Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.384 hozzászólás

Régebben nagyondúrván jó árakon kínáltak tisztességes gépeket, de ránéztem most az árlistájára, és azthiszem kicsit elszálltak....

a cube kicsit most olcsobb mint a többi,mert sikerült a nagykernek vlmi jó árat kialkudniuk. kb -10% a meridákhoz képest. ez tuti,mert most hoztak hozzánk néhány mtb-t,és az üzletkötõ is mondta ezt a 10%-ot. ugyan olyan felszereltséggel a merida 285000,a cube 260000.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

nézz rá a többi cégére is...

De azokról idáig is tudtam hogy drágák...
Viszont virágzik a használtpiac :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Régebben nagyondúrván jó árakon kínáltak tisztességes gépeket, de ránéztem most az árlistájára, és azthiszem kicsit elszálltak....

nézz rá a többi cégére is...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

a meridák közt is van eltérés az évjáratok közt. soxor változtatnak rajta,és az a marketing duma,h ennyivel,v annyival jobb mindenféle mérés alapján a konkurenciától. kamu az egész cég. nem hinném,h újra fel kéne találni a vázgeometriát. már legalább 40 éve ugyan az a geometria,ami bevált a versenyzõknek. az 1ik évben kitalálták,h milyen faxa lesz meredekebb villaszöggel a bringa. csak azt felejtették mondani,h ne legyen 1 országútiból pálya gép,hosszabb lett a hátulja. na mind1. mi is meridát forgalmazunk,de sztem 1 kaki a bringa.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.384 hozzászólás
a meridák közt is van eltérés az évjáratok közt. soxor változtatnak rajta,és az a marketing duma,h ennyivel,v annyival jobb mindenféle mérés alapján a konkurenciától. kamu az egész cég. nem hinném,h újra fel kéne találni a vázgeometriát. már legalább 40 éve ugyan az a geometria,ami bevált a versenyzõknek. az 1ik évben kitalálták,h milyen faxa lesz meredekebb villaszöggel a bringa. csak azt felejtették mondani,h ne legyen 1 országútiból pálya gép,hosszabb lett a hátulja. na mind1. mi is meridát forgalmazunk,de sztem 1 kaki a bringa.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
forestnek, ha nem tévedek, amúgy is Meridája van, így a geometria probléma nem merül fel. Engem jobban izgatna, hogy mit kapott élete folyamán a villa.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
szerintem is jó a karbonvilla, kb acélvillához hasonló a kényelme, súlyban viszont lehet ugyanannyi, szerencsétlen esetben több, gyakoribb esetekben kevesebb

fontos a geometria , egyetértek

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Számít. De ha 25-ös gumit teszel fel, az ugyanennyit ér. persze villa és villa között is van különbség.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.384 hozzászólás
sokat javít a komfort érzeten,de el is szúrhatja a geometriád. milyen vázba raknád?

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Van itt,aki carbon villával megy? Tényleg javít a komfort érzeten?
Találtam apróban egy merida carbon villát 14-ért és nagyon elgondolkoztam,hogy megvegyem-e. Szerintetek?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Evvolt az.

Shimano Dura-Ace WH 7850 Wheel Set - eBay (item 120675924056 end time Jan-31-11 12:07:50 PST)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
milyen kerék volt? ha valami új típus, akkor elõfordul, hogy megõrülnek rá a népek.
11:38:11 IM 2012

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Mai ebay csoda: 10eFt-vel dragabban adott el valaki egy ex-bemutato kerekszettet, mint amennyiert egyes webshopokban kaphato.

nem valami híres rideré volt? :-))

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Mai ebay csoda: 10eFt-vel dragabban adott el valaki egy ex-bemutato kerekszettet, mint amennyiert egyes webshopokban kaphato.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

országúti féknél az mennyire normális, hogy húzom az elsõ és a hátsó féket és alig lassulok?
Persze elsõféket használok fõként, de csak hátsóva fékeze lpl. képtelenség ott megállni, ahol szeretnék.:mad:

ez mondhatni abnormális.
valami másra megy el az energia, és nem jut el a fékpofán keresztül a felnihez
1-fékpofák beállítása
2-forgáspontok tisztítása, kenése
3-bovdenezés csere
milyen fékkarod van amúgy?

a hátsófék gyakran csak mutatóba van...
ha elérted a gumid surlódásának végét, onnan már csak húzod magad után a blokkolt kereket...
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

országúti féknél az mennyire normális, hogy húzom az elsõ és a hátsó féket és alig lassulok?
Persze elsõféket használok fõként, de csak hátsóva fékeze lpl. képtelenség ott megállni, ahol szeretnék.:mad:

nem biztonságos. nincs túl távol a fékpofa a felnitõl? én is fõleg elsõt használok, ezért van úgy beállítva hogy a hátsóhoz a lehetõ legközelebbre van állítva, az pedig elsõ kicsit szélesebbre

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Köszi mindenesetre, még én is gondolkodom. :) Csak sajnálom szegényt, hogy annyimindent el kell szenvednie. :)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
az a baj, hogy megáll benne a pára. mert ha vizet kap az legalább megszárad ha van légmozgás.

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás

Van egy acélvázas bianchim, egészéves futkozóbringa. Sajnos télen nem tudom máshol tárolni mint a fedett biciklitároló a kolesz udvarán.
Ma próbáltam letisztítgatni, és láttam hogy helyenként bizony kikezdte a rozsda. Mit tudok tenni a rozsdásodás megelõzése érdekében, valamit a már rozsdásodott alkatrészek javításáért?
Érdekes, de csak a krómozott feltételezhetõen alu részeket kezdte ki, a vázon egy darab rozsdafolt vagy lyuk sincs...
Köszi elõre is!

Dechatlonban láttam 1500 vagy 2000ért ilyen teljes biciklit lefedõ mûanyag valamit. Az segíthet valamennyit?