Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
szerintem...
ez oltári nagy felelõtlenség, hogy emberek eladják-felrakják a bringáikra az ilyen gumikat.
mivan ha épp ott elötted megy a bolyban egy akinek elszáll...keresztbeáll elõtted és mondjuk jobb esetben csak a szezonodnak annyi,de az is lehet, hogy komolyabb baj lesz.
vagy ha autóval mész és tök szabályosan elmész egy bringás mellett akinek akkor mondja be az unalmast a "B". én nem szeretnék úgy leélni egy életet, hogy elgázoltam valakit a saját hülyesége miatt...
és még rengeteg aspektusa van ennek.
mindenki illessze bele a saját környezetébe ,hogy mi lenne ha elötte-vele-mellette történne ilyen és akármilyen köze is lehetne hozzá..ezt elég könnyû megtenni..ezek után kéne dönteni, hogy kockáztatom-e magam vagy mások testi vagy éppen lelki épségét. azzal, hogy "megspórolok" pár ezrest. amibõl egy egyszerûbb márkából tudnék venni normális minõségû gumit.
szerintem...
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
Hát az országúti kerékpárra az életedet teszed fel.. én buktam már nagyokat... nem kockáztatnék egy B-s gumival... aki meg városba kóricál barra jobbra... annak meg minek Conti..?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Meg tudná mondani nekem valaki, hogy a a shimano 1055-ös és 1056-os (mind2 pezsgõ 105) hajtókarja között milyen lényeges mûszaki különbség van?
Mindkét fajtából van egy-egy példányom, és átépíteném a bringáimat, de nem tudom, hogy melyiket használjam.
Az 55ösnek jobban tetszik a dizájnja, és kevésbé kopott is az a darab, ami nekem van, de a 1056os meg ugye elvileg újabb.
Esetleg abból adódik valami különbség, hogy a 1056os a 8-as rendszerre váltás után jelent meg, a 1055ös meg 7es?
Egyébként az elsõ átdobóval is az a helyzet, hogy a 1056os kevésbé tetszik, mert elég szögletes formatervezésû a 1055öshöz képest.
Az problémás lenne, ha 1055ös átdobót tennék egy 8as rendszerû bringára?

Más középcsapágy kell hozzájuk, 113/115 tengelyhossz kell a 1055ös hajtómûhöz, a 1056oshoz pedig 107mm.
A 1056osodnak milyen hosszú a karja?

A sebesség mindent megold.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

már egyszer leírtam.
a conti súlyos pénzeket fizetett a hulladékkezelõ cégnek, hogy hordja el a selejtet. mígnem hans jürgen fejébõl kipattant az isteni szikra, hogy "hát a balkánra el tudjuk sózni ezt a szemetet, és még pénzt is kérünk érte" :)

Már ne haragudj, de ilyen boltok is vannak, ami a nyugat találmánya, és irregular néven már vagy 20 éve itthon is léteznek.

Itt nagyon megy a sznob lenézése ezeknek a gumiknak, de igazából nagyon sokan, nagyon sokat tudnak vele spórolni, és még a környezetvédelem terén hasznos.

Ha pedig a boltos átver, akkor azt kéne írni, hogy xy boltos átver, mert 8000-ért adja a b-és gumit, esetleg nem szól, hogy a harmad áron vett gumit jól nézd meg, próbáld ki, mert lehetnek gondok vele.

Vagy hol tévedek?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Igy van ahogy irod, a 1055 az 7-es, 1056 8-as. Mivel mindketto lanca ugyanaz a hajtokar es az elsovalto is mindegy.
Illetve annyiban nem mindegy, hogy a 1055-os elso valto nem mukodik fekvaltokarral. (A ketrec nem csak oldalra tol, hanem elorefele is)

moyan

moyan

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Meg tudná mondani nekem valaki, hogy a a shimano 1055-ös és 1056-os (mind2 pezsgõ 105) hajtókarja között milyen lényeges mûszaki különbség van?
Mindkét fajtából van egy-egy példányom, és átépíteném a bringáimat, de nem tudom, hogy melyiket használjam.
Az 55ösnek jobban tetszik a dizájnja, és kevésbé kopott is az a darab, ami nekem van, de a 1056os meg ugye elvileg újabb.
Esetleg abból adódik valami különbség, hogy a 1056os a 8-as rendszerre váltás után jelent meg, a 1055ös meg 7es?
Egyébként az elsõ átdobóval is az a helyzet, hogy a 1056os kevésbé tetszik, mert elég szögletes formatervezésû a 1055öshöz képest.
Az problémás lenne, ha 1055ös átdobót tennék egy 8as rendszerû bringára?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Aztán kinek fáj ez... A hétvégi bicósok kapnak használható gumit szarért-hugyért, a félregyártott gumi addig sem a Földet mérgezi, a Continental is jól jár, a kereskedõ is jól jár, neked meg nem kötelezõ megvenned.

nem én rugózok rajta 2 oldal óta. ráadásul a gumitopikban is kb havonta lejátszott téma
mellesleg ha meg 1 szmáljit nem tudsz értelmezni a mondat végén .....

én meg spec hibátlan contit se nagyon veszek, de azt azért nem osztom hogy a continak ez jó. legalábbis hosszútávon.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás

már egyszer leírtam.
a conti súlyos pénzeket fizetett a hulladékkezelõ cégnek, hogy hordja el a selejtet. mígnem hans jürgen fejébõl kipattant az isteni szikra, hogy "hát a balkánra el tudjuk sózni ezt a szemetet, és még pénzt is kérünk érte" :)

Aztán kinek fáj ez... A hétvégi bicósok kapnak használható gumit szarért-hugyért, a félregyártott gumi addig sem a Földet mérgezi, a Continental is jól jár, a kereskedõ is jól jár, neked meg nem kötelezõ megvenned.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Hogy hívják azt a kis bigyulát szakszóval, ami a váz alsócsövén van és a váltóbovdent lehet vele tekergetni (vagyis a feszességét)? Lehet ilyet kapni külön valahol?

Cable stop (angol), butée de gaine (francia). Kapható Shimanoban is és Campagnoloban is, mindkettõbõl van mûanyag (7-10 euró) és fém (20-25 euró) is. Régi, bilincses alsócsõ váltóból csináltam két biciklire is.

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
gyönyörû masinák a múltból annak, akit érdekel:

Ray Dobbins Bike Photo Gallery

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás

Szvsz mas okot nem latok, mint hogy kishazank a Conti szemettelepe.
De utanajarok en ennek jobban.

Ez olyan mint ami régebben vagy talán még most is nagy divat.
A németek megveszik nyáron a kocsit, és télen kell nekik a téli gumi. Valaki megfogja és a szinte teljesen új nyári gumit otthagyja a gumisnál. A gumisnak ez hatalmas nyûg, mert az ott veszélyes hulladék. Ekkor jön a vevõ, aki "ingyen" elviszi a gumit és kishazánkban jópénzért eladja nem kis haszonnal...

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

a shimano forgalmazója bovdentámasznak hívja.

Bár az új vázaknál már nem is ott van ... hanem figyeg a kormány-váz bowdenház közepén...

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás

Hogy hívják azt a kis bigyulát szakszóval, ami a váz alsócsövén van és a váltóbovdent lehet vele tekergetni (vagyis a feszességét)? Lehet ilyet kapni külön valahol?

a shimano forgalmazója bovdentámasznak hívja.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

már egyszer leírtam.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Ha jol latom, le volt festve a Continental felirat, de valaki "lekaparta"?
Talan a Continental markajelzes nelkul adta el valakinek, es az a valaki csinalt belole "Continentalt"?

az ugyan nem érné meg
nem kell ezen ennyit rugózni

van amelyik felirathibás, van amelyik üt nem kicist, van mérethibás, van "túlsötött" .....aztán egyéni szerencse hogy épp milyet fogsz ki

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Talan a Continental markajelzes nelkul adta el valakinek, es az a valaki csinalt belole "Continentalt"?

Nem kell összeesküvéselméletezni, simán elbszták a festését :) Volt már aki rongyosra fékezte, és ugyanúgy ott van benne a conti defektvédelem, amivel reklámozzák.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Sztem csak simán a nyomtatási hiba miatt került 'selejtek' közé.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás