Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts

a shimano forgalmazója bovdentámasznak hívja.

Bár az új vázaknál már nem is ott van ... hanem figyeg a kormány-váz bowdenház közepén...

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,383 posts

Hogy hívják azt a kis bigyulát szakszóval, ami a váz alsócsövén van és a váltóbovdent lehet vele tekergetni (vagyis a feszességét)? Lehet ilyet kapni külön valahol?

a shimano forgalmazója bovdentámasznak hívja.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Szvsz mas okot nem latok, mint hogy kishazank a Conti szemettelepe.
De utanajarok en ennek jobban.

már egyszer leírtam.
a conti súlyos pénzeket fizetett a hulladékkezelõ cégnek, hogy hordja el a selejtet. mígnem hans jürgen fejébõl kipattant az isteni szikra, hogy "hát a balkánra el tudjuk sózni ezt a szemetet, és még pénzt is kérünk érte" :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Szvsz mas okot nem latok, mint hogy kishazank a Conti szemettelepe.
De utanajarok en ennek jobban.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Hogy hívják azt a kis bigyulát szakszóval, ami a váz alsócsövén van és a váltóbovdent lehet vele tekergetni (vagyis a feszességét)? Lehet ilyet kapni külön valahol?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Ha jol latom, le volt festve a Continental felirat, de valaki "lekaparta"?
Talan a Continental markajelzes nelkul adta el valakinek, es az a valaki csinalt belole "Continentalt"?

az ugyan nem érné meg
nem kell ezen ennyit rugózni

van amelyik felirathibás, van amelyik üt nem kicist, van mérethibás, van "túlsötött" .....aztán egyéni szerencse hogy épp milyet fogsz ki
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Talan a Continental markajelzes nelkul adta el valakinek, es az a valaki csinalt belole "Continentalt"?

Nem kell összeesküvéselméletezni, simán elbszták a festését :) Volt már aki rongyosra fékezte, és ugyanúgy ott van benne a conti defektvédelem, amivel reklámozzák.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

Sztem csak simán a nyomtatási hiba miatt került 'selejtek' közé.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Kinek van ilyen "B" jelu gumija otthon?

B jel pont hogy nincs rajta, de én ilyeneket hajtok:
Feltöltött kép

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
tehát valszeg a selejtet megveheted?... király... :D
hát inkább kifizetem a 30EUR-t érte...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Hans-Juergen Schoder
(Regionalverkaufsleiter AUT, CH, SLO, HUN
Zweiradreifen/Two Wheel Tires
Continental
Division RU-PLT)

Hat ez nem eppen egy kategorikus igen/nem a "B" osztaly letezesere... Mindenestre a celkituzes/iranyvonal az pontosan az, amit vartam egy Continental szintu cegtol.

Continental CityContact 622/700C másod (Kerék | Gumiköpeny | Országúti/Trekking) | Kerékpár Webshop
Continental Contact 622/700 reflex (másod) (Kerék | Gumiköpeny | Országúti/Trekking) | Kerékpár Webshop
Continental Contact 622/700C másod (Kerék | Gumiköpeny | Országúti/Trekking) | Kerékpár Webshop
Continental Contact ExtraLight/Reflex 700C (másod) (Kerék | Gumiköpeny | Országúti/Trekking) | Kerékpár Webshop
Continental EcoContact reflex 622/700C (másod) (Kerék | Gumiköpeny | Országúti/Trekking) | Kerékpár Webshop
Continental SportContact reflex (másod) 622/700C (Kerék | Gumiköpeny | Országúti/Trekking) | Kerékpár Webshop
Continental TourRIDE 622/700 reflex (másod) (Kerék | Gumiköpeny | Országúti/Trekking) | Kerékpár Webshop

A sebesség mindent megold.

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts

A 28-asba joval kisebb nyomas kell, mint egy 23-asba, nem? Amit en lattam 28-ast az eleve max 4bar maxos volt. (No nem egy premium gumi)
Igy hiaba a nagyobb terfogat eleg kell legyen ugyanaz a patron.

Hát, az én Kenda Kwick Trax 28-asaimra az van írva, hogy 5,9 bar max, de derekasan bírja a 6.5 - 7.0-t is. Cserébe nem a világ legkönnyebb külsõje.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts
Urak érdemes lehet erre a vázra rámozdulni? Pozitívum-Negatívum? Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Moser váz 58cm

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
A 28-asba joval kisebb nyomas kell, mint egy 23-asba, nem? Amit en lattam 28-ast az eleve max 4bar maxos volt. (No nem egy premium gumi)
Igy hiaba a nagyobb terfogat eleg kell legyen ugyanaz a patron.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Hans-Juergen Schoder
(Regionalverkaufsleiter AUT, CH, SLO, HUN
Zweiradreifen/Two Wheel Tires
Continental
Division RU-PLT)

Continental as a premium brand is interested in selling top premium
products,
in every single segment of biking.

We concentrate on producing high quality under the brand Continental, and
besides
that, we are not planning to do a budget or cheap brand, under another
brand name,
or under the name of Continental.

Hat ez nem eppen egy kategorikus igen/nem a "B" osztaly letezesere... Mindenestre a celkituzes/iranyvonal az pontosan az, amit vartam egy Continental szintu cegtol.

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 posts

De most ez csak egyszeri alkalomra kell? Mert ha igen, megpróbálhatod azt, amit én sikeresen alkalmaztam egy elnyalódott menetû hajtókarnál. Egy megfelelõ méretû vassal szép türelmesen körbe lehet feszegetni és le fog jönni.

Szeretnem meg sokaig hasznalni a hajtomuvet, szoval nem csak egyszeri alkalomra kene. Fixiben van, es ez nem szokott jot tenni a kozepcsapagyaknak, idonkent cserelni kell oket. A menete egyebkent teljesen ep.

Ugye jól értjük egymást, hogy a (megfelelõ méretû) csapágylehúzó sérülés nelkül leszedi, nincs szó levágásról. Hasonló, mint amit bloke javasol.

Rosszul fogalmaztam. Levagni semmikeppen nem akarom, az ki van zarva, mindenkeppen roncsolasmentesen akarom leszedni, ezert a csapagylehuzo a vegso megoldasok egyike, ha nem talalok hajtokarlehuzot.

nálunk van ilyen szerszám. vácon vagyok mühelyben. privibe elmondom hol.

Koszonom, ird meg hol talallak. A telen valamikor beugranek, sajnos nem tudom mikor. Elotte mindenkeppen szolok.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
igen... az valamelyik SKS-el asszem 3x is fel lehet...
a sima INFLATOR asszem 16g -os... csak 1x egy 23-asat tud valami 120psi környékére... de lehet többre... már rég nem használtam...

Egyébként a montisok nem használnak ilyet?.... akkor biztos van valmi 28-asra is...

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts
Kicsit offtopic, de egy CO2-es patron elegendõ egy 23-as gumit menetkészre felfújni? (És mi a helyzet egy 28-assal?)

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts

elég harsh ride ez a 11 bar :-)) asszem megállok vhol 9,5 környékén

Az biztos.. 10 bar felett ha nem haladsz... a lelkedet kirázza :D