Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

Én is most állítgatom a bicajt és találtam a you tube-on hozzá segítséget :YouTube - BikeDynamics Bike Fitting Summary
Aztán itt egy program is amivel mérni tudod a megfelelõ hajlás szögeket , ha készítesz magadról videó felvételt fix görgõn
itt a progi Kinovea - Video Analysis Software for Sports

Szerintem nagyon jó dolog!!!

Jó ez ja, de akinek nem lenne görgõje, meg tudja csinálni úgy is, hogy leveszi a láncot (ezzel mondjuk az a gond, hogy nem tud terheléssel tekerni) elsõ, hátsó kereket befogja és így teker kontrolláltan, hogy ne csak 'vagdossa oda a lábát'. A videó elkészítéséhez szerintem ez is elég. Ezek az adatok levehetõk.

Lui750

Lui750

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
Én is most állítgatom a bicajt és találtam a you tube-on hozzá segítséget :YouTube - BikeDynamics Bike Fitting Summary
Aztán itt egy program is amivel mérni tudod a megfelelõ hajlás szögeket , ha készítesz magadról videó felvételt fix görgõn
itt a progi Kinovea - Video Analysis Software for Sports

Szerintem nagyon jó dolog!!!
Sötétség nincs az csak a fény hiánya

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Nettó hülyeség.

Az. Ezt a montiknál szokták alkalmazni, de ott sem állja meg a helyét, csak kiindulási pontnak jó.

A sebesség mindent megold.

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 posts
nem tudom, sose mértem.....most meg éppen nincs kéznél semmi alkalmas mérõszköz

más is mondta, hogy "nem magas a nyereg?" én nem érzem magasnak. de mondom, a képen nem az én bicajom van

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

ez nem az én bicajom, csak ezt a képet találtam hirtelen....nálam van alatta távtartó, és magasabban van kicsit a kormány, mint a képen.
mondjuk én nem szeretem a nagyon ráfekvõs pozíciót (hiába, igencsak hobbi outis vagyok, na) de ettõl függtlenül azért nem árt, ha jól be van állítva a bicaj. kösz!

ja, meg az enyémen pedál is van :-)

nem hosszabb a lábad az átlagnál? hány cm a belsõ lábhossz nálad?

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 posts

itt a geoja http://images.kellys...AD_carbon_w.jpg 57-es felsõcsõ, jónak kell lennie. ha nincs levágva a villaszár, tegyél be pár db távtartót

ez nem az én bicajom, csak ezt a képet találtam hirtelen....nálam van alatta távtartó, és magasabban van kicsit a kormány, mint a képen.
mondjuk én nem szeretem a nagyon ráfekvõs pozíciót (hiába, igencsak hobbi outis vagyok, na) de ettõl függtlenül azért nem árt, ha jól be van állítva a bicaj. kösz!

ja, meg az enyémen pedál is van :-)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

~56 centi, 9-es stucnival. a váz egy M-es kelly's URC 6.9

Feltöltött kép

itt a geoja http://images.kellys...AD_carbon_w.jpg 57-es felsõcsõ, jónak kell lennie. ha nincs levágva a villaszár, tegyél be pár db távtartót

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 posts
~56 centi, 9-es stucnival. a váz egy M-es kelly's URC 6.9

Feltöltött kép

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

magát a kormányt kéne elérni, vagy csak a stucniig kéne elérni? mert eszerint nekem hosszú a bicajom (igaz, slopingos a váz, ezért vízszintes alkarral néztem)
más források szerint, ha a bicajon ülve lenézek, a kormánynak ki kell takarni az elsõkerék tengelyét, ez viszont nálam is így van.

nna! egy összahasonlítható adat. hány cm a nyeregorr - kormány távolság (a kormány feléig).

ha 57-es vázad van 12-es stucnival, akkor vhol 55-58 cm között kell lennie. van fénykép a bringáról?

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 posts
lehet, hogy hülyeség, de a vittore aéltal linkelt képen is egy vonalban van a szem, a kormány(befogó) és az elsõtengely.

viszont visszatérve erre az "alkarod fektesd a felsõcsõre" dologra, hogy is van ez pontosan?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Nettó hülyeség.

úgy van. ha összehasonlítunk 2 pl 56-os vázat, eltérhet a felsõcsõ, más lehet a villa elõrefutása. agresszív vagy nem agr geometriától is függõen eltérhet a tengelytáv, tehát egy 56-os váznak 98 és 101 cm között lehet a tengelytávja. tehát ezért nem pontos a kormány & elsõagy kitakarás játék. például az én vázam tengelytávja 99,5 cm és a 11 cm-es stucni takarja az agyat. ha hosszabb lenne a tengelytáv (pl a bikemagon teszteltek vmi merida evo-t és 54-es váznak 102 cm-s tengelytávja volt, ami azért érdekes, a tesztelõnek is feltûnt), azt hihetném, rövid a stucni

+ a stucni&agy takarás azon is múlik, hogy 0 cm vagy akár 4 cm magas távtartót használunk a stucni alá

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

más források szerint, ha a bicajon ülve lenézek, a kormánynak ki kell takarni az elsõkerék tengelyét, ez viszont nálam is így van.

Nettó hülyeség.

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 posts

184 cm-hez szerintem is jónak kell lennie az 57+12 cm

ha rákönyökölsz az alkaroddal felsõcsõre, úgy hogy a felkarod hozzáér a nyeregorrhoz, és kinyújtod a tenyered: eléred a kormányt? egy egyszerû matek szerint éppencsak el kell érni

a túl rövid stucni nagy súlyt pakol a felkarra, vállakra és fájni fog
7 cm stucninál kiállva tekerve rúgni fogod a kormányt

itt egy példa http://mikesbikes.co...it1sideview.jpg szerintem még ez se nagyon fekvõ poíció
egy idõben mentem rövid vázzal és szerintem rövid stucnival, a derekam fájt tõle, taláén mert nem volt a hátam elég domború, íves

magát a kormányt kéne elérni, vagy csak a stucniig kéne elérni? mert eszerint nekem hosszú a bicajom (igaz, slopingos a váz, ezért vízszintes alkarral néztem)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
184 cm-hez szerintem is jónak kell lennie az 57+12 cm

ha rákönyökölsz az alkaroddal felsõcsõre, úgy hogy a felkarod hozzáér a nyeregorrhoz, és kinyújtod a tenyered: eléred a kormányt? egy egyszerû matek szerint éppencsak el kell érni

a túl rövid stucni nagy súlyt pakol a felkarra, vállakra és fájni fog
7 cm stucninál kiállva tekerve rúgni fogod a kormányt

itt egy példa http://mikesbikes.co...it1sideview.jpg szerintem még ez se nagyon fekvõ poíció
egy idõben mentem rövid vázzal és szerintem rövid stucnival, a derekam fájt tõle, taláén mert nem volt a hátam elég domború, íves

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Itt szintén valamilyen UCI elõírásra gondolsz? Egyébként miért kötöd magad a szabályhoz?

Nem, csak arra, hogy kb mi az optimális. Mert Cancellara-nál szinte mindig teljesen függõlegest látok, másoknál pedig látok egy kis szöget. Nálam is van szög benne.
Én már csak ilyen vagyok, szeretem betartani a sportban a szabályokat, munkaköri ártalom :) . Egyébként ez az 1cm is furcsa, érzem, hogy nem tudok úgy tolni, dombosabb idõfutamon biztos normál beállítással fogok menni, persze lehet, hogy ezt is csak szokni kell.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts

próbáld meg hogy kicsit elõbbre tolod a nyerget, az is segíthet

ne told sehova a nyerget. az nem a felsõcsõhossz kompenzálására van. És amit bloke írt, az nagyon jó észrevétel. Fõleg magasabb embereknél gyakori. 100as stucninál ne nagyon tegyél bele rövidebbet szerintem. Hozzá kell szokni a helyes testtartáshoz. Nekem is ez volt amikor tavaly vázat cseréltem h 120ast hosszúnak éreztem, mert nem vagyok hajlékony, de szándékosan nem tettem bele rövidebbet. Pár hét alatt hozzá lehet szokni.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Ha nem nézem a kormányt, hanem csak magát a pozíciót akkor nem is tûnik durvának.

Tegnap vettem egy acor könyöklõt. A beállítása nem volt bonyolult, csak a millió rossz helyen levõ csavar meghúzkodása tartott sokáig. A kormányt leraktam amennyire csak tudtam, rá a könyöklõ, nyereg 1cm-t elõretol (többet az uci szabály miatt nálam nem lehet), kicsit megdönt elõre és hajrá. Érdekes könyöklõvel menni, furcsa, hogy nincs a karomon súly és így ha akarom egy kicsit tudom homorítani a hátamat. Egyensúly és kanyar gondom nem volt, mondjuk városon kívül sík országúton nem is nagyon lehetne. Hátszélben egész jól lehet haladni így :) . A városba beérve nem a váltókart hiányoltam a könyöklõrõl, hanem a fékkart :) . A felkarban kb mekkora szög lehet a függõlegeshez képest?

Itt szintén valamilyen UCI elõírásra gondolsz? Egyébként miért kötöd magad a szabályhoz?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Neszeneked hajlékonyság.
Kormány-nyereg magasság eltérés dúrva....

http://www.cyclingwe..._st19_evans.jpg

Ha nem nézem a kormányt, hanem csak magát a pozíciót akkor nem is tûnik durvának.

Tegnap vettem egy acor könyöklõt. A beállítása nem volt bonyolult, csak a millió rossz helyen levõ csavar meghúzkodása tartott sokáig. A kormányt leraktam amennyire csak tudtam, rá a könyöklõ, nyereg 1cm-t elõretol (többet az uci szabály miatt nálam nem lehet), kicsit megdönt elõre és hajrá. Érdekes könyöklõvel menni, furcsa, hogy nincs a karomon súly és így ha akarom egy kicsit tudom homorítani a hátamat. Egyensúly és kanyar gondom nem volt, mondjuk városon kívül sík országúton nem is nagyon lehetne. Hátszélben egész jól lehet haladni így :) . A városba beérve nem a váltókart hiányoltam a könyöklõrõl, hanem a fékkart :) . A felkarban kb mekkora szög lehet a függõlegeshez képest?

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

12cm.ahogy próbálgattam,úgy tûnt 7 centissel jó lenne,de akkor ha azt mondjátok,majd hozzászokok

próbáld meg hogy kicsit elõbbre tolod a nyerget, az is segíthet
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Neszeneked hajlékonyság.
Kormány-nyereg magasság eltérés dúrva....

Feltöltött kép