Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Duna Maraton | Esztergom

- - - - -

 • Lépj be és szólj hozzá
309 hozzászólás a témában

#1
osi22

osi22

  vendég

 • fórumtag
 • 34 hozzászólás

Újra felhoznám a DM témáját:

 

mivel jelenleg (velem együtt) több min 180 jelentkező nevzése van még mindig várólistán, email üzenetekre nem válaszolnak, és a közösségi médiában is lapulnak, sajnos egyre inkább kezd Uluwatu kommentj beigazolódni.

Tud bárki bármiféle újabb információt?

Köszi előre is!

 

#2
zeezoltano

zeezoltano

  bentlakó

 • fórumtag
 • 6.043 hozzászólás

Az előttem szólóhoz csak egy két gondolat magyar versenyre még nem neveztem be. (előre nem is tervezek benevezni esetleg edzés jelleggel majd elindulok néhányon helyszíni nevezéssel) ellenben 2 külföldire már igen és már be is fizettem. 2 négynapos mind a kettő szállással ellátással. Viszont két véglet az egyiket bringások szervezik bringásoknak ez kifejezetten olcsó és hatalmas buli, ár-érték arányban verhetetlen. A másik egy vérprofi szervezésű UCI kategoriás verseny ez drága. A lényeg hogy mindkettő hozzá állása a szervezéshez klasszisokkal a magyar versenyek felett van. Egyébként nekem a Duna mindig az utolsó verseny volt a sorban évek óta. Pont  szervezetlensége-hozzáállása miatt.


Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

#3
Uluwatu

Uluwatu

  vendég

 • fórumtag
 • 180 hozzászólás
 • LocationBudapest

Egyszerű a képlet, nem kell ezen meglepődni: Harang úr már nem tud megélni a torzszülöttjéből, ezért eltaszította magától és igyekszik magának kitermelni a nyugdíját a Balatoni versennyel, de hálátlan kezekbe adta a Dunát, olyannak aki (tudatában a lehetséges következményeknek) meg akart fejni egy haldokló tehenet. Ilyenkor csak adócsalás, körbetartozás és hasonlóak jutnak az ember eszébe, mindenki töltse ki a maga tapasztalatából hogy ilyenkor mi szokott történni. Semmi jó. A "hivatalos" Duna etetés és igen rossz szájízű levél jól tükrözi hogy most már csak a versenyzők beetetése zajlik, ép eszű ember nem fizet be arra ami már nem fog megtörténni, mert most már csak az új szervező veszteségét fizetné ki és ebből egy fillért sem fog látni, de versenyt sem. Harang úr ezért rághatott be az új tulajra és el sem hívta az újabb megbeszélésekre, pedig ő is tudhatná hogy egy veszteséges dolgot átadni sosem hozhatott volna neki hasznot. Mindenennek az igazi áldozata a versenyzők.

Lehet itt véleményeket megosztani arról hogy mi a jó és nem jó verseny itthon, személyes preferencia alapján hogy hol szebb a pálya, olcsóbb, jobb a kaja vagy póló, stb., de az igazság az hogy a táj adottságain kívül súl sok jót nem tud azt ember felsorolni a mai versenyekről: amit el lehet rontani, elrontanak, számomra egyetlen kivétel még mindig a Crosskovácsi, de ez is csak egy vélemény és fene tudja meddig, most hogy a Top Maraton része lett. Mindenesetre nincs olyan hogy "a Duna maraton". Csak olyan van hogy a Harang úr által szervezett, Esztergomból induló, vagy régen Visegrádból induló, maraton. Amikor ebből az egyenletből valamit kiveszünk, legyen az helyszín vagy személy, már nem ugyanarról a maratonról beszélünk, még ha a név ugyanaz is. Tehát "A Duna" mint olyan már nem létezik, mivel már nem ugyanaz. "A Duna" volt leginkább a Visegrádi indulású Harang szervezés (ha félretesszük a sokkal régebbi Budai Bárból való indulást), majd az Esztergomi Harang szervezés volt a "Duna 2", most pedig a már nem kizárólag Harang úr által szervezett "Duna 3". Mint egy Hollywoodi film, amikor egyre rosszabb már a történet de még megfejik egy párszor mielőtt végleg nincs rá igény. Nincs új a nap alatt.

 

Sokkal érdekesebb viszont tágabb értelemben amit itt látunk: a kis magyar XCM világ utolsó rúgkapálózása, melynek első áldozata a Duna. No nem úgy "áldozat" hogy a Duna valami külső erő vagy körülmény miatt tart ott ahol, hanem a szervező(k) inkompetenciájának és kapzsiságának folyományaként a saját vesztük, mely felé magukat (és az egész szakágat) sodorják már évek óta. A Duna csak az első, de ahogy már évek óta mondom, a többi elkerülhetetlenül ugyanúgy meg fog szűnni, mert nem fogják fel hogy másként kellene csinálni a dolgokat. Fel kellene végre fogni hogy egy koncepció önmagában nem tart fent valamit, hanem DOLGOZNI IS KELL. Folyamatosan kapcsolatban kell lenni "a piaccal", jelen esetben a létező és potenciális versenyzőkkel, a lehetséges pénzforrásokkal, a bringás trendekkel. Mára már akkora a távolság a szervezők és a versenyzők között Magyarországon, hogy egyre kevesebben járnak versenyezni, a tendencia a résztvevők felezését mutatja 10 év alatt a Top Maraton sorozatban, ahogy korábban is írtam ez egy kritikus pontnál azt jelenti hogy már nem éri meg szervezni. A Crosskovácsi megint csak egy óriási kivétel, mely szép lassan nő: mert ők másként csinálják. Nemhiába hogy a Top Maraton most hogy érzi a vesztét, tőlük várja a megmentést, végre rájöttek hogy a CRK valamit csak jobban csinál, csak nem értik hogy mit. Én legalábbis kétlem hogy a CRK esedezett volna a Top Maratonnál azért hogy fel legyenek véve a süllyedő hajóra, nem is értem hogy mi jót várnak attól.

A Dunánál pontosan ez történt: lemaradt. Harang urat utólérte a saját inkompetenciája, ezt nem sértésnek szánom hanem tény: személyi kultuszból nem lesz profit, facebook bejegyzései hogy ő mit hozott létre, a múlt "tündöklésére" utal, nem a jelen helyzetre. A Crosskovácsin kívül jelenleg nincs régebb óta fennálló verseny mely életképes. Nem, a Szilvás, Mátra vagy Bükk sem, melyek ugyanúgy nem kompetens szervezéssel nőttek meg, hanem egy trendet meglovagoltak, támogatások millióit vették és veszik fel, szerencséjük volt a táj adottságaival és ez a szekér magától ment. Bakonybél egy kérdőjel, melynél elnézve a baleseteket és nemtörődömséget, minden jel arra utal hogy szintén nem tart sokáig. A többi verseny létszáma pedig elenyésző, a Nyugat maraton kupa mint tudjuk már csődbe ment egy pár éve.

Mostanra a versenyzők igényeinek már nem tudnak megfelelni a szervezők. Egyrészt mert nem ismerik ezeket (mert sosem foglalkoztak vele), másrészt mert ezek már túlnőtték azt amit a versenyek nyújtanak. Két teljesen külön világ a szervezőké és versenyzőké és monstanra a versenyzők "felnőttek" és már nem elégednek meg a szétfolyós nokedlis zsírkupaccal amit étel gyanánt eléjük dobnak, az eltévedések és balesetek sorozata a rossz pályajelőlés és karbantartás hiánya miatt mely szezonkiesést és jelentős anyagi kárt jelent, vagy éppenséggel a költségek növekedésével nevezés gyanánt, mely nem jár jobb szolgáltatással. A bringás közösség azon része mely (még) versenyez egyre "tehetősebb" a hobbitúrázókkal szemben, mivel versenyezni egyre többe kerül hogy lépést tarts vetélytársaiddal (26"ról 29"re, merevvázról össztelóra, aluról karbonra, pulzusmérőről wattmérőre, vitaminok/gélek/kiegészítők már alap, technikai ruhák egyre drágábbak, stbstb.), az elvárások is megnőnek amikor egy milliós bringán, többszázezres ruházattal résztveszünk egy versenyen ahol hirtelen egy balkáni szolgáltatást (sem) kapunk. 10 év távlatában ezt már egyre kevesebben fogadják el, főleg mivel egyre többen látják a külföldi versenyek színvonalát, illetve hogy egy egyszerű túrázás országunkban mennyivel szebb élmény tud lenni mint egy Top maraton etapp.

 

Egy szó mint száz, a Dunának annyi. De hamarosan a többinek is, hozzá kell szokni a gondolathoz.

Vagy jobbat szervezni. Ahogy egy sértődött szervező bácsi javasolta.


 • Rabbit, zeezoltano és cakes kedveli ezt

#4
cakes

cakes

  fórumtag

 • fórumtag
 • 29 hozzászólás
 • LocationJászberény
Van bárkibek bármi információja, hogy mi ez a nagy csend a maraton nevezés mögött? Az utalás elment, visszaigazolás semmi, az Odin-ban is várólistán van mindenki ...

#5
zeezoltano

zeezoltano

  bentlakó

 • fórumtag
 • 6.043 hozzászólás

Kicsit elfogult vagyok, mert ez volt az első verseny amin valaha indultam és ezen sikerült életemben először 2. helyen végeznem a kategóriámban. De mindig elcsodálkozom a sok negatív kommenten a Dunával kapcsolatban. Szerintem semmivel sem rosszab, mint a többi, sőt, szerintem kb. mindegyik ugyanolyan jó.

(Offtopic, de  megemlíteném még a Bakonyerdőt is, ami szintén nagyon nagyon jó.)

Azért tudod rengeteg negatívum van ami nagyon jellemző a Dunára, de hogy mikor a hosszúról beérve 1 szeletke sárgarépa képviselte a svéd asztalt az azért a legalja, és mikor rá kérdeztem erre harangnál azt mondta ne izguljak már a középnek se nagyon volt. Na ha ezt nem érted akkor tényleg elfogult vagy.


 • blash és Rabbit kedveli ezt
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

#6
pleisztocen

pleisztocen

  vendég

 • fórumtag
 • 28 hozzászólás

Kicsit elfogult vagyok, mert ez volt az első verseny amin valaha indultam és ezen sikerült életemben először 2. helyen végeznem a kategóriámban. De mindig elcsodálkozom a sok negatív kommenten a Dunával kapcsolatban. Szerintem semmivel sem rosszab, mint a többi, sőt, szerintem kb. mindegyik ugyanolyan jó.

(Offtopic, de  megemlíteném még a Bakonyerdőt is, ami szintén nagyon nagyon jó.)


 • joshua kedveli ezt

#7
zscs

zscs

  bringás

 • fórumtag
 • 2.654 hozzászólás

A 2015-ös Duna hosszú életem egyik legrosszabb versenye volt, de az ideiről már sok jót hallottam. A Top része lesz vagy sem, lehet, megnézem jövőre! ;-)


 • pleisztocen kedveli ezt

---

1. Canyon Lux CF 2018
2. Canyon GrandC CF SL 2016, 1x11

3. Canyon Inflite AL 8.0S - CX/roadbike, SRAM Red eTap, 2014

https://www.strava.c...thletes/2373507


#8
szak

szak

  vendég

 • fórumtag
 • 295 hozzászólás

Van egy kis zűr az új duna szervezőkkel ;)

Bízom benne, hogy a zűr eloszlik és tényleg megtartják a versenyt. Az hogy kikerült a Top maratonból mindenképpen presztízs veszteség. Ez az egész valahogy annyira jellemző kis hazánkra...#9
Tekergek

Tekergek

  🚲

 • fórumtag
 • 1.235 hozzászólás

Van egy kis zűr az új duna szervezőkkel ;)

 

Vagy a régiekkel, vagy mindkettővel  :P


 • zeezoltano kedveli ezt

#10
MJani01

MJani01

  maximus

 • fórumtag
 • 15.820 hozzászólás
 • LocationSzékesfehérvár

 

Eredetileg a Cikkek a weboldalon...-ba írtam, de bemásolom ide, hátha valakit érdekel:

Most olvasom a megújult Top Maraton cikket. Hol a Duna? Sportaktív honlapon már sehol, de még él a dunamaraton.hu, címlapon a 2019-es versenydátummal. Plusz Harang úr állítólag visszavonult, de ott ül az asztalnál a főszervezők között. Hoppá, most olvasom, hogy a Dunát és a Balatont más cégek szervezik (Duna Maraton Sport Kft., Bringa Erdő Kft.) Eddig észre sem vettem... Írok egy email-t a Dunának, hátha válaszolnak.

 

Íme levelezésem a Duna egyik szervezőjével:

Hello,
érdeklődöm lesz Duna maraton 2019-ben? Meglepődve olvastam a Bikemag-en
a 15 év után kibővül a Top Maraton sorozat c. cikket.
Előre is köszi...

 

A válasz:

Köszönjük a kérdést.
 
Természetesen lesz! 
Sőt, a legjobb ami valaha volt - jubileumi 20. éves futamra készülünk! 
 
MI is meglepődve olvastuk -  csak nov 22-én de. kaptunk egy pár soros mailt hogy jövőre nem vagyunk a sorozat tagjai.
Az okát nem tudjuk még mi sem, csak tippünk van: 
 
1., Túl rossz volt a többi verseny szervezési színvonalához képest a DM
2., Túl jó volt a többi verseny szervezési színvonalához képest a DM
(erre a szokásos év indító on-line kérdőívünkben visszakérdezünk)
 
De igazából majdnem mindegy is - a jövő a lényeg.
 
Várunk szeretettel Esztergomban 2019. július 06-07-én!

 

Van egy kis zűr az új duna szervezőkkel ;)A sebesség mindent megold.

 


#11
szak

szak

  vendég

 • fórumtag
 • 295 hozzászólás

Eredetileg a Cikkek a weboldalon...-ba írtam, de bemásolom ide, hátha valakit érdekel:

Most olvasom a megújult Top Maraton cikket. Hol a Duna? Sportaktív honlapon már sehol, de még él a dunamaraton.hu, címlapon a 2019-es versenydátummal. Plusz Harang úr állítólag visszavonult, de ott ül az asztalnál a főszervezők között. Hoppá, most olvasom, hogy a Dunát és a Balatont más cégek szervezik (Duna Maraton Sport Kft., Bringa Erdő Kft.) Eddig észre sem vettem... Írok egy email-t a Dunának, hátha válaszolnak.

 

Íme levelezésem a Duna egyik szervezőjével:

Hello,
érdeklődöm lesz Duna maraton 2019-ben? Meglepődve olvastam a Bikemag-en
a 15 év után kibővül a Top Maraton sorozat c. cikket.
Előre is köszi...

 

A válasz:

Köszönjük a kérdést.
 
Természetesen lesz! 
Sőt, a legjobb ami valaha volt - jubileumi 20. éves futamra készülünk! 
 
MI is meglepődve olvastuk -  csak nov 22-én de. kaptunk egy pár soros mailt hogy jövőre nem vagyunk a sorozat tagjai.
Az okát nem tudjuk még mi sem, csak tippünk van: 
 
1., Túl rossz volt a többi verseny szervezési színvonalához képest a DM
2., Túl jó volt a többi verseny szervezési színvonalához képest a DM
(erre a szokásos év indító on-line kérdőívünkben visszakérdezünk)
 
De igazából majdnem mindegy is - a jövő a lényeg.
 
Várunk szeretettel Esztergomban 2019. július 06-07-én!

 • pleisztocen kedveli ezt

#12
MSONAJ

MSONAJ

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 1.462 hozzászólás

Máhr Atilla fotózott. A face-en vannak képek a profilján. De nagyon válogatós,csak főleg az ismerőseit fotózza. Néha elkapunk egyet-egyet. Meg van a Dunamarton.hu -n 


Team Heavy Pedál Szeged

#13
Spiltyu

Spiltyu

  vendég

 • fórumtag
 • 217 hozzászólás

Nem találtam egyetlen fényképet én sem... :(


...innentõl nyélen!

#14
julien72

julien72

  vendég

 • fórumtag
 • 42 hozzászólás

Halihó!

Most tényleg nincs egy darab kép sem a versenyről? Legalább 4-en fényképeztek..... :(


 • szak és cakes kedveli ezt

#15
Fifty

Fifty

  vendég

 • fórumtag
 • 23 hozzászólás

TopMaratonban talán a legtechnikásabb pálya, valamerre mindig meredek, hosszú eleresztős rész kevés van, mindig jön valami a képbe, szóval kell fék is megtartani, meg erő is mászni. Egyetlen hátrány, hogy nehéz előzni mert annyira egynyomos. Az elején kell helyet fogni, mikor elengedik a mezőnyt az autóval, bár elég sokáig jött velünk...egy láncledobással üresbe kapcsoltam, vagy 40-en elmentek mellettem és még így is visszatudtam érni eleresztés előtt az első 20-30 méterre. Az egynyomosságot igazolja az is, hogy sosem tekertem üresen..vagy jöttek rám, vagy érkeztem valakire, mikor kicsit barátságosabb lett a talaj akkor ment a helycsere, így a mezőny nagy része biztos könyvelhet el benne maradt időt, akár perceket, beszorulás miatt.  A városi részt egyszerűsíthetnék/rövidíthetnék, nem vagyok helyi, de nem biztos, hogy jó ötlet egy több száz fős mezőnyt egy 3 méter széles sikátorba terelni, ahol még parkolnak is :S az offroad részen viszont a grízesebb kanyarok külső íven szalagozása jó volt, már a ráérkezésnél láthatóvá tette, hogy nem érdemes nagyon beleszállni, előző évben én is kisodródtam ezek egyikén, meg a Duna-parti szakasznál majdnem eltévedtem, mert egyszerűen vége lett a szalagoknak és pályaőr sem volt sehol. Ez a dolog meggyógyult, szóval jelölésből rövidtávon hibátlan!!!
Összességében jó volt, a célegyenesben még egy fiatal sporttárs úgy vert oda, ahogy én szerettem volna valakit befutónál :D
Grat mindenkinek!#16
cakes

cakes

  fórumtag

 • fórumtag
 • 29 hozzászólás
 • LocationJászberény

Ez nekem is feltűnt, hogy vagy a mezőny 'javult fel' ennyire vagy a pályával/vezetéssel történt valami, mert konkrétan az első 8-10-12km-ig egyben volt a mezőny.  :huh: (rövid táv)
 #17
embé

embé

  fórumtag

 • fórumtag
 • 57 hozzászólás
Pólót szerintem a gps-es nyomkövetés vitte el. Kolompos télapó király volt, a pálya jó volt, köves, vízmosásos, mint idén mindenhol.
A lassú rajt nem volt jó. Miért kell 15-20-szal felmenni a Vaskapúig egyben? Lefelé fékez a felvezető, hogy ne menjünk gyorsan, de a tömeg közepén már megálltak.
Összességében jó volt.
 • cakes kedveli ezt

#18
szak

szak

  vendég

 • fórumtag
 • 295 hozzászólás

Jó kis verseny volt. Gyors pálya, minimális sár, tök jó egynyomosok és egyebek, sípályát leszámítva nem túl hosszú felfelék. A frissítők személyzete nagyon segítőkész és kedves volt. Magyar versenyhez képest egész sokan szurkoltak, különösen az ősz szakállú bácsi kolomppal, néha úgy ordított, hogy csak néztem - köszönjük! Pólót kicsit hiányoltam, a szárított pizzát alig bírtam megenni, de az éhség nagy úr. Összességében kiválóan éreztem magam.#19
pcgery

pcgery

  újonc

 • fórumtag
 • 2 hozzászólás

Sziasztok, Duna Maraton középtáv, M2 nevezés eladó. Harminc 816 9396#20
TheKop

TheKop

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 273 hozzászólás
Sziasztok!Duna maraton M1 hosszútávos nevezés eladó!
06 hetven 626 harmincöt 07
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."