Na emberek, jelentem jó lett!
Ott kezdem, hogy alapvetően én vagyok a hülye :-) Gondoltam 2 napja este, hogy gyerekek alszanak akkor nekiállok. lebontom hátul a bowdent a váltónál kifűzöm és érzem, hogy picit ragadós ott ahol a házban fut. Na mondom megvagy! Mikor összeraktam asszem behúztam valami vékony olajjal, ezek szerint nem kellett volna. Ezt most jól leszedtem róla, kapott új bowdenházat hátra, az alsó vezetőhöz 5 centi tefloncsövet úgy, hogy a vége kikanyarodjon felfelé a homlokcső felé, így ez védi az ISO löttytől - ezt amúgy mindenkinek ajánlom. Összerakom, de csak nem lett 100-as... Nézegetem innen-onnan és arra jutok, hogy nem lehet más más mint a váltótartó konzol. És ahogy erre gondolok bevillant, hogy legutóbb a szervizben elő lett szedve a szerszám, beszéltünk is róla, hogy megnézzük de végül erre nem került sor... Szóval tegnap megnézték és bizony volt benne egy kis geller. Kihúzták, jó lett.
Ennyike.
Gyanítom, hogy a 3 dolog összeadódott (konzol, ragadós bowden, alsó vezető). Mindenesetre a szervizben elég volt ránézni a konzolra, hogy megint jól álljon, elég puha anyagból van. Aminek végül is örülök, Ha baj van akkor inkább ez hajoljon mintsem, hogy a karbon papucs törjön.
Mellesleg rákérdeztem a teflonos bowdenre, amiről csak annyit mondtak, hogy tök jó ameddig rajta van a teflon a bowdenen de amint ez elkezd lekopni róla úgy ez begyűrődik a házba, a többit mindeki tudja. Egyszóval a sima köszörült hosszú távon megbízhatóbb.
Kösz a tippeket mégegyszer!