Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Agyváltók

- - - - -

• Please log in to reply
2484 replies to this topic

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Ha sikerül majd a hetes kart működésre bírnod, s elegánsan működtetni vele az agyváltót (ugye nem jtek shiftmate féle megoldás lesz?) akkor arról is videót :)

Nem írt hülyeséget sheldon bácsi ezzel a Sachs-Sram-RSX bal kar dologgal. :) Az FFS hajtásért külön pirospont, ritkán látok, de mindig nézek ki hülyén a fejemből, ha megáll mellettem egy ilyen gépezet. :)

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1,257 posts

de kivancsisagbol a bal kart (3 sebesseges) osszehoztam a sram t3-al.MUKODOTT!!!

Most már csak az hiányzik hogy a fékkar az MP3-as lejátszód zenéit váltogassa :D

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

a minap beszereztem egy orszaguti fekvaltokart hogy kesobbiekben a jobb karrol uzemeltessek egy s7 et.

persze ez meg messze van mert meg meg kell hozza csinalni a bovdenhuzas modulatort.

de kivancsisagbol a bal kart (3 sebesseges) osszehoztam a sram t3-al.MUKODOTT!!!

csinaltam videot is:https://www.youtube....h?v=-cIdxvaGWRA

sajnos az angolom 3 eve csak romlik. 

F@sz@ !!! 

A Torpedo dreigang- SramT3 nagyon hálás darab, én is lefogadtam volna, hogy menni fog vele...  Az már más kérdés, hogy eszembe sem jutott volna ;) !

A modulált Shimano RSX-Sram S7 rendszer már érdekesebb lesz ! Majd számolj be a részletekről !

(A videó meg teljesen rendben van !)

You can never have "enough" bikes.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts

a minap beszereztem egy orszaguti fekvaltokart hogy kesobbiekben a jobb karrol uzemeltessek egy s7 et.

persze ez meg messze van mert meg meg kell hozza csinalni a bovdenhuzas modulatort.

csinaltam videot is:https://www.youtube....h?v=-cIdxvaGWRA

sajnos az angolom 3 eve csak romlik. 

Edited by ridelife, 2014. April 07. - 19:37.

• kboross@t-online.hu and Vejne like this

regi/hibas agyvaltokat veszek.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts

http://happymtb.org/...switcher=mobile

ez egy p5 box.

most megneztem a regi s7 box 4 csavval az uj 1 csavarral van osszefogva.

tehat az a baj hogy annyit varialtak ido kozben hogy ki tudja neked melyik van.

ha kuldesz a box aljarol kepet lehet meg tudom modani hol kell csavart keresni.

de tenyleg a legjobb ha olyannak adod aki latott mar ilyet mert nem kis szopas az elofeszitett rugokat viszagyomoszolni arra az 1,5 kobcentis helyre.

arrol nem is beszelve hogy egyaltalan nem biztos hogy a problema a boxban van.ezert is kell a hozzaerto.

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts

Na holnap akkor megnézetem teóm ismerősével, csak az zavar, hogy sehol egy csavar rajta, amin keresztül szét tudnám szedni....nem szoktam megijedni az új dolgoktól, elég sok kerót szereltem már, csak agyváltókban nem vagyok teljesen otthon.....
De lehet érdekelni fog a clickbox. Irok amint aktuális lesz ;)

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts

3300ft.

sajnos kar nincs kulon csak teljes szerelek esztelen magas aron.

de mielott barmit elkezdesz hozza vasarolni nezzesd meg szakertovel mert gyanitom hogy nincs annak semmi baja csak kicsit el kell maszitozni benne a rugokat alateteket stb.

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts

Ha tudnál szerezni, mennyiért tudnál?
Ha esetleg nincs hozzá váltókar, azsem baj, elég a clickbox is.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
Ugy remlik tudok szerezni.

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts

Esetleg ha nemtudnád megcsinálni, akkor lenne hozzá cserealkatrészed?

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Az a baj, hogy debreceni vagyok...szóval az elvitel kicsit problémás lehet....
Szétszedném én, de csavar csak az átlátszó fedélen van a bovdencseréhez, minden más csak összepattintott műanyag....valahol szétlehet ezeket szedni? Persze hogy utána összerakható is legyen.

Elvileg az aljan van par csavar ami a ket reszt osszetartja (legalabbis gyartottak belole ilyet is).a maceras resz pedig a rugok elofeszitett visszahelyezese.
Persze nallad nem biztos hogy a boxban van a gond.ezert kene hozzaertonek megneznie hogy kiszurhesse a gond forrasat.pl Boross kolega.

Jaja, meg tudom nézni. Hajdúszoboszlóra el tudod hozni ? (Az nem biztos, hogy gond, ha az emelőkarokat csavarhúzóval kell visszatolni. Összeszerelt állapotban a tolórúd/hüvely tolja vissza...)

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts

Elvileg az aljan van par csavar ami a ket reszt osszetartja (legalabbis gyartottak belole ilyet is).a maceras resz pedig a rugok elofeszitett visszahelyezese.
Persze nallad nem biztos hogy a boxban van a gond.ezert kene hozzaertonek megneznie hogy kiszurhesse a gond forrasat.pl Boross kolega.

Edited by ridelife, 2014. April 05. - 22:42.

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts

Az a baj, hogy debreceni vagyok...szóval az elvitel kicsit problémás lehet....
Szétszedném én, de csavar csak az átlátszó fedélen van a bovdencseréhez, minden más csak összepattintott műanyag....valahol szétlehet ezeket szedni? Persze hogy utána összerakható is legyen.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
Szereltem mar ilyet lehet csak a rugojan kell kicsi maszirozni.leirni eleg nehez lenne de ha elhozod ra tudok nezni.
Korai lenne meg temetni.foleg hogy draga potolni.

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts

Köszönöm, a jelzés végül csak meglett, és nem 2-ben, hanem 3-ban kell vonalba hozni, ahogy kitapasztaltam....viszont...a a clickbox megadta magát....a markolatváltót ha forgatom húzza a bovdent, de a kis pöcök a clickboxban meg se mozdul. Vagy az utolsó fokozatban behúzza valamennyit, de vissza csak csavarhúzóval lehet mondjuk mozgatni.
Javithatóak ezek egyáltalán? Mert szétszedési lehetőséget sehol nem látok rajta....
Ha nem, akkor nincs valakinek egy eladósorban?
Vagy bármilyen váltókar+clickbox, ami ehhez a P5-ös váltóhoz jó.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
A box atlatszo fedelen lathato hosszanti valyat es a bovden csevelodobon lathato hosszanzi valyat fedje egymast.
Regen egyertelmubb volt a jelzese.

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts

Sziasztok!

Szert tettem egy Sram P5-ös váltóra.
Viszont akárhogy olvasom a gyári leirást, nemtudom belőni a bovdenfeszességet.
Az megvan, hogy 2-es fokozatban kell állitani, de hogy a Clickbox-on milyen jelhez, azt sehogysem értem....
Esetleg tudnátok segiteni, hogy milyen jelet keressek, és mit állitsak hozzá?

Előre is kösz!

Vidinger

Vidinger

vendég

• fórumtag
  • 40 posts

2.5 mm az átmérője, és 90.9 mm a hossza, de lehet, hogy 91. :)

Nagyon szépen köszönöm! :) Délután ki is próbálom! 

• kboross@t-online.hu likes this

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Sziasztok! Lenne egy nagy kérésem! Most kaptam egy bringát Supar Sachs 7 agyváltóval és nem működik rajta minden sebesség. Arra rájöttem, hogy hiányzik belőle a belső váltótű. A külső peremes az megvan. azt szeretném kérni ha van valakinek ugyanilyen agyváltója hogy le tudná-e méretezni a belső tűt, hogy helyettesíthessem! Előre is köszönöm.

2.5 mm az átmérője, és 90.9 mm a hossza, de lehet, hogy 91. :)

Vidinger

Vidinger

vendég

• fórumtag
  • 40 posts

Sziasztok! Lenne egy nagy kérésem! Most kaptam egy bringát Supar Sachs 7 agyváltóval és nem működik rajta minden sebesség. Arra rájöttem, hogy hiányzik belőle a belső váltótű. A külső peremes az megvan. azt szeretném kérni ha van valakinek ugyanilyen agyváltója hogy le tudná-e méretezni a belső tűt, hogy helyettesíthessem! Előre is köszönöm.