Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Írjunk Cancellara-nak, hogy ne nyújtson többet és garantált a Tour gyõzelem.

De komolyan, ha nem feküdne annyira a bringán lehet egy kicsivel jobban menne hegyre. De tényleg csak egy kicsivel.

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Lehet ezért megy az egyik jól hegyre a másik meg síkon. :)

Írjunk Cancellara-nak, hogy ne nyújtson többet és garantált a Tour gyõzelem.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Én végigjártam ugyanezt az utat. Nekem is iszonyat hosszúnak tûnt a stucni elsõre és nagyon sokáig tartott, amíg ráéreztem az országúti pozícióra. Kezdõknél én mindig azt látom, hogy teljes kinyújtott kezekkel, elõracsopott vállakkal és a hátuk felsõ részét görnyesztve ülnek és még így is újheggyel fogják a kormányt. Próbálj meg minél inkább a csípõnél elõredõlni, a medencecsontot "elõreforgatni", így egyenes lesz a hát. Nem árt hajlékonynak lenni sem, de emlékszem, hogy a Cyclingnews-on volt egyszer egy cikk a Saxo-sok Specialized-os korszakából, amikor Andy Pruitt-al állították be a pozíciót, és míg Cancellara simán leteszi a tenyerét a földre, addig a Schleck-ék még újheggyel sem érték el, tehát még a profiknál is nagy különbségek vannak.

Lehet ezért megy az egyik jól hegyre a másik meg síkon. :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

12cm.ahogy próbálgattam,úgy tûnt 7 centissel jó lenne,de akkor ha azt mondjátok,majd hozzászokok

Én végigjártam ugyanezt az utat. Nekem is iszonyat hosszúnak tûnt a stucni elsõre és nagyon sokáig tartott, amíg ráéreztem az országúti pozícióra. Kezdõknél én mindig azt látom, hogy teljes kinyújtott kezekkel, elõracsopott vállakkal és a hátuk felsõ részét görnyesztve ülnek és még így is újheggyel fogják a kormányt. Próbálj meg minél inkább a csípõnél elõredõlni, a medencecsontot "elõreforgatni", így egyenes lesz a hát. Nem árt hajlékonynak lenni sem, de emlékszem, hogy a Cyclingnews-on volt egyszer egy cikk a Saxo-sok Specialized-os korszakából, amikor Andy Pruitt-al állították be a pozíciót, és míg Cancellara simán leteszi a tenyerét a földre, addig a Schleck-ék még újheggyel sem érték el, tehát még a profiknál is nagy különbségek vannak.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Elõször próbáld meg a hozzászokást, ha már letekersz vele 1-2-300 km-t és még mindig úgy érzed, hogy szarul vagy pozicionálva a bringán, utána játszadozz vele és cserélgess.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
12cm.ahogy próbálgattam,úgy tûnt 7 centissel jó lenne,de akkor ha azt mondjátok,majd hozzászokok

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

184 cm:)

Akkor szokjad még egy kicsit. 7cm-es stucnival az nagyon rövid lenne, még nekem is, pedig csak 178cm vagyok. A mostani mekkora?

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
184 cm:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

elvileg jó a váz mérete,56 körüli vázat tanácsoltatok,a váz pedig 57-es,szóval nem kellene nagy problémának lennie.egyébként merida 880-as vázról van szó,2007-es.gondolkoztam én is ezen,hogy lehet csak még szokatlan az üléspozíció.

Milyen magas vagy? Már elfelejtettem. :)
Van rá esély, hogy a monti után szokni kell, nekem is jó sok idõmbe került, de egyszer csak azt vettem észre, hogy magasan van a kormány.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás

ezek a rövid stucnik elég hülyén néznek ki szerintem. hosszú a váz? valamennyire azért kell nyújtózni aero megfontolásokból.

elvileg jó a váz mérete,56 körüli vázat tanácsoltatok,a váz pedig 57-es,szóval nem kellene nagy problémának lennie.egyébként merida 880-as vázról van szó,2007-es.gondolkoztam én is ezen,hogy lehet csak még szokatlan az üléspozíció.

Lui750

Lui750

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
A Bringalandot keresd nekik van készleten szerintem , nekem is tõlük van.
Sötétség nincs az csak a fény hiánya

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

A + kis betétek azért kellenek mert nem mindenkinek jó a talp geometriája, és amikor tekersz a térded kileng vagy a váz felé vagy a váz-tól és ez kóros térd sérülésekhez vezethet ill csökkenti a teljesítményt. Van benne pluszos és mínuszos . A térdnek úgy kell járnia mint az Otto motor dugattyúja i.. hajtókarja lengések nélkül.
10.000.- Ft a komplett szett.
A Specialized cipõkeben úgy tudom eleve ilyen van.

Ma bementem egy Specialized partnerüzletbe, csak megrendelésre hoznának, 20% elõleggel. Mivel nem tudhatom, hogy a három közül melyik a jó, így ez természetesen szóba se jöhet. Ahol te vetted volt mind a három?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

persze,én is ezen voltam,csak ahol kérdeztem,és ahol néztem neten,nincs ilyen átmérõben 7 centis stucni,8as is csak rendelésre van

ezek a rövid stucnik elég hülyén néznek ki szerintem. hosszú a váz? valamennyire azért kell nyújtózni aero megfontolásokból.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Talpbetét témában, ezt valaki nem ismeri? Elvileg van magyar forgalmazó (Mountex), de a honlapjukon csak négy típus szerepel, de ez, ami kifejezetten országúti cipõbe való, nem. Külföldi fórumokon szinte csak errõl írnak, nagyon népszerû.

Superfeet Premium Insoles : Yellow : Insoles for all of your footwear and activities. Skiing, hiking, running, soccer and work.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Mjani, jól emlékszem hogy te 6500as ultegrát használsz az országútidon? Mit szólt a versenyhez? Terhelés alatti váltás emelkedõn, meg ilyenek.

Rosszul emlékszel. :) Csak van itthon egy pár ilyen fékváltókarom, amit múltkor szereltem. Annyit tudok róla mondani, hogy csak fém van a belsejében, tehát jó. :) A "vaságyamon" 1056os szett van, az teljesen jó volt. Mondjuk engem kérdezni váltásteljesítményrõl, fõleg országútiról, majdnem teljesen felesleges. Alattam minden jól vált :) , benne van a kezemben és a lábamban az érzés :) , komolyan (kell is, mert extrém körülmények között hamar hajtás nélkül tudja találni magát az ember ha bénázik). Meg mtb után az országúti váltók ezerszer jobban váltanak, nincs kosz, sár, stb és az ugrások is kicsik a soron. Annyi, hogy nagytányérról lassú fordulaton, amikor izomból megyek ez sem teszi le kistányérra.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
BBB RACEFORCE KORMÁNYSZÁR - Bringa Butik Webáruház

BBB ROADDRIVE KORMÁNYSZÁR - FEHÉR - Bringa Butik Webáruház

Kérdés, hogy mennyit akarsz rá költeni, van-e valami problémád a BBB-vel, meg hasonló szempontok még vannak. :D

BBB BHS-06 RaceForce (Kormány | Kormányfej | AHEAD Országúti) | Kerékpár Webshop

BBB BHS-07 RoadForce II (Kormány | Kormányfej | AHEAD Országúti) | Kerékpár Webshop

BBB BHS-12 RoadForce (Kormány | Kormányfej | AHEAD Országúti) | Kerékpár Webshop

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Mjani, jól emlékszem hogy te 6500as ultegrát használsz az országútidon? Mit szólt a versenyhez? Terhelés alatti váltás emelkedõn, meg ilyenek.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
persze,én is ezen voltam,csak ahol kérdeztem,és ahol néztem neten,nincs ilyen átmérõben 7 centis stucni,8as is csak rendelésre van

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

ja,gugliban én is ilyet találtam,csak gondoltam megkérdem,hátha tud valaki valami okosságot.elég sok helyen számít ez a 0.6mm,de itt szerintem annyira nem.használ valaki ilyet,hogy a gyakorlatban mennyire megbízható?

szerintem ne sajnálj venni hozzá való stucnit. nevetséges összegért lehet venni szinte bárhol. egy esetleges töréssel viszont elég nagyot lehet szívni...

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
ja,gugliban én is ilyet találtam,csak gondoltam megkérdem,hátha tud valaki valami okosságot.elég sok helyen számít ez a 0.6mm,de itt szerintem annyira nem.használ valaki ilyet,hogy a gyakorlatban mennyire megbízható?