Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

országúti kormányom 26mm átmérõjû,viszont a hozzá tartozó stucnim nekem kicsit hosszú,ezért cserélnem kell.25.4es befogójú stucni mennyire szereti a 0.6mm-rel nagyobb kormányt?

Én magamtól azt mondtam volna, hogy ne csináld, de egy gyors google-özés azt dobta ki, hogy elõlapos (tehát a modernebb) stucnikkal bevállalható.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

országúti kormányom 26mm átmérõjû,viszont a hozzá tartozó stucnim nekem kicsit hosszú,ezért cserélnem kell.25.4es befogójú stucni mennyire szereti a 0.6mm-rel nagyobb kormányt?

meg lehet húzni hogy stabil legyen de lesz vele egy idegesítõ probléma: a stucni bilincse ferdén fog állni az egyik irányba ezért optikai csalódásod lesz, azaz úgy fog tûnni mintha totál ferdén állna a kormány

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Vegulis tenyleg nem vagyok szakember, nem tudom, hogy hogyan, milyen attetelekkel edzenek az olasz tizenevesek.
Ezert is irtam felteteles modban, hogy nem biztos, hogy szerencse.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Azert irtam, hogy szerencsere, mert meg egyaltalan nincs megfelelo sorom es szerencse, hogy nem soroltak az utolso helyre. Nem azert, mert nem tudok porgetni, es olyan attetellel nem mentem volna semmire. Ezt mar tapasztaltam a mult heti versenyen is, ahol nem volt ritka a 140-es fordulat sem tartosan 48-15-tel. Persze, hogy nem hiaba van ez a szabaly, de edzesre akkor sem fogok felrakni 15-tel kezdodo sort, mert kellenek a kemeny atteteles edzesek is.
Remelem, jol ertelmeztem az irasodat, Ave.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Szevasz! Én a helyedben sh 5700-at vennék, hogy miért?
Ennek a láncnak is már asszimetrikus lapjai vannak és jobban vált mint a "hagyományos" láncok, ez a személyes tapasztalatom is.
Ami meg az élettartamot illeti, én a 6600 és 6700 láncokba az általad említett cserélgetõs módszerrel 3000 körül tettem bele / db úgy, hogy még nem voltak teljesen megnyúlva. Nekem BBB láncnyúlásmérõm van ami két oldalas, van egy 0,75-ös oldala és egy 1.00-s oldala. Én akkor cserélem a láncot ha a nyúlásmérõ a 0,75-ös oldalon beesik. Ilyenkor a 1.00 szerint még jó lenne.
Ugyanezzel a módszerrel a 950 és 970-es 9-es láncaim anno csak 2500-at bírtak szintén országútin vagyis meglepõ, de alattam a 10-es rendszer valahogy jobban bírja.
10-es SH láncok simán mennek sram patentszemmel de a 10-es patantszem (sram) olyan feszes, hogy csak fogóval tudod szétszedni. Elsõ felrakás elõtt érdemes fogóval kicsit átjáratni (szét-össze rakni)
Nem mellesleg nemrég a kezembe került egy Tour magazin amiben nagy láncteszt volt, ott a 10-es láncok közül ár/érték/tartósság tekintetében az 5700-as nyert ha jól emlékszem

Üdv!
Láncválasztás elõtt vagyok, de nem jutottam dûlõre...

amihez kell:
10-es shimano rendszer, zsír új (2 egyforma láncot szeretnék 800-1000 km megtétele után cserélgetni)

105 fékváltókar, elsõ váltó, hajtómû (2s)
12-25 Ultegra sor, hátsó váltó...

két lánc jutott a döntõbe: Ultegra 6600, illetve a Sram Pc 1031,1051

------------------------------------------------------------------------------------
- A Sram mellett szól hogy montin azt használok shimano hajtással, sram váltással, továbbá csípem a patentszemjét, és montin még sosem szakadt el, tartósnak is tartós volt. kompatibilisnek kompatibilis a shimanoval úgytudom.

- A shimano mellett szól hogy beleillik a rendszerbe, a mérnökök egybe tervezték, ezzel számoltak, ergo a váltásteljesítmény és egyéb nyalánkságok mások lehetnek a sramhoz képest. negatívum hogy azt hiszem csak stift jár hozzá, és régebben sokan szidták a tartóssága miatt (nem tudom hogy most mi a helyzet)

NEM EGY SRAM-SHIMANO vitát szeretnék kirobbantani, csak egy szót kérnék hogy Ti mit választanátok, egy rövid indoklással:)

elõre is köszi
L

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
Igen, a Cervelo-s boltban jártam már:) pont ezért. Az a baj hogy mind csapatmez, ami nekem nem fexik. Van a Race ruhája a Castelli-nek, érdemes lenne felpróbáltnotok, nagyon jó, nekem body paint kellene, de akkor csak álmodozok.
Elég gáz, hogy itthon semmit sem lehet megvenni, ami érdekel.
Na jó nem mindent, de elég sok mindent, de pont azt nem amit én akarok:)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Nagy kinalatot irtal. Ez idehaza premium aras termekbol kizart. pl. bringaland-ban van Santini cucc eleg sok. Csak eppen egyetlen pro osztalyu nincs.

A Cervelos boltban lehet van par nem Cervelo feliratos Castelli is, ez Obudan van valahol.
Mondjuk ha nincs is megfelelo, csak Cervelo logos, akkor is a meretek ugyanazok.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Köszi, ezt ismerem.
Igzából engem idehaza érdekelne egy bolt, ahol fel is tudom próbálni.
Virtuális boltban ruhát rendelni szerintem kicsit rizikós, ha még nem ismered a márka méreteit. Tudom, hogy van mérettáblázat, de az akkor sem elég (nekem)Pl pont most próbáltam ruhát a hétvégén. Ua a márkából egyik típusnál L-es kell a másiknál XL-es. Ettõl függetlenül mind a kettõt ua a mérettábla alapján tudod megrendelni... Na ezért sem merek csak táblázat alapján rendelni.

Én tapasztalatból azt mondom, hogy lehet próba nélkül vásárolni, de ha bizonytalan vagy, akkor a kisebbet kell rendelni. Nekem még M-es Vermarc mezem is van, pedig a táblázat szerint XL-es lennék. A hossza nem igazán számít, mert úgyis magasra felnyúlik a gatya és a feszülõs mez sokkal jobban mutat, mint a szélben csapkodó túl nagy. A gatyánál is, ha túl nagy, akkor a pánt nem ér semmit és a használat során elég sokat nyúlik, tehát itt is jobb a kisebb.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Most nem az eredmenyek a fontosak, hanem, hogy szokjam az orszagutat(mellesleg 11-23-mas sorral mentem, szerencse, hogx nem volt attetel ellenorzes. Ahol megfelelo hosszusagu futam lesz a sajat korcsoportomnak is, oda fogok nevezni.

Lehet, hogy megint kicsit koran(a szerpentin aljaban) kezdtem a hajrat, azert fogtak meg.

Nem is az eredményrõl van szó... :) Majd egyszer elmesélem élõben.

Amúgy meglepõdtem mikor rám köszöntél a lejtõn, zöld-fekete mezre számítottam :)

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts

pl. Bikes | Mountain Bikes | Road Bikes & Cycling Apparel | Wiggle

Köszi, ezt ismerem.
Igzából engem idehaza érdekelne egy bolt, ahol fel is tudom próbálni.
Virtuális boltban ruhát rendelni szerintem kicsit rizikós, ha még nem ismered a márka méreteit. Tudom, hogy van mérettáblázat, de az akkor sem elég (nekem)Pl pont most próbáltam ruhát a hétvégén. Ua a márkából egyik típusnál L-es kell a másiknál XL-es. Ettõl függetlenül mind a kettõt ua a mérettábla alapján tudod megrendelni... Na ezért sem merek csak táblázat alapján rendelni.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
>szerencse, hogx nem volt attetel ellenorzes.
Szerintem nem biztos, hogy ennek orulni kell. Nem vagyok szakedzo, de nem veletlen lett ez a korlatozas.
Ilyen fiatalon meg eleg nagy celjaid vannak a jovore nezve, gondolom... Marpedig egy korlatozashoz szokott versenyzo ellen meglehetos hatranyban lehetsz egy nemzetkozi versenyen, nem?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
pl. Bikes | Mountain Bikes | Road Bikes & Cycling Apparel | Wiggle

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
Sziasztok,

Hol árulnak itthon Castelli ruhákat nagy választékban?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Persze hogy nem, de azért csak látsz ebben is egy kis hasonlóságot, nem?

De gyakoroljunk egy kis önfegyelmet, mert a moderátorok téli álmot alszanak.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Azért nem ilyen alakú a fejem. :D

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Nem feltétlen ezek, hisz ez a leírás ráillik akármelyik spanyol vagy portugál focistára is. Kennedy-t még régen láttam egy antropológia könyvben, mint jellegzetes példája az õsi kelta vonásoknak. Egy õskori szobor volt mellé téve, mutatva a hasonlóságot. Igazából a szobor jutott rólad eszembe, csak arról nem találtam képet. De ez csak az én hülyeségem, hogy mindenkinek keresem a hasonmását.

Feltöltött kép

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Most nem találok jobb példát, de Kennedy is elég jellegzetes.

http://roxanne.typep...gorized/jfk.jpg

Széles áll, széles járomcsont, hosszú arcél. Gondolom ezekre gondolsz. Ezek a magas tesztoszteronszint tipikus jegyei (plusz még a dús testszõrzet, ez is megvan :) ) és a csajozás legjobb kellékei :) . Egyébként nagyapámtól örököltem ezt az arcszerkezetet. Kb 80-90%ban germán génekkel rendelkezem, a maradék magyar, francia és még ki tudja kik mászkáltak itt a Kárpát-medencében :) .
Igazából ez nem kifejezetten egy nép arcszerkezete, csak valahol gyakrabban elõfordul.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Ezt nem mondta még senki. :) Mire gondolsz pontosan?

Most nem találok jobb példát, de Kennedy is elég jellegzetes.

Feltöltött kép

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Van egy kis kelta beütésed.

Ezt nem mondta még senki. :) Mire gondolsz pontosan?