Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás ruházat

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4195 hozzászólás a témában

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Kesztyû: duplarétegû thinsulate elég jó 0°-ig, akár hosszú lejtmenetre is. csak nem vízálló, felfelé meg meleg.

Szemüveg:
Milyen szemüvegben lehet 8° alatt tekerni?
Nyáriban fázik a szemem, könnyezek. Van egy teljesen zárt ami csak 20km/h felett szellõzik, az alatt bepárásodik ezért felfelé le kell venni.
Síszemüveg jó de az hogy néz má' ki normál sisakhoz.....

Kesztyû: Sealskinz (itthon egyelõre még nincs, de úgy néz ki, hogy ez hamarosan változik;))

Szemüveg: Tisztességes, minden körülmények között "jól mûködõ" szemüvegre, fõleg ha érzékeny a szemed, bizony áldozni kell. Barátaim közül, aki használja, vagy kipróbálta, mind egyöntetûen pozitívan nyilatkozik az Oakley M Frame-rõl. Hatodik éve én is ezt használom, és nem cserélném semmi másra.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás
szemüveg nélkül ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Y72

Y72

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
Kamásli: Vettem 1-et, de még soha nem használtam, nem neoprén nem simul a lábamra.

Kesztyû: duplarétegû thinsulate elég jó 0°-ig, akár hosszú lejtmenetre is. csak nem vízálló, felfelé meg meleg.

Szemüveg:
Milyen szemüvegben lehet 8° alatt tekerni?
Nyáriban fázik a szemem, könnyezek. Van egy teljesen zárt ami csak 20km/h felett szellõzik, az alatt bepárásodik ezért felfelé le kell venni.
Síszemüveg jó de az hogy néz má' ki normál sisakhoz.....

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
A kérdés a következö tudnátok ajánlani kamáslibol ojat ami álja a szelet,vizet és vékony mint a ,,nyári" (semmi kép nem kell neopreme) amit probáltam (bbb) az nem volt túl jó?Szerintem télen a legfontosabb a szélállóság akár kabátrol ,nadrágrol,kesztyûröl legyen is szó az csak plusz boldogság ha elvezeti a párát esetleg vízáló a softshel talán a legjobb megoldás na meg aláöltözö és több réteg ruha mert ha sok leveszel egyet.
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Menet közben mindenbe beleizzadhatsz, rajtam ma egy vékony szélálló mellény volt, aláöltözettel és egy nagyon vékony pamut felsõvel, de még a karom is megizzadt kicsit, pedig ott csak úgy süvített keresztül a szél.

Softshell kabát,+aláöltözet az jó. Abba is bele lehet izzadni, de nem vészesen+nagyon hamar szárad és nem fúj át rajta a szél, esõt is bírja valamelyest.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Én majd az egyik 10k-s kabátot akarom megvenni decathlonban, most kettõ volt, amikor néztem, egy fekete, meg egy piros-fehér-mintás. Ma elmentem bicózni egy hosszú ujjúban, és csak az volt zavaró, ahogy átfújt a szél, meg a kapucni bevezette a hátamra a hideget, köhögök is kicsit :-D

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.676 hozzászólás
Valamilyen wind-stopper, wind-protection funkciót tudjon az anyag. Ezek engednek némi párolgást is. Talán a Decathlonos kabátoddal ez lehetett a baj. Esetleg egy Softshell kabátban kéne gondolkoznod, már nem olyan drágák azok sem. Ajánlott még ilyenkor legalulra egy nedvszívó alsó trikó, aláöltözet is.
Ide elmehetsz nézelõdni: http://www.berguson....i-teli,184.html
A Speci által használt windtex anyagot használja más cég is, olcsóbban is megkaphatod. De havernak ilyen van és nagyon jó szerinte.
Marci

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 hozzászólás
Télre ti milyen bringás kabátot használtok? Nekem van egy régi lidlis, de ...
Néztem a decathlonban és volt vagy 10 féle télisesnek tûnõ kabát, mire kellene figyelni, csak mert a multkor +5-ben háromnegyed óra múlva, rámizzadt a cucc, és elkezdtem fázni! (Decathlonos szél esõdzseki, mez meg bringás mellény is volt rajtam)

DöG

DöG

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok ezzel a kesztyû témával, de nálam is csak a síkesztyûk hatásosak 0fok illetve alatta, -8,10 pedig már az sem. Lehet kevés vér jut a kezembe, illetve még el is nyomja a kormány, de pl az Aldis kesztyû 6fok körül hideg szélben kb 2 percig bírta utána már fázott a kezem...

-Én +5...10°C-ig nyári kesztyû + vékony aláöltözõ kesztyût használok (Decathlonos) nagyon kellemes, kényelmes, csak kicsit sérülékeny, meg nyirkos idõben átázik. :)
~ 0°C-ig BBB windstopperes, vízálló téli kesztyût: 5-fok alatt több órás tekerésnél már áthül a kezem, 10-fok felett meg szétizzad.
-Minuszokban nem tekerek: azt se kezem, se lábam, se a torkom-tüdõm nem tolerálja. :(

Egy ismerõs csinált magának a kormányra olyan bebújós ficakot, mint a motorsoknak (pizzafutárok) szokott lenni. Azt hiszem neoprén anyagból van, állítólag teljesen jól megvéd a hidegtõl, még kemény mínuszokban is! :)

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
én használom mindegyik verziót.A normál nadrág+betétes bicajos az melegebb,meg kicsit nehezebb benne a mozgás,egyéb különbséget nem tapasztaltam.Nekem a czippzáras is a helyén marad,meg általában úgyis kamáslival használom,tehát ha fel is csúszna kicsit,észre sem venném.

jdaniel

jdaniel

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Sziasztok,
a véleményetek szeretném kikérni téli nadrág ügyben, mi praktikusabb?
- hosszú, betétes-kantáros nadrág vagy betét nélküli téli nadrág rövid betétessel kombinálva?
- a téli nadrág alján mi mûködik jobban, ha "kengyel" van vagy ha gumírozott/cipzáras? utóbbi a helyén marad?
A meglátásokat elõre is köszönöm!

Lacaca

Lacaca

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok!

GT-s mezt ill. gatyót keresek. Nem tud valaki segíteni??

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Nekem ilyen kesztyûm van... kb. két éve vettük a Decathlonban. Alá egy cérnakesztyû, és nekem tökéletes. Az idei Szilvásvárad Maratonon is ebben mentem, mert nem volt másik kesztyûm, csak egy BBB Gelliner, de abban meg szétfagytam volna... nem mintha ebben nem fagytam volna szét, mivel átázott, és 20 km-rel a rajt után már fékezni sem tudtam nagyon... szóval nem vízálló, de a hideget bírja. (a fotó saját:D)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
BBB Aquashield-et nem probaltatok?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás

Voltam a szegedi Aldiban. Sajnos semmilyen téli bringás cucc nem volt, kivéve a mellényt :(. De nyári mezek és nadrágok még vannak ha érdekel valakit.

Vettem egy Ironclad Cold Condition kesztyût, fogásban és mozgásban nem rossz, de 8 fok alatt már átfagy benne az ujjam (két órás edzés végére, terepen).
Mindenesetre kipróbálom cérnakesztyûvel alatta, de keményebb hidegben marad az ötujjas síkesztyûm (max nem váltok és fékezek :D)
Hegyibringás = Kerekes Jeti

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
Voltam a szegedi Aldiban. Sajnos semmilyen téli bringás cucc nem volt, kivéve a mellényt :(. De nyári mezek és nadrágok még vannak ha érdekel valakit.
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Ha a kesztyû alá veszel valami vékony, pár száz forintos kesztyût, már sokkal tovább bírod. Szerintem próbáld ki! Nekem bevált.

Én alávettem kifejezetten erre a célra gyártott vékony kesztyût, de annyira szûk lett, hogy jobban fázott benne a kezem, mint elõtte.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Ha a kesztyû alá veszel valami vékony, pár száz forintos kesztyût, már sokkal tovább bírod. Szerintem próbáld ki! Nekem bevált.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok ezzel a kesztyû témával, de nálam is csak a síkesztyûk hatásosak 0fok illetve alatta, -8,10 pedig már az sem. Lehet kevés vér jut a kezembe, illetve még el is nyomja a kormány, de pl az Aldis kesztyû 6fok körül hideg szélben kb 2 percig bírta utána már fázott a kezem... Kibírtam, de nem volt meleg az biztos. Ráadásul kettõ pár ugyan olyan (aldis) kesztyûm van, (szülinapra kaptam:D) így az egyik fekete Aldis 9-es méretû bontatlan eladó az Aldis ár alatt
: )

Én -10ben elvagyok síkesztyûben, de csak terepen. Országúton a nagyobb menetszél miatt sokkal hamarabb kihül a kezem/lábam, így 0 fok alatt vagy terepezés, vagy futás, vagy görgõ.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

farmernál biztosan, ezt tudom. de ezen a kabáton, amit még tavaly anyu vett -megörült az akciónak-, nem. tavaly párszor volt rajtam, meg most is felpróbáltam, hátha...

de szûk és nagyon buta a szabása rám, sétálni is kényelmetlen benne, bringázni meg fõleg...mondjuk 42es, a férfi méretezés meg 44tõl indul, ha jól tudom. ezért kérdeztem...

szóval eladó egy fekete kilimanjaro 42-es, párszor használt softshell kabát, az aktuális akciós ár alatt...:(:)

:) a férfi modellek nem számozva vannak, hanem S/M/L/XL méretezésük van
leellenõriztem, itt lóg egy a szobában
de valójában szinte semmi különbség nincs köztük, pont ezért lehet összekeverni õket
tehát, ha múlt évben jó volt, akkor, ha visszafogysz, tudod tovább használni