Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Koszi, pedalka, kiraly!
Mostantol egy hetig off leszek jobbara, de utana elemezgetek meg. :)

pedalka

pedalka

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Szia Ave!

küldtem polar adatokat....

eddig csak read-only voltam....

üdv

Áron

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Na az egy jó kérdés hogy kihasználják-e, nem tudom.
A gumikérdést megoldom úgy, hogy a ZIPPemre ugye rá van ragasztva (Tufo S3 Lite asszem), azon nem fogom cserélgetni, hátul pedig vagy CS3lite, vagy S3lite attól függõen hogy nedves lesz-e...

Nem tudom hogy milyen minõségû ott az út, de ha sima akkor a helyedben a 18as gumit raknám fel.
Jól láttad, 14:34-kor rajtolok de már fél1 körül kint leszek valószínûleg. Dobogóra nem számítok ( :D ), szóval szerintem utána egybõl a pilisen keresztül megyek vissza Pestre...

Marad a conti, nem cserélek már gumit. Nem is tudnám mivel felfújni, max telópumpával :) , meg öreg az a gumi és 18asként 20as.

Egyebkent a 11 hatszeles, lejtos reszeken kellhet igazan, de 50 feletti atlaghoz szerintem az idealis szakaszokon kell 60 korul menni.

Azt számoltam, hogy 65km/h-tól lesz kevés nekem a 12-es. :)

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Meg egy kis Tihany tema.
Az osszes versenyzo (gyerekek, szeniorok is) atlagsebessege egy diagramon, kiemelve a forumos sporttarsakat. Remelem nem hagytam le senkit, ha megis, szoljon, plz.
Eleg latvanyos, hogy egy 90 fos elmezony bizony egyutt tud maradni nagyjabol (virtualisan persze, leven van aki kevesebb kort ment), es utanuk eleg nagy szakadek jon.
Feltöltött kép

Meg egy erdekesseg: Modos Gabival (noi 3. helyezett) vegig egy bolyban tekertem, o ugye egyel kevesebb kort ment, de majd 1km/h-val jobb atlagot ment nalam. Vagyis az utolso korunk gyalazatos volt.

btw. ha valamelyikotok tud reszletes Polar/Garmin stb. logot kuldeni, tudok meg erdekesebb diagramokat is rajzolni. (Ido, magassag, sebesseg/megtett ut eleg, nem kell titkos pulzus/poweradatokat kiadni, ha ez lenne csak a problema)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ez 73 fogas nagykerek, es igen, hatul 11 van.
O mondjuk eleg extrem eset, egyebkent nagyon gyors, de evidens, hogy nem 100-al forog a laba.
Feltöltött kép

Egyebkent a 11 hatszeles, lejtos reszeken kellhet igazan, de 50 feletti atlaghoz szerintem az idealis szakaszokon kell 60 korul menni.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

A 11-et ki is használják? Azért kérdezem, mert számolgattam egy kicsit és a 11-esen már 60 fölött kell, hogy menjenek.
Ezen a héten néztem, hogy milyen tempónál mit hajtok és 53/15-ben megyek 50-nel. Annál gyorsabban meg úgysem tudok menni, max a végén a hajrában, de akkor is elég kell hogy legyen a 14es nekem, most összeraktam egy egyedi 13-23as sort. A profik sem hajthatnak sokkal nagyobb áttételt, mert a sebesség növekedésével a légellenállás exponenciálisan nõ.
Pl. azon is gondolkoztam, hogy mi lenne ha idõfutamon betenném a nagytányért a kicsi helyére (nálam elvileg elférne), a láncvonal sokkal jobb lenne, ami csökkenti a hajtás ellenállását. De most nem kísérletezgetek, majd legközelebb. :)
Meg van egy régi schwalbe blizzard, ami 18as. Lehet az is jobb lenne, mint a mostani 23as conti (ami tényleg 23mm széles). De lehet a gördülési ellenállása nagyobb lenne (az összetétele és a minta miatt), mint a mostaninak, hiába a kisebb légellenállás.
Nem egyszerû dolgok ezek. :)

Megyek. Nem tudom, mert reggel nevezek, szerintem valamikor 11 elõtt. Láttam te valamikor a végén fogsz rajtolni. Ha nem fog esni, még elmegyek pár órát tekerni a Pilisbe, megnézem a Hegyek pokla pályáját, aztán a végén még az eredményhirdetést is megnézem.

Na az egy jó kérdés hogy kihasználják-e, nem tudom.
A gumikérdést megoldom úgy, hogy a ZIPPemre ugye rá van ragasztva (Tufo S3 Lite asszem), azon nem fogom cserélgetni, hátul pedig vagy CS3lite, vagy S3lite attól függõen hogy nedves lesz-e...

Nem tudom hogy milyen minõségû ott az út, de ha sima akkor a helyedben a 18as gumit raknám fel.
Jól láttad, 14:34-kor rajtolok de már fél1 körül kint leszek valószínûleg. Dobogóra nem számítok ( :D ), szóval szerintem utána egybõl a pilisen keresztül megyek vissza Pestre...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Gondolom 11-21 vagy 11-23.

Nekem egy 12-23 campa chorus sor van most fent, és szerezi az ultegra lánc, szó nélkül elviszi.

Holnap jössz? Mikor rajtolsz?

A 11-et ki is használják? Azért kérdezem, mert számolgattam egy kicsit és a 11-esen már 60 fölött kell, hogy menjenek.
Ezen a héten néztem, hogy milyen tempónál mit hajtok és 53/15-ben megyek 50-nel. Annál gyorsabban meg úgysem tudok menni, max a végén a hajrában, de akkor is elég kell hogy legyen a 14es nekem, most összeraktam egy egyedi 13-23as sort. A profik sem hajthatnak sokkal nagyobb áttételt, mert a sebesség növekedésével a légellenállás exponenciálisan nõ.
Pl. azon is gondolkoztam, hogy mi lenne ha idõfutamon betenném a nagytányért a kicsi helyére (nálam elvileg elférne), a láncvonal sokkal jobb lenne, ami csökkenti a hajtás ellenállását. De most nem kísérletezgetek, majd legközelebb. :)
Meg van egy régi schwalbe blizzard, ami 18as. Lehet az is jobb lenne, mint a mostani 23as conti (ami tényleg 23mm széles). De lehet a gördülési ellenállása nagyobb lenne (az összetétele és a minta miatt), mint a mostaninak, hiába a kisebb légellenállás.
Nem egyszerû dolgok ezek. :)

Megyek. Nem tudom, mert reggel nevezek, szerintem valamikor 11 elõtt. Láttam te valamikor a végén fogsz rajtolni. Ha nem fog esni, még elmegyek pár órát tekerni a Pilisbe, megnézem a Hegyek pokla pályáját, aztán a végén még az eredményhirdetést is megnézem.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

A profik általában milyen sorokat használnak teljesen sík idõfutamon?

Gondolom 11-21 vagy 11-23.

Nekem egy 12-23 campa chorus sor van most fent, és szerezi az ultegra lánc, szó nélkül elviszi.

Holnap jössz? Mikor rajtolsz?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A profik általában milyen sorokat használnak teljesen sík idõfutamon?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Ez a speci talpetét miben más, mint az ortopédiai szakboltban kapható talpetét, amit lúdtalphoz ajánlanak?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Szerintem is nagyon drága , de a kényeztetés amit nyújt így utólag is megérte. Amikor felveszem a cipõt akkor elfelejtem az árát.
Raktál a mûanyag betétbõl is a cipõbe?

Még nem, õszintén szólva nem is tudom, hogy kéne.

Aztán rájöttem, hogy van hozzá használati utasítás. :) Belepróbáltam egyet, de így már elég nehezen tudom becsatolni a cipõt. Egyébként az eredeti Sidi betét sokkal kisebb, mint a Speci. 45 1/2-es cipõbe értelemszerûen a 45-46 méretet választottam. Lehet, hogy jobban jártam volna, ha a 43-44-est veszem?

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Elképzelni nem tudom, hogy mire irányulhat a kérdés, de már tíz éve létezik és az egyik legnépszerûbb cég a piacon.

Csak számolgatok. Arra gondolok, hogy évente mekkora bevétele lehet (vagy profitja). De leginkább az érdekelne, hogy hány db ilyen szettet adtak el eddig, vagy évente átlag mennyit adnak el, amennyiben nyilvános.

----

Fú amúgy az utóbbi héten annyit mentem pörgetve, hogy kezdem érezni.. :D

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.389 hozzászólás
ezt olvastátok? Fazekas Sándor a legnagyobb hazai kerékpáros szervezetekkel egyeztetett ? közlemény ? Bikemag

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Egy 'hülye' kérdés: kb hány powertapot adhatott el eddig a cég, mármint a gyártó?

Elképzelni nem tudom, hogy mire irányulhat a kérdés, de már tíz éve létezik és az egyik legnépszerûbb cég a piacon.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Egy 'hülye' kérdés: kb hány powertapot adhatott el eddig a cég, mármint a gyártó?

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
És honnan érdemes Assos-t rendelni?
Persze fontos, hogy aolyan hely legyen ahol ha méretprobléma van, akkor vissza lehet küldeni.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Tenyleg jo.

Thy

Thy

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

Na és milyen? megéri Assost venni?
a neten feltüntetett méretezésnek lehet hinni?

Nekem van Assos, meg Nalini Pro is. A Basicet nem szabad megvenni, közel sem olyan jó, mint drága. A méretezés megegyezik a normális márkákkal, de ne Specializedet nézz, mert ott minden kisebb egy számmal.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás

Hat 50k-ert tudsz Assos mez+gatyat ne habozz, az jo ar.
Nekem csak a naci 30k felett volt.

Na és milyen? megéri Assost venni?
a neten feltüntetett méretezésnek lehet hinni?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Hat 50k-ert tudsz Assos mez+gatyat ne habozz, az jo ar.
Nekem csak a naci 30k felett volt.