Sziasztok.
Par ev bringas vesszofutasa utan tervezem egy uj gep beszerzeset.
Az utolso ket jargannyal ( Csepel landraider, Cross Transalp) annyi szivasom volt, hogy meguntam. A Krossnal pl egy honapon belul tort a hatso es hajlott az elso tengely a 100 kilom alatt, szakadt a valtobovden, stb. A problemak egy reszeben en is ludas lehettem, a karbantartas nem az erossegem, de lerohadni azert sose hagytam a gepet.
Naszoval mivel a bringazas egyuttal hobbi es mindennapi kozlekedes, ugy dontottem, hogy beruhazok egy Cube Travel Pro bringaba. Kell a felszereltseg, nem akarok utolag megvenni hozza minden szart, mert tervezek hosszu turakat is, meg a varosban is kell a vilagits, csomagtaro, meg a tobbi.
Van egy almom, miszerint legyen benne agyvalto is. Tan nem a leglogikusabb oszeallitas, de sok ev kinlodas utan kialakult bennem egy kep, hogy mire vagyok es ezt szeretnem most megvalositani.
Felemrult benem, mint hozza nem ertoben par kerdes.
Pl mire szamithatok a hegymenetekben egy alfine 8 sebesseges valtoval? Terveim kozott szerepel elkerekezni az oceanig ( barmelyik oceanig ). Azt lattam, hogy sok turazo indul agyvaltoval, bar azoknak nagyobb az atviteli tartomanyuk. Ez engem annyira nem erdekel, eleg a 25os tempo sikon, csak birjak cuccokal feltekerni a hegyekre. Esetleg egy lanckerek csere megoldhatja a problemamat? Varosba nem kell nekema nagy vegsebesseg, errefele ugy nez ki az utca, mintha Koszovoban jarnank, turanal meg a csomagok miatt nem mennek gyorsan.
A masik a lancfeszites. Olvastam valahol, hogy felszemes lanccal, vagy papucs cserevel megoldhato a lancfeszto kikuszobolese. Az utobbihoz nem nagyon ertek, de laikuskent eleg meredeknek tunik a dolog. Nem nagyon kell nekem a lancfeszito, minnel letisztultabb es kevesebb kilogo szarral felszerelt biciklire vagyok. Szoval a kerdes, hogy erdemes-e ilyennel kinlodni, vagy valasszak olyan biciklit, ami eleve agyvaltos?