Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

Vidinger

Vidinger

vendég

• fórumtag
  • 40 posts

Hogy van ez az egyenes kormányos fékkar- országúti fék kompatibilitás? Valami olyasmi rémlik, hogy az országútikhoz való fékkarok kevesebb bovdent húznak, mint a montisok. De ha kevesebbet húz miért nem jó az MTB vagy CX fékkar? Tudnátok nekem ajánlani fekete színben egy pár ilyen fékkart?

(olcsón :) )

Nekem tökéletesen mûködik. Tiagra fék és v-fék-karok! :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Hogy van ez az egyenes kormányos fékkar- országúti fék kompatibilitás? Valami olyasmi rémlik, hogy az országútikhoz való fékkarok kevesebb bovdent húznak, mint a montisok. De ha kevesebbet húz miért nem jó az MTB vagy CX fékkar? Tudnátok nekem ajánlani fekete színben egy pár ilyen fékkart?

Eddig én is úgy tudtam, hogy mtb v-fékkar nem jó, de ha gyakorlatban mûködik, akkor mûködik.

http://forum.bikemag...tml#post1040129

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Régebbi (vagy tán a mostani is) shimano LX-en állítható volt a bowdenhúzás, volt ezüst-fekete-arany(Ritkább), és nem valami drága...Vagy használhatsz ilyen CX fékkart:
Feltöltött kép

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Az autót ne keverjük ide: ott van 3 tükör plusz a teljes látótered. Mindent látsz amit kell, kivéve talán az A oszlop által kitakart területet. Én is ugyanazokon a dögunalmas utakon hajtok, néha már-már megszokásból is megyek (ld a pár oldallal ezelõtti bukásomat) de akkor is zene nélkül. Nekem jobb ha minden érzékszervem ott van. :) néha még az is kevés.

kinek mi, én mindíg úgy közlekedek, hogy jönnek mögöttem, vagy ki az utcából :)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Az autót ne keverjük ide: ott van 3 tükör plusz a teljes látótered. Mindent látsz amit kell, kivéve talán az A oszlop által kitakart területet. Én is ugyanazokon a dögunalmas utakon hajtok, néha már-már megszokásból is megyek (ld a pár oldallal ezelõtti bukásomat) de akkor is zene nélkül. Nekem jobb ha minden érzékszervem ott van. :) néha még az is kevés.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,387 posts
látom nagyon belemerültetek a zenehallgatás bringán témakörbe. kb 17 éve koptatom az aszfaltot bringával. kb 2-3x hallgattam zenét,de nem jött be. nem csak a forgalom miatt. magamra se tudok figyelni.

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts

@AkPi: Ha torrentek jok: CyclingTorrents.nl
Ha rendes DVD kell, ez a legjobb amit ismerek: The Cycling DVD Shop - Cycling DVDs - Grand Tours, Cycling Films, Rider Profiles and Training DVDs
EU-ban a kulfoldrol rendeles olyan mint ha itthonrol rendelned.

köszi, egyenlõre jók a torentek is..
"A fájdalom csak ideiglenes. Eltarthat egy percig, egy óráig, egy napig vagy egy évig, de végül elmúlik, és valami más lép a helyébe. De ha az ember feladja, akkor örökké fog tartani. "

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Erdõben nem, de forgalomban én is hallgatok zenét. Szerintem sokkal inkább zavaró, hogy a nagy zajban hamarabb elfáradok, mint a zene a fülemben. Autóban sem hallasz többet a forgalomból, meg folyamatosan hátra kell nézni, biztonságossabb is, mint fülre hagyatkozni.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts

...És pesten tényleg szenvedés mire kikeveredsz... bár bemelegítésnek jó.

Hát persze jó bemelegítésnek.. de nekem a stadtól 1 óra Szentendre... (meg vissza is) 2 órát cseszek el a bringázásból azért hogy kijussak ebbõl a szmogfelhõbõl...

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
@AkPi: Ha torrentek jok: CyclingTorrents.nl
Ha rendes DVD kell, ez a legjobb amit ismerek: The Cycling DVD Shop - Cycling DVDs - Grand Tours, Cycling Films, Rider Profiles and Training DVDs
EU-ban a kulfoldrol rendeles olyan mint ha itthonrol rendelned.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

pl 30km nyíl egyenes út az alföldön...

...vagy 50. vagy 70. vagy több. És minden nap ugyanazok az utak...Nem kellemes, kell oda az a ritmus :) Egyébként ha egyedül megyek hegyre, akkor is elõ szokott fordulni hogy zenét hallgatok, akkor is csak azért mert sokkal könnyebb úgy megtalálni a ritmust...

És pesten tényleg szenvedés mire kikeveredsz... bár bemelegítésnek jó.

Ja, és görgõzéshez sisakkamerás versenyvideók itt: Chavez cycling youtube

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Na ezt most gondold át pesten... :D Hallod a krákogó szén-monoxid mérgezett verebeket... :D

Azért nem kötelezõ Ferencvárosban bringázni.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

Bloke-kal értek egyet. A zenehallgatással megölitek a pillanatot. Mindenki csukja be a szemét és gondoljon egy áprilisi kora délutánra amikor valami dombos szerpentinen kaptat felfelé néma csend, madárcsicsergés, még csíp a levegõ kicsit és közben (BÖMBÖL A ZENE!!) nem? Ugyan az országútizás nem annyira természetközeli mint az MTB, de valamennyire azért mégis csak az..

A balesetveszélyrõl nem is szólva. Mivan ha elcsap egy autó, kijön a rendõrség: Jaa ez a barom zenét hallgatott, na akkor öcsi van biztosításod?

Na ezt most gondold át pesten... :D Hallod a krákogó szén-monoxid mérgezett verebeket... :D

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts
lehet kicsit off de az lenne a kérdésem, hogy nem tudnátok ajánlani magyar oldalt ahonnan lehetne dvd-t rendelni..(tour vagy giro vagy csak sima hegyi szakaszokról filmek..)tacx honlapján láttam de elég drága volt és amúgy is külföldrõl kellet volna rendelni..
jövõre majd megpróbálom felvenni õket dvd-re..de idén télre kéne valami...
"A fájdalom csak ideiglenes. Eltarthat egy percig, egy óráig, egy napig vagy egy évig, de végül elmúlik, és valami más lép a helyébe. De ha az ember feladja, akkor örökké fog tartani. "

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
téli dzsekiben?
hol görgõzöl? az erkélyen? :D
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Nemreg vettem teli bringas dzsekit amin szivkozelben van egy zseb, ami belulrol lyukas, egy jo nagy fulhallgato piktogrammal.
Szoval nem ordogtol valo, hogy zenet hallgat az ember. Gorgozeshez en is szoktam.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
Továbbra is lehet úgy hallgatni a zenét hogy halljad közbe a környezetet (mellesleg igen van :D) és én pl csak akkor hallgatok zenét .. amikor nem valami izgalmas a táv... pl 30km nyíl egyenes út az alföldön... se kocsi, se madár, se pillanat

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Bloke-kal értek egyet. A zenehallgatással megölitek a pillanatot. Mindenki csukja be a szemét és gondoljon egy áprilisi kora délutánra amikor valami dombos szerpentinen kaptat felfelé néma csend, madárcsicsergés, még csíp a levegõ kicsit és közben (BÖMBÖL A ZENE!!) nem? Ugyan az országútizás nem annyira természetközeli mint az MTB, de valamennyire azért mégis csak az..

A balesetveszélyrõl nem is szólva. Mivan ha elcsap egy autó, kijön a rendõrség: Jaa ez a barom zenét hallgatott, na akkor öcsi van biztosításod?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

És hova teszitek a zenelejátszót? nekem mindig ez a problémám, mert nem tudom hova tenni. Illetve a mez zsebébe igen, de akkor hol vezeted el a fülhallgató vezetékét? Vagy kivágod a mezed és akkor belül vezeted el a kábelt?
Az egyik nadrágomon van egy pici hátsó zseb, oda lehet tenni a MP3-at és akkor a vezeték a mez alatt lesz, de a többi nadrágomon nincs, így ott probléma van

ilyen puha anyagból készült szemüvegtató szütyûbe rakom bele, és be a mez hátsó zsebébe, a vezeték meg lobog a szélbe'. rövid a fülesem kábele, szóval nem okoz gondot. De ha több réteg ruha van, akkor mez fölött a karom alatt át a hátamhoz, ahol kilóg a vezeték ahogy bemegy a mezzsebbe.