás
5-10km/h nagyot esni nem lehet
Lefele a kérdés... amikor 50-60 körül röppensz be egy kanyarba...
a tufo(21) 10/12 baron van .. amíg nem haladok addog nagyon érezni minden kis göcsörtöt... 30km óránál már ugyan olyan simán fut mint a 8-9Barra felfujt Conti(23)....
nem érted:
ráadásul lefelé a kanyarokban túl könnyen billen....soha többet 20-as külsõt!
nem arra gondoltam hogy felfelé esel el..
285.000?Sziasztok!
Errõl kérnék véleményt:http://www.csekert.h...S=1&B=7&TA=3384
na ne már!!
ennyibõl már inkább meridát vegyél, azoknak jobb a felszereltségük.....
299.000-ér full 105-ös
http://www.bikefun.h...ad-race-904-com
vagy sokkal jobb használtat lehet összerakni!
Flickr
Írta 2010. november 10. - 10:45
Nekem azért nem tetszik, mert sloping, és csak 3 méret van belõle... Ennyi pénzért adjanak már rendes outi geometriát. A 9 sebis Tiagra szettet is furcsállom. A színe viszont szép.
Nekem csak a kompakt kormány tetszik.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére