Köszi! A raceblade long szimpatikus, csak wigglen olvastam pár értékelést, hogy nem jó egyes vazakra. Pl 1-2 trek modellt írták. Neked van konkrét tapasztalatod?
Én használtam ilyet egy-két évig, alapvetően szerettem.
Ami gond lehet vele, hogy a használhatósága erősen függ az első keréknél a gumi-villa közötti férőhelytől felül. Mivel a tartókonzolt az első fék alá kell befogatni, és a villa és a gumi között nyúlik hátra, és hiába csak kb. 1 mm vastag fémlapról van szó, a sárvédőt rácsatlakoztatva a saját súlyától is leereszkedik kicsit, és bár a pálcákkal valamennyire javítható, extrém esetben bele-beleérhet a gumiba.
Nekem egy öregebb Colnago Lux-om volt, karbon villával, ott 23 mm-s gumival ugyan épp nem ért bele a konzol a gumiba, de vizes úton (hol máshol használná az ember) a gumira rakoró sár, apróbb kavicsok már pont annyira megnövelték a gumi átmérőjét, hogy szinte folyamatosan surrogó hangot lehetett hallani. És bár egy idő után elkönyveltem, hogy nem a gumi kopik, mindenesetre roppant idegesítő volt.
De ha van elég sárférőhely a villá-gumi között, akkor csak ajánlani tudom, az extra hossz meg az a szélesebb mud-flap a végén nagyon jó volt, szerettem. A le-felszerelés is jó volt, csak a kerék ki-beszerelés volt kicsit macerás gyorszáras tengelyre szerelt tartók miatt.
Morph módosította - 2017. november 30. - 15:47