Értem hogy keret hiányában marad, de a slopingos váz kinézetével sztem meg lehet barátkozni, ha mást nem azért, mert minden szempontból jobb konstrukció. Nem elég hogy a classic vázak vékony acélcsövekbõl voltak, még ott volt ráadásnak a vízszintes felsõcsõ, így adott vázméret mellett sokkal jobban rezonáltak mint egy modern slopingos váz.
Mondjuk sloping és sloping közt is van különbség, és a régi UCI szabálynak is megfelelõ módon döntöm hátrafelé a csöveket, ami egy 8cm-es vízszintes sávban engedte meg a csõ helyzetét. Azt hiszem ez a Giant nyomására lett aztán 16cm. Ez annyit jelent, hogy egy 30mm átmérõjû csövet az elsõ szabály szerint 5cm-el lehetett "ejtetni".
Ez azért optikailag még nem zavaró szerintem, viszont a nyeregcsövet jobban meg tudta így dolgoztatni a váz, mert volt kinyúlása. Ezen kívül meg a váz komfortja is jobb lett, és az oldalmerevsége és így a hatásfoka is jobb, valamint ez az egész általában könnyebb összkonstrukciót eredményez.
Annak a vízszintes felsõcsõnek a hagyományon kívül nincsen semmi értelme, erre már sokan rájöttek.
Szerencsére a csõátmérõk és arányok is változtak, és igen is lehet acélból is korszerû és nagyon jól használható vázat készíteni, még úgy is hogy most egy könnyû acélváz súlya majdnem kétszerese egy könnyû aluvázénak.
Ez persze nem azt jelenti hogy a régi classic gépeket nem lehetne használni, csak az új dolgok néha tényleg kézzelfogható elõnyökkel járnak.
Alkatrész fronton nekem nincsen kedvenc márkám, ami az én kritériumom alapján megfelel, azt szeretem!
Így a hagyományos kónuszos kazettás Shimano hátsóagyakhoz képest nagyon jobbat még nem találtak ki, a Campa fékváltókarját sosem tudtam megszokni, mert az a kis kar számomra abszolút hülye helyen volt. Viszont a világ legjobb hajtókarrendszere szerintem a mostani Campa UT. Ja, nekem egy Fulcrum van abból, 10-es rendszerhez van kitalálva, de vígan mûködik a 9-es rendszerrel és lánccal. (Shimano amúgy)
lehet,h mûszakilag jobb 1 ejtett felsõcsöves váz,de nekem akkor sem tetszik. ez legyen az én hibám.

Sign In
Create Account

Back to top