Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Véleményem szerint az alábbiak vonatkoznak ide. Nem kellene ennyire túldramatizálni a dolgot.
1. Originál csomagolású, németbõl rendelt continál is volt szálszakadásos termék, amit csak akkor vettem észre, amikor tekertem vele. Boltba vissza, két mosoly és csere. Valahol a B-nél is így kell lennie.
2. Nehogy már egy festési hiba cseregaranciát jelentsen, azonban ha a funkcióját nem teljesen tölti be, akkor cserére azt is vissza lehet - feltételezem - vinni a boltba. Az, hogy esetleg ez Mo-on máshogy megy pár kereskedõnél, az nem ez a téma.
3. Aki komolyan gondolja a tekerést, és klubban versenyez az mondjuk kedvezménnyel jut(hat) felszereléshez. Nehogymár még azon is spóroljon. Az, hogy valaki õrült módon sprintel lefelé a lejtõn, az már felelõtlenség egy hétvégi bringás esetén. Ha meg mégis szeretne, akkor annak ára van. Pont ezért nem lóg senki alatt itt - remélem - Tesco bringa. Az nem erre való, de kocsmába remekül el lehet vele jutni. Mint ahogy a B-s gumival is.

Én még egy utolsót tennék a témához. Nekem 3 pár ilyen gumim van/volt, több mint 25 000 letekert km-el. És nem volt gond egyikkel sem, mind csak festési hibás volt. Ettõl függetlenül tudom, hogy vannak szerkezeti hibásak is, de a boltos -legalábbis nálunk- felhívja a figyelmet az ilyen gumi esetén, hogy ha üt, vagy egyéb szerkezeti hibája van, akkor vigyem vissza és szó nélkül csere, mert selejtes, használhatatlan gumi nem eladható, ez tiszta sor

Aki ezt hajlandó bevállalni, az sok pénzt takaríthat meg használati értékének csökkenése nélkül, aki viszont nem akar szarakodni vele egy kicsit sem, vagy komolyabban versenyzik, az megveszi a normál verziót, normál áron és kész. Szereintem ez elég korrekt, fõleg mert semmi sem kötelezõ.

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts
Véleményem szerint az alábbiak vonatkoznak ide. Nem kellene ennyire túldramatizálni a dolgot.
1. Originál csomagolású, németbõl rendelt continál is volt szálszakadásos termék, amit csak akkor vettem észre, amikor tekertem vele. Boltba vissza, két mosoly és csere. Valahol a B-nél is így kell lennie.
2. Nehogy már egy festési hiba cseregaranciát jelentsen, azonban ha a funkcióját nem teljesen tölti be, akkor cserére azt is vissza lehet - feltételezem - vinni a boltba. Az, hogy esetleg ez Mo-on máshogy megy pár kereskedõnél, az nem ez a téma.
3. Aki komolyan gondolja a tekerést, és klubban versenyez az mondjuk kedvezménnyel jut(hat) felszereléshez. Nehogymár még azon is spóroljon. Az, hogy valaki õrült módon sprintel lefelé a lejtõn, az már felelõtlenség egy hétvégi bringás esetén. Ha meg mégis szeretne, akkor annak ára van. Pont ezért nem lóg senki alatt itt - remélem - Tesco bringa. Az nem erre való, de kocsmába remekül el lehet vele jutni. Mint ahogy a B-s gumival is.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Hát az országúti kerékpárra az életedet teszed fel.. én buktam már nagyokat... nem kockáztatnék egy B-s gumival... aki meg városba kóricál barra jobbra... annak meg minek Conti..?

Mondjuk egy fordítva beütött felirat miatt még nem esett el senki. A b kategória nálam egyébként értékcsökkentet jelent és nem selejtet.

Városba pedig azért kell a conti, amiért országutira.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts

6:22-nél 95km/h-t ír :)....

Jah ott len... nem is figyeltem (a csavo mindennel ment de 95-el biztos nem :D)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

csak 75-el :D
Darazsat milyen frankón el lehet ilyen hajjal kapni :D

A reklám maga nem jött be .. a váz a pöpec... ;)

6:22-nél 95km/h-t ír :) Egyébként nekem sem bejövõs a reklám...tulajdonképpen nulla érdemi információ.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
csak 75-el :D
Darazsat milyen frankón el lehet ilyen hajjal kapni :D

A reklám maga nem jött be .. a váz a pöpec... ;)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Aero országúti váz:

Ugyanakkor nem szép dolog gyártóként reklámozni hogy emberünk sisak nélkül -ám hibátlanul belõtt séróval- csapat 95 km/-val :)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Országútival és montival is lazán lehet 70-80-as tempót menni lefelé, nem lenne jó balesetet szenvedni amiatt, mert spórolt az ember 5 rugót. Szvsz ez egy technikai sport, szóval áldozni kell rá. Ha nem szánsz rá annyit, akkor vegyél egy kevésbé hypeolt márkát és azzal menj.

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts

nem én rugózok rajta 2 oldal óta. ráadásul a gumitopikban is kb havonta lejátszott téma
mellesleg ha meg 1 szmáljit nem tudsz értelmezni a mondat végén .....

Nem téged akartalak személy szerint leoltani. (Igazából senkit nem.)

Amúgy szerintem sem jó ötlet egy outi gépre b-s gumit rakni, bár ezt hozzáértése válogatja. Aki ránézésre meg tapintásra tudja, hogy milyen a szövetminõsége a guminak, illetve miért kapott b minõsítést, az tegye csak fel. Aki nem, az járjon vele max nyáron a strandra heti egyszer, a bicikliúton.

Különben meg nehéz elhinnem hogy a b kategória nem kap valami alacsonyabb színvonalú minõségellenõrzést... A "másodosztályú gyümölcs" sem azt jelenti, hogy rohadt és tenyésznek benne a kukacok.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts
szerintem...
ez oltári nagy felelõtlenség, hogy emberek eladják-felrakják a bringáikra az ilyen gumikat.
mivan ha épp ott elötted megy a bolyban egy akinek elszáll...keresztbeáll elõtted és mondjuk jobb esetben csak a szezonodnak annyi,de az is lehet, hogy komolyabb baj lesz.
vagy ha autóval mész és tök szabályosan elmész egy bringás mellett akinek akkor mondja be az unalmast a "B". én nem szeretnék úgy leélni egy életet, hogy elgázoltam valakit a saját hülyesége miatt...
és még rengeteg aspektusa van ennek.
mindenki illessze bele a saját környezetébe ,hogy mi lenne ha elötte-vele-mellette történne ilyen és akármilyen köze is lehetne hozzá..ezt elég könnyû megtenni..ezek után kéne dönteni, hogy kockáztatom-e magam vagy mások testi vagy éppen lelki épségét. azzal, hogy "megspórolok" pár ezrest. amibõl egy egyszerûbb márkából tudnék venni normális minõségû gumit.
szerintem...
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
Hát az országúti kerékpárra az életedet teszed fel.. én buktam már nagyokat... nem kockáztatnék egy B-s gumival... aki meg városba kóricál barra jobbra... annak meg minek Conti..?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Meg tudná mondani nekem valaki, hogy a a shimano 1055-ös és 1056-os (mind2 pezsgõ 105) hajtókarja között milyen lényeges mûszaki különbség van?
Mindkét fajtából van egy-egy példányom, és átépíteném a bringáimat, de nem tudom, hogy melyiket használjam.
Az 55ösnek jobban tetszik a dizájnja, és kevésbé kopott is az a darab, ami nekem van, de a 1056os meg ugye elvileg újabb.
Esetleg abból adódik valami különbség, hogy a 1056os a 8-as rendszerre váltás után jelent meg, a 1055ös meg 7es?
Egyébként az elsõ átdobóval is az a helyzet, hogy a 1056os kevésbé tetszik, mert elég szögletes formatervezésû a 1055öshöz képest.
Az problémás lenne, ha 1055ös átdobót tennék egy 8as rendszerû bringára?

Más középcsapágy kell hozzájuk, 113/115 tengelyhossz kell a 1055ös hajtómûhöz, a 1056oshoz pedig 107mm.
A 1056osodnak milyen hosszú a karja?

A sebesség mindent megold.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

már egyszer leírtam.
a conti súlyos pénzeket fizetett a hulladékkezelõ cégnek, hogy hordja el a selejtet. mígnem hans jürgen fejébõl kipattant az isteni szikra, hogy "hát a balkánra el tudjuk sózni ezt a szemetet, és még pénzt is kérünk érte" :)

Már ne haragudj, de ilyen boltok is vannak, ami a nyugat találmánya, és irregular néven már vagy 20 éve itthon is léteznek.

Itt nagyon megy a sznob lenézése ezeknek a gumiknak, de igazából nagyon sokan, nagyon sokat tudnak vele spórolni, és még a környezetvédelem terén hasznos.

Ha pedig a boltos átver, akkor azt kéne írni, hogy xy boltos átver, mert 8000-ért adja a b-és gumit, esetleg nem szól, hogy a harmad áron vett gumit jól nézd meg, próbáld ki, mert lehetnek gondok vele.

Vagy hol tévedek?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Igy van ahogy irod, a 1055 az 7-es, 1056 8-as. Mivel mindketto lanca ugyanaz a hajtokar es az elsovalto is mindegy.
Illetve annyiban nem mindegy, hogy a 1055-os elso valto nem mukodik fekvaltokarral. (A ketrec nem csak oldalra tol, hanem elorefele is)

moyan

moyan

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Meg tudná mondani nekem valaki, hogy a a shimano 1055-ös és 1056-os (mind2 pezsgõ 105) hajtókarja között milyen lényeges mûszaki különbség van?
Mindkét fajtából van egy-egy példányom, és átépíteném a bringáimat, de nem tudom, hogy melyiket használjam.
Az 55ösnek jobban tetszik a dizájnja, és kevésbé kopott is az a darab, ami nekem van, de a 1056os meg ugye elvileg újabb.
Esetleg abból adódik valami különbség, hogy a 1056os a 8-as rendszerre váltás után jelent meg, a 1055ös meg 7es?
Egyébként az elsõ átdobóval is az a helyzet, hogy a 1056os kevésbé tetszik, mert elég szögletes formatervezésû a 1055öshöz képest.
Az problémás lenne, ha 1055ös átdobót tennék egy 8as rendszerû bringára?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Aztán kinek fáj ez... A hétvégi bicósok kapnak használható gumit szarért-hugyért, a félregyártott gumi addig sem a Földet mérgezi, a Continental is jól jár, a kereskedõ is jól jár, neked meg nem kötelezõ megvenned.

nem én rugózok rajta 2 oldal óta. ráadásul a gumitopikban is kb havonta lejátszott téma
mellesleg ha meg 1 szmáljit nem tudsz értelmezni a mondat végén .....

én meg spec hibátlan contit se nagyon veszek, de azt azért nem osztom hogy a continak ez jó. legalábbis hosszútávon.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts

már egyszer leírtam.
a conti súlyos pénzeket fizetett a hulladékkezelõ cégnek, hogy hordja el a selejtet. mígnem hans jürgen fejébõl kipattant az isteni szikra, hogy "hát a balkánra el tudjuk sózni ezt a szemetet, és még pénzt is kérünk érte" :)

Aztán kinek fáj ez... A hétvégi bicósok kapnak használható gumit szarért-hugyért, a félregyártott gumi addig sem a Földet mérgezi, a Continental is jól jár, a kereskedõ is jól jár, neked meg nem kötelezõ megvenned.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

Hogy hívják azt a kis bigyulát szakszóval, ami a váz alsócsövén van és a váltóbovdent lehet vele tekergetni (vagyis a feszességét)? Lehet ilyet kapni külön valahol?

Cable stop (angol), butée de gaine (francia). Kapható Shimanoban is és Campagnoloban is, mindkettõbõl van mûanyag (7-10 euró) és fém (20-25 euró) is. Régi, bilincses alsócsõ váltóból csináltam két biciklire is.

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 posts
gyönyörû masinák a múltból annak, akit érdekel:

Ray Dobbins Bike Photo Gallery

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts

Szvsz mas okot nem latok, mint hogy kishazank a Conti szemettelepe.
De utanajarok en ennek jobban.

Ez olyan mint ami régebben vagy talán még most is nagy divat.
A németek megveszik nyáron a kocsit, és télen kell nekik a téli gumi. Valaki megfogja és a szinte teljesen új nyári gumit otthagyja a gumisnál. A gumisnak ez hatalmas nyûg, mert az ott veszélyes hulladék. Ekkor jön a vevõ, aki "ingyen" elviszi a gumit és kishazánkban jópénzért eladja nem kis haszonnal...