Szevasz! Én a helyedben sh 5700-at vennék, hogy miért?
Ennek a láncnak is már asszimetrikus lapjai vannak és jobban vált mint a "hagyományos" láncok, ez a személyes tapasztalatom is.
Ami meg az élettartamot illeti, én a 6600 és 6700 láncokba az általad említett cserélgetõs módszerrel 3000 körül tettem bele / db úgy, hogy még nem voltak teljesen megnyúlva. Nekem BBB láncnyúlásmérõm van ami két oldalas, van egy 0,75-ös oldala és egy 1.00-s oldala. Én akkor cserélem a láncot ha a nyúlásmérõ a 0,75-ös oldalon beesik. Ilyenkor a 1.00 szerint még jó lenne.
Ugyanezzel a módszerrel a 950 és 970-es 9-es láncaim anno csak 2500-at bírtak szintén országútin vagyis meglepõ, de alattam a 10-es rendszer valahogy jobban bírja.
10-es SH láncok simán mennek sram patentszemmel de a 10-es patantszem (sram) olyan feszes, hogy csak fogóval tudod szétszedni. Elsõ felrakás elõtt érdemes fogóval kicsit átjáratni (szét-össze rakni)
Nem mellesleg nemrég a kezembe került egy Tour magazin amiben nagy láncteszt volt, ott a 10-es láncok közül ár/érték/tartósság tekintetében az 5700-as nyert ha jól emlékszem
Üdv!
Láncválasztás elõtt vagyok, de nem jutottam dûlõre...
amihez kell:
10-es shimano rendszer, zsír új (2 egyforma láncot szeretnék 800-1000 km megtétele után cserélgetni)
105 fékváltókar, elsõ váltó, hajtómû (2s)
12-25 Ultegra sor, hátsó váltó...
két lánc jutott a döntõbe: Ultegra 6600, illetve a Sram Pc 1031,1051
------------------------------------------------------------------------------------
- A Sram mellett szól hogy montin azt használok shimano hajtással, sram váltással, továbbá csípem a patentszemjét, és montin még sosem szakadt el, tartósnak is tartós volt. kompatibilisnek kompatibilis a shimanoval úgytudom.
- A shimano mellett szól hogy beleillik a rendszerbe, a mérnökök egybe tervezték, ezzel számoltak, ergo a váltásteljesítmény és egyéb nyalánkságok mások lehetnek a sramhoz képest. negatívum hogy azt hiszem csak stift jár hozzá, és régebben sokan szidták a tartóssága miatt (nem tudom hogy most mi a helyzet)
NEM EGY SRAM-SHIMANO vitát szeretnék kirobbantani, csak egy szót kérnék hogy Ti mit választanátok, egy rövid indoklással:)
elõre is köszi
L