Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Posted 2010. November 21. - 18:14
Posted 2010. November 21. - 18:05
Posted 2010. November 21. - 17:56
Láncot amúgy sem érdemes brigéciolozni, mert kimosod a csapok alól a kenést, elég egy ronggyal áttörölni és olajozni.
Posted 2010. November 21. - 17:00
Mentem egy kört -ugyan nem esett az esõ,de tök víz volt az aszfalt - szval én nem áztam meg csaj a bicaj kapott , egy óra alatt totál apró sáros homokszem(leginkább emiatt aggódok) meg lé lett az egész majdnem az utolsó csavarig-ez az egy biringám van- szóval vigyáznék is rá,de megyek is vele. Szval letakarítás...
-hogy álljak neki?
-mit szedjek szét?
Nem kell túlreagálni, a kerékpár nem svájci óra. Én úgy szoktam tisztítani, hogy csak a láncot veszem le, azt oldószerben mosom, a hajtás részeit oldószeres ronggyal lepucolom, minden mást pedig egy vödör mosogatószeres vízzel és egy ronggyal tisztítok, mindezt úgy, hogy szinte semmi trutyit nem keletkezik a földön, kevés vizet használva, törölgetve, minden a vödörbe kerül.
Posted 2010. November 21. - 16:13
-hogy álljak neki?
-mit szedjek szét?
Posted 2010. November 20. - 21:34
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2010. November 20. - 21:23
egy integrált fejcsapágyas bringán villacsere esetén bármilyen villát bele lehet tenni, vagy kell egy olyan ami a villanyak legalján- szár tetején ahol a vázhoz illeszkedik széles legyen amire felfekszik a csapágy? Nem tudom normálisan szavakba önteni, de hátha megértitek mit akarok kinyögni..
Nekem úgy rémlik, hogy rá kell húzni a villára is egy alsó csészét és ez önmagában elég, a többi max esztétikai probléma, ha nem illeszkedik a váz fejcsövéhez.
Posted 2010. November 20. - 20:23
Hm? Miért?
Bár én még nem raktam fel v-fékkart outi fékre, elvileg mûködnie kell. A kisebb erõkarból lehet gond?
Mûködik, használható, de nem a legjobb. A fiximen AVID v-fékkar volt shimano exage (ráadásul egyforgáspontos...) fékkel, nem egy leányálom. De mûködik, megálltam vele.
Posted 2010. November 20. - 19:05
Hm? Miért?Ez így nem igaz.
Bár én még nem raktam fel v-fékkart outi fékre, elvileg mûködnie kell. A kisebb erõkarból lehet gond?
Posted 2010. November 20. - 19:02
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2010. November 20. - 18:12
Csak fordítva lehet baj (V-fék és outi fékkar), mert a V-féknek több bowdenhúzás kell mint az országútinak... Mivel a V-fékhez való kar eleve több bowdent húz, ezért be lehet lõni simán hogy kényelmes legyen outi fékkel...Nekem tökéletesen mûködik. Tiagra fék és v-fék-karok!
Posted 2010. November 20. - 11:26
Hogy van ez az egyenes kormányos fékkar- országúti fék kompatibilitás? Valami olyasmi rémlik, hogy az országútikhoz való fékkarok kevesebb bovdent húznak, mint a montisok. De ha kevesebbet húz miért nem jó az MTB vagy CX fékkar? Tudnátok nekem ajánlani fekete színben egy pár ilyen fékkart?
(olcsón)
Nekem tökéletesen mûködik. Tiagra fék és v-fék-karok!
Posted 2010. November 19. - 20:20
Hogy van ez az egyenes kormányos fékkar- országúti fék kompatibilitás? Valami olyasmi rémlik, hogy az országútikhoz való fékkarok kevesebb bovdent húznak, mint a montisok. De ha kevesebbet húz miért nem jó az MTB vagy CX fékkar? Tudnátok nekem ajánlani fekete színben egy pár ilyen fékkart?
(olcsón)
Eddig én is úgy tudtam, hogy mtb v-fékkar nem jó, de ha gyakorlatban mûködik, akkor mûködik.
http://forum.bikemag...tml#post1040129
Posted 2010. November 19. - 20:16
Régebbi (vagy tán a mostani is) shimano LX-en állítható volt a bowdenhúzás, volt ezüst-fekete-arany(Ritkább), és nem valami drága...Vagy használhatsz ilyen CX fékkart:Hogy van ez az egyenes kormányos fékkar- országúti fék kompatibilitás? Valami olyasmi rémlik, hogy az országútikhoz való fékkarok kevesebb bovdent húznak, mint a montisok. De ha kevesebbet húz miért nem jó az MTB vagy CX fékkar? Tudnátok nekem ajánlani fekete színben egy pár ilyen fékkart?
(olcsón)
Posted 2010. November 19. - 19:57
(olcsón
Posted 2010. November 19. - 12:58
Az autót ne keverjük ide: ott van 3 tükör plusz a teljes látótered. Mindent látsz amit kell, kivéve talán az A oszlop által kitakart területet. Én is ugyanazokon a dögunalmas utakon hajtok, néha már-már megszokásból is megyek (ld a pár oldallal ezelõtti bukásomat) de akkor is zene nélkül. Nekem jobb ha minden érzékszervem ott van.
néha még az is kevés.
kinek mi, én mindíg úgy közlekedek, hogy jönnek mögöttem, vagy ki az utcából
Posted 2010. November 19. - 12:51
Posted 2010. November 19. - 11:54
Posted 2010. November 18. - 22:24
köszi, egyenlõre jók a torentek is..@AkPi: Ha torrentek jok: CyclingTorrents.nl
Ha rendes DVD kell, ez a legjobb amit ismerek: The Cycling DVD Shop - Cycling DVDs - Grand Tours, Cycling Films, Rider Profiles and Training DVDs
EU-ban a kulfoldrol rendeles olyan mint ha itthonrol rendelned.
Posted 2010. November 18. - 22:18

Sign In
Create Account

Back to top