Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
ave, jól emlékszem, hogy neked van saját mezed, vagy csak tervezted?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
kiskubai: Miert, olyan, mint egy tobbnapos verseny. ;) Te gondolom mar elitben mesz?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A tavalyi tav 86km volt sajat meresem szerint, es pont 2 ora volt a gyoztes ideje. (~43-as atlag.)
Iden gondolom mas lesz a palya, mert a 8km hosszabb, mint a tavalyi kor, de ettol nem lesz gyorsabb/lassabb a verseny.

Ha 43-as atlaggal megy most is az amator mezony akkor 5 kort 1 ora alatt megtesznek, tehat 6 kor + 1 lesz a tav, ami 56 km.
De ha nincs meg a 40-es altag, akkor egy korrel kevesebb lesz, vagyis 48km.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
1 óra +1 kör kb. 50 km.... Ambiciózus.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Tavaly jó verseny volt, szerintem megyek idén is, de biztos hogy nem nyélen mert másnap Hegyek pokla :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
És micsoda plakátja van!

Egyébként a Balaton Bike Fest-en is így volt megszervezve.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Egy szimpatikus megoldas. Elit es amator kulon mezonyben. Raadasul Dabas kornyeke teljesen sik.
http://cyclingteam.h...bas poszter.jpg

Lui750

Lui750

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
A csontkovács valóban segít, nekem is kb 2 cm-el rövidebb volt a bal lábom,:D mert a medence csontom el volt csúszva.
10 perc kovácsolás után minden rendbe lett.
Egyébként a láb valódi hossza méréssel megállapítható, a forgókat kell jól kitapintani, csípõ-térd-boka majd megjelölni és mérni.
Álltalában a térd és a boka közötti távolság szokott eltérni (az okosok szerint)
Sötétség nincs az csak a fény hiánya

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

A csontkovács segít abban, hogy újra egyforma hosszúnak érezzétek a lábaitokat. A hétköznapi élet aszimmetrikus terhelése miatt elmászkálnak a helyükrõl a "dolgok" és simán lehet olyan érzésed, hogy nem egyforma hosszúak a lábaid.

a jobb oldalon volt pár éve bokaszalag-szakadásom, lehet hogy az rövidített be pár mm-t :-))

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A csontkovács segít abban, hogy újra egyforma hosszúnak érezzétek a lábaitokat. A hétköznapi élet aszimmetrikus terhelése miatt elmászkálnak a helyükrõl a "dolgok" és simán lehet olyan érzésed, hogy nem egyforma hosszúak a lábaid.

A sebesség mindent megold.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
Luc Leblanc-nak 3 cm-el volt az egyik lába rövidebb Luc Leblanc - Wikipedia, the free encyclopedia egy gyerekkori baleset miatt

nekem a lábaim egyformák, de a bringán ha kinyújtom, a jobbat rövidebbnek érzem, pl ha sarokkal akarom elérni a pedálokat

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Van valaki /vagy volt/ a protourban, aki így tolta (lehet Õ van a képen), nála sem volt bebizonyítva hogy egyik lába rövidebb lenne, de így volt neki jó.

Egyébként tudod mivel kárpótolja isten azokat, akiknek rövidebb az egyik lába....a másik hosszabb :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Nektek nincs olyan problémátok, hogy az egyik lábatok hosszabb a másiknál? Én határozottan érzem, hogy így van, bár hivatalosan megállapítva nincs, és elég sok gondot okoz. A nyerget képtelenség tökéletesen beállítani, kicsit el is vagyok csavarodva, ahogy ülök a bringán. Már próbálkoztam mûanyagból kivágott stopli alátéttel, a rövidebb lábon elõrébb állított stoplival. A Cyclingnews "Fitness Q & A" rovatában rendszeresen elõforduló kérdés, sokan küzdenek hasonló problémával és vannak egészen elképesztõ megoldások.

Feltöltött kép

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.387 hozzászólás

300g-ot mennyire érezni meg a kerekeken?
(könnyebb lett)

azt mondják az okosok,h a keréken spórolt 100 gramm,az kb olyan,mintha 300 grammot a vázon könnyítettél volna. a kerék kerületén jobban számít a könnyítés. az agyból ugrik le ennyi,az tényleg nem nagyon érezhetõ. gyorsításnál azért meg lehet érezni.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.387 hozzászólás

Egyebkent ma eloszor mentem az unneplos bicoval, 4km/h-val jobb atlagot mentem a szokott koron. 4 korabbi korhoz kepest meg az atlagpulzusom is alacsonyabb volt 5 bpm-mel. Erdekes, mert semmi aero elony, csak par kg minusz.
A valtas olyan konnyu a telihez kepest, hogy sokaig kettot valtottam egy helyett. :)

nekem a télimen alsócsöves váltókar van. az ünneplõs meg fékváltókaros. mikor át szoktam nyergelni,akkor a nyárimon is lent keresem a váltókart. fordított esetben meg bõszen nyomkodom a sima fékkart,h váltson. :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Végül vettél Time pedált?

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
R500-ról DA7801-re váltottam és nov. végén mentem utoljára a szép bringával
idénre már az új kerekekkel lesz összerakva...de remélem nem csak a súlyban, hanem merevségben is észre fogom venni..:)

csak lenne már egyben, és lenne már jó idõ.
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Én gyorsíthatóságban szoktam leginkább megérezni a könnyebb kereket,van két mount-im azoknál van összehasonlítási alapom,mondjuk ott több mint 300g a különbség.

Országúti kerekeimen én is most könnyítettem,könnyebb gumik és küllõk,de még nem volt alkalmam kipróbálni rendesen,meg idén még könnyítés elött sem vittem ki,szóval rég is ültem rajta.Ha meg lesz az elsõ rendes teszt beszámolok róla.

GT-Atee

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Egyebkent ma eloszor mentem az unneplos bicoval, 4km/h-val jobb atlagot mentem a szokott koron. 4 korabbi korhoz kepest meg az atlagpulzusom is alacsonyabb volt 5 bpm-mel. Erdekes, mert semmi aero elony, csak par kg minusz.
A valtas olyan konnyu a telihez kepest, hogy sokaig kettot valtottam egy helyett. :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
mikor szingósról peremesre váltottam, nekem feltûnt gyorsításkor, hogy nehezebb a peremes

de most az aszfaltos montim is megkapta a "nyári" gumikat, ami 500 grammal könnyebb összesen, és nagyon érezni, de még akkor is, amikor fel kell kapni az elejét vagy a hátulját