Naszóval, akkor errõl is az igazságot:
Karbonvázat olyan szinten hogy magát az anyagot laminálni sosem készítettem vázat.
Az elsõ olyan váz amiben karbon volt (az alu mellett, egy támvilla) azt úgy készítettem, hogy a Dedacciai-tól vettem erre a célra elõkészített taiwani egységet. Nem gyõzött meg. Kevés volt ahoz, hogy valamit döntõen befolyásoljon, súlyban semmit se hozott, mert lehet hogy az anyag minimálisan könnyebb volt, de a ragasztások miatti átfedéssel ment a lecsóba az egész megtakarítás. De legalább jó drága volt!

Aztán jött a Sziszka pályaváza, amivel az Olimpián ment. Oda már egy olyasz gyártmányú nagyon erõs (ezért nem is épp könnyû) alsócsövet raktam be karbonból. Azzal nem is volt baj, de az egy célgép volt.
Ami a honlapon van karbonváz, az nem általam készült, hanem egy kész távolkeleti váz kapta meg forgalmazás miatt a Yasec nevet. Az efféle dolgokat én sosem tartottam jónak, de társam ki szerette volna próbálni. Ez megtörtént, de összességében nem a jó irány, úgyhogy hagytuk.
Létezik karbon csõszett a Dedacciai forgalmazásában, össze lehet ragasztani egy karbonvázat taiwani csövekbõl, muffokból. Az eredménye egy karbon nem monocoque váz. Néhány elemével a szettnek nem vagyok kibékülve (pl. láncvilla), ezeken nem is lehet változtatni, így ez is maradt a süllyesztõben.
Talán majd lesz ebben is változás, és kedvezõ irányú!
Az acélváz azért jött amúgy, mert lassan nagyobb igény van rá mint az alura, és be szerettem volna mutatni hogy azok mostanság hogy néznek ki.