Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Duna Maraton | Esztergom

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
326 hozzászólás a témában

#61
kasza

kasza

    vendég

  • fórumtag
  • 137 hozzászólás

2010 és 2015 között Harang szinte minden versenyén indultam (a THM-en és a 24 órásokon is), is minden percét, méterét élveztem, miközben persze a kaja szar volt, a kijelölés szar volt és miért nem másfele ment a pálya. A fiaimat a budai várból induló Duna maratonok oltották be a montizással, és természetes volt, hogy amikor egészségügyi okok miatt mozogni ényszerültem, a montizást választottam.

 

És ha a 20. Duna maratonon indul Harang (ahogy ígérte), tiszteletem jeléül én is indulni fogok, és mindenkit, aki valaha indult Harang versenyén, és még képes bringára ülni, ugyanerre biztatok. Mert megérdemli.

 

Szurkolok neki, hogy sikerüljön a jól közvetíthető versenyt megalkotnia. Mert legalább szurkolóként szeretnék látni olyan monti versenyeket, ahol újra ezren indulnak, és ahol csak hosszún indulnak annyian, mint mostanában az összes távon.

 

Persze ettől még a Duna maratonon most is szar lesz a kaja, gyenge lesz a pálya jelölés, és miért nem másfele megy a pálya :). És ahol a drón belát, ott a nap is besüt, és  nehogy már az egész világ lássa, ahogy állítom fel a bringát, miután felkeltem a földről, és leporoltam a cicanacimat, vagy hogy mégse sikerült kitekernem az emelkedőt.


  • MC Pite és cakes kedveli ezt

#62
szak

szak

    vendég

  • fórumtag
  • 350 hozzászólás

Örökzöld téma itt a Sportaktív versenyek fikázása. Kicsit messzebbről megközelítve: Idei maraton OB hosszú távon felnőtt 18 induló, M1 15 induló, M2 30 induló! Elég elkeserítő, az ország egyik méltán közkedvelt versenyén, főleg úgy, hogy a vének majd 2x annyian voltak, mint a fiatalok. A 18 felnőttből évek múlva mennyi M1 és M2 versenyző lesz? Néhány éve Harangvölgyi úr már pedzegette, hogy ennyi embernek hosszútáv pályát csinálni nagy luxus. Az utcai futóversenyek, triatlon virágzik, xcm itthon döglődik. Ebben a közegben nem könnyű hibátlan versenyeket rendezni. Igenis média felhajtás kell, valahogy be kell vonzani az embereket ebbe a sportba, különben totál elsorvad. Szerintem erre kiválóan alkalmas a füredi versenyük; barátságos távok, szelíd pálya. Sok ilyen kellene még. A kívülálló számára néhány hülye beveti magát a rengetegbe 30 fokban / sárban stb., majd órák elteltével felbukkan. Rajtuk és néhány családtagon kívül senkit sem érdekel az egész. Pedig mi tudjuk, hogy mekkora élmény ez az egész mtb.

A machetéről: nekem még egyik Dunán sem hiányzott, várjuk meg a verseny napját. Harangvölgyi úr nyugdíjba megy: jól teszi, lazítson, unokázzon (remélem van neki), bárcsak több józan (ön)ítélő képességű ember lenne ebben az országban és felállna helyéről időben.



#63
MC Pite

MC Pite

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Off: Értem én, hogy vannak különböző versenyeken jobban és kevésbé jól sikerült dolgok, ezek nagy részén tud is változtanti/befolyásolni a rendezőség... de úgy látom időnként nem csak az építő jellegű kritikák mennek.

Félinformációk meg a f***s meg olyan dolog, amivel nehéz mit kezdeni. 

Egy részükkel egytértek, de néha úgy tűnik semmi nem jó (nincs kaja a nevezésben/van de miért olyan amilyen; miért erre megy, miért arra megy; ugyanúgy csinálja szarul, minek próbálkozik új dolgokkal; stb stb).


"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám


#64
zscs

zscs

    bringás

  • fórumtag
  • 3.301 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Életem legrosszabb versenyei eddig a néhai Buda Maraton és Duna Maraton. Na mindegy. Ismerőstől, aki bejárta a pályát hallottam, bozótvágó macheta nélkül ne induljon el senki! :D



#65
Tekergek

Tekergek

    🚲

  • fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

TV Közvetítés, drón? Mi a következő? Ehető étel a célban? :)

 

Harang visszavonul a szervezésből :) De azért még bedobta hogy szerinte a résztvevők számát úgy kell növelni hogy médiacirkuszt csinálnak belőle és emelik a nevezési díjakat.



#66
gaboca1

gaboca1

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Hoppá-hoppá:

http://www.sportakti...una-maratonrol/

 

 

TV Közvetítés, drón? Mi a következő? Ehető étel a célban? :)

,,  mivel a rövidtávban egyáltalán nincs aszfaltút"

Akkor a rövid miként jut fel a vaskapuhoz, javítsatok ki ha tévedek, de odáig megegyezik a három pálya, nem?



#67
Schumi

Schumi

    vendég

  • fórumtag
  • 41 hozzászólás

Hoppá-hoppá:

http://www.sportakti...una-maratonrol/

 

 

Egyre csökkenek a versenyek, és főleg a résztvevők száma. Valamit tenni kell. Vagy a nevezési díjakat kell emelni drasztikusan, vagy behozni a médiát a sportágba. Mi most az utóbbival próbálkozunk.

 

A rendkívül szigorú természetvédelmi engedélyezések miatt nincs lehetőségünk jelentősen változtatni a pályán.

Annak érdekében, hogy viszonylag nyílt területen haladjon a nyomvonal, ahol drónokkal lehetőség van közvetíteni a versenyt, több külföldi versenyhez hasonlóan átdolgoztuk a hosszútáv nyomvonal koncepcióját. E szerint kimarad a Dobogókő – Pilisszentlászló – Pilisszentkereszt – Dobogókő szakasz, melyet eddig csak a hosszútáv teljesített.

Az új lebonyolítás szerint Dobogókői sípályánál a hosszútáv is visszafordul egészen a Vaskapu frissítőpontig, ahol újra teljesítik a rövidtáv nyomvonalát és úgy haladnak be a célba.

Így nem változik sem a hosszútáv hossza, sem a szintkülönbsége, viszont némileg nehezedik a pálya, mivel a rövidtávban egyáltalán nincs aszfaltút.

 

További előnye a változtatásnak, hogy a közönség, csapatsegítők jobban követhetik a hosszútáv versenyét. Kialakítunk egy új közönség pontot a Barát – kúti erdészháznál lévő frissítőpontnál, ahol a hosszútáv mezőnye háromszor is áthalad.

Szintén a közönség szempontjából ugyanígy jobban követhető a verseny a Vaskapu frissítőállomásnál is, ahol szintén háromszor halad el a hosszútáv mezőnye.

 

TV Közvetítés, drón? Mi a következő? Ehető étel a célban?:)



#68
MC Pite

MC Pite

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Sziasztok, programváltozás miatt úgy tűnik mégis tudok menni Dunára, így ha valakinek felszabadul egy (férfi) közép nevezés, az érdekelne. mcpite kukac gmail, vagy telenor 980829hat. Köszönöm!


"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám


#69
vendég_MichlTob_*

vendég_MichlTob_*
  • vendég
Hali Sajnalattal hallom hogy csak Ti jottok, gondoltam leszunk vagy huszan. Azert varunk es hatha meg csatlakozik mas is.

Nem kell Vacnak menni arra amugy sincs hid.

Ha az M3-ason jossz budapest elott ra az M0 ra es ott van egy uj duna hid, majd Szentendre fele a 11 fouton, ami vegig jon a dunakanyarban ami csodalatos panorama es ott van latnivalonak Visegrad vagy Szentendre es a Skanzen. A 11-es utrol kell egyebkent is Esztergom elott leterni a Dunahoz. Talan ez a legegyszerubb es leglatvanyosabb utvonal. Gondolom ha mar eddig eljottok nem akarjatok kihagyni hogy azt megnezzetek. Ami utkozben nem fer bele majd kozosen is megnezhetjuk.

Valasz erre: Duna Maraton | Esztergom - Bikemag Forum .

#70
Nutrixxion

Nutrixxion

    fórumtag

  • fórumtag
  • 40 hozzászólás

Félreértés ne essék nem védem Harangot, lévén hogy teljesen igazatok van abban, hogy a versenyszolgáltatásai nem feltétlen a legtökéletesebbek!

Hangsúlyoznám nem voltam ott, így nem tudom, hogy milyenek voltak azok a bokrok amik karcoltak meg hasonlók! De annyi verseny után olvasom a különböző kritikákat, hogy itt nem volt lesimítva a talaj, meg belógott az ág, meg fujj tészta volt trutyival, vagy gulyás és rossz volt nem volt vega kaja, vagy vagy és vagy. És hogy mennyire lehúzó egy egy verseny meg hasonlók anyagilag!

Úgy örülnék ha olyan is kritizálna versenyt versenyeket aki csinál is!!! Amikor az ember szembesül azzal, hogy a különböző hivatalok, erdőhatóság, erdészet natura 2000 nemzeti park, és hasonlók amikor bemész a kérvénnyel kiszámláznak 1,5 misit! Amikor mondjuk a rendőrség egy szaros útlezárásért elkér 300-500 ezret! Amikor kimész az erdőbe jelölnéd az utat, és az erdész beszól hogy erre ugyannem mert a mocsári köves hegyi zerge épp itt fészkel és nem zavarhatjáok meg, mind ezt mondjuk egy nappal a verseny előtt! Amior kihívod a mentő biztosítást akik szintén egy napra elkérnek vagy 500 ezret! És akkor még nembeszéltünk az óriássátorról, helyszín bérlésról, rendezői benzinköltségekről, speeker díjáról! 7000huf-os nevdíj? 1000 ember? Számoljuk csak ki, hogy mennyi is az annyi?

 

Szóval én aztmondom hogy örüljetek hogy van aki még csinál nektek versenyt!

 

Nyilván az apróságok mint rajtprocedúra könnyen megoldhatóak lennének kéne a nagyobb odafigyelés rendezési szempontból! De én voltam már olyan versenyen, ahol egy baszott nagy fa volt egylefelébe beledölve megkérdeztük azt meg miért nem vitték már arrébb vagy vágták fel, mert az erdészet nem engedte, és ez nem védett területen, volt a Pilisben meg az ágacskákat levágni, szerintem fel is akasztanak ha észreveszik, nem beszéléve a környezeti bírságról amit a rendezőkre terhelnek! Meglehet kérdezni a Vueltát miért is nem rendezi meg a Veszprémi UCI XCO-t, pont a környezeti bírság miatt amit egy olyan helyen rótak ki rályuk ahol nem lehetett megakadályozni hogy lefaralják a bringások a földet!

Egyetértek, még annyit tennék hozzá, hogy szponzor kb. egyenlő a nullával ezeken a rendezvényeken, nehéz kigazdálkodni még azt a keveset is, ahol most tartunk. :(
Egy másik szervezőt tudnék idézni: "Akinek nem tettszik, tessék megpróbálni rendezni egyet!"
Mielőtt kritizálunk valamit, érdemes picit belehelyezni magunkat a másik fél helyzetébe, átgondolni és számolni.

Hasonló a helyzet fotózásnál is. Itt senki nem akar ebből megélni, maximum annyit, hogy a beletett 2 nap és pár millás felszerelés amortizációjának egy töredéke visszajöjjön. De ez a töredék sajnos már nem elég a jelen viszonyok között, így én egyre inkább kiszállok a fotózásból, a Bükkre például idén biztos nem megyek.


  • milan kedveli ezt

#71
MJani01

MJani01

    maximus

  • fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Idén sok év után újra indultam itt, barátnőmmel végigmentem a középtávon. A pálya az katasztrófa volt, de legalább jól volt jelölve. Mostanában biztos nem fogok újra itt indulni. A versenyhez tartozó körítés meg sajnos rosszabb mint az évtized elején volt, megyünk vissza az időben.



A sebesség mindent megold.

 


#72
Tekergek

Tekergek

    🚲

  • fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

én azt nem értem, 10 éve nem olvasok mást mint milyen szarok a Harang rendezte maratonok.

Akkor minek mentek ? kötelező ?

 

Nem, és én ki is hagytam. Persze nem tőlem függ hogy ezért jövőre megint meg lesz e "szervezve" :)



#73
Bikertigger

Bikertigger

    maximus

  • fórumtag
  • 21.259 hozzászólás

én azt nem értem, 10 éve nem olvasok mást mint milyen szarok a Harang rendezte maratonok.

Akkor minek mentek ? kötelező ? (most az a 8,5 szponzorált ok de azok nem is nagyon sírnak)

 

mi a fas.t vártok ?

hirtelen megváltozik ? mint a 20 éve feleségverő alkoholista - hát úgy reméltem hogy megjavul- persze.

 

van még 46 maraton, ahova lehet menni.


  • kocsi kedveli ezt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

#74
Sengakov

Sengakov

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 476 hozzászólás

Félreértés ne essék nem védem Harangot, lévén hogy teljesen igazatok van abban, hogy a versenyszolgáltatásai nem feltétlen a legtökéletesebbek!

Hangsúlyoznám nem voltam ott, így nem tudom, hogy milyenek voltak azok a bokrok amik karcoltak meg hasonlók! De annyi verseny után olvasom a különböző kritikákat, hogy itt nem volt lesimítva a talaj, meg belógott az ág, meg fujj tészta volt trutyival, vagy gulyás és rossz volt nem volt vega kaja, vagy vagy és vagy. És hogy mennyire lehúzó egy egy verseny meg hasonlók anyagilag!

Úgy örülnék ha olyan is kritizálna versenyt versenyeket aki csinál is!!! Amikor az ember szembesül azzal, hogy a különböző hivatalok, erdőhatóság, erdészet natura 2000 nemzeti park, és hasonlók amikor bemész a kérvénnyel kiszámláznak 1,5 misit! Amikor mondjuk a rendőrség egy szaros útlezárásért elkér 300-500 ezret! Amikor kimész az erdőbe jelölnéd az utat, és az erdész beszól hogy erre ugyannem mert a mocsári köves hegyi zerge épp itt fészkel és nem zavarhatjáok meg, mind ezt mondjuk egy nappal a verseny előtt! Amior kihívod a mentő biztosítást akik szintén egy napra elkérnek vagy 500 ezret! És akkor még nembeszéltünk az óriássátorról, helyszín bérlésról, rendezői benzinköltségekről, speeker díjáról! 7000huf-os nevdíj? 1000 ember? Számoljuk csak ki, hogy mennyi is az annyi?

 

Szóval én aztmondom hogy örüljetek hogy van aki még csinál nektek versenyt!

 

Nyilván az apróságok mint rajtprocedúra könnyen megoldhatóak lennének kéne a nagyobb odafigyelés rendezési szempontból! De én voltam már olyan versenyen, ahol egy baszott nagy fa volt egylefelébe beledölve megkérdeztük azt meg miért nem vitték már arrébb vagy vágták fel, mert az erdészet nem engedte, és ez nem védett területen, volt a Pilisben meg az ágacskákat levágni, szerintem fel is akasztanak ha észreveszik, nem beszéléve a környezeti bírságról amit a rendezőkre terhelnek! Meglehet kérdezni a Vueltát miért is nem rendezi meg a Veszprémi UCI XCO-t, pont a környezeti bírság miatt amit egy olyan helyen rótak ki rályuk ahol nem lehetett megakadályozni hogy lefaralják a bringások a földet!


  • szak és Nutrixxion kedveli ezt

#75
szak

szak

    vendég

  • fórumtag
  • 350 hozzászólás

No, egy kis összefoglaló a rövid távról és mi sem jobb mint más véleményével szembeállítani, akkora a kontraszt :D

Kétségtelen, nagy a kontraszt. Még mindig csak azt tudom mondani, hogy baromi jól éreztem magam. Amikor a lépcsőről írtam, nem más kárán nevettem. Higgadj le.



#76
Uluwatu

Uluwatu

    vendég

  • fórumtag
  • 191 hozzászólás
  • LocationBudapest

Gyakran fikázzák itt ezt a versenyt, de szerintem teljesen rendben volt. Tök jó pálya, tökéletes jelölés, frissítők személyzete nagyon segítőkész volt. A vége felé nem csak mi, de a mutogató emberek is elfáradtak kicsit. A legjobb volt a lépcsőnél álló srác; nem túl nagy átéléssel mormogta, hogy vigyázz lépcső :D. A kaját biztos folyadék utánpótlásnak szánták, viszont a póló teccik. Összességében nagyon jól éreztem magam. A sípálya lehet, hogy sokunknak nem volt kitekerhető, de fényévekkel jobb volt, mint tavaly. Ja, és nem volt rohadt meleg, ez sokat számított.

No, egy kis összefoglaló a rövid távról és mi sem jobb mint más véleményével szembeállítani, akkora a kontraszt :D

 

1. Harang megint sikeresen összezavarta azokat akik dobogóra vadásznak kategóriában és nem abszolútban: azok után hogy tavaly egy jó vastag filccel valamit felrajzolt a térképre, idén egy héttel előtte még azt írták hogy ugyanaz a pálya lesz, biztos ami biztos járja be az aki akarja (amit amúgy sem szeretnek persze, mindenféle törvényre hivatkozva), majd természetesen egy-két nappal a verseny előtt hirtelen átkavarták. Az érv: mert így széthúzzák a mezőnyt. Kérdem én: a táv felénél mit kell még széthúzni?? Mert az hogy az elején beiktattak egy kis plusz mászást, nem adott hozzá szinte semmit a széthúzásnak és a single-tracken pár lassabb spori ugyanúgy feltartott lefelé, de hogy a felénél mit kellett variálni, azt nem értem. Hacsak..

2. Hacsak nem a teljesen evidens miatt: az elkésett pályaelőkészítés. mert már bejárásnál látható volt hogy a nagy aljnövényzetet, a sok rejtett követ nem lehet már időben megnyírni/eltávolítani. Szerencsére egy pár előzési tetkóval megúsztam és nekem nem szakadt fel a mezem (elég sokan voltunk így ahogy elnéztem a célban) amit teljesen meg lehetett volna előzni egy kis takarítási munkával, de hát mire számítson az ember a Dunán, ahol évente 100-al kevesebb résztvevő van már 7 éve, persze semmiképp nem a gyenge szervezés miatt, áááááh! És persze Harang abba nem számol bele hogy a nevezés költsége egy dolog, de úgy 10-20 versenymez a 900-ból jóval többe kerül ha kihasad, ahhoz képest hogy neki mennyibe kerülne rendesen levágatni a belógó tüskés sz*rokat..

3. Azt kell hogy mondjam hogy a pálya most nekem is tetszett, bár a single-tracket sokkal később kellene beletenni. Ez alatt azt értem, hogy idén nem forrt fel a fejem és tudtam rá figyelni, volt benne elég változatosság és már nem a meglepetés erejével hatott, mint tavaly. Hozzáfűzném itt viszont hogy amint felértünk a Vaskapuhoz és mentünk be az erdőbe és annak peremén tekergett lefelé, a második jobbkanyarban már lehetett rá számítani hogy nem mindenki fogja tudni rendesen bevenni mert olyan éles és csúszós kanyar. Előttem is volt kis feltartás, hallottam mástól is hogy volt esés. Ez már tavaly is egy pár embert megtréfált. Nem tudna a rengeteg tapasztalattal rendelkező úriember egyszer egy igazi versenyzőt végigküldeni rajta bejáráskor, aki elmondja neki hogy hol kellene kitáblázni? Mert az egy dolog hogy DH szerkóba bújtatott bili-sisakos nyugger cimbit küld ki aki végigmosolyogja a terepet a maga 10 km/órás nyugalmas tempójával, de megint más versenytempóban végignyomni, neadjisten előzni ott ahol a single track feltart és szembesülni a pálya teljes szélességével és a buja növényzettel.. Ja, hogy nem kell ennyire sietni! Értem. Mindenesetre a pálya jó adottságai mellett a szervezőnek is kellene valamit tennie azért hogy élvezetes legyen.

4. A frissítést nem használtam, de azért elég vicces volt visszatérve a vaskapuhoz ahogy tőlem vagy 4 méterre álltak vagy 4-en az asztalnál ahova be kellett térni hogy "önkiszolgáljanak", pedig egyetlen egy versenyző hajott be oda éppen :). Egy röpke nyakbaöntést sem lehetett így megtenni, ami valljuk be ha lett volna a tavalyi hőség, kissebb botrányt váltott volna ki. Szóval a "személyzet" fényévekre van elmaradva az etalon Crosskovácsitól és nem érdemel különösebb dícséretet, valljuk be.

5. A lépcsőnél láttam fényképet olyanról aki nagyot zakózott, sisaktöréses fénykép később, a kerék sem nézett ki egészségesen. Ennyit a segítőkész szakértők mivoltjáról, smiley-t ide beszúrni elég irónikus, nem gondolod? Lassan már mindenkin röhögünk aki utána hónapokig sántít vagy túlórázik hogy kitermelje egy pár szerencsétlen amatőr segítő baleksága okozta anyagi kárt, miközben szervező úr kaszál.

6. Kaja: hát nem nyúltam hozzá. Nem csak más tanácsára, hanem amikor a sor mellett dumáltunk és látom hogy a szakács (?) srác valami bödönből egy pár nagy kanálnyi zsíradékot (?) dob még bele a trutyiba valami megfejthetetlen okból, akkor már sejtettem hogy a gyomrom nem lesz estére jó barátom ha ezt benyomom. Ennyit az egytálétel áldásos értelméről, mely kispórolása máshol szép kedvezményt ad, amiből már rántott husit lehetne enni egy Esztergomi étteremben. Szóval aki nekem avval jön hogy de jó hogy még kaja is van vagy aki rinyál máshol hogy miért nincs kaja, abba gondoljon bele hogy neki mennyibe is kerül(ne) egy egytálétel. Úgy látszik hogy az egyszeri kisérlet amikor gyümölcsöt raktak ki Visegrádon csak azért volt mert akkora hőség volt és hamar elvetették mert szégyen volt hogy mire a közép beért, már nem maradt semmi. Ennyit a logisztikai képességekről. Hány éves is már a Duna maraton? És mennyibe is kerül a nevezés?..

7. Időjárás: hát tényleg megúsztuk a tavalyi gyilkot. De ez nem Harang érdeme, ugye.. ;)

8. Rajt: herótom van attól hogy a sorbanállásnál nem lehet a Top maratonokon korábbi eredmény alapján sorba állni. Még közép távon is csak az első három per kategória, de röviden egyáltalán nem. Az egy dolog hogy versenybírói döntés amiről a szervező nem tehet, de miért fájna ez valakinak ha legalább a top10 állhatna be előre? És nagy kihívás lenne mondjuk a nem az első 100-ban teljesítőket egy második blokkban váratni amíg feláll a mezőny eleje? Ez azért csak nem központi döntés, nem? Miután megtelt az első blokk és csatlakozhat pár percre rá a második blokk, együtt indítással. Az itt kommentelők többségét lehet hogy ez nem érinti, de elég abszurd hogy nem elég még 45 perccel indulás előtt sem már ott tolongani a focipályán hogy be tudjunk valami értelmes helyen állni annak megfelelően ahol be fogunk futni, úgy hogy még el sem rajtolt a közép/hosszú.  Főleg ott ahol a singletrack egyszerűen megöli a versenyt. A fair play nem azt jelenti hogy mindenki ugyanakkor startol és mondjuk az 500-adik befutó a tizedik előtt indul, evvel annak esélyt sem adva bekerülni mondjuk a top5-be. A fair play azt jelenti hogy hasonló erőben levő versenyzők ahol magas a tét egymáshoz képest tudjanak rajtolni, mert aki elöl áll, kb 2 percet nyer ami nem csak dobogót jelenthet, hanem az összetettben is sok helyezést. Bemelegítésnek mindenesetre nincs értelme így, pedig pont a rövid távon kellene többet bemelegíteni.

9. Parkoló: idén csak töredékét lehetett használni a csarnok melletti parkolóhelynek. Sokan szorultunk az út végén hátra. Mivel nincs semmilyen őrzés, nem éppen kellemes a tudat hogy a parkoló mellett tanyázó hajléktalanok (a bokrokban kiterített matracok egész armadáját lehetett látni annak aki ment könnyíteni magán) köpésnyire vannak a kocsiktól, melyben a ruháink verseny közben, adott esetben már a drága bringa is bent van verseny után. Hallottam hogy volt XCO verseny ahol több drága bringát is elloptak. Tényleg mindig ilyen híreket kell hallani? Nagy kihívás lenne őrizni a parkolót, városközpontban?

 

Szóval ez a véleményem a szervezésről.

A pálya tetszett, ennyi. Minden másban a szervezők lehúzták a verseny színvonalát. Nem csoda hogy itthon folyamatosan hanyatlik az XCM.



#77
Uluwatu

Uluwatu

    vendég

  • fórumtag
  • 191 hozzászólás
  • LocationBudapest

Sziasztok, én a Vaskapu frissítő pont környékén fotóztam, oda- és visszafelé is.
4 galériában közel 1500 képet raktam fel, remélem minél többen megtaláljátok magatokat :)
www.milanphoto.hu

Köszi, végre egy igazán jó fotós, remek képek, gratula!

(aki ráadásul érti hogy ez nem megélhetési biznisz, bár az ilyen képekért még szívesen adnék is pénzt! ;) )



#78
cakes

cakes

    fórumtag

  • fórumtag
  • 32 hozzászólás
  • LocationJászberény

és a célterületen ki fotózott? és hol lehetnek a képei? ;) 



#79
Tekergek

Tekergek

    🚲

  • fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Gyakran fikázzák itt ezt a versenyt, de szerintem teljesen rendben volt.

 

Szerintem is, tavalyelőttig.



#80
mephisoft

mephisoft

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 453 hozzászólás

Sziasztok, én a Vaskapu frissítő pont környékén fotóztam, oda- és visszafelé is.
4 galériában közel 1500 képet raktam fel, remélem minél többen megtaláljátok magatokat :)
www.milanphoto.hu

Köszi a képeket, szuper jók!!!


  • milan kedveli ezt