Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Agyváltók

- - - - -

• Please log in to reply
2484 replies to this topic

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Lenkei Péter, de mondjuk tõle közvetlenül talán nem fog menni. Inkább itt rendeld meg:
http://www.bringavarazs.hu/

én is itt vettem.

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,256 posts
Azt mondjátok meg nekem legyetek szívesek, hogy kis országunkban ki forgalmaz rohloff speed hub-ot!
www.magicteam.hu

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 posts
A Sram féle markolatváltókat én mindig is szerettem, szóval az nem lenne gond.

"kevésbé finom járású, mint a Shimanók": ezalatt a váltások finomságát érted, vagy pedig hajtás közben amit érzel, hogy dolgoznak a fogakerekek, és finoman "rág"?

Konnektororrú

Konnektororrú

vendég

• fórumtag
  • 98 posts

Az i-Motion váltókarral 234 EUR, Alfine 189 EUR alles zusammen, kb 12ezer a különbség. i-Motion-rõl viszont még semmiféle tapasztalatot nem hallottam :( Az megint más kérdés, hogy Sram párti vagyok :) Úgy érzem eljött a pillanat, amikor magam sem tudom hogy most mivan, és azt hogy mi lesz, fõleg nem :D

Például nincs hozzá gombnyomogatós váltókar, csak tekergetõs :) Egyébként amit olvastam róla, abból az jön ki, hogy tartósabb, de kevésbé finom járású, mint a Shimanók :)

Konnektororrú

Konnektororrú

vendég

• fórumtag
  • 98 posts

A sorját csak úgy kötekedésképp írtam, végeredményben igazad van. A fekete nekem is jobban tetszik, az i-Motion 9 túl drága, szóval Shimano-val fogok barátkozni úgyis. Remélem fogom szeretni:)

Nekem ez van az SG-8R35-höz, ami belülrõl 1:1-ben Alfine:

http://bike.shimano....69830640176.jpg

Szerintem ez csinosan néz ki, és nem sorjás :) Szerintem ha az enyémhez jó, akkor az Alfine-hoz is!

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 posts
Az Alfine rendszert csak ajánlani tudom. álomszépen mûködik. csak azt sajnálom, hogy nem váltottam sokkal régebben már agyváltós rendszerre.

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 posts
Az i-Motion váltókarral 234 EUR, Alfine 189 EUR alles zusammen, kb 12ezer a különbség. i-Motion-rõl viszont még semmiféle tapasztalatot nem hallottam :( Az megint más kérdés, hogy Sram párti vagyok :) Úgy érzem eljött a pillanat, amikor magam sem tudom hogy most mivan, és azt hogy mi lesz, fõleg nem :D

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts
sztem nincs nagy különbség az alfine és az i-Motion ára között:
http://bike-componen...75c5c73e480711a

http://bike-componen...75c5c73e480711a

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Ez a beszéd!! :cool2:

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 posts
A sorját csak úgy kötekedésképp írtam, végeredményben igazad van. A fekete nekem is jobban tetszik, az i-Motion 9 túl drága, szóval Shimano-val fogok barátkozni úgyis. Remélem fogom szeretni:)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Ízlések és pofonok.
Tény, a sorja eltávolítható, ;) és ha mégis megveszed, egy idõ után megszokod, a használata pedig kárpótol mindenért. a fekete verzió azért - nekem - tetszik. Én ilyennel próbáltam a szettet. De Te tudod! Szerintem tedd túl magad a dolgon.

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 posts
Igen, ráadásul az amit néztem pont ezüst színû volt-ami nekem kevésbé tetszik, oldalt tiszta sorjás, kopogós kínai mûanyag "fíling", és az a "formatervezés".....:D hallottam már hogy a japánok nem nagy ászok formatervezésben, de hogy ennyire :) Felbérelhetné néha Jonathan Ive-t a Shimano, rájuk férne :D

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Erre gondoltál?
http://cycle.shimano...D=1224861944407

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 posts
Volt ma szerencsém megfogdosni egy Alfine agyváltó szettet. Maga az agy tényleg szép és jó, szerelékkel, 17T-vel, csavarokkal együtt 1800g körül van. A váltókar viszont.....hát arra azt kell mondjam hogy atyaúristen, irtó gusztustalan, bûn ronda, én legalábbis nem szivesen tenném fel a bringámra ha nem muszáj. Nincs semmi megoldás arra, hogy ne az Alfine váltókarral kelljen használni?

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 posts
Koszi a valaszt, akkor ugy erzem egy ilyen arfekvesu cuccal nem eppen ajanlott kiserletezgetni. Csak lenne mar penzem ra :)

Konnektororrú

Konnektororrú

vendég

• fórumtag
  • 98 posts

Mostanaban engem nagyon gondolkodoba ejtett az Alfine, csak az arfolyam ne lenne ilyen...
Egy olyan kerdesem lenne viszont, hogy: van ugye az agyvaltokhoz valo valtokar, jelen esetben Shimano, ami bun rondan nez ki-szerintem. Tudnam ezt helyettesiteni egy 8 sebesseges Shimano valtokhoz valo Sram Attackkal, vagy sem? Vagy agyvaltohoz csak es kizarolag agyvalto valtokar jo?

Öööö... az agyváltóhoz nagyon pontos váltás kell, elég egy törtmilliméter difi a bovdenhúzásban, és már raccosan fog húzni. Szóval érdemes azért kipróbálni elõbb, mielõtt megvenné az ember. A rendes Nexus váltókarok asszem, jók az Alfine-hez is. De amúgy abból illik kiindulni, hogy adott agyváltó csak a hozzá való váltókarral fog rendesen mûxeni.

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 posts
Mostanaban engem nagyon gondolkodoba ejtett az Alfine, csak az arfolyam ne lenne ilyen...
Egy olyan kerdesem lenne viszont, hogy: van ugye az agyvaltokhoz valo valtokar, jelen esetben Shimano, ami bun rondan nez ki-szerintem. Tudnam ezt helyettesiteni egy 8 sebesseges Shimano valtokhoz valo Sram Attackkal, vagy sem? Vagy agyvaltohoz csak es kizarolag agyvalto valtokar jo?

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 posts
  • LocationBudapest
Hali!

Ebayen láttam, érdekelt a véleményetek, hogy megéri-e.
Nos ebayen is eléggé elszaladt az ár, nem vettem meg.

üdv
J.

saintee

saintee

vendég

• fórumtag
  • 22 posts

Szevasztok!

Beraktam a dolgot az értékbecslés topicba is, eredménytelenül...
hátha hozzá tudtok szólni:

Mennyiért lehet eladni az alábbi jószágot szerintetek.:
2006 os CC (cross country) DB (disc brake) OEM2 Rohloff 800km-t futott, egy évet állt, nem esett még túl az 5000-es olajcserén. tökéletes mûszaki állapotan, kevés karcolással.

Az agy egy Mavic XM321 ben van benne, 160 as Rohloff tárcsával...

vélemények?

J.

Szia!

Ha esetleg tényleg el akarod adni -gondolom ezért érdeklõdsz- , küldj egy privát üzenetet, engem érdekel!!!
fanatiX mtbc

Konnektororrú

Konnektororrú

vendég

• fórumtag
  • 98 posts

Úgy jó két éve (talán az ebay-en) árult valaki 5 db. Elan12-est egyben, és itt agyaltunk lor-ral és a többiekkel, hogy érdemes volna-e megvenni hogy aztán szétdobjuk, - de aztán letettünk róla.
Talán 95-96-táján jelent meg ez a váltó, de valahogy elég hamar leálltak a gyártásával, és ez több mint gyanús... (Az akkori dokumentáció 339%-os áttételt adott meg).
Most láttam a Pepedál-nál, hogy föltették az új, SRAM I-MOTION 9-es agyat, aminek érdekes módon majdnem azonos az áttételi tartománya (340%), mint az ELAN-nak volt, a fokozatok is szépen követik egymást, (14%-kal kezd, majd végig 17%, és a legvégén újra 14%), és van belõle tárcsafékes, szabadonfutós és kontrás változat is, 60-66,000 Ft közötti áron.
Ez azért sokkal olcsóbb, mint a Speedhub, de ha a legolcsóbb 8 sebességes Nexus (307%) árát veszem alapul, akkor 29,000 Ft-ért ez (a leg)jobb ár/érték mutatójú agyváltó...

Hát azért az SG-8R20, mint legolcsóbb Nexus 8 finoman szólva is hagy némi kívánniválót maga után. Az még hagyján, hogy kattog, mint az õrült, de 3-4-ben (és - ennek megfelelõen - kisebb mértékben 7-8-ban is, hisz' az ugyanaz, mint a 3-4., mert a Nexus 8 alapvetõen 4 sebességes, csak épp közbe van iktatva egy tengelykapcsoló) kifejezetten raccos a húzása, kábé olyan érzés, mint egy baromira kenetlen, vagy éppen dzsuvával tömített láncváltóé. Van, akit ez nem zavar, engem rohadtul (mármint a raccos húzás). Szerintem ma a legérdemesebb egy Alfine-t, vagy azzal azonos tudású Nexust venni külföldrõl, mondjuk ebay-en. Ez némi utánjárást igényel, de megéri. Amúgy a magyarországi Shimano-képviseletet a lehetõ legnagyobb ívben kerülni kell, mert egy beteg vicc. Márpedig agyváltóilag sajna kikerülhetetlen, ha az ember magyar bolttól vásárol. Szóval *szerintem* ma agyváltófronton az Alfine a legjobb ár/érték arányú vétel, Rohloff ide, i-Motion oda, de érdemes inkább külföldrõl beszerezni.

Pepedálékról meg az a véleményem, hogy elég szimpi csapat, de magyarországi agyváltó-fronton még õk se tudnak csodát tenni. Agyváltó beszerzéséhez mindenképp valami külföldi forrást ajánlok, szereléséhez meg azt, hogy az ember tanulja meg maga berhálni - ez utóbbi a nagyszámú, soknyelvû, és roppant részletes netes útmutatóknak köszönhetõen jóval könnyebb, mint amennyire sokan misztifikálják a dolgot.