Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Agyváltók

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2484 hozzászólás a témában

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Üdv!

Köszi szépen a segítséget. Azóta már volt lehetõségem egyet szét szétszedni.

A következõre jutottam:

Nekem egy olyan agyváltóra van szükségem, amelyben az egyik fokozat egy oldott tengelykapcsolóként viselkedik (sem elõre sem hátra nem hajt, és a kerék sem hajt vissza a pedálra). Erre a következõ képen láttam lehetõséget. Minden fokozathoz egy külön szabadonfutó tartozik. Így ha az egyik fokozatban kiszerelem a kilincsmûvet (illetve magát a kart), akkor egyik irányba sem fog hajtani.

Mi a véleményetek errõl? Szerintetek mûködne?

Minden jót!

Hol van az a kép ?

You can never have "enough" bikes.

Kele

Kele

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Üdv!

Köszi szépen a segítséget. Azóta már volt lehetõségem egyet szét szétszedni.

A következõre jutottam:

Nekem egy olyan agyváltóra van szükségem, amelyben az egyik fokozat egy oldott tengelykapcsolóként viselkedik (sem elõre sem hátra nem hajt, és a kerék sem hajt vissza a pedálra). Erre a következõ képen láttam lehetõséget. Minden fokozathoz egy külön szabadonfutó tartozik. Így ha az egyik fokozatban kiszerelem a kilincsmûvet (illetve magát a kart), akkor egyik irányba sem fog hajtani.

Mi a véleményetek errõl? Szerintetek mûködne?

Minden jót!

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás
Sachs Dreigang:
http://hjulcompaniet...ed Type 415.pdf
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép

Duomatic(két sebesség, kickback automata):
http://kepfeltoltes.hu/thumb/090218/f_s_duomatic_expl_0_www.kepfeltoltes.hu_.png

Jó olvasgatást :D
CSõ

You can never have "enough" bikes.

Kele

Kele

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Üdv!

Végig olvasni nincs idõm, ezért inkább kédezek :) (az egyszerûség kedvéért újra ugyan azt)

Egy kis segítséget szeretnék kérni tõletek. Az agyváltók iránt érdeklõdnék. Nekem nem biciklihez kellene, hanem egy másik, barkácsolt jármûhöz.

Kérdéseim:

1. Szedtetek már szét ilyen váltót? Pontosan hogy is mûködik? (azt tudom, hogy bolygómûves, de azon belül milyen?)

2. Ha jól tudom, akkor van egy olyan fokozat benne, ahol nem a bolygómûvön keresztül, hanem egy az egyben hajt ki a behajtó tengely. Ez valóban így van?

3. Szerintetek meg lehet oldani, hogy az egyik fokozatot kiszedjük belõle? Nekem ez nagyon fonos lenne.

4. Pontosan mekkora erõt tud átvinni egy ilyen szerkezet? Én sajnos a neten erre semmien adatot sem találtam, és mivel nem lábbal lesz hajtva a jármû, így félõ hogy túl nagy tehelést fog kapni...

Ha bármi más módon tudtok segíteni, pl. van egy fotósorozatotok amin egy szédszedett agyváltó látható, vagy tudok ajánlani valakit, aki tud segíteni, azt is szívesen venném.

A segítséget elõre is köszönöm.

Minden jót!

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Igen, volt pl egy 2x3-as váltó is nekik, mindkét oldalon volt bovden kivezetés, és a gyakorlatban egy 3-as és egy 2-es agyváltó volt benne.
Ebbõl láttam 5-ös váltókarost is, amit nem tudom hogyan és minek oldottak meg mert a 2x3 az ugye hat. (lehet, hogy volt rajta 2 ugyanolyan áttét..)

Ride everywhere.

.

Torpedo

Torpedo

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Köszönöm, (köszönjük) a helyreigazítást, való igaz, és a Sachs is valószínûbb, ha régirõl van szó.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás

Ha 7 fokozatú, akkor ...Ha lehet, emelkedõn is próbáld a ...

Két Tévhit!:
1. Sramból is van hetes, (ez speciel szerintem jobb.) (és másból is de az itthon beszerezhetetlen)

2. Agyváltóval soha nem szabad tekerés közben váltani!!! Elég a váltás pillanatáig megállni a tekeréssel, de hajtás közben nem. Pont ellentétes a láncváltóval.

Persze lehet, de az nem tesz jót, könnyen letörnek az apró fogak. Ugye itt nincs kumplung, mint az autóknál, pedig az agyváltó múködési elve megegyezik egy autó váltójával.

Alkatrészellátás meg inkább nincs, vagy egy már rossz agyváltóból szokták/tuk pótolni.

Hajts vele váltsd végig, figyeld, hogy nehezebb/könnyebb-e, ha nem akkor inkább hagyd.

Ride everywhere.

.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Vagy Sachs (SRAM).
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Torpedo

Torpedo

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Ha 7 fokozatú, akkor gondolom Nexus. Ezt, és a 8-ast aránylag sok régebbi hozzászólás jellemzi itt, elõször ezeket olvasnám. A küllem is árulkodó, de biztos csak a próba, néhány kör finom, tekerés közbeni váltásokkal is. Ha lehet, emelkedõn is próbáld a váltást óvatosan. Ezt a tipust inkább városba tervezték, így erõs hegymenetben ne válts. Ha már kézzel forgatva furcsát hallani, az lehet gáz, de kenéshiány is, ha akad, beállítása is lehet rossz, de így persze nehéz belelátni. Alkatrészutánpótlása természetesen csak a saját tipusából, de hogyha az is használt, a hibája is azonos lehet. Bármiben necces, nem érdemes megvenni, mert javíthatod, ha tudod, az pedig nem 2 perc. Szóval muszály menetben kipróbálni, mert ha komolyan alkatrészhibás, vagy rosszul bántak vele, ott már nagy százalékban kiderül.

occsebogyo

occsebogyo

vendég

• fórumtag
  • 96 hozzászólás
Sziasztok!

Lehet hogy tudok venni egy agyváltós bringát, valami régebbi típus nem tudom pontosan melyik, 7 sebességes váltóval. Megnézném személyesen hogy érdemes-e elhozni de nem tudom miket kéne megfigyelnem rajta. Általánosságban miket kell megnézni, meghallgatni rajta, és miylen hibával érdemes még megvenni a szerkezetet? Mennyire lehet kapni ehhez alkatrészt?

Öccse

KETTLER ALURAD

KETTLER ALURAD

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
sysrq!

Nézz körül náluk:http://www.pepedal.c...k.html#agyvalto, lehet kapni külön Shimano-szereléket is.
A pozicionálóból többféle is létezik: http://www.hubstripp...-washers-ge.jpg

langferi

langferi

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás
ha baziéles a csipõfogó akkor igen.
langferi alias SzomjasFeri
Lazán, faszán, igazán!
http://piacter.bikem...500&ppuser=2602

sysrq

sysrq

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Shimano lett az agy és a váltókar is.
Minden frankó lenne, de az én papucsom vízszintes, a gyári rögzítõt meg 20 és 38 fok közé tervezték. Hol tudnék ilyet beszerezni?

http://img3.tar.hu/a...e2/37088258.jpg

Hogy mire is utalok.
A váltó bovdennek nekieshetek csípõfogóval vagy kellene spéci vágószerszám?
Elõre is köszi a válaszokat.

Torpedo

Torpedo

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Igen, ez a kerékpárosok vágyálma, de a gyártók úgy vélem másképp gondolkoznak. Századmilliméterek számítanak.

sysrq

sysrq

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Sziasztok! Keverhetök a külömbözõ márkák alkatrészei?
Konkrétan a SRAM P5-höz lhet használni valamelyik olcsobb Shimano váltót?

xebeche

xebeche

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Köszi

Most megyek megnézni, meglátom mit tud.

Ha 3 évesnél kevesebb, és jól mûködik akkor ok. Befûzetlenül is lehet érezni ha rossz.
Ha belemegy a kosz be tud rágni, és a belsõ mechanika széttörni, de egyébként nincs vele baj.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Ha 3 évesnél kevesebb, és jól mûködik akkor ok. Befûzetlenül is lehet érezni ha rossz.
Ha belemegy a kosz be tud rágni, és a belsõ mechanika széttörni, de egyébként nincs vele baj.

Ride everywhere.

.

xebeche

xebeche

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok

Upgradelném a városi egysebességest, egy kontrás Shimano Inter4-est találtam használtan fillérekért.

Van valakinek +/- tapasztalata konkrétan ezzel a típussal?

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
nem lenne rossz ár, csak kicsi a keret. :(

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

bali13

bali13

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás

gondolom nem tárcsafékes :( amúgy nagykábé mennyiért szórod?

45000 Ft ot kérek érte, ha érdekel szólj!