Ki lesz irva, hogy a frissitopontok hany km-nel lesznek?
Térkép alapján: (Az első frissítő nem tudom, hogy rövid/közép/hosszú távnak csak odafele, visszafele vagy mindkétszer lesz-e.
Mini táv:
5 km ( talán Vaskapu parkoló a neve)
Rövid táv:
13,6 km (Barátkúti erdészház)
Közép táv:
23.7 km (Füzes kút)
33.2 km (Dobogókő)
49 km (Barátkúti erdészház)
Hosszú táv:
23.7 km (Füzes kút)
33.2 km (Dobogókő)
42.9 km (Pilisszentlászló)
53.3 km (Pilisszentkereszt)
56.7 km (Dobogókő)
72.5 km (Barátkúti erdészház)
Tegnap kitekertem és közelről megnéztem a sípályá(ka)t. Először a zsindelyes vendégház melletti kis tányéros felvonó alá is bekukkantottam, első-hátsó satufékben messze a nyereg mögé guggolva lecsúsztam 20-30 métert aztán rájöttem hogy nem akarok még meghalni, a vissza "tekerésben" se. Nagy nehezen visszamásztam, ha arra menne akkor ez a verseny úgy ahogy van felejtős lenne
Sajnos a kicsit arrébb lévő sípálya se sokkal jobb, nagy része csúszós fű/gaz, középen egy keskeny, majdnem ugyanolyan meredek földes rész. Fűvön se fel se le, rögtön elcsúszol. A kis alu merevfarummal a földes részen is csak satuban tudtam lefelé csúszni - egészen a letörésig, amit (főleg fölfelé) egy fűbe kitéréssel lehet csak megoldani, de a fűvön oldalazni szintén majdnem lehetetlen, alig tudtam visszamászni. Ráadásul ez fölfelé a végén lesz, amikor már nagyjából kiköpted a beled. Egészen addig csúsztam amig rájöttem hogy satuban is gyorsulok és inkább most kéne leszállni. Lefelé még össztelóssal se vállalnám be, mert a földes sáv elvisz balra és az alján nincs hely/alkalom fékezni (mindenhol fű, terep alatta nem is feltétlen sík). Viszont fentről gyönyörő volt a Dunakanyar naplementekor, amiben sokaknak része lesz ha visszafelé az egészet meg kell mászni. Én nagy valószínűséggel szépen begörcsölök vádlira valahol félúton és feladom, vagy több órát eltöltök etapokban, nyújtással stb.
Komolyan, inkább 10x az egész Ördögoldalt (ami nagyjából tekerhető) mint ezt egyszer, ha ez belekerül akkor ez mint verseny kuka, mert nem a bringás teljesítményről fog szólni hanem hogy kinek van triatlonos/terepfutó/hegymászó edzettsége. Ráadásul még rohadt hosszú is, nem olyan Balatonlelle féle vége hanem tízszer akkora. Ha nem megy máshogy még egy nagy aszfaltkör is jobb ötlet.
Ha még saras/nedves is lesz akkor eladó egy középtáv.
Na azért ennyire nem drámai a helyzet, tényleg gyilkos, nem jó dolog, ha annyira meredek, hogy tolni kelljen, de sajnos sokszor ez is benne van a pakliban. Annyira nem gáz ez a sípálya egyébként, 100 méter szint és 300 méter távolság az, ami már tekerhetetlen. Külföldi nagy nevű versenyekre van, hogy ennél jóval keményebbet betesznek, ahol az elit ugyanúgy tolja, voltam olyan helyen, ahol egybe 500 méter szintet kellett tolni.
Nyílván nem direkt lesz így, a helyzet hozta ezt, nem "rendelte be" senki decemberben a jégtörést.