Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Duna Maraton | Esztergom

- - - - -

 • Lépj be és szólj hozzá
326 hozzászólás a témában

#41
Uluwatu

Uluwatu

  vendég

 • fórumtag
 • 191 hozzászólás
 • LocationBudapest

Uluwatu: azzal vitatkoznék, hogy a pálya egy a sok szempont közül. Szerintem a jó pálya nagyon fontos. Pár éve volt egyszer egy Újhely maraton, tök jó pályával, rengeteg egynyomossal, sajnos elhalt a dolog. Vagy ott van a Kishegy kupa Lellén. Baráti hangulat, finom gulyás, minimális nevezési díj, de mégsem ezek, hanem a pálya adja el ezt a versenyt. A hegyekért, a tekerésért, a versenyért, a lefelékért, az erdőért  - egyszóval a pályáért megyünk elsősorban.

Az nagyon jó kérdés, hogyan lehetne népszerűbbé tenni az xcm-et egy nem kimondottan hegyi országban, ahol az élversenyzőket csak mi "belülállók" ismerjük, és ráadásul ez a szakág (tudom, hibás kifejezés) nem olcsó és leginkább a nehézségek leküzdéséről szól.  Azzal egyetértek, hogy a jó marketing sokat segít, de a végén a terméknek/szolgáltatásnak is olyannak kell lennie, amit a fogyasztó újra és újra megvesz.

Remélem soraid eljutnak a címzettekhez.

Köszönöm a pozitív észrevételeid. Több ilyen válasz kellene ezen a fórumon, mert akkor lehet értelmesen eszmecserélni.

 

A pályát illetően én nem mondom hogy a személyes véleményem nem ez lenne: én szerintem is egy XCM versenyt nagyrészben a pálya határoz meg, mivel ez egy sport a természetben és a pálya adottsága, változatossága, biztonsága adja hogy mennyire lehet élvezni.

De ez egy személyes vélemény. És egy versenyen több százan, ezer felett is megfordulnak. És nem mindenkinek ugyanez a szempont, a részvételi díj viszont az ami fenntartja a versenyt. Van aki pld a Bükk unalmas hosszú emelkedőjét és ugyanolyan unalmas lejtőit szereti, mert neki ez kényelmes, vagy nem zökken ki a ritmusból. Van pedig aki a Crosskovácsi csiki-csuki technikásait szereti, mert akkor van elemében. Mindketten versenyekre járnak és mindketten fontos részei ennek a bringás versenyző közösségnek. Tehát mindkettőt meg kell próbálni tartani, mert az szinte biztos hogy aki egy versenyre megy, legalább egy-két másikra is fog, ha meg rákap az ízére akkor évekig egyre többre és másokat is visz, ez tartja fenn a sportot. A kihívás ott kezdődik, hogy melyik embertípusból mennyien vannak? Melyik az amelyik vissza is fog járni vagy évente 5-10 és nem 1-2 versenyre megy? Mennyit költ amikor ott van, stb. Ha ezeket nem jól találja el a szervező, akkor hosszú távon lehet hogy a rendezvény bukta. Biztos vagyok benne hogy a 4 top maratonból van amelyik már bukott volna, ha nem lenne a sorozat része és ezért sokan csak azért látogatják, hogy az összetett eredmény meglegyen. Nem biztos hogy egy döntő többség, de már 10-20% részvevő csökkenés is be tud dönteni egy versenyt egy pár év alatt, ha szoros a költségvetés.

Tehát rövidre fogva: mind van valamiről véleményünk, de mind mások is vagyunk és ezeket kellene kideríteni a szervezőknek, hogy minél okosabban tudják hosszú távon fenntarthatóvá tenni a versenyeket. És ez nem mindig a színvonal. Lehet hogy hosszú távon a halál unalmas pályák a menőek mert attól jön sok hobbiista és ők tartják majd fenn a versenyt, mert sokan vannak és az sok nevezési díj. Lehet hogy a világ legszínvonalasabb versenye sem tudna fennmaradni ha nem lenne elég résztvevő. Ezért van az hogy pld a Crosskovácsi az erdő és infrastruktúra adottságai miatt le van korlátozva: nincsenek nagy széles utak ahol lehet indítani 1000-1500 versenyzőt gond nélkül. A pálya is túl technikás az átlagembernek. Így is kész csoda hogy ennyi embert tudnak évente bevonzani, ez a hihetetlen odafigyelés és rászánt energia eredménye. Ha ennek egy töredékét nyújtanák a Top Maraton szervezők, szerintem fel tudna virágozni az XCM, akár 2000-nél is több résztvevőkkel. Nevetséges hogy a kerékpározás az utóbbi évtized trendje itthon, de a sportág itthon hanyatlik.

 

Avval viszont nem értek egyet hogy a hegyek hiánya komolyabb hátrány lenne. Főleg a budai hegység és a Pilis a legsűrűbben lakott területekhez köpésnyire van, de egész országunkban nem nagyok a távolságok a nagyvárosoktól elég komoly dombságokhoz, hegyvidékig, szinte sehol sem több mint egy óra autóval. Nézs meg a hollandokat vagy dánokat és hogy azok mikor tudnak hegyen tekerni, mégis virágzik a bringasport. A hegyek magassága pedig nem meghatározó, sőt hátrány is lehet: magam egész jó kondinak örvendek, de ha az alpokban kell tekerni akkor ott kiköpöm a belem, még az adriai szomszédaink csúcsai is időnként komoly kihívást jelentenek. Ellenben az itthoni közepes méretű mászások kitűnő változatosságot nyújtanak, edzésre pedig bőven elegendőek. Nem azt mondom hogy a legváltozatosabbak, de a Balaton felvidék vagy a Pilis olyan szép és izgalmas részeket nyújt amire nem lehet nemet mondani bringásként, legyen az monti vagy országúti. Persze, nem egy Szlovákia vagy Alpok és nagyon kevés pld a single-track, de aki azt mondja hogy itthon unalmas tekerni, az eléggé el lehet kényeztetve, tehát nem a jellemző célközönség a sportág felvirágoztatásához.

Úgyhogy véleményem szerint nem az ország adottságaival van baj, vagy egyéb körülményekkel. Szerintem a legtöbb baj itthon a fejekben van. A kishitűség, a lustaság, a beletörődés, a passzivitás. Az emberek, még azok is akik lelkesek a bringa iránt, inkább rögtön a kétségeikkel jönnek mint hogy megoldásokat keressenek a problémákra. Inkább irigykednek a szomszédokra hogy ott miért tudnak a dolgok jobban működni, a helyett hogy maguk kezükbe vennék a lehetőségeiket. Nagyon szép az országunk és nagyon sok jó helyen lehet tekerni. Csak akarat kérdése evvel valamit csinálni. Időnként adódik jó kezdeményezés, de mint mondtad Te is, csírájában meghal egy része. Nem akarok mutogatni, de kapásból tudnék mondani 5 versenyt amit nem tartanak meg, mert a szervező nem tesz meg mindent annak érdekében hogy megtörténjen. Pedig minden adott lenne hozzá, csak akarat kell. És ilyenkor van az hogy "bezzeg a németeknél, osztrákoknál, menne ez." Igen, mert ott van kitartás. Nálunk meg nincs. Sajnos legtöbbször azt látom hogy gyors és könnyű  pénzkeresési lehetőséget látnak benne a szervezők és ha nem megy rögtön, hamar otthagyják. Pedig semmi sem lesz azonnal sikeres, ehhez idő és áldozat kell.

Úgyhogy én nem osztom a körülményekre mutató véleményeket. Azokat mindig csak utólag érdemes megnézni, ha mindent megtettünk annak érdekében hogy valami jól menjen. Addig nincs jogunk a körülményekre hivatkozni, csak magunkban kereshetjük a hiányosságot, a tenni akarás hiányát. És itthon ennek a csíráját sem látom, tisztelet a nagyon kivételeseknek mint a Crosskovácsi.#42
szak

szak

  vendég

 • fórumtag
 • 350 hozzászólás

Uluwatu: azzal vitatkoznék, hogy a pálya egy a sok szempont közül. Szerintem a jó pálya nagyon fontos. Pár éve volt egyszer egy Újhely maraton, tök jó pályával, rengeteg egynyomossal, sajnos elhalt a dolog. Vagy ott van a Kishegy kupa Lellén. Baráti hangulat, finom gulyás, minimális nevezési díj, de mégsem ezek, hanem a pálya adja el ezt a versenyt. A hegyekért, a tekerésért, a versenyért, a lefelékért, az erdőért  - egyszóval a pályáért megyünk elsősorban.

Az nagyon jó kérdés, hogyan lehetne népszerűbbé tenni az xcm-et egy nem kimondottan hegyi országban, ahol az élversenyzőket csak mi "belülállók" ismerjük, és ráadásul ez a szakág (tudom, hibás kifejezés) nem olcsó és leginkább a nehézségek leküzdéséről szól.  Azzal egyetértek, hogy a jó marketing sokat segít, de a végén a terméknek/szolgáltatásnak is olyannak kell lennie, amit a fogyasztó újra és újra megvesz.

Remélem soraid eljutnak a címzettekhez.#43
Uluwatu

Uluwatu

  vendég

 • fórumtag
 • 191 hozzászólás
 • LocationBudapest

Sziasztok!

 

Idén valahogy kevesebben szóltak hozzá, tavaly még nagy volt itt a pörgés, gondolom egy páran a fórumozók közül már nem indultak.

 

Kicsit visszaolvastam a korábbi kommenteket, a többség a korábbi visegrádi pályát sírja vissza. Mivel Harang is visszavonul, jogosan vetődik fel a kérdés hogyan tovább. A kezdetektől fogva részt veszek a verseny szervezésében, ahol a pálya kialakítása, kitűzése, biztosítása a feladatom. A véleményeket is rendszeresen olvasom, így ebben az új helyzetben felmerült bennem, hogy felhasználva a két évtizedes tapasztalatot, valamint azt, hogy ma is rendszeresen montizok, újra visegrádi helyszínnel rendezzünk meg egy maratont. Persze szeretném azt elérni, hogy minél élvezetesebb legyen a verseny, így előzetes egyeztetések szükségesek a hatóságokkal már most, hogy partnerek e ebben. És szükséges az is, hogy minél többen el is induljanak a versenyen, mert ez adja meg a szervezés alapját, így minden erőnkkel a kiszolgálásra helyeznénk a hangsúlyt.

 

Tehát kíváncsi vagyok mi a véleményetek!

 

Egy kis aktuális még a mostani versenyhez. Természetesen most is volt egy szemétszedő kontroll, ahol a kevésbé észlelhető apróbb, de nagyon bosszantó, tasakok, fiolák és kupakok, valamint az egyéb (pl. turisták) szemétjének összeszedése volt a cél. Erdész lévén ez kötelességem is, nem tűröm a szemetet az erdőben! Sajnos képet nem tudok csatolni, de a rövid távon kb 40 db különböző tasakot fiolát szedtem össze, a középen összesen pár darabot. No komment!

 

Üdv! G. Rezső

Kedves Rezső!

 

Mindenképpen örvendetes ha egy szervező felveszi a kapcsolatot a versenyzőkkel, mivel ez szinte sosem történik és az a benyomásom hogy a szervezők külön világban élnek aminek köze nincs a versenyzői realitáshoz. Ezért nagyon jó dolog ilyen kérdéseket feltenni.

Viszont óva intek hogy feltételezések alapján induljatok el, ami a versenyek jövőjét illeti: éspedig hogy főleg a pálya lenne a meghatározó. Véleményem szerint a pálya csak egy a sok szempont közül.

Úgy gondolom hogy azért nem légből kapott a feltételezésem, mert egyrészt ha megnézed a Duna maraton létszámhanyatlásának kezdetét, az nem az új pálya óta van.. Amióta az Odinon fent vannak a létszámok, 2009 óta minden évben 100-al csökken a létszám, tehát nincs egyenes összefügés a helszín/pálya és a résztvevők száma között. Másrészt, nem érdemes a Duna maratont sem mint elhatárolt jelenséget nézni: a Top maraton sorozat mint olyan hanyatlik már évek óta, a Duna maraton nem kivétel, még ha jobban is mint a másik három. A tények makacs doldok és látni hogy ez a trend már régóta így megy.

Tehát ha ezt a két tényt egybe vetjük, nem célszerű egy konkrét okban keresni, Duna maraton szintjén, hogy mitől hanyatlik a résztvevők száma. Ezt az egész magyar XCM társadalom szintjén kellene kezelni. Összefogni mint szervezők, kiagyalni a megoldásokat hogy ismét az 1500 irányába, de legalább 1000 feletti létszámok legyenek ebben a sportágban. A megoldásokhoz pedig először fel kell kutatni a problémák gyökerét. Ez összetett dolog, ezért csak arra építeni hogy a pálya helyszíne határozza meg, szerintem nagy hiba. Lehet hogy több embert vonzz majd megint Visegrád, mindenképpen azok közül akik régebben jártak és azóta nem mennek hogy helyszínváltás volt. Viszont bármit fel merek rá tenni hogy az általános csökkenő tendenciát nem állítja meg.

Ötletelni lehet, de ha eddig nem alkotott nagyot a legtöbb szervező, most vajon mitől éreznének rá hogy mit akar a (potenciális) közönség?

 

Az én tanácsom a következő pontokból áll. Szerintem ha ezt az itthoni szervezők megfogadnák, meg lehetne fordítani a negatív trendet (ami ugye valljuk be, egy idő után a költségvetést bedönti és volt-nincs verseny..):

1. Felállítani egy szervezők és MKSZ között létrejött bizottságot, amelyben minden fél képviselt és célja hogy a magyar XCM sportágat újra fellendítse. Jelenleg tudtommal "szakmai bizottság"-on kívül ilyen nincs és a bizottság általában nem EGY konkrét céllal van megbízva, hanem adminisztratív feladatok sokaságával. Most viszont krízishelyzet van, ezt úgy kellene kezelni.

2. A bizottságnak először is meg kellene értenie a hanyatlás okait. Nem egyéni versenyek szintjén, hanem országos szinten. Mivel egy bringás bázis adja a versenyek gerincét. Ehhez nem ötletelni kellene meg kreatívkodni (minden tiszteletem Harang régi érdemeinek, de új világban élünk), hanem felmérni a piacot: KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS. Ha jól emlékszem egyetlen egy ilyen volt az utóbbi 10 évben, tavaly, akkor sem kérdeztek semmit a pályáról, bezzeg póló, gulyáságyú, minden más meg lett kérdezve. Már 40 éve létezik a marketing fogalma, melyben közvéleménykutatás által mérik fel a piaci igényt. Ez a sportág is egy "szakma", kinálat és kereslet, fel kellene végre fogni hogy nem a szervező fogja kitalálni hogy mi a piac igénye, főleg nem mivel az gyorsan változik.

3. A közvéleménykutatás előkészítése nem bringások, hanem PROFIK által, versenyzők és szervezők segítségével. Akik ehhez értenek. Akiknek a bringások felsorolják egy versenynél felmerülő szempontokat (pálya, jelölés, frissítés, versenyközpont, emlékérem, kaja, WC-k, stbstb) és a profi összeállítja a kérdőívet, elmondja miként és mikor célszerű kiküldeni/megosztani és az adatokat elemzi, javaslatokat tesz. Lefogadom ilyen még sosem volt MKSZ berkekben egy ilyen léptékű problémát illetően, pedig pont most lenne mindennél fontosabb.

4. Az eredmények megvitatása a bizottságban. Mérlegelése a lehetséges megoldásoknak és anyagi vonzatának. Döntések meghozatala hogy ezek közül melyeket vezessék be, mikor, esetleges egységes országos szinten.

5. A változások kommunikálása a versenyzőkkel. Nem csak egy körlevél, hanem erőteljes reklám országos szinten. Nem kell hogy sokba kerüljön: bringáseseményeken (Critical Mass), boltokban (szórólapozni mindenki érdeke, a boltnak is jót tesz több versenyző mert több a profi szervízigény), versenyeken (sportágat átívelően), iskolákban, közösségi házakban, stb.

 

Ja hogy ezt nekem az MKSZ-nél kellene felvetnem? Ki mondta hogy még nem tettem és még jóval többet ennél?..

A kezdeményezés mindig alulról kell hogy jöjjön. Nektek szervezőknek nem kellene várnotok amíg felülről tesznek értetek. Biztos vagyok benne hogy egy pár szervező összefogása bármit ki tud kényszeríteni az MKSZ-től, főleg egy top maraton sorozat ami az itthoni XCM gerincét adja.

 

Amire személy szerint számítok a fenti pontok betartásának eredményeként:

1. Egy sokkal jobb összkép arról hogy mitől lehetne több embert bevonzani és megtartani. Személy szerint arra tippelek hogy ha jobban versenyző-központú lenne sok verseny és kevésbé szervező-központú, már meg tudna fordulni a tendencia. Amikor azt látni hogy évekig panaszkodnak sokan egyes dolgok miatt (egytálétel, póló minősége, pályajelölés, rajtbeállás, kissebb versenyek lemondása, stb.) és semmi sem történik ezek ellen, ennél csak jobb lehet a helyzet ha hirtelen a versenyzők szempontjai kerülnének előtérbe, bármik is azok.

2. Jobb megértése a közönségnek a pénzeket is jobb helyre összpontosítaná. Vajon miért nem csökken a Crosskovácsi résztvevő szám, pedig ott még sosem volt egytálétel?.. Vannak fölösleges kiadások, tudni kellene hogy mire érdemes kiadni pénzt és mire nem. Lehet hogy a CRK-nál a technikai póló az ami nagyon vonzó, minimális felár mellett? Ha valamit feltételezünk, attól még nem biztos hogy az a mozgatórugó, ezért kellene felmérni. Így kerül a pénz a legjobb helyre.

3. Egységes fellépés országos szinten, kiszámíthatóbbá tenné a versenysorozatokat. Jelenleg egyik versenyre megy valaki, a másikra nem. A színvonalbeli különbségek miatt, de az is lehet hogy a távolság miatt, nem tudni. Együttműködés esetén fel lehetne emelni a gyengébbeket magasabb szintre, evvel a nagyobbak is jól járnak mert nem az egyik HELYETT megy valaki a másikra, hanem mert minél többet szeretne egy jót versenyezni, élményben részesülni.

 

Ez a véleményem. Persze azt csináltok vele amit akartok. Bízom benne hogy van kurázsi végre elismerni hogy nagy bajban van az egész XCM ágazat itthon és végre össze kellene fogni ez ellen és az egókat félretenni.#44
mephisoft

mephisoft

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 453 hozzászólás

A visegrádi indulású pályát jobban szerettem. Elsőre nagyon nem tetszett az esztergomi (középtávon), de mostanra már épp kezdtem megszokni, és egy kicsit meg is szeretni, van benne pár - sajnos nem túl hosszú - jó talajú, élvezetes, ritmusos szakasz. Az új pálya az első évben volt nagyon rossz, elsősorban a Dobogókő után terepen a hosszú lefelén: egyszerre összetúrt nyomvályús, köves és fatörmelékes. A nyomvályúk és a kövek sajnos megmaradtak, de a fatörmelék idén és már tavaly is kevesebb volt. (Megjegyzem szeretem én is a Crosskovácsit, de ott is volt nyomvályús-fatörmelékes-köves szakasz.)

 

Idén egyszer nagyon megharagudtam menet közben: valahol még a Dobogókő sípálya mászás előtt (a nagy baleset helyszíne előtt?) egy kanyar után egy, a pályára belógó, hüvelykujj vastagságú szederindába rohantam bele. Az ott egy elég széles erdészeti út, több nyomon is elég jól lehetett menni, de nyomot váltani a a nyomvályúk miatt már neccess lett volna, ráadásul mentek is mellettem, már nem tudtam elkerülni, elég csúnyán elkapta a karom. - Azt ott előző nap le kellett volna metszenie, aki bejárta a pályát, még akkor is, ha ő a másik nyomon ment.

Ha nem lesz TV közvetítés (idén volt?), akkor minél több zárt erdő, annál jobb; az esztergomi pálya e tekintetben is kellemetlenebb, megfővősebb.#45
Tekergek

Tekergek

  🚲

 • fórumtag
 • 1.257 hozzászólás

Visegrád, egyértelmű :)

 

Pályatisztításról annyit hogy tavaly előtt a kórházban láttam V. Zolit (az említett dobogós) aki véna közeli tüskeszúrás miatt nézette meg magát. Nekem csak 2 defektem volt, UST + löttyel.. Középtávon katasztrofális volt a pálya. Nem lehet minden verseny Crosskovácsi, de remélem ilyen Duna se lesz többet és ez csakis szervezés kérdése (ugyanabban az évben ugyanazoknál a jégkároknál stb. ugyanolyan jó volt a CRK mint mindig, itt a különbség).#46
zscs

zscs

  bringás

 • fórumtag
 • 3.306 hozzászólás
 • LocationBdapest - Wien - Mondsee

+1 Visegrád!

 

A régi budai indulású maratonról elérhető valahol .gpx?#47
pleisztocen

pleisztocen

  vendég

 • fórumtag
 • 36 hozzászólás

Nálam a tetszési sorrend valahogy így alakul a pályát illetően:

1. Budai Vár - Visegrád - hajó... (tudom, ez logisztikailag borzalom, bár kiemelkedő lenne a hazai versenyek közül és talán nemzetközileg is)

2. Visegrád

3...

4... többi topmaraton...

... Esztergom

 

Esztergomba is szívesen megyek, de azért az a sok nyílt mezős rész a város fölött az egész Pilis-Visegrádi hg. legingerszegényebb területe...

Na meg nem szeretek többször ugyanazaon a szakaszon végigmenni egy versenyen...

 

 #48
dzsonhee

dzsonhee

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 687 hozzászólás
 • LocationBad Goisern

Visegrádi indulással, aszfalton Pap rétig, a Kisrigó után a kéken az erdőben, rendes ellátással biztos mennék újra. 
Nagyon szerettem azt a pályát, közepet és hosszút egyaránt. #49
Bikertigger

Bikertigger

  maximus

 • fórumtag
 • 21.259 hozzászólás

bár mostanában nem indultam (még Visegrádon legutóbb) meg bringám sincs, de abszolút a visegrádi.

 

szemetelésről meg : (én szoktam képeket néha) bár nyilván plusz költség de egy két jó helyen elhelyezett kamera vagy azzal felszerelt "belső ember" bringás, ha más nem is csak a versenyből kizárás következményként, még ha "itthon világhírű" versenyző is az illető, tán lehet lenne némi nevelő hatása.

tőlem a természetvédelmi bírság sem lenne idegen gondolat , csakhát annak a jogi háttere .


"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

#50
alternatter

alternatter

  újonc

 • fórumtag
 • 8 hozzászólás

Visegrádi szintén... az aszfaltos pap-réti emelkedővel.

Jó volt a Salamon tornyos is, de egyre szélesednek a kormányok :)#51
peppe

peppe

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 312 hozzászólás

Visegrádi.

 

Ideális esetben pedig: 4 éven át a visegrádi, de az aszfaltos mászással kezdett, minden 5 évben pedig a Budai Várból induló. Álmodozok csak persze...


peppe módosította - 2017. július 17. - 13:55

a második p néma!

#52
gaboca1

gaboca1

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 2.348 hozzászólás

Sziasztok!

 

Idén valahogy kevesebben szóltak hozzá, tavaly még nagy volt itt a pörgés, gondolom egy páran a fórumozók közül már nem indultak.

 

Kicsit visszaolvastam a korábbi kommenteket, a többség a korábbi visegrádi pályát sírja vissza. Mivel Harang is visszavonul, jogosan vetődik fel a kérdés hogyan tovább. A kezdetektől fogva részt veszek a verseny szervezésében, ahol a pálya kialakítása, kitűzése, biztosítása a feladatom. A véleményeket is rendszeresen olvasom, így ebben az új helyzetben felmerült bennem, hogy felhasználva a két évtizedes tapasztalatot, valamint azt, hogy ma is rendszeresen montizok, újra visegrádi helyszínnel rendezzünk meg egy maratont. Persze szeretném azt elérni, hogy minél élvezetesebb legyen a verseny, így előzetes egyeztetések szükségesek a hatóságokkal már most, hogy partnerek e ebben. És szükséges az is, hogy minél többen el is induljanak a versenyen, mert ez adja meg a szervezés alapját, így minden erőnkkel a kiszolgálásra helyeznénk a hangsúlyt.

 

Tehát kíváncsi vagyok mi a véleményetek!

 

Egy kis aktuális még a mostani versenyhez. Természetesen most is volt egy szemétszedő kontroll, ahol a kevésbé észlelhető apróbb, de nagyon bosszantó, tasakok, fiolák és kupakok, valamint az egyéb (pl. turisták) szemétjének összeszedése volt a cél. Erdész lévén ez kötelességem is, nem tűröm a szemetet az erdőben! Sajnos képet nem tudok csatolni, de a rövid távon kb 40 db különböző tasakot fiolát szedtem össze, a középen összesen pár darabot. No komment!

 

Üdv! G. Rezső

Szia Rezső!

 

Részemről üdvözölném a régi pálya vissza hozatalát!#53
DMRezső1

DMRezső1

  újonc

 • fórumtag
 • 12 hozzászólás

Sziasztok!

 

Idén valahogy kevesebben szóltak hozzá, tavaly még nagy volt itt a pörgés, gondolom egy páran a fórumozók közül már nem indultak.

 

Kicsit visszaolvastam a korábbi kommenteket, a többség a korábbi visegrádi pályát sírja vissza. Mivel Harang is visszavonul, jogosan vetődik fel a kérdés hogyan tovább. A kezdetektől fogva részt veszek a verseny szervezésében, ahol a pálya kialakítása, kitűzése, biztosítása a feladatom. A véleményeket is rendszeresen olvasom, így ebben az új helyzetben felmerült bennem, hogy felhasználva a két évtizedes tapasztalatot, valamint azt, hogy ma is rendszeresen montizok, újra visegrádi helyszínnel rendezzünk meg egy maratont. Persze szeretném azt elérni, hogy minél élvezetesebb legyen a verseny, így előzetes egyeztetések szükségesek a hatóságokkal már most, hogy partnerek e ebben. És szükséges az is, hogy minél többen el is induljanak a versenyen, mert ez adja meg a szervezés alapját, így minden erőnkkel a kiszolgálásra helyeznénk a hangsúlyt.

 

Tehát kíváncsi vagyok mi a véleményetek!

 

Egy kis aktuális még a mostani versenyhez. Természetesen most is volt egy szemétszedő kontroll, ahol a kevésbé észlelhető apróbb, de nagyon bosszantó, tasakok, fiolák és kupakok, valamint az egyéb (pl. turisták) szemétjének összeszedése volt a cél. Erdész lévén ez kötelességem is, nem tűröm a szemetet az erdőben! Sajnos képet nem tudok csatolni, de a rövid távon kb 40 db különböző tasakot fiolát szedtem össze, a középen összesen pár darabot. No komment!

 

Üdv! G. Rezső

 

 


 • mephisoft kedveli ezt

#54
kpal33

kpal33

  új vendég

 • fórumtag
 • 16 hozzászólás

A szurkolói kemény-magból készült fotók! ;)

https://www.dropbox....VI5_KzBAla?dl=0#55
szak

szak

  vendég

 • fórumtag
 • 350 hozzászólás

Köszönjük a szép nagy képeket!

Teljesen tuti volt a verseny, jó kis strand-idő, a mezei vesekő rázatók voltak a legjobbak :D ! Poros volt rendesen, néhány helyen nem ártott az óvatosság. A pizza sokkal jobb, mint a savas tészták korábban. Harang úr több helyen is feltűnt a pályán, szurkolt, én bírtam az öreget.


 • julien72 kedveli ezt

#56
bary

bary

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 264 hozzászólás

Sziasztok,

 

Dobogókőn és egy kicsit Esztergomban is fotóztam.

A képeket itt éritek el:

https://drive.google...a1E?usp=sharing

 

:rolleyes:


bary módosította - 2017. július 10. - 20:10


#57
milankopasz

milankopasz

  újonc

 • fórumtag
 • 10 hozzászólás

Ez volt az első Duna maratonom, így nem tudom milyenek voltak a korábbiak. Egy biztos, a pálya jelölése rendben volt, aránylag tiszta is volt (bár nem gondolom, hogy sterilre kéne pucolni mindig az erdőt).

Szóval nem tudom Harang eddig mit csinált, hogy miért nem ment neki, de így utoljára azért összehozta a dolgot. #58
xclajos

xclajos

  vendég

 • fórumtag
 • 158 hozzászólás

Eladó egy db Master-1 női, középtáv nevezés, 5000 Ft, Bp-en.

Tel: +3620-91-30-353#59
marton

marton

  fórumfüggõ

 • fórumtag
 • 3.638 hozzászólás

Eladó 2 db középtávos nevezés, Bp-en

Tel: 0620-913-0353


Marci

#60
zscs

zscs

  bringás

 • fórumtag
 • 3.306 hozzászólás
 • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Anno leírtam itt és elég bőven a magam dolgait, a 2015-ös katasztrofális pályahelyzetet (amit Crosskovácsi érdekes módon meg tudott oldani és időben...), például keresztbe dőlt farönk kanyar után a pálya közepén, gallyak mindenfelé, belógó tüskebokrok, ami miatt volt dobogón végzett elit sporttárs, akin orvosi beavatkozást is el kellett végezni, a borzasztó közös rajtot nem csak az erősebb középtávosokkal, hanem sajnos a középtávon induló turbóhobbistákkal, akik miatt beragadtunk, mint légy a légypapírba, satöbbi. A tavalyiról csak hallottam, milyen volt, örültem, hogy nem mentem; no de az idei már biztos jó lesz, menjetek, hajrá! :)


zscs módosította - 2017. június 30. - 16:07

 • zeezoltano kedveli ezt