Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás ruházat

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4195 hozzászólás a témában

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
És milyen téli ruhát ajánlotok, hogyha azt nem tudom levenni egész nap, és 6-7 órát abban vagyok fûtött épületben? Térdmelegítõ nem hiszem, hogy zavarna.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
én a melegebb fajta Moira-t vettem alsó felsõt.A felsõt nem nagyon használom,mert bitang meleg,az alsó viszont nagyon jó,de csak 0 foktól lefelé érdemes felvenni.Annak érdemes használni,aki a téli hidegekben is bicajozik.Én már nem nagyon.
Térdre külön térdvédõt érdemes venni,Lidlben vettem olcsó pénzen.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Kobuc én használok a téli bringás nadrág alá aláoltözetet, bár az én nadrágom nem szélálló. Nem árt az ha térdnél két réteg van, szerintem beleizzadni nem fogsz, legalábbis én alul nem szoktam annyira inkább felül. Aláölözetnek jó bármilyen nem-pamut cucc, túraboltból(Tigger le is írta kb. a márkákat.)
Alsógatyának nekem bevált a SMOG(szintén nem pamutból), Newyorker-ben kapható, olcsóbb mint a speckó bringás cuccok, úgy rémlik kb. 2500Ft/2db.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

loser66

loser66

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás
Lehet, hogy kinevettek, de én 0-fok alatt síoverálban nyomom egyszál polóval. -8 környékén már kell alúlra melegítõ nadrág és pulcsi. Simán jó még -20 ban is. nem tekerek csak gyök 2-vel. -10 en alatt elég hûvös van. Füzõlyuknál is fázik a lábikóm, és még a szemgolyóm is. Ja síoverál szarrá ázik, nagyon szar érzés. Thermo kínai gagyi kesztyü, sapek és rá bukó. Sál nem javasolt, mert megfagy a kilélegzett pára és megfázol.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

a pamut alsó gatyát most felejtsd el gyorsan

alsó rétegnek "aláöltözet" nadrág és pulcsi is. -RP, HH, Moira, sub zero- márkák kb.
fölé 0 fokig elég egy jó thermo gatya, esetleg egy termo mez , meg valami jó (northwave, pearl izumi, assos - bár az brutál drága és nem kapni itthó)) szélálló, de légáteresztõ bringás kabát. sisak alá sapkát, vagy bankrabló maszk (persz az is szélálló anaygból). és ha fussa akkor patentpedálhoz jó téli cipõ , taposóhoz meg vami jó bakancs vagy ilyen (nike, adidas, stb) gore-texes félmagas szárú túracipõ .

edit : hogy kell e az alá a gatya alá. hát próbáld ki huidegben , de szerintem ártani nem ártana.

aztán persze egyéni is
én pl közepesen fázós vagyok, de izzadok mint állat, szal télen inkább hurculok plusz cuccot, és lejtmenet elõtt öltözök. (leginkább egy polar kabát, lefelé annyira nem lényeges hogy szellõzön)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás
Szerintetek 0 +5 fokban ez jól mûködõ elképzelés?

alulra: elastic raglán orangeshot rövidujjú póló
fölé. elastic raglán orangeshot hosszuújjú thermo mez
kívülre: rogelli rimini téli felsõ
legkívülre: elasticos láthatósági mellény( még nappal is!, mert sok a birka autós)
nadrág: rogelli biella thermo protektoros
nadrág alá: egy pamut alsó gatya

Nagy hidegekre vettem egy ilyet: http://www.alpin.hu/...ndb/aruhaz.html

Nem kimindottan bringás cucc, inkább túrázáshoz ajánlják. Nyugtassatok meg ugye nem volt rossz döntés? Ez is kívûlre engedi a nedvességet és párát? Köztes rétegnek gondoltam.

Elastic.

Bikertigger! 0 fok alatt nem bringázok. Szerinted kell vásárolnom valami aláöltözõt az alábbi bringásnadrágom alá?

http://www.rogelli.h...c-betettel.html

Ha igen milyen jégeralsó féleséget javasolsz?

igazából nyáron el lehet lenni egy klottgatyában, pamutpólóval gond nélkül, a buzigatya bohocpoló nem nagy varázslat, s 20 éve meg simán el voltak bugyibetét meg géles nyereg nélkül...legfeljebb a profi kinézetû bringások le fognak nézni a cukrászda elõtt de azt meg ki nem szarja le.

ha viszont télen is akarsz bringázni akkor nagyon fontos a jó ruházat *legalábbis ha 10 év múlva is müködõ izúleteket akarsz- itt viszont nem szabad sajnálni az anyagi forrásokat a jó minõségû -márkás- téli kerékpáros ruházattól.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Nem sajnálom az elasticos mellényre a 6-7 ezret, ha az OBI-sba belerohadok. Most veszem életem elsõ bringás ruháját és hát semmi tapasztalatom. Egy jó ruházat egy bringa árában van és gõzöm nincs róla mennyi az igaszság és mennyi az átverés ezeknél a márkás cuccoknál. Közönséges polyeszter meg thermo anyagokról van szó? Ha igen, akkor az anyagszerkezetben és a technológiában van a varázslat? Tudom fáradjak át a ruhatopikba...

igazából nyáron el lehet lenni egy klottgatyában, pamutpólóval gond nélkül, a buzigatya bohocpoló nem nagy varázslat, s 20 éve meg simán el voltak bugyibetét meg géles nyereg nélkül...legfeljebb a profi kinézetû bringások le fognak nézni a cukrászda elõtt de azt meg ki nem szarja le.

ha viszont télen is akarsz bringázni akkor nagyon fontos a jó ruházat *legalábbis ha 10 év múlva is müködõ izúleteket akarsz- itt viszont nem szabad sajnálni az anyagi forrásokat a jó minõségû -márkás- téli kerékpáros ruházattól.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.676 hozzászólás
Kösz mof ! Pösti vagyok, majd itt is körbenézek ruha ügyben.
Marci

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

mof ! Elárulnád, hol túrtál bringás ruhát ?

Hódmezõvásárhelyen, Veszprémben és Mosonmagyaróváron:)
najó.. az elsõ városban anyám van ráállítva, a másodikban egyetemre jártam, az utolsó pedig az aktuális.
egyébként van egy xl-es méretû piros, karján sárga jamis-mountain biking uk feliratokkal tarkított mezem, ami a muter-projectnek köszönhetõen került hozzám, de nagy rám.. így ezt felajánlom a köznek, aki kéri eljuttatom valahogy. kb ingyen, vgy nmtom.
(holnap megyek Bp-re).

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.676 hozzászólás

jónéhány turkált mezem van, szinte csak a címke hiányzott róluk mikor kifogtam õket. a múlt héten olyan téli hosszú ujjas mezt találtam, mint amit az aldiban árultak, csak ezt 1500ért sikerült elhoznom, teljesen új állapotban mindenféle vevõtájékoztatóval stb..
tehát ajánlom az ilyen üzletek látogatását..

mof ! Elárulnád, hol túrtál bringás ruhát ?
Marci

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

jónéhány turkált mezem van, szinte csak a címke hiányzott róluk mikor kifogtam õket. a múlt héten olyan téli hosszú ujjas mezt találtam, mint amit az aldiban árultak, csak ezt 1500ért sikerült elhoznom, teljesen új állapotban mindenféle vevõtájékoztatóval stb..

Próbálkoztam már én is durival de nem hozott sikert. Marad a net és a mások által túrt cuccok ;)
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Ha nincs sok pénzed, meg nem idegenkedsz a használt cuccoktól akkor tudom ajánlani a licitálós oldalakat. Pár száz forintért 1x-2x használt ruhákat is kifoghatsz.

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás

Lélegzõ jó izzadságelvezetõ tulajdonságokkal bíró láthatósági mellényt keresgélek a bringás ruha fölé. Ha tudtok segítsetek. jól jönne néhány link.

Elastic.

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás
Lélegzõ jó izzadságelvezetõ tulajdonságokkal bíró láthatósági mellényt keresgélek a bringás ruha fölé. Ha tudtok segítsetek. jól jönne néhány link.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

Sziasztok!Kezdenek ki kopni a mezeim és a naciaim!Tudnátok ajánlani olyan BP. bicós boltott ahol nagyon jó rucikat lehet be szerezni,vagy beszerzik.Esetleg neten?Köszike!

Ha nincs sok pénzed, meg nem idegenkedsz a használt cuccoktól akkor tudom ajánlani a licitálós oldalakat. Pár száz forintért 1x-2x használt ruhákat is kifoghatsz.
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Sziasztok!Kezdenek ki kopni a mezeim és a naciaim!Tudnátok ajánlani olyan BP. bicós boltott ahol nagyon jó rucikat lehet be szerezni,vagy beszerzik.Esetleg neten?Köszike!

Célszerû elmenni személyesen, ha ruhát vásárolsz. Netes rendelés csak akkor, ha tudod, egy adott márkából mi a jó méret számodra.

www.bringavilag.hu/
www.berguson.hu/kerekparos-ruhazat,9.html
www.hugo-sport.hu/hugo_sport_system.html
www.probike.hu
www.bringaland.hu/component/pvm/?view=list&category_id=47

kiscsipás

kiscsipás

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

norbonc

norbonc

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Sziasztok

Giant bringás nadrágot szertnék vételezni,de eddig sehol nem találtam.
Tudtok esetleg helyet,ahol lehet kapni?
Elõre is köszi.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
van BBB is. alsonaci csak van benne egy betet is.

Posted Image
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Ez milyen, mint egy száras boxeralsó, hol kapható? A decathlonban láttam, de az nõi volt.

kb olyan ja

szerintem minden jobb bringabolt aki forglmaz pl pearl izumi cuccokat . (most nem találom a PI site-on de elvileg van nekik (tavaly legalábbis még volt)) nem olcsó de elég tartós barab.